Forum Culinar: Somon salbatic cu crusta de brinza aromata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon salbatic cu crusta de brinza aromata mediteranean & marar

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 05:45 PM

Am avut un somon salbatic tare aratos,si pentru ca am scos doua fileuri asa mari si frumoase,l-am pregatit în doua feluri.


  • 1 somon salbatic(dupa curatare a cîntarit putin peste 1 kg)
  • 1 lamîie
  • sare
  • piper
  • usturoi uscat din rîsnita
  • 1-2 linguri ulei



Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633418899.jpg



Crusta de brînza cu marar:

  • 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita plina mustar
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper


Tocam ceapa cu mararul în bender, dupa care le amestecam cu brînza, mustarul, condimentele si pesmetul.


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633430939.jpg




Crusta de brînza ...mai mediteraneana:


  • 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 bucati de rosii uscate(din ulei)
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper
  • chili (fac.)


Tocam ceapa, ardeiul, rosiile uscate si busuiocul în blender, apoi le amestecam cu brînza, pesmetul si condimentam cu sare si piper.


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633435979.jpg



Curatam si spalam somonul, îndepartam capul, coada si îl taiem în jumatate pe lungime.
Cu o penseta scoatem oasele. Trecem cu degetele peste fileul ramas sa ne asiguram ca nu am uitat vreun os.
Trecem fileurile printr-un jet de apa rece, apoi le tapetam cu hîrtie de bucatarie.
Le stropim din abundenta cu lamîie, saram,piperam si condimentam dupa gust.
Eu am pus si un strat subtire de usturoi uscat din rîsnita(pe ambele parti).


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633440719.jpg


Asezam fileurile de somon pe partea cu pielea într-o tava pensulata cu ceva ulei.
Acoperim fileurile cu pasta si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C pe sina din mijloc,timp de 25 minute.


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633445467.jpg


Copt.


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633448544.jpg


L-am servit cu morcovi si cartofi fierti în steamer,
cu sos de piper verde(cel de la reteta KHanei-Click aici! )

Un deliiiiiciu!!!


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633453896.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633455268.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126633456352.jpg


A iesit la fix. A fost foarte suculent si parfumat. Noua ne-a placut foarte mult.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 February 2010 - 06:02 PM

Maya, m-ai prins cu combinatia asta, peste si lactate (ca sa nu zic branza) este pe gustul meu. Cand ajung din nou la cumparaturi, iau somon si fac :floare:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 06:10 PM

Vezi postareaBunny, la 16 February 2010 - 06:02 PM, a spus:

Maya, m-ai prins cu combinatia asta, peste si lactate (ca sa nu zic branza) este pe gustul meu. Cand ajung din nou la cumparaturi, iau somon si fac :floare:

Da,stiu ca pestele si brînza sînt de fapt într-o relatie controversa...asa spun unii.Dar daca am tine cont de parerea celor care bat în cui o idee neprobata,am muri saraci!

Eu ador combinatia asta.Mi-au placut ambele variante foarte mult,dar mai mult ce-a mediteraneana.Sotului,la fel,i-au placut ambele,dar mai mult cea cu marar.Denise,pentru nimic în lume nu s-a putut hotarî care-i place mai mult.I-au placut la fel,si foarte mult.Ea,la fel ca mine,este maaare amatoare se somon :)

Combinatia cu sosul de piper verde,a fost perfecta!Bineînteles ca asta e doar parerea mea :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 February 2010 - 07:23 PM

Rosii uscate? Al meu e! :floare:

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 08:29 PM

Vezi postareaEataly, la 16 February 2010 - 07:23 PM, a spus:

Rosii uscate? Al meu e! :floare:

Si mie tot ala cu rosii uscate mi-a placut mai mult! :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 16 February 2010 - 08:29 PM

Daca puneai reteta ieri, asa faceam somonul meu! Si noua ne place la nebunie -eu il fac la broiler tot asa pe din doua, frecat cu suc de lamaie, piper si sare.. Combinatia mea preferata (care a devenit intre timp si a altora) e cu piure de cartofi.
Neaparat o sa-l fac si eu asa..arata superb!
A cat is a friend fur-ever !

#7 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 February 2010 - 08:33 PM

Super tare reteta! Sper ca nu tuseste brinza daca e somonul domesticit :floare: ...ca salbatic chuchu!
raluca elena

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 February 2010 - 09:06 PM

Cu branza,marar,sau rosii.Nu are importanta.
Eu sigur am sa incerc crusta asta.
Am sa schimb doar somonul cu alt tip de peste.
Nu reusesc sa ma imprietenesc cu somonul si pace.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 February 2010 - 09:15 PM

Superb! :thumleft: Am facut si eu ceva asemanator acum cativa ani, cand eram in Franta si asteptam sa vina jupanu'-n vizita si l-am surprins in mod placut! Tot de la tine cred ca am luat reteta atunci, daca imi aduc eu bine aminte. A fost gustos rau somonul! :drool: Multumiri retroactive pentru reteta! :hungry:
In ultima vreme m-am tot uitat prin magazine dupa somon, as mai face iar, dar mi se pare extraordinar de scump (cam 15-20 euro kila :wacko:). O sa mai caut, poate apare vreo oferta pe undeva. :study:

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 09:16 PM

Vezi postareaUma, la 16 February 2010 - 08:29 PM, a spus:

Daca puneai reteta ieri, asa faceam somonul meu! Si noua ne place la nebunie -eu il fac la broiler tot asa pe din doua, frecat cu suc de lamaie, piper si sare.. Combinatia mea preferata (care a devenit intre timp si a altora) e cu piure de cartofi.
Neaparat o sa-l fac si eu asa..arata superb!

"Altora"..aia cu patru picioare? :hungry:
Merci,cuscra! :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 09:17 PM

Vezi postarearaluca elena, la 16 February 2010 - 08:33 PM, a spus:

Super tare reteta! Sper ca nu tuseste brinza daca e somonul domesticit :thumleft: ...ca salbatic chuchu!

E bun cu de oricare,Ralu!Si eu iau ce-mi surîde pe moment..adica dupa cum arata in vitrina.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 09:18 PM

Vezi postareaPiscotel, la 16 February 2010 - 09:06 PM, a spus:

Cu branza,marar,sau rosii.Nu are importanta.
Eu sigur am sa incerc crusta asta.
Am sa schimb doar somonul cu alt tip de peste.
Nu reusesc sa ma imprietenesc cu somonul si pace.Imagine postata

Piscole, eu nu ma consider mîncatoare de peste.Somonul e cam singuru pe care-l accept..în rest,cîte un pastrav..alt peste nu manînc!
Fa cu ce peste îti place,Eu zic ca e bun oricum :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 09:21 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 February 2010 - 09:15 PM, a spus:

Superb! :thumleft: Am facut si eu ceva asemanator acum cativa ani, cand eram in Franta si asteptam sa vina jupanu'-n vizita si l-am surprins in mod placut! Tot de la tine cred ca am luat reteta atunci, daca imi aduc eu bine aminte. A fost gustos rau somonul! :drool: Multumiri retroactive pentru reteta! :hungry:
In ultima vreme m-am tot uitat prin magazine dupa somon, as mai face iar, dar mi se pare extraordinar de scump (cam 15-20 euro kila :wacko:). O sa mai caut, poate apare vreo oferta pe undeva. :study:

Foxyy,ma bucur ca-ti place!Si ep asta îl poti îneca în lamîie ..stii tu ca cine! :D
Cînd prind oferta bag mare! :D ..zic de somon :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 February 2010 - 09:52 PM

Vezi postareaMaya, la 16 February 2010 - 09:21 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 16 February 2010 - 09:15 PM, a spus:

Superb! :thumleft: Am facut si eu ceva asemanator acum cativa ani, cand eram in Franta si asteptam sa vina jupanu'-n vizita si l-am surprins in mod placut! Tot de la tine cred ca am luat reteta atunci, daca imi aduc eu bine aminte. A fost gustos rau somonul! :drool: Multumiri retroactive pentru reteta! :hungry:
In ultima vreme m-am tot uitat prin magazine dupa somon, as mai face iar, dar mi se pare extraordinar de scump (cam 15-20 euro kila :wacko:). O sa mai caut, poate apare vreo oferta pe undeva. :study:

Foxyy,ma bucur ca-ti place!Si ep asta îl poti îneca în lamîie ..stii tu ca cine! :D
Cînd prind oferta bag mare! :D ..zic de somon :D



Parca vad ca pana la urma ii zic jupanului: luam somon, cat sa mancam de doua ori, da' apoi o saptamana nu mai mancam nica! :D Prea-mi ploua-n gura cand ma uit la pozele tale si-mi aduc aminte de Versailles... :D

#15 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 16 February 2010 - 10:50 PM

Vezi postareaMaya, la 16 February 2010 - 09:16 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 16 February 2010 - 08:29 PM, a spus:

Daca puneai reteta ieri, asa faceam somonul meu! Si noua ne place la nebunie -eu il fac la broiler tot asa pe din doua, frecat cu suc de lamaie, piper si sare.. Combinatia mea preferata (care a devenit intre timp si a altora) e cu piure de cartofi.
Neaparat o sa-l fac si eu asa..arata superb!

"Altora"..aia cu patru picioare? :wacko:
Merci,cuscra! :thumleft:

Mai ales aleaia :hungry: Cuconita Miau s-a infruptat cot la cot cu noi! Nu pierde ocazia de somon fie le gatit sau crud (neaparat cumparat sushi si pentru fata!)
A cat is a friend fur-ever !

#16 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 17 February 2010 - 08:14 AM

Miam, ce bine arataImagine postata. O sa incerc si eu, dar cu alt animal, poate pastrav, ca somon salbatic nu prea inoata pe ma noi (nici macat la MetroImagine postata)
Take a walk on the wild side...

artizan

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 February 2010 - 04:51 PM

Vezi postareaUma, la 16 February 2010 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 16 February 2010 - 09:16 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 16 February 2010 - 08:29 PM, a spus:

Daca puneai reteta ieri, asa faceam somonul meu! Si noua ne place la nebunie -eu il fac la broiler tot asa pe din doua, frecat cu suc de lamaie, piper si sare.. Combinatia mea preferata (care a devenit intre timp si a altora) e cu piure de cartofi.
Neaparat o sa-l fac si eu asa..arata superb!

"Altora"..aia cu patru picioare? :cheers:
Merci,cuscra! :hungry:

Mai ales aleaia :cheers: Cuconita Miau s-a infruptat cot la cot cu noi! Nu pierde ocazia de somon fie le gatit sau crud (neaparat cumparat sushi si pentru fata!)

Si eu i-am curatat ieri domnisoruli.El manînca doar somonul,crusta nu primeste :pupic:
A mîncat o farfurioara fara sa zica pîs!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 February 2010 - 04:52 PM

Vezi postareaKikenHana, la 17 February 2010 - 08:14 AM, a spus:

Miam, ce bine arataImagine postata. O sa incerc si eu, dar cu alt animal, poate pastrav, ca somon salbatic nu prea inoata pe ma noi (nici macat la MetroImagine postata)

PAi merge si cu somon nesalbatic :cheers: ..dar merge cu orice peste cerd eu :hungry:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 17 February 2010 - 05:08 PM

Vezi postareaMaya, la 17 February 2010 - 04:52 PM, a spus:

Vezi postareaKikenHana, la 17 February 2010 - 08:14 AM, a spus:

Miam, ce bine arataImagine postata. O sa incerc si eu, dar cu alt animal, poate pastrav, ca somon salbatic nu prea inoata pe ma noi (nici macat la MetroImagine postata)

PAi merge si cu somon nesalbatic :cheers: ..dar merge cu orice peste cerd eu :hungry:


Acum vad ce prost am scris Imagine postata...da ma grabeamImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#20 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 17 February 2010 - 09:26 PM

Vezi postareaMaya, la 16 February 2010 - 06:10 PM, a spus:

Vezi postareaBunny, la 16 February 2010 - 06:02 PM, a spus:

Maya, m-ai prins cu combinatia asta, peste si lactate (ca sa nu zic branza) este pe gustul meu. Cand ajung din nou la cumparaturi, iau somon si fac :scratch:

Da,stiu ca pestele si brînza sînt de fapt într-o relatie controversa...asa spun unii.Dar daca am tine cont de parerea celor care bat în cui o idee neprobata,am muri saraci!

Eu ador combinatia asta.Mi-au placut ambele variante foarte mult,dar mai mult ce-a mediteraneana.Sotului,la fel,i-au placut ambele,dar mai mult cea cu marar.Denise,pentru nimic în lume nu s-a putut hotarî care-i place mai mult.I-au placut la fel,si foarte mult.Ea,la fel ca mine,este maaare amatoare se somon :appl:

Combinatia cu sosul de piper verde,a fost perfecta!Bineînteles ca asta e doar parerea mea :appl:



Hehe,imi aduc aminte de o reteta de pastrav cu o crusta si cu branza(postata candva la culi) unde imi zicea Adriana despre "batalia" dintre peste si branza :scratch:

Data viitoare fa si poze la partea cu filetatul pestelui,poate,poate reusesc si eu sa scot fileurile de pozat
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi