Forum Culinar: Tarta de ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta de ciocolata cremoasă, rafinată

#81 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2010 - 07:52 AM

Vaii!!!... Adriana in ce fel poate sa arate...nici nu ma gandesc s-o incerc,ca mi-e teama ca nu mo-i mai putea opri din savurat...cre' ca nici la copii nu le-asi mai lasa...

#82 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 May 2011 - 07:04 PM

am vazut ceva asemanator la Adi Hadean saptamana trecuta si mi-am amintit de tarta lui Kiken, careia ii multumesc din nou :)

parca de fiecare data imi iese din ce in ce mai bine Imagine postata

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-84-13053924796948.jpg



P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:
- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar
- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul

#83 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 May 2011 - 08:21 PM

merci Boni :) Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador!

faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#84 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 May 2011 - 08:08 AM

 Daniella, la 14 May 2011 - 08:21 PM, a spus:

merci Boni :( Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador!

faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti?


faina/pudra de migdale o cumpar de la Kaufland de obicei, firma stilla parca. e pretul rezonabil.
cu laptele am uitat sa precizez, scuze, deja nici nu ma mai uit la reteta originala :( am folosit doar frisca, 400 ml frisca.

ti-am dat exemplul asta si pentru ca se face relativ repede. e bestiala tarta asta si nimeni nu ar sesiza ca e "monti".

#85 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 May 2011 - 10:47 AM

 boni, la 14 May 2011 - 07:04 PM, a spus:

P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:
- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar
- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul


Boni multumesc! :( Deci reteta Monti este corecta asa?:

Pentru blat:
160 g unt
110 g FRUCTOZA?
un praf sare
300 g faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate ? ce cantitati din fiecare? sau e la alegere una din variante?
2 ouă
30 g cacao
coaja rasă de la o portocală

Pentru cremă:
100 ml frisca tot nebatuta?
300 ml frișcă nebătută
175 g ciocolată neagră >70% cacao
2 gălbenușuri

si mod de preparare acelasi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#86 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 May 2011 - 11:05 AM

Dani, hai sa nu-i stricam topicul lui Kiken cu toate transformarile mele. am sa deschid un subiect separat, la diete, si acolo ne facem de cap :(

EDIT: am deschis aici topic pentru tarta asta monticizata

#87 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 May 2011 - 03:50 PM

Boni , arata intr-un mare fel.
Vroiam sa o incerc si eu , dar am realizat ca nu am ciocolata ;)

#88 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 May 2011 - 04:59 PM

eu tocmai am in plan sa o incerc cu o gramada de alte arome ;) cred ca se potrivesc o gramada, pe acelasi principiu. fac teste si revin :P

#89 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 May 2011 - 03:24 PM

Am prestat-o ...cu peripetii.
Am uitat sa cumpar ciocolata de la un magazin mai mare , asa ca am apelat la un magazin de cartier unde am gasit doar ciocolata cu 42% cacao.Am facut crema cu ciocolata gasita , dar a iesit cam "curgacioasa" ...daca nu am citit tot topicul cu atentie maxima , pentru ca atunci vedeam ca trebuia sa mai pun un galbenus .Asta e, data viitoare. Dar gustul e ...divin

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-780-13058978407387.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-780-13058978541558.jpg


Edit : poate ca m-am grabit putin sa o tai ,dar ma stresa cineva mic si pitic in spate "vleau tula cu ciocolata" Acum la frigider s-a mai intarit putin , e ceva mai bine.

#90 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 24 May 2011 - 01:55 PM

Vaaai, cum de mi-a scapat ciocolatenia asta?! Imi ploua in gura! De i-o arat sotiorului nu ma lasa sa ma culc pana n-o coc :icon_fessee: Kiken, su-perb! Multumesc pentru reteta!!!

#91 Useril este offline   Mimmi 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 25-July 11

Postat 25 July 2011 - 01:35 PM

M-ai terminat cu reteta aceasta :violent1:,eu sunt un mega fan al ciocolatii iar tarta asta arata intr-un mare fel...pur si simplu limbez cand ma uit la poze :drool:

#92 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 August 2011 - 07:38 AM

Am facut-o si eu in varianta lui monti. Superba, un gust divin. Au apreciat-o si nonciocolatosii.
Doar ca am avut o problema foarte serioasa cu scosul din tava.
Multumesc mult pt reteta! Deabia astept sa o mai fac, dar data viitoare pun hartie (pt siguranta)!
Sorina

#93 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 11 November 2011 - 02:19 AM

:hungry: Kiken Hana
am facut tarta : foarte buna, thx :drool:

#94 Useril este offline   Elena Brasov 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 18-February 10
  • LocationBrasov

Postat 16 February 2014 - 03:36 PM

Multumesc Kiken Hana !! :appl:
Imagine atasata: monthly_02_2014/post-605-13925579014444.jpg

#95 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 February 2014 - 06:29 PM

Deci ea era, m-am tot uitat pe Fb la ea si nu intelegeam :rolleyes:

#96 Useril este offline   Elena Brasov 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 18-February 10
  • LocationBrasov

Postat 22 February 2014 - 07:43 PM

 Adriana, la 16 February 2014 - 06:29 PM, a spus:

Deci ea era, m-am tot uitat pe Fb la ea si nu intelegeam :)

Da Adriana, e "tarta" de ciocolata un pic mai atipica, facuta in tava patrata :)

#97 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2014 - 10:29 PM

Arata foarte bine :)

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi