Ale mele aici vorbesc eu mult despre ce bucataresc
Postat 17 October 2011 - 05:54 PM
Postat 17 October 2011 - 06:12 PM
Mi-e destul de greu sa iti raspund aici, ca nu gasesc asa de usor topicul si mai ales ca daca ai scris Ale mele, se intelege ca nu prea vrei intrusi. Ma gandesc ca daca vrei sa ne strangi mai mult pe aici poate schimbi titlul topicului, evident daca vei considera!
pup prichindeii
i-am dat si un copanel de rata si s-a bucurat sa o roada de zici ca era acadea!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 17 October 2011 - 06:14 PM
MariaSan, la 17 October 2011 - 05:54 PM, a spus:
ce e evoo? ii dai si lui Chris miel? i-a placut? cum faci cu carnita? Bea nu prea vrea carnita decat daca e tocatasi strecurata asa in mancaruri. Bucatelele nu le poate mesteca bine si le scoate afara dupa ce le suge oleak
Postat 17 October 2011 - 06:24 PM
Daniella, la 17 October 2011 - 06:12 PM, a spus:
Mi-e destul de greu sa iti raspund aici, ca nu gasesc asa de usor topicul si mai ales ca daca ai scris Ale mele, se intelege ca nu prea vrei intrusi. Ma gandesc ca daca vrei sa ne strangi mai mult pe aici poate schimbi titlul topicului, evident daca vei considera!
pup prichindeii
i-am dat si un copanel de rata si s-a bucurat sa o roada de zici ca era acadea!
cum mai sa intelegi ca nu vreau intrusi?
ale mele, adica ce fac eu de mancare si diverse cujetari si consideratii pe marginea gatelilor mele, of!
Postat 17 October 2011 - 06:29 PM
MariaSan, la 17 October 2011 - 06:24 PM, a spus:
ale mele, adica ce fac eu de mancare si diverse cujetari si consideratii pe marginea gatelilor mele, of!
da, asta a propos de faptul ca in vreo 2 randuri ne.ai ocarat ca te tratam cu ignore, iti spun ca in cazul meu si s.ar putea sa nu fiu unicat, mi se pare ca asta e un topic al tau personal in genul celui ce am gatit azi la gramada. numai ca aici ai chef sa fii tu cu tine si sa planifici/organizezi/notezi ce si cum faci ... Acum ca am indraznit sa te mai deranjez cu o intrebare/observatie este pt ca am vazut ca au mai indraznit si altii, dar bate-ma, insa asta imi inspira titlul, cum bine spui: experientele/cujetarile tale: "ale mele, adica ce fac eu de mancare si diverse cujetari si consideratii pe marginea gatelilor mele!"
sa aveti o cina placuta! pup
Postat 17 October 2011 - 06:30 PM
Daniella, la 17 October 2011 - 06:14 PM, a spus:
evoo = extra virgin olive oil
ii dau si lui Cris miel cu mujdei si il devoreaza
carnita i-o dau asa, bucatele mici sau daca e super-frageda, tin de bucata si el musca. e carnivor inascut - barbat adevarat!
Si Cris scoate bucatile pe care nu le dovedeste... dar nu-i bai, trebuie sa mananc si eu ceva, nu?
Postat 17 October 2011 - 06:33 PM
Daniella, la 17 October 2011 - 06:29 PM, a spus:
MariaSan, la 17 October 2011 - 06:24 PM, a spus:
da, asta a propos de faptul ca in vreo 2 randuri ne.ai ocarat ca te tratam cu ignore, iti spun ca in cazul meu si s.ar putea sa nu fiu unicat, mi se pare ca asta e un topic al tau personal in genul celui ce am gatit azi la gramada. numai ca aici ai chef sa fii tu cu tine si sa planifici/organizezi/notezi ce si cum faci ... Acum ca am indraznit sa te mai deranjez cu o intrebare/observatie este pt ca am vazut ca au mai indraznit si altii, dar bate-ma, insa asta imi inspira titlul, cum bine spui: experientele/cujetarile tale: "ale mele, adica ce fac eu de mancare si diverse cujetari si consideratii pe marginea gatelilor mele!"
sa aveti o cina placuta! pup
mandro, cred ca tre sa-ti desenez: aici scriu eu ca sa gasesc usor ce-am planificat, ce-am cujetat etc , dar nu ma deranjeaza vizitatorii - la pofta mea de vorba ar fi chiar culmea
ah, si de vaitatul meu despre ignore nu avea nici o legatura cu topicul de fata ci cu persoanele care pun intrebari si apoi nu se deranjeaza sa zica un multumesc dupa ce eu le raspund. mai ieri s-a intamplat iara
o seara buna si tie!
Postat 17 October 2011 - 06:48 PM
io cred ca fata s-a saturat de carne fiarta, da-i friptane
Postat 18 October 2011 - 12:48 AM
MariaSan, la 17 October 2011 - 06:48 PM, a spus:
io cred ca fata s-a saturat de carne fiarta, da-i friptane
prima oara i.am dat un copanel de pui facut la gratar pe 17 septembrie si a inceput sa planga! asa ca am iertat-o pana sambata 15 octombrie cand s-a bucurat nespus a tebuit sa-i dau si copanul number 2! nu a papat carnita neaparat, desi rupea din ea cu dintii, cat mai mult s-a comportat ca un viking! ...si probabil a supt pe carnita si a ros pe osisor cand i-am dat carnita de pe copanel in gurita rupta marunt a scos-o ...deci probabil doar se freca pe gingie cu copanul!
zici ca ma intrece cineva la pofta de vorba ?!
Postat 18 October 2011 - 12:51 AM
uneori oamenii nu mai spun merci, chiar daca o gandesc ... lumea asta virtuala e destul de greu de despartit cu o simpla taietura de cutit in doua: insistent/scai si bine crescut
Postat 18 October 2011 - 12:53 AM
Postat 18 October 2011 - 09:39 AM
MariaSan, la 17 October 2011 - 03:59 PM, a spus:
- am taiat cubulete mici o ceapa, aproape un ardei rosu si o mana de ciuperci (toate BIO), asta in timp cemasina framanta aluatul.
- am uns tava cu ulei si tapetat-o cu faina, apoi am
- asezonat sosul de rosii, am cuburit mozzarella si bucatit un salam peperoni
- aluatul l-am trantit direct in tava si l-am intins cu mainile - greu ca nu se lasa, cred ca trebuia sa fie mai moale
- cu lingura am uns cu sos de rosii strat subtire
- cu mana am luat legumelesi le-am presarat, apoi salamul
- pus tava in cuptor (caruia undeva intre timp ii dadusem drumulla 250*C)
- dupa 10 minute am scos tava si presarat si bucatelele de mozzarella (ajutata de Cati
- am mai lasat cateva minute si am scos tava din cuptor
Pizza a iesit buna, a fost apreciata de toata lumea, cu un minus de la sot care ar fi vrtu mai multa carne (
Inclusiv bebelino a mancat si a fost atat de dragalas!! i-am taiat cu cutitul marunt marunt intr-o farfurie, dupa ce am dat branzica la o parte. cu manuta lua cate o bucatica si ducea la gurita scumpetea
Domnisoara in schimb a dat totul jos de pe pizza si a mancat doar blatul
Ha ha ! Draga Maria (tot pisoias imi vine sa-ti zic
Acuma zic deale mele alla Geany in bucatareala ca aici sper ca nu ma flocaie nimeni...Sotul e in misiune la Focsani ,vine deseara si azi implinim 18 ani de cand am catadicsit sa ma intalnesc cu el (ca se milogea o gramada saracu' si eu nu voiam,hi hi hi) a nu se confunda cu 7 ani de casnicie ca aia a fost pe 5 septembrie,si a zis ca vrea sa-l astept cu o friptura buna de porc,carnaciori semiafumati ,etc,vin cotnari si o palincuta ca sarbatorim...deci asta e Geany azi in bucatarie ....
P.S : Noi 2 am trait 18 ani unul fara altul (ca nu ne cunosteam) si azi implinim exact 18 ani de cand suntem inpreuna ...Ce-i drept suntem tanda si cu manda',ne completam f. bine ,si intre noi nu exista taceri niciodata ,vb. povestim,ne amintim,''barfim''si ne dam cu parerea despre toate celea,ne mai si contrazicem si ciorovaim,dar ce pot sa spun,avem o casnicie fericita,si nu putem sta unul departe de celalalt ,cand e plecat sau la serviciu ma suna non stop ca ma si-nerveaza cteodata
Postat 18 October 2011 - 11:18 AM
Daniella, la 18 October 2011 - 12:53 AM, a spus:
ce haiosi tb sa fie astia mici putzind a usturoi!
a' meu nu mananca nici acum. acum din alte motive, deh!
Geany, la 18 October 2011 - 09:39 AM, a spus:
buey Geany, sunteti majori de-acuma, tre sa fiti mai responsabili: tu
, el
, treaba-i buna
, nunta - joi!
Postat 18 October 2011 - 11:26 AM
Hi hi hi ! Oare ar trebui sa facem majoratu' azi?!
Postat 18 October 2011 - 12:28 PM
Daniella, la 18 October 2011 - 12:48 AM, a spus:
zici ca ma intrece cineva la pofta de vorba ?!
fii atenta, ca nu esti
fata doar vrea sa manance singura de pe copanel, nu sa se frece la gingii!
asa face si Chris, daca prinde un os, nu ma mai inteleg cu el, greu pot sa-i mai strecor ceva in gurita fara sa se prinda. e normal, experimenteaza, le place, e instinctul de carnivor, rod...smulg...trag, mai si mesteca, mai si inghit...
despre stafeta: hai sa o dam de la una la alta
Postat 18 October 2011 - 12:31 PM
Daniella, la 18 October 2011 - 12:53 AM, a spus:
eu le dau mujdei, mai precis carne stropita/amestecata cu mujdei. pe bebelin il mai pacalesc cu cate un vf de lgt de mujdei - dupa care se freaca cu degetele pe limba saracul
anul asta am inceput vremea friguroasa cu
- mujdei in fiecare zi
- limonada din miere si lamaie in fiecare zi
sunt multumita pana acum. sunt curioasa daca chiar o sa ne fereasca de gripe si raceli, infectii in gat si in urechi etc.
Postat 18 October 2011 - 12:51 PM
Acuma zic deale mele alla Geany in bucatareala ca aici sper ca nu ma flocaie nimeni...Sotul e in misiune la Focsani ,vine deseara si azi implinim 18 ani de cand am catadicsit sa ma intalnesc cu el (ca se milogea o gramada saracu' si eu nu voiam,hi hi hi) a nu se confunda cu 7 ani de casnicie ca aia a fost pe 5 septembrie,si a zis ca vrea sa-l astept cu o friptura buna de porc,carnaciori semiafumati ,etc,vin cotnari si o palincuta ca sarbatorim...deci asta e Geany azi in bucatarie ....
P.S : Noi 2 am trait 18 ani unul fara altul (ca nu ne cunosteam) si azi implinim exact 18 ani de cand suntem inpreuna ...Ce-i drept suntem tanda si cu manda',ne completam f. bine ,si intre noi nu exista taceri niciodata ,vb. povestim,ne amintim,''barfim''si ne dam cu parerea despre toate celea,ne mai si contrazicem si ciorovaim,dar ce pot sa spun,avem o casnicie fericita,si nu putem sta unul departe de celalalt ,cand e plecat sau la serviciu ma suna non stop ca ma si-nerveaza cteodata
Geany draga, ce sa zic decat ca va urez multi ani de-acum incolo la fel de frumosi!
Despre pizza, nu stiu daca ti-am multumit pentru idee: multumesc!
Si sa stii ca am facut la fel cu ceapa, am tinut-o 5 minute in apa calda-fierbinte si pe pizza a iestit f gustoasa.
Postat 18 October 2011 - 12:54 PM
moatza, la 18 October 2011 - 11:18 AM, a spus:
a' meu nu mananca nici acum. acum din alte motive, deh!
sa stii ca sunt! bebelino n-are greturi, e barbat adevarat!
domnisoara in schimb nici nu vrea sa auda de usturoi pentru ca ustura, normal
dar nu scapa, ii amestec cu carnea si habar nu are cat usturoi baga in ea
Postat 18 October 2011 - 12:57 PM
- somon la cuptor, mujdei, fasole verde la aburi/ servite cu un piure de ieri - combinatie nu f apreciata
- fasole de 4 feluri de la cutie/marca f buna/ facuta mancarica cu ceapa, carnati romanesti semiafumati, ceafa de porc afumata/ de la mama lor din moldova de peste prut, fara omie de euri/ si boia de ardei. a iesit nemaipomenita-nemaintalnita, am renuntat la somon ca sa servesc o miniportie. bebelino a degustat impreuna cu mine, lua cate o boaba de fasole si o punea tacticos in gura...
Postat 18 October 2011 - 01:09 PM
MariaSan, la 18 October 2011 - 12:51 PM, a spus:
Geany draga, ce sa zic decat ca va urez multi ani de-acum incolo la fel de frumosi!
Despre pizza, nu stiu daca ti-am multumit pentru idee: multumesc!
Si sa stii ca am facut la fel cu ceapa, am tinut-o 5 minute in apa calda-fierbinte si pe pizza a iestit f gustoasa.
Multumesc frumos Maria! Eu nu-mi doresc altceva decat sa fim sanatosi asa ca pana acum,ca in rest toate sunt trecatoare ,zau asa...
Despre ceapa e un truc tare bun gasesc eu,chiar si cand utilizez la o salata de exemplu,stii ca mai prinzi cate o data o ceapa deaia ''tzapanoasa'' ca sa zic asa,manci' salata mai tre' sa mergi undeva si dupaia ti-e jena ca mirosi a ceapa,eii in felul asta ea devine mai gentila ca sa zic asa,pt. hamburgher facut acasa,ca baiatul cel mare e invatat si-i place ca in oras,ca vede ca pune la cerere salata de ceapa,fac asa,: pun ceapa la muiat in apa calda un pic ,o scurg pun sare piper ulei de masline si putin otet ...La fel e excelenta asa la omleta cu ceapa,e divina aia daca o sa o incerci o sa te indragostesti de ea...
Despre copii mici ce miros a usturoi,sunt asa de dulci,uite bub daca manaca un crenvusti sau o felie de salam mai usturoios deja miroase si mi-i tare drag,eu il pacalesc sa-i dau asa: pun intr-o tigaie putin ulei de masline(ca pt. clatite),pun o felie de paine si o las sa se prajeasca putin pe o parte putin pe partea cealata ,o scot si o frec cu un catel de usturoi taiat deci o frec cu sexiunea la catelu'
Nu ma dau eu desteapta doamne feri ,zic doar ce-i place lui bubu meu
Te pup si eu Marie draga

Ajutor