Forum Culinar: Gugelhupf cu marmelada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gugelhupf cu marmelada

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 12:09 AM

Ingrediente:
- 4 oua
- 350 gr faina
- o lingurita de praf de copt
- 50 ml ulei de seminte, nu de masline
- 100 gr zahar
- 300 gr de marmelada (a mea era de pere cu vanilie, cadou de la o prietena)



Am pus in Kenwood ouale cu zaharul si am actionat la viteza maxima pina cind au devenit spumoase si albe si si-au triplicat volumul
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126566675259.jpg
apoi am pus viteza minima si am varsat incet ca la maioneza uleiul, apoi cite o lingura de marmelada
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126566677744.jpg
si in fine faina amestecata cu praful de copt, tot cite o lingura pe rind.
Am pus compozitia in forma de Gugelhupf de silicon
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126566682275.jpg
si am copt la 180°C o ora sau in orice caz pina cind scobitoarea iese curata
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-12656668729.jpg
sectiunea, mie imi place pentru ca desi are marmelada inauntru nu e dulce ci parfumat si ramine si umed, nu e sec.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126566695181.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 February 2010 - 10:23 AM

Chiar vroiam sa o caut reteta, mai am o gramada de borcane de gemuri si dulceturi de la mama si imi aduceam aminte ca aveai tu ceva.Gand la gand cu bucurie!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 10:43 AM

Pai s-a terminat cel cu ciocolata si a trebuit sa fac altul rapid. :tongue3:

#4 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 February 2010 - 05:48 PM

Adriana, acum am in cuptor Gugelhupf-ul, numai ca sub forma de mini-chec :floare:
Am folosit marmelada de portocale facuta de mine in toamna si pentru ca aluatul mi s-a parut ca devenea prea gros (cred ca daca mai puneam 100g de faina l-as fi putut framanta :pupic:) pe masura ce adaugam faina, am adaugat si sucul de la o portocala.. Intrebarea mea e cat de gros trebuie sa fie aluatul? ca ma intreb daca am facut bine punand sucul de portocala :floare:

Edit: e gata.. pana la urma a iesit foarte foarte bun si aromat si pufos :pupic:.. Sper sa revin cu poze cat de curand. :blush:
Multumesc, Adriana :scratch:
Imagine postata

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 06:37 PM

Compozitia e ca una normala de chec, pandispan, pornind de la ouale batute spuma cu zaharul deci o compozitie foarte spumoasa se adauga incet celelalte ingrediente ca sa nu se dezumfle.

#6 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 10 February 2010 - 02:51 AM

Foarte simpla si delicioasa pare.Am sa o prestez si eu saptamina aceasta.Multumesc Adriana.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2010 - 08:34 AM

Cu placere, te astept cu impresii! :)

#8 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2010 - 12:16 PM

Am revenit cu poza...
Tare bun a fost ca deja nu mai e :):)) pufos si foarte aromat :) Multumesc Adriana de reteta.. o sa o trec in caietul de lasat mostenire (poate se face fii-meu bucatar B))))

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-90-126579698011.jpg
Imagine postata

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2010 - 12:35 PM

Bine ca a iesit bine, ca mi-ai dat emotii :)
Las', chiar daca nu devine bucatar un caiet cu retetele mamei o sa fie o comoara pentru el. :)

#10 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 February 2010 - 10:18 PM

Adriana, arata tare bine. Acum vin si eu cu o intrebare. Eu am o forma din asta de silicon. Vara o folosesc fara probleme la aragaz (care se afla intr-o alta cladire, bucataria de vara), dar iarna nu am aragaz in casa. Pentru copturi (checuri/prajituri/ fursecuri/cocofacsuri) folosesc un cuptoras electric, care coace foarte bine. Pot folosi forma de silicon in aceste conditii? Multumesc.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2010 - 10:58 PM

Vezi postareajulix_2007, la 10 February 2010 - 10:18 PM, a spus:

Adriana, arata tare bine. Acum vin si eu cu o intrebare. Eu am o forma din asta de silicon. Vara o folosesc fara probleme la aragaz (care se afla intr-o alta cladire, bucataria de vara), dar iarna nu am aragaz in casa. Pentru copturi (checuri/prajituri/ fursecuri/cocofacsuri) folosesc un cuptoras electric, care coace foarte bine. Pot folosi forma de silicon in aceste conditii? Multumesc.

