Espresso! Aluminium sau inox?!
#1
Postat 12 February 2010 - 06:32 PM
As aprecia parerea iubitoarelor de espresso (si nu numai )
#2
Postat 12 February 2010 - 06:51 PM
de la marimea cea mai mica de o cescuta la cea enorma de nu mai tin minte cite
nu se spala cu detergent
si cu cit face mai multe cafele cu atit le face mai bune
acu cit e adevar stiintific si cit legenda metropolitana in chestia asta nu stiu
dar de exemplu cind mergem la munte eu prefer sa nu beau cafea decit daca mergem la bar pentru ca moka de acolo fiind folosita din an in pasti face o cafea oribila asa ca decit sa beau o porcarie mai bine ma abtin
#3
Postat 12 February 2010 - 07:00 PM
Si eu am citit la fel si am zis ca in loc sa dau o gramada de bani pe latte in fiecare dimineata sa-l fac acasa (mai ales in week-end cand mi-e lene sa ies din casa special pentru doza zilnica de drog )
Am un espresso maker dar imi ia asa de mult timp incat am zis sa ma duc sa cumpar unul usor de folosit si mi-am adus aminte de prietenii mei din ambasada italiana ca aveau unul asemanator -dar nu stiam daca sa-l iau pe cel clasic sau pe cel de inox..
O sa-l folosesc zilnic- am citit ca primele cafele se arunca la inceput..
#4
Postat 12 February 2010 - 08:11 PM
Dupa ce am scris mesajul celalalt m-am dus cu Marco si un amic sa cumpere cadou la alt amic si cit ei se uitau pe la hi-tech eu ma uitam la chestii de bucatarit si era caffettiera moka de o cescuta, costa 6 euro si ceva. Daca n-o gasesti zi si ti-o trimit eu, ai sa vezi ce cafea buna face ca o sa aiba aer italian in ea Am mai zis, la intilnirile noastre culinare, cei de la Napoli isi aduc si apa ca sa faca cafea pentru ca ei sunt convinsi ca iese buna numai cu apa lor
Daca o casa, de ex soacra-mea, are o caffettiera de 4 pe care o foloseste frecvent, cind are 8 musafiri nu o foloseste pe cea de 8 ci de 2 ori pe cea de 4 care face cafeaua mai buna pentru ca e mai folosita.
#5
Postat 12 February 2010 - 08:18 PM
Vreau unul de cel putin 2 espresso (ca am inteles ca e bine sa fie folosit la maxim, nu sa cumperi unul de 4 espresso si sa-l folosesti pentru doar doua)
#6
Postat 12 February 2010 - 08:20 PM
http://www.consiglio...&idCategory=493
Citeam ca Brikka Bialetti face un espresso cu spuma frumoasa ca la masina...
#7
Postat 12 February 2010 - 08:27 PM
Uma, la 12 February 2010 - 08:18 PM, a spus:
exact, asta e ideea
Uma, la 12 February 2010 - 08:20 PM, a spus:
Nu stiu ce sa zic ca n-am vazut-o la nimeni dar eu sunt convinsa ca spuma cea mai frumoasa iese la masina.
In caffettiera se poate incerca presind bine cafeaua, dar nici prea tare ca daca nu apa nu reuseste sa iasa, si cu un tip de cafea care sa faca spuma, aici e una crema e gusto ii zice, cred de la Lavazza, despre care se spune ca ar face spuma deasupra.
#8
Postat 12 February 2010 - 08:32 PM
Am citit mai multe pareri si toti spun ca Brikka ar fi cea mai buna..o sa ma uit la fata locului.
Multumesc mult Adriana
#9
Postat 12 February 2010 - 08:35 PM
Uma, la 12 February 2010 - 08:32 PM, a spus:
Am citit mai multe pareri si toti spun ca Brikka ar fi cea mai buna..o sa ma uit la fata locului.
Multumesc mult Adriana
Cu placere, la prima cafea, daca e buna, sa te gindesti la mine.
Daca nu e buna, sa nu te gindesti la mine
#10
Postat 12 February 2010 - 08:36 PM
#11
Postat 13 February 2010 - 01:13 PM
#12
Postat 13 February 2010 - 03:07 PM
insa am gasit ratacita printr-un dulap asta:
nu imi apartine,este al proprietarilor apartamentului in care stau in chirie. cu ce sa o curat? arata ingrozitor de murdara si zace nefolosita de cel putin o jumatate de an de cand m-am mutat eu aici.
va rog un sfat ca nu mai pot pe cafea la ibric
#13
Postat 13 February 2010 - 03:13 PM
Aminariy, la 13 February 2010 - 03:07 PM, a spus:
insa am gasit ratacita printr-un dulap asta:
esp..jpg
nu imi apartine,este al proprietarilor apartamentului in care stau in chirie. cu ce sa o curat? arata ingrozitor de murdara si zace nefolosita de cel putin o jumatate de an de cand m-am mutat eu aici.
va rog un sfat ca nu mai pot pe cafea la ibric
Cum a zis si Adriana, nu se spala cu detergent - banuiesc ca asa raman patate de la cafea ( a mea e nou nouta in cutiuta, o sa-i fac poza mai tarziu)
Incearca sa o speli cu apa calda bine, si dupa fa cateva cafele si arunca-le. Si in prospectul "ibricului" meu nou spune ca trebuie sa fac 3 cafele (la 2/3 din capacitate) si sa le arunc. Deabea a 4 e ok..
Uita-te sa aiba garnitura buna insa! Eu ieri daca tot eram la magazin am luat si doua garnituri sa fie acolo (au costat $0.75)
Si in rest, pui apa pana la semn, cafea in sita (nu presata insa pentru ca poate trece apa prin ea) si cafeaua sa nu fie macinata fin, fin. Se pune pune pe foc iute (daca ai gaz, la electric zice sa fie la mediu) si in 2-3 minute, ai cafea.
Eu zic din auzite si citite Deabea mai tarziu fac cafelul meu..
#14
Postat 13 February 2010 - 05:24 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 13 February 2010 - 05:26 PM
Maya, la 13 February 2010 - 05:24 PM, a spus:
Este! Dar eu am cumparat-o pe asta http://www.consiglio...&idcategory=493
#16
Postat 13 February 2010 - 05:41 PM
Uma, la 13 February 2010 - 05:26 PM, a spus:
Maya, la 13 February 2010 - 05:24 PM, a spus:
Este! Dar eu am cumparat-o pe asta http://www.consiglio...&idcategory=493
si eu as fi cumparat-o tot pe asta.aia e doara asa.."mai altfel"
S-o stapînesti sanatoasa,si sa n-o speli niciodata cu detergent,numai cu apa.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#17
Postat 13 February 2010 - 05:43 PM
Maya, la 13 February 2010 - 05:41 PM, a spus:
Uma, la 13 February 2010 - 05:26 PM, a spus:
Maya, la 13 February 2010 - 05:24 PM, a spus:
Este! Dar eu am cumparat-o pe asta http://www.consiglio...&idcategory=493
si eu as fi cumparat-o tot pe asta.aia e doara asa.."mai altfel"
S-o stapînesti sanatoasa,si sa n-o speli niciodata cu detergent,numai cu apa.
Mersi frumos - da, numai cu apa..sunt curioasa foc, numa' ca azi am venit la munca dis de dimineata si nu am apucat sa ma joc cu jucaria noua Maine dimineata insa.. deabea astept!
#18
Postat 13 February 2010 - 06:22 PM
Maya, la 13 February 2010 - 05:24 PM, a spus:
Si io m-am uitat mai devreme dupe diverse aparate si am vazut-o. Amuzanta. Oare cum si-o face treaba?
Io am acasa un aparat de espresso de la Saeco de cu niste ani in urma, loat prin Nespresso. Tre sa folosesc capsule de la Nespresso da' face o treaba perfecta cu ele. Numa' ca as vrea sa fac cafia si cu necapsule asa ca ma tot intrebam ce sa iau altceva. Si de cand cu topicul aista...
Ai mei aveau, pe vremuri, un aparat ca ala clasic talienesc. Dar nu stiu daca tata il mai are. Dar parca era stricat si tata nu l-a aruncat ca el nu arunca nimic. Nici un capat de ata ca nu se stie cand ai nevoe de el.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#19
Postat 13 February 2010 - 07:46 PM
Aminariy, la 13 February 2010 - 03:07 PM, a spus:
va rog un sfat ca nu mai pot pe cafea la ibric
Mai intii uita-te daca garnitura e buna ca daca nu e buna sau nu e n-are rost sa te chinui s-o speli ca n-o poti folosi. Garnitura nu trebuie sa fie rupta sau deformata, daca e maro de la cafea e normal dar sa fie in stare buna. Nu-mi dau seama de la ce sunt petele pentru ca sunt cam neuniforme ca sa fie doar de la folosit, daca e mucegai incearca sa il indepartezi, acu fiind asa murdara si nefolosita poti folosi un detergent ca sa o faci cit de cit curata. Apoi fa cafele si arunca-le. Dupa a patra gusta sa vezi cum iese, daca are gust de metal tre sa mai faci citeva si sa le arunci.
La caffettiera asta e foarte important cum e macinata cafeaua, incearca sa iei cafea pe care sa scrie ca e macinata pentru caffettiera, pentru ca gradele de macinat sunt diferite si contribuie si chestia asta la bunatatea cafelei.
#20
Postat 14 February 2010 - 10:24 AM
Adriana, la 13 February 2010 - 07:46 PM, a spus:
La caffettiera asta e foarte important cum e macinata cafeaua, incearca sa iei cafea pe care sa scrie ca e macinata pentru caffettiera, pentru ca gradele de macinat sunt diferite si contribuie si chestia asta la bunatatea cafelei.
garnitura este buna. am spalat bine cu detergent de vase dupa ce am tinut cateva ore in apa calda. partea de jos a ramas la fel de murdara.
am pus-o pe foc decat cu apa, cu gandul ca prin fierbere se mai curata.are in continuare un miros ciudat. mai insist detergent.
Uma, te astep cu impresii despre cafetiera ta.
mie masina de cafea mi se pare mult mai usor de folosit. pun apa si cafeaua de seara, iar dimineata sar din pat si apas de buton. ca sa fac cafea la cafetiera trebuie sa astept sa ma trezesc bine pt ca trebuie manuita cu atentie!