Espresso! Aluminium sau inox?!
#21
Postat 14 February 2010 - 07:37 PM
Am aruncat primele 4 cafele si a cincea a fost super! Nu am apucat sa fac poze (incerc maine dimineta)dar e asa cum zice, iese cafea cu caimac frumos
Dureaza foarte putin, efectiv sub 5 minute de cand pui apa, cafea si pui pe aragaz (la cafetiera asta se recomanda sa tii capacul deschis)
Eu am facut latte si am fost foarte incantata!
#23
Postat 14 February 2010 - 07:50 PM
Adriana, la 14 February 2010 - 07:48 PM, a spus:
Da, mult (si buzunarul meu se va bucura ca nu o sa mai dau $5 pe latte in fiecare dimineata) Sa stii ca am baut-o in cinstea ta si a Mayei (ea mi-a dezvaluit secretul pentru care nu reuseam sa fac spuma de lapte...nu il incalzeam )
#24
Postat 14 February 2010 - 08:59 PM
Uma, la 14 February 2010 - 07:50 PM, a spus:
trebuie să facem o reclamaţie, au construit Starbucks'urile chiar în mijlocul drumului!!!!
Ia'ţi şi un frother şi ai setul complet... unul ca ăsta, din plastic, este cam $50 şi'un pic... sau ~$150 stainless, munceşte PERFECT, în 3 min ai suficientă spumă pt 2 latte ca lumea (sau 5-6 pt ce numesc ei "normale")
#25
Postat 14 February 2010 - 11:35 PM
#26
Postat 14 February 2010 - 11:52 PM
Adriana, la 14 February 2010 - 11:35 PM, a spus:
Caffelatte , adica espresso cu lapte incalzit si numai o idee de spuma- numai ca aici in Nord America nu-i ceri cafelatte ii zici doar latte
Spuma eu o fac cu un aparat micut, iese super. Pentru ca am zile in care stomacul meu nu accepta laptele, il beau deobicei cu lapte de soia-pentru care plateam in plus.Magari
#27
Postat 14 February 2010 - 11:58 PM
Uma, la 14 February 2010 - 11:52 PM, a spus:
Spuma eu o fac cu un aparat micut, iese super. Pentru ca am zile in care stomacul meu nu accepta laptele, il beau deobicei cu lapte de soia-pentru care plateam in plus.Magari
Aici:
caffèlatte e cafea amestecata cu lapte adica o cana de-aia din care se bea cafea in Germania deci o chestie pe care o pot bea si copiii si care seamana cu latte macchiato care e un pahar de lapte in care se varsa un espresso
espresso cu spuma de lapte deasupra e caffè macchiato caldo.
Dar cum mai ziceam eu demult si denumirile astea la felurile de cafea difera si de la o regiune la alta.
#28
Postat 15 February 2010 - 12:03 AM
Adriana, la 14 February 2010 - 11:58 PM, a spus:
Dar cum mai ziceam eu demult si denumirile astea la felurile de cafea difera si de la o regiune la alta.
Asa e..de exemplu in Spania beam cafe con leche Aici de exemplu in grande latte pe care il beau eu, pun doua shots de espresso si lapte incalzit cu o idee de spuma deasupra.
Fac si machiato, dar pun doar spuma peste putin espresso..si bine capuccino si o gramada de alte combinatii..
#29
Postat 16 February 2010 - 02:42 AM
dragos, la 13 February 2010 - 06:22 PM, a spus:
Maya, la 13 February 2010 - 05:24 PM, a spus:
Si io m-am uitat mai devreme dupe diverse aparate si am vazut-o. Amuzanta. Oare cum si-o face treaba?
Io am acasa un aparat de espresso de la Saeco de cu niste ani in urma, loat prin Nespresso. Tre sa folosesc capsule de la Nespresso da' face o treaba perfecta cu ele. Numa' ca as vrea sa fac cafia si cu necapsule asa ca ma tot intrebam ce sa iau altceva. Si de cand cu topicul aista...
Ai mei aveau, pe vremuri, un aparat ca ala clasic talienesc. Dar nu stiu daca tata il mai are. Dar parca era stricat si tata nu l-a aruncat ca el nu arunca nimic. Nici un capat de ata ca nu se stie cand ai nevoe de el.
saeco sunt cele mai bune ,dar sunt si mai sscumpe.eu am una mai de balta,ufesa,are 2corpuri,adica e si filtru si espresor si sunt foarte multumita de ea.scoate cafeaua cu spuma.are o membrana care are rolul asta.eu o am de 3 ani.uite asta e:
http://www.ufesa.com...l?source=browse
acum sunt modele si mai noi.
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#30
Postat 16 February 2010 - 02:52 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#31
Postat 16 February 2010 - 06:15 AM
#32
Postat 16 February 2010 - 07:29 AM
#33
Postat 16 February 2010 - 08:40 AM
#34
Postat 16 February 2010 - 09:25 AM
eu prefer lapte cu orz ori cafea medie espresso cu zahar de trestie si spuma de lapte