prin urmare am pus un pachet à 2 pulpe la dezghetat. iar aseara dupa ce le-am mingiiat frumos cu penseta fiindca mai prezentau ceva urme de tuleie, le-am imbracat in sare grunjoasa (de mare)

intre timp am aflat ca n-aveam untura de ratza suficienta pt. gatitul pulpelor si am scos rapidescu de la congi un pachet de piepturi. dimineata - la prima ora, le-am tuflit peste pulpe strecurind intre ele si un catel de usturoi + 2 crengute de rozmarin, iar apoi le-am acoperit cu o folie de plastic si le-am dat la frigi pt. 6h

dupa marinarea la rece am facut un dus rece (nu eu !

si am jupuit piepturile de piele cu o meticulozitate de chirurg plastic aflat in deruta

dupa ce-am tocat-o destul de marunt, am pus pielea la jumarit

si iata sa va faceti o idee cam cita untura lasa 2 piepturi mari de ratza (Dragos, ca. 3 dl fara adaos de alte grasimi in tigaie !

din jumari am gustat fo' 3 bucati, iar restul le-am servit motanului (cit le-am prajit, batea saracu' tropotita pe linga usa bucatariei fiindca nu stia ce mirosea asa de biiiiine

in continuare, desi imi mai lipsea ceva untura ratza pt. a respecta intocmai reteta gasconilor, am pus pulpele in cratita in pozitia 69 privita in oglinda

confitul de canard l-am servit linga o garnitura de fasole acompaniata de murlaturi

o sexiune pt. pofticiosi si pt. D'Artagnandru, caruia ii multumesc de reteta