Forum Culinar: Somon salbatic cu crusta de brinza aromata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon salbatic cu crusta de brinza aromata mediteranean & marar

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 February 2010 - 09:41 PM

I gotta feeling....ta na na na na!

Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126643565593.jpg

#22 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2010 - 09:44 PM

Vezi postareaEataly, la 17 February 2010 - 09:41 PM, a spus:

I gotta feeling....ta na na na na!

Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!



Iaca alta.... Abia ma linistisem nitel dupa postarea Mayei, ca mi-ai readus tu aminte de somon! :scratch: Si mi-ai facut o pofta!!!!!! :scratch: Acu' as veni la tine-n vizita, da' mi-e ca pana ajung terminati voi tot somonu'! :appl:
Sa va fie de bine! :appl:

#23 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 February 2010 - 09:46 PM

Vezi postareaKikenHana, la 17 February 2010 - 05:08 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 17 February 2010 - 04:52 PM, a spus:

Vezi postareaKikenHana, la 17 February 2010 - 08:14 AM, a spus:

Miam, ce bine arataImagine postata. O sa incerc si eu, dar cu alt animal, poate pastrav, ca somon salbatic nu prea inoata pe ma noi (nici macat la MetroImagine postata)

PAi merge si cu somon nesalbatic :scratch: ..dar merge cu orice peste cerd eu :scratch:


Acum vad ce prost am scris Imagine postata...da ma grabeamImagine postata

Graba nu strica treaba..te face doar mai rapid :appl:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 February 2010 - 10:04 PM

Vezi postareapetunie, la 17 February 2010 - 09:26 PM, a spus:



Hehe,imi aduc aminte de o reteta de pastrav cu o crusta si cu branza(postata candva la culi) unde imi zicea Adriana despre "batalia" dintre peste si branza :scratch:

Data viitoare fa si poze la partea cu filetatul pestelui,poate,poate reusesc si eu sa scot fileurile de pozat

Da,si mie mi-a zis cîndva,demult :appl: ..ca eu fac somon cu sos de brînza,smîntîna/lactate,din totdeauna :scratch:

Cît despre pozatul filetatului..nu am cum.Folosesc ambele mîini ,sînt unsa..si nu arata apetisant ceea ce fac eu cu somonul :appl:
Bine ca nu ma vede nimeni,ca zice ca-s dusa.Atîta-l piglui,si-mi ia muuult timp,si dupa ce scot oasele,e sifonat rau la suprafata,dar îl rearanjez apasind usor cu palma pe filet...iar în jurul meu,pe masa e plin de oase :wub:

La file de asta mai merge.Mai greu este daca-l tai felii/adica cotlete sau cum e spune daca-s asa felii.Alea sînt mai greu de curatat,si sa ramîna frumoase(vorbesc în cazul meu :appl: ).Schinarea e mai greu de scos,ca sa-si pastreze cotletele forma.
Probabil pentru cine e mai indemînatic este mai usor.Eu însa, nu detin eu tehnica.

Vorbesc de forma asta :


Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 February 2010 - 10:06 PM

Vezi postareaEataly, la 17 February 2010 - 09:41 PM, a spus:

I gotta feeling....ta na na na na!

Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!

Atasament P1030711.JPG

Desi ador mararul,si brînza cu marar..si mie mi-a placut asta cu rosii uscate mai mult :scratch:
Ma bucur ca esti fericita,si ca ti-a placut! :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 February 2010 - 10:15 PM

Vezi postareaMaya, la 17 February 2010 - 10:06 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 17 February 2010 - 09:41 PM, a spus:

I gotta feeling....ta na na na na!

Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!

Atasament P1030711.JPG

Desi ador mararul,si brînza cu marar..si mie mi-a placut asta cu rosii uscate mai mult :appl:
Ma bucur ca esti fericita,si ca ti-a placut! :scratch:



Nu , nu , florile sunt de la mine pentru tine, cu multumirile de rigoare.L-am facut acum la cina, si cum am terminat cum am sarit la calculator.
Mie gustul mi-era familiar , de la pesto cu rosii uscate, pus undeva la bucatariile lumii.

:scratch:

#27 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 February 2010 - 10:19 PM

Vezi postareaEataly, la 17 February 2010 - 10:15 PM, a spus:



Nu , nu , florile sunt de la mine pentru tine, cu multumirile de rigoare.L-am facut acum la cina, si cum am terminat cum am sarit la calculator.
Mie gustul mi-era familiar , de la pesto cu rosii uscate, pus undeva la bucatariile lumii.

:scratch:

Trebuie sa fac si eu pesto ala! :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#28 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 February 2010 - 10:36 PM

Cate voturi pot sa dau la reteta asta? 10-20?

#29 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 February 2010 - 12:39 PM

Vezi postareaMaya, la 17 February 2010 - 10:04 PM, a spus:


Bine ca nu ma vede nimeni,ca zice ca-s dusa.Atîta-l piglui,si-mi ia muuult timp,si dupa ce scot oasele,e sifonat rau la suprafata,dar îl rearanjez apasind usor cu palma pe filet...iar în jurul meu,pe masa e plin de oase :appl:

La file de asta mai merge.Mai greu este daca-l tai felii/adica cotlete sau cum e spune daca-s asa felii.Alea sînt mai greu de curatat,si sa ramîna frumoase(vorbesc în cazul meu :appl: ).Schinarea e mai greu de scos,ca sa-si pastreze cotletele forma.
Probabil pentru cine e mai indemînatic este mai usor.Eu însa, nu detin eu tehnica.



Maya, as intelege faza cu pensatul somonului, daca ai avea invitate la masa pisicile aristocrate. :floare:
Dar asaaaa, zau nu pricep de ce te chinui atita, cind oasele se scot cu mai multa usurinta dupa ce-ai gatit somonul ? :floare:

Si pe mine ma tenteaza sa imbrac un salbatic in crusta de rosii. :appl: Merci de reteta. :floare:

#30 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 February 2010 - 11:20 AM

Vezi postareaEataly, la 18 February 2010 - 10:36 PM, a spus:

Cate voturi pot sa dau la reteta asta? 10-20?

Voturi?Da ce,sînt alegerile? :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 February 2010 - 11:23 AM

Vezi postareauptown girl, la 20 February 2010 - 12:39 PM, a spus:





Maya, as intelege faza cu pensatul somonului, daca ai avea invitate la masa pisicile aristocrate. :pupic:
Dar asaaaa, zau nu pricep de ce te chinui atita, cind oasele se scot cu mai multa usurinta dupa ce-ai gatit somonul ? :floare:

Si pe mine ma tenteaza sa imbrac un salbatic in crusta de rosii. :pupic: Merci de reteta. :floare:

Ei,Dana...ca sa-i faci pe unii mai mici sa manînce,trebuie sa scoti fiecare oscior,ca altfel nici nu probeaza.Si dupa ce înveti familia asa,asa vrea fiecare...chiar si motanul! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 February 2010 - 11:27 AM

Vezi postareaMaya, la 21 February 2010 - 11:20 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 18 February 2010 - 10:36 PM, a spus:

Cate voturi pot sa dau la reteta asta? 10-20?

Voturi?Da ce,sînt alegerile? :floare:


Acu ca m-am prins ca se pot vota retetele... :floare:

#33 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 February 2010 - 08:18 PM

Mayaaa, m-ai nenorocit cu brinza ta ... mai mediteraneana. :D Dupa ce-am amestecat-o in blender, mi-am zis: "hai s-o gust de sare si piper !". Si am gustat-o, si am mai gustat-o o data, si inca o data, de era cit pe ce sa ajung sa n-am cu ce unge fileurile salbaticului. :whip2:

Am servit somonul pe un pat de pireu de cartofi cu mazare. Ne-a placut foarte mult si se va repeta. Merci pt. reteta. :toothy9;

Imagine postata

#34 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 February 2010 - 08:25 PM

Frumoasa prezentarea,Dana :toothy9;

Eu deabia astept sa-l refac...tot mai mediteranean :whip2:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 25 February 2010 - 10:15 PM

Maya, sarumana! Al meu nu fu salbatic, ci mai de oras, asa, ca de astia gasim pe aici :D In varianta cu marar, ceva mai mult mustar si ceapa rosie (m-am prins dupa aia ca am incurcat felurile de ceapa) dar asta nu ne-a impiedicat sa il savuram cu fiecare bucatica. Cel mai mult m-a bucurat ca a mancat piciul, am o mare satisfactie sa vad ca mananca peste ;)

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-6-126712868614.jpg

Off topic:

Din ciclul "umor subtil": il intreb pe junior daca ii place somonul, ca e regele pestilor (ca sa il stimulez, bineinteles =)) ). Imi raspunde scurt si sec: si broastele au rege. Si si-a vazut de mancat in continuare :P
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#36 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 February 2010 - 07:41 PM

Vezi postareaBunny, la 25 February 2010 - 10:15 PM, a spus:

Maya, sarumana! Al meu nu fu salbatic, ci mai de oras, asa, ca de astia gasim pe aici :drool: In varianta cu marar, ceva mai mult mustar si ceapa rosie (m-am prins dupa aia ca am incurcat felurile de ceapa) dar asta nu ne-a impiedicat sa il savuram cu fiecare bucatica. Cel mai mult m-a bucurat ca a mancat piciul, am o mare satisfactie sa vad ca mananca peste =))

Atasament peste_maya_0256.JPG

Off topic:

Din ciclul "umor subtil": il intreb pe junior daca ii place somonul, ca e regele pestilor (ca sa il stimulez, bineinteles :unsure: ). Imi raspunde scurt si sec: si broastele au rege. Si si-a vazut de mancat in continuare :)

Bunny,ma bucur ca v-a placut!Denise a mîncat peste cu maaare placere din totdeauna :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 10 March 2010 - 06:06 PM

Azi am mancat regeste! Am facut un somon norvegian, nu salbatic, ci din ala "domesticit" Imagine postata in crusta de rosii. Tare bun a fost! Am pus numa jumatate dintr-o ceapa rosie, e drept ca cepele mele erau cam mari si in loc de ardei (n-aveamImagine postata) un gogosar murat! Ne-am lins pe bot, reteta se pune la caiet Imagine postata
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-44-126823693571.jpg

edit: + sexiunea Imagine postata
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-44-12682373364.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#38 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 March 2010 - 10:16 PM

Arata lecker taaare ,somonul tau!Cooola ideea cu gogosarul murat! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#39 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 10 March 2010 - 10:57 PM

Vezi postareaMaya, la 10 March 2010 - 10:16 PM, a spus:

Arata lecker taaare ,somonul tau!Cooola ideea cu gogosarul murat! :D


Danke! Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#40 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 March 2010 - 01:12 PM

Am pregatit si eu somonul cu crusta, eu eram extrem de curioasa sa fac combinatia somon-mustar de aceea am ales sa pun crusta alba. A iesit o minunatie, sa stii Maya ca voi face si rondele ori fileuri de merlucius tot cu aceasta metoda. :) Mersi mult de idee! :D

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126839229859.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi