La cererea telespectatorilor, dezgropam acest subiect ca n-are rost sa deschid altul din moment ce "reteta perfecta" e deja p-aici.
Ingredientele "mele" sunt aceleasi, proportia poate alta, dar sa vedem:
1 cana = 250 ml
3/4 cana lapte batut (buttermilk) (sau 3/4 cana lapte amestecat 2 linguri otet, se lasa 5 minute la "acrit" - eu uit mereu sa pun laptele batut pe lista asa ca am folosit lapte+otet)
1 ou, si asta batut
2 linguri unt topit
se amesteca toate
1 cana faina
2 linguri zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
se amesteca si astea, dupa care se combina cu lichidele
ulei, unt sau spray pentru uns tigaia
In reteta nu zice, nu stiu de ce am scris pe caiet ca trebuie sa stea aluatul 10 minute la "odihna", habar n-am dar asa l-am facut ultimele dati.
La reteta originala zice ca se amesteca pana nu mai sunt cocoloase, dar in altele am citit ca e bine sa nu se amestece prea mult.
Se coc la foc mediu, mie imi ies cam 8 bucati. Cand incepe sa faca "clabuci" la suprafata se pot intoarce pe partea cealalta.
Reteta e de aici:
http://allrecipes.co...luffy-pancakes/
Am incercat si alte retete, dar imi ieseau tot timpul necoapte la mijloc. Dar anul trecut in excursie ne-au servit in tren la micul dejun clatite cu afine, iar ajunsi acasa mi-am zis ca trebuie sa invat sa le fac, erau prea bune. Le-am facut si cu afine, dar mi-au iesit albastre (daca cititi topicul de la inceput o sa vedeti de ce
), dar tot bune.
Maine le repet, ca toata lumea sta acasa, mi-am luat liber ca la copiii se reorganizeaza clasele si au si ei o mini-vacanta de o zi
.