Doar daca forma nu atinge vreuna din rezistentele lui.
Dar ca sa nu risti foloseste alta forma "normala".

#12 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 11 February 2010 - 01:01 AM

Adriana, sarumana! Ieri (alaltaieri deja) am ajuns acasa rupta de oboseala, nu mai aveam niciun chef de nimic, dar trebuia sa fac ceva rapid. Aveam marmelada de portocale dupa reteta lui Pisco (super marmelada!) asa ca am trantit repede guguluful. Nu am poze cu el decat scos din cuptor, s-a topit mult prea repede ca sa mai apuc sa il pozez artistic.

Acum nu mai am marmelada, cand fac runda a doua repetam-repetam si guguluful!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-6-126584286451.jpg
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2010 - 08:45 AM

N-ai marmelada? Eu am 2 rafturi pline ce nu se mai golesc :D
Ma bucur ca ti-a placut :D

#14 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 11 February 2010 - 12:33 PM

Super de super!!!! Ce-mi place cum arata!!! Si daca zici ca nu e sec ci umed...al meu e!! =))
Adriana ai o :D de la mine cu prima ocazie cand ne intalnim =)) =))
Tu pune cafeluta aia la incalzit cu care ma astepti de ani de zile...si eu vin cu berea, ok? :)
Hai c-am fugit sa pun si eu Kenwood-ul ce tocmai mi l-am luat la treaba! :D


#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2010 - 12:39 PM

Cafeluta aceea s-a evaporat demult =)) facem una proaspata pe moment ca e mai sigur.
Cine ti-a adus Kenwood-ul? Mos Valentin? =))

#16 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 February 2010 - 07:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 February 2010 - 10:58 PM, a spus:

Vezi postareajulix_2007, la 10 February 2010 - 10:18 PM, a spus:

Adriana, arata tare bine. Acum vin si eu cu o intrebare. Eu am o forma din asta de silicon. Vara o folosesc fara probleme la aragaz (care se afla intr-o alta cladire, bucataria de vara), dar iarna nu am aragaz in casa. Pentru copturi (checuri/prajituri/ fursecuri/cocofacsuri) folosesc un cuptoras electric, care coace foarte bine. Pot folosi forma de silicon in aceste conditii? Multumesc.

Doar daca forma nu atinge vreuna din rezistentele lui.
Dar ca sa nu risti foloseste alta forma "normala".


Nu am forma normala, care sa aiba modelul asta. :unsure: :sad1: :((
Solutia ar fi o forma normala de tort, ca din astea aaaaaaaaaamm....

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2010 - 12:51 AM

pai fa-o in normala de tort ca nu e musai sa fie guguluf
nu pot risca sa stai in pohte pe aici :occasion14:

#18 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 12 February 2010 - 09:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 February 2010 - 12:39 PM, a spus:

Cafeluta aceea s-a evaporat demult :mellow: facem una proaspata pe moment ca e mai sigur.
Cine ti-a adus Kenwood-ul? Mos Valentin? :)


Da chiar el...eu il tot rugasem pe Mos Craciun...ani la rand...
dar se pare ca i-a pasat sarcina celuilalt mos...mos sau tanar... nu conteaza :) :)
important e ca mi l-a adus :happy4:


#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2010 - 01:15 PM

Vezi postareadora, la 12 February 2010 - 09:23 PM, a spus:

important e ca mi l-a adus :)

Inseamna ca te poti considera o fericita, cu drag stiu prea bine ca o sa-l folosesti.

#20 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 13 February 2010 - 08:39 PM

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-176-1266086098.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-176-12660860224.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-176-126608600122.jpg

Vezi postareaAdriana, la 10 February 2010 - 08:34 AM, a spus:

Cu placere, te astept cu impresii! :)

..pozele putin neclare,vina mea,l-am taiat fierbinte :tongue3:

Multumesc Adriana,foarte bun si aromat.Se va pastra in caietul de mosteniri. :cheers:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi