Forum Culinar: Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva. - Forum Culinar

Salt la continut

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.

#661 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 13 September 2010 - 02:57 PM

Dora, exact asta m-a impiedicat pe mine sa acopar torturile cu pasta de zahar....mi-e frica sa nu fie prea dulci.
Pana acum le-am acoperit doar cu frisca sau glazura de ciocolata si ma tenteaza rau sa incerc si cu pasta de zahar.

Vreau insa sa va intreb pe voi, expertele ,cate ceva despre pasta de zahar :violent1: , sper sa nu par de pe alta planeta ....
1.Dupa ce faceti pasta de zahar e neaparat sa fie lasata 1 zi la rece?
2.Cand este pusa pe tort nu se intareste??Se creapa cand tai felia de tort ?
3.Se poate baga tortul in frigider dupa ce este acoperit cu pdz?Daca da, rezista 1-2 zile?Trebuie acoperit?
4.Figurinele ,trandafirii se pot "rontai",sau se indeparteaza/arunca cand este taiat tortul?

Cam astea sunt, multumesc mult! :bounce:

#662 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 13 September 2010 - 03:36 PM

Vezi postareaelena_antony, la 13 September 2010 - 02:57 PM, a spus:

Dora, exact asta m-a impiedicat pe mine sa acopar torturile cu pasta de zahar....mi-e frica sa nu fie prea dulci.
Pana acum le-am acoperit doar cu frisca sau glazura de ciocolata si ma tenteaza rau sa incerc si cu pasta de zahar.

Vreau insa sa va intreb pe voi, expertele ,cate ceva despre pasta de zahar :violent1: , sper sa nu par de pe alta planeta ....
1.Dupa ce faceti pasta de zahar e neaparat sa fie lasata 1 zi la rece?
2.Cand este pusa pe tort nu se intareste??Se creapa cand tai felia de tort ?
3.Se poate baga tortul in frigider dupa ce este acoperit cu pdz?Daca da, rezista 1-2 zile?Trebuie acoperit?
4.Figurinele ,trandafirii se pot "rontai",sau se indeparteaza/arunca cand este taiat tortul?

Cam astea sunt, multumesc mult! :bounce:

Draga Elena voi incerca sa-ti raspund eu la intrebari...pana vin si celelalte experte...
1. Eu las pdz cel putin 2ore in frigi dupa ce-am facut-o...tocmai pt ca ingredientele sa interactioneze intre ele...din experienta mea mi-am dat seama ca asta este o conditie majora daca doresc ca pasta sa nu se mai crape (problemele de inceput ale principiantelor :love3:)
2. Pasta pusa pe tort nu se intareste cu conditia ca acesta sa fie uns in prealabil cu unt sau margarina...tocmai acesta este rolul untului...de a pastra pasta moale si necasanta la taiere.
3. Se recomanda depozitarea tortului la frigi dupa ce-a fost acoperit cu pdz...si da, rezista chiar mai mult de 2zile...nu necesita acoperire...decat daca in frigi se mai tin si alte alimente al caror miros pot influenta gustul pastei de zahar...aici fac o mentiune...tortul acoperit in aceasta maniera rezista bine la temperaturi joase...dar nu la umiditate...deci daca in frigi exista si umiditate atunci sigur va avea de suferit si pasta de pe tort...
4. Decoratiile din pasta de zahar si in special cele din MMF sunt comestibile si nu-ti rupi dintii in ele...bine acum depinde si cu cat timp inainte ai facut figurina...ca daca ai tinut-o in cutie mai mult de 4-5luni de zile atunci este mai tare..evident...
Oricum decoratiile din pdz pot fi mancate linistit dar cu putina atentie de cei care au probleme dentare...nu acelasi discurs este si in cazul decoratiilor din RI care odata uscate iti poti sparge capul, dintii si orice altceva vine in contact cu ele :bounce:

Sper sa-ti fi fost de folos.... :cheers:
Sa asteptam si pe celelalte experte sa ne impartaseasca din experienta lor...

#663 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 13 September 2010 - 04:10 PM

Multumesc mult, Dora! :bounce:
Deci trebuie sa incerc si eu pdz :bounce:.Sunt in cautare de coloranti :violent1:

#664 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 14 September 2010 - 05:24 AM

[/quote]

Fataaaaaa draga eu n-as vrea sa ma complic...dar la cat de dobitoci sunt italianii astia si nu vor torte acoperite cu pdz...ca cica-s prea dulci...as incerca sa le fac si cu frisca sau glazura de cioco...si atunci mi-ar trebui decoratii de lapte praf ca sa n-am surpriza ca se topesc ...prea repede
:floare:
[/quote]
Dora draga sa sti ca si eu am avut surprize neplacute cu laptele praf pana cind am descoperit aceasta reteta cu gelatina in compozitie am avut posibilitatea sa folosesc un lapte praf polonez cumparat de la un laborator de cofetarie intadevar era foarte fin dar cand se intarea se facea beton(am folosit reteta cu sirop fiert) Daca mai ai din laptele praf de care nu esti multumita eu iti sugerez sa incerci si aceasta reteta.La mine a mers si cu cel mai slab calitativ lapte praf pasta este intradevar elastica ca o plastelina,eu ce imi ramine il pun in pungi ermetic inchise si il tin in frigider jos in lada de legume iar cant am nevoie il incalzesc putin la microunde si il framint un pic si e perfect.Succese maximale

#665 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 September 2010 - 09:16 AM

Vezi postareadora, la 12 September 2010 - 08:03 PM, a spus:

Fataaaaaa draga eu n-as vrea sa ma complic...dar la cat de dobitoci sunt italianii astia si nu vor torte acoperite cu pdz...ca cica-s prea dulci...as incerca sa le fac si cu frisca sau glazura de cioco...si atunci mi-ar trebui decoratii de lapte praf ca sa n-am surpriza ca se topesc ...prea repede
:floare:

Pe glazura de cioco stau perfect si 3 zile decoratiile din PDZ =)) Pe frisca nu :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#666 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 14 September 2010 - 11:44 AM

Vezi postarearozi, la 14 September 2010 - 05:24 AM, a spus:

Dora draga sa sti ca si eu am avut surprize neplacute cu laptele praf pana cind am descoperit aceasta reteta cu gelatina in compozitie am avut posibilitatea sa folosesc un lapte praf polonez cumparat de la un laborator de cofetarie intadevar era foarte fin dar cand se intarea se facea beton(am folosit reteta cu sirop fiert) Daca mai ai din laptele praf de care nu esti multumita eu iti sugerez sa incerci si aceasta reteta.La mine a mers si cu cel mai slab calitativ lapte praf pasta este intradevar elastica ca o plastelina,eu ce imi ramine il pun in pungi ermetic inchise si il tin in frigider jos in lada de legume iar cant am nevoie il incalzesc putin la microunde si il framint un pic si e perfect.Succese maximale

Rozi draga iti multumesc frumos pt raspuns...:floare:
dar esti atat de draguta sa scrii si reteta ta de pasta din lapte praf?. ..sau daca ai pus-o pe undeva sa pui eventual linkul?

#667 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 14 September 2010 - 11:48 AM

Vezi postareagloxinia, la 14 September 2010 - 09:16 AM, a spus:

Pe glazura de cioco stau perfect si 3 zile decoratiile din PDZ :floare: Pe frisca nu =))

Fataaaaa depinde ce glazura se foloseste...eu am folosit mereu glazura oglinda a Adrianei si pe aia am avut neplacuta surpriza sa mi se inmoaie decoratiile din pdz in decurs de cateva ore...asta pt ca ramane umeda...tu ce glazura folosesti?
Eiii pai vezi?...si daca mi se cere mereu frisca cum pot eu sa le pun in brate decoratiile si sa-i sfatuiesc sa le puna pe tort cu jumatate de ora inainte de taiere? ca pt asta ar fi in stare sa-mi ceara niste bani inapoi din costul tortului..pe motiv ca fac si ei ceva treaba...aseaza decoratiile pe tort!!! :floare: Vorbesc de decoratiile din pdz...
De aceea as incerca din nou pasta din lapte praf si decoratiile din ea... :floare:

#668 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 September 2010 - 07:43 PM

Sa va arat cum m-a 'chinuit' pe mine talentul zilele astea

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128465887943.jpgImagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128465889572.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-12846589355.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128465894626.jpgImagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128465896835.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#669 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 16 September 2010 - 08:22 PM

cec- sunt superbe !!!! cum ai facut prentesa asta fromoasa?
azi am facut pe nenea electricianul si sculele lui , dar nu le-am pozat de lene :rolleyes: mie imi plac :scratch:

#670 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 September 2010 - 10:01 PM

Cec felicitari pentru foarte frumoasele decoruri.

#671 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 17 September 2010 - 08:59 AM

[/quote]

Rozi draga iti multumesc frumos pt raspuns...:lol:
dar esti atat de draguta sa scrii si reteta ta de pasta din lapte praf?. ..sau daca ai pus-o pe undeva sa pui eventual linkul?

[/quote]http://artaculinara....t=77&qpid=44790

#672 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 17 September 2010 - 09:02 AM

Pasta de zahar cu lapte praf
2 lingurite gelatina ,30ml apa,3 linguri miere,250g zahar praf ,100g lapte praf si 50g amidon

#673 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 03:07 PM

Vezi postareadani_ela, la 16 September 2010 - 08:22 PM, a spus:

azi am facut pe nenea electricianul si sculele lui , dar nu le-am pozat de lene :unsure: mie imi plac :drool:

multumesc
am colorat pasta in culorile necesare si apoi am facut par, fata, rochie, maini si am conturat si unit
sper ca m-am facut inteleasa

Vezi postareayoyo, la 16 September 2010 - 10:01 PM, a spus:

Cec felicitari pentru foarte frumoasele decoruri.

multumesc

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#674 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 03:58 PM

Vezi postareacec, la 18 September 2010 - 03:07 PM, a spus:

azi am facut pe nenea electricianul si sculele lui , dar nu le-am pozat de lene :drool: mie imi plac =))

multumesc
am colorat pasta in culorile necesare si apoi am facut par, fata, rochie, maini si am conturat si unit

vaaaleu , adica un fel de puzzle? prea complicat pt moa :unsure:

#675 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 05:45 PM

Vezi postareadani_ela, la 18 September 2010 - 03:58 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 18 September 2010 - 03:07 PM, a spus:

azi am facut pe nenea electricianul si sculele lui , dar nu le-am pozat de lene :drool: mie imi plac =))

multumesc

sa stii ca e un pic mai complicat dar sunt multumita de ce a iesit, n-am mai stat sa pictez (nu prea le am, sau nu am ce nuante trebuie)ca nu-mi iesea asa 'bine'. Dar varianta asta cred ca o aplic la astea mai marisoare, gen portret

apropo, chiar vroiam sa te intreb cum faci tu printesele, pictate sau pasta decupata?sau doar rochita e din pasta colorata?

vaaaleu , adica un fel de puzzle? prea complicat pt moa :unsure:

#676 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 08:00 PM

cec-printesele le fac pe pasta decupata , si aplic rochia si volanele din alta pasta colorata , iar restul pictez.

#677 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 18 September 2010 - 09:13 PM

Vezi postareadani_ela, la 18 September 2010 - 08:00 PM, a spus:

cec-printesele le fac pe pasta decupata , si aplic rochia si volanele din alta pasta colorata , iar restul pictez.

Ce ma bucur ca eu v-am dat ideea cu volanele aplicate ;)...sa spun drept la vremea aceea si mie mi-a venit ideea ad-hoc avand o fotografie in fata si dorind s-o redau cat mai fidel..
Oricum vad ca ideea si tehnica a placut...din moment ce si tu si Lissa v-ati inspirat preluand tehnica :)
Si-o faceti din ce in ce mai bine :angryfire:

#678 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 09:38 PM

dora- ti-am mai zis ca ai stofa de profesoara, nu? :angryfire: :)

#679 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 06:01 PM

Vezi postareadora, la 18 September 2010 - 09:13 PM, a spus:

Ce ma bucur ca eu v-am dat ideea cu volanele aplicate :P...sa spun drept la vremea aceea si mie mi-a venit ideea ad-hoc avand o fotografie in fata si dorind s-o redau cat mai fidel..
Oricum vad ca ideea si tehnica a placut...din moment ce si tu si Lissa v-ati inspirat preluand tehnica :D
Si-o faceti din ce in ce mai bine :D

Multumim
Deocamdata nu am ajuns la volonase, dar sunt pe drum spre ele,numai sa treaca nunta pt care am de facut trandafirii si floricelele de briose si apoi briosele in ultimile zile.
Sa va arat ce am reusit sa fac pana acum (mireasa zicea ca nu vrea decat trandafirii din cate am inteles fara frunze, asa ca am facut o poza cu si una fara frunze pt a vedea diferenta
Deocamdata trandafirii sunt albi dar vor fi pictati visinii caci altfel nu am reusit sa scot pasta visinie
cutia a fost ideea mea preluata de la Lissa(am intrebata daca ii place asa si a zis ca daca sunt in stare da)
deci cutia goala
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128525742495.jpg

cu frunzulite
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128525743871.jpg

si fara
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-12852574996.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128525749142.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-91-128525745948.jpg

#680 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 07:37 PM

Vezi postareacec, la 23 September 2010 - 06:01 PM, a spus:

Vezi postareadora, la 18 September 2010 - 09:13 PM, a spus:

Ce ma bucur ca eu v-am dat ideea cu volanele aplicate :P...sa spun drept la vremea aceea si mie mi-a venit ideea ad-hoc avand o fotografie in fata si dorind s-o redau cat mai fidel..
Oricum vad ca ideea si tehnica a placut...din moment ce si tu si Lissa v-ati inspirat preluand tehnica :D
Si-o faceti din ce in ce mai bine :D

Multumim
Deocamdata nu am ajuns la volonase, dar sunt pe drum spre ele,numai sa treaca nunta pt care am de facut trandafirii si floricelele de briose si apoi briosele in ultimile zile.
Sa va arat ce am reusit sa fac pana acum (mireasa zicea ca nu vrea decat trandafirii din cate am inteles fara frunze, asa ca am facut o poza cu si una fara frunze pt a vedea diferenta
Deocamdata trandafirii sunt albi dar vor fi pictati visinii caci altfel nu am reusit sa scot pasta visinie
cutia a fost ideea mea preluata de la Lissa(am intrebata daca ii place asa si a zis ca daca sunt in stare da)
deci cutia goala

categoric cu frunzulite ! fara e prea searbad ! ce de-a trandafiri frumosi ai facut , iar buchetul e superb

Arata acest topic

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul