Am facut-o dupa o reteta marca Jamie Oliver, careia i-am ajustat cantitatile, intrucat cele data in original se refereau la o tarta de-a dreptul uriasa sau doua obisnuite

Pentru blat:
160 g unt
110 g zahăr tos
un praf sare
300 g făină
2 ouă
30 g cacao
coaja rasă de la o portocală
Pentru cremă:
100 ml lapte
300 ml frișcă nebătută
50 g zahar tos
1 plic zahăr vanilat
175 g ciocolată neagră
2 gălbenușuri
Pentru a prepara blatul frecați bine untul moale cu zahărul și sarea, încorporați făina cernută în prealabil cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle. Amestecați ușor doar atât cât aluatul să se lege și puteți forma o bilă. Înveliți aluatul în folie de plastic și lasați-l la frigider 1 oră. Apoi îl scoateți, îl întindeți și căptușiți cu el o formă de tartă pe care ați uns-o în prealabil cu unt. Împungeți fundul tartei pe alocuri cu furculița și lasați forma la frigider înca 1/2 oră.

Între timp preparați crema. Puneți laptele, frișca și zaharul într-o cratiță și aduceți la punctul de fierbere, stingeți focul și adăugați ciocolata taiată bucăți. Folosiți ciocolată de foarte bună calitate (eu am avut cu 72% cacao).

Acoperiți cratița cu un capac și lăsați deoparte 5 minute, apoi amestecați bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas bateți gălbenușurile și încorporați-le la crema de ciocolată când s-a mai răcit.

Încingeți cuptorul la 180 grade C și coaceți aluatul 15 minute până primește aspectul de biscuite. Scoateți-l din cuptor și micșorați temperatura la 170 grade C. Turnați crema peste blat și mai dați la cuptor încă 15-17 minute.

Tarta e gata atunci când umplutura de ciocolată e fermă la suprafață, dar dacă mișcați tava tremură ușor (ca gelatina). Scoateți tarta și lăsați-o să se răcească. Umplutura se va mai întări, astfel, când o veți tăia își va păstra forma, nu va curge, dar va fi foarte moale și cremoasă.