Confit de canard pulpe de raţă la cuptor
#43
Postat 06 October 2013 - 09:05 PM
#44
Postat 06 October 2013 - 09:31 PM
Dexter, la 06 October 2013 - 09:05 PM, a spus:
Dex, banuiesc ca se poate face confit si din piepturi. n-am incercat pina acum. dar daca m-as hazarda sa fac experimentul asta, as reduce la jumatate timpul de fierbere in grasimea de ratza.
poate ne dau Stella sau D'Artagnandru informatii mai precise.
#45
Postat 06 October 2013 - 09:40 PM
Dexter, la 06 October 2013 - 09:05 PM, a spus:
Merge sa le lasi pina cind iti plac cum sint de coapte, daca ai timp sa stai pe linga ele, nu tot timpul, dar nici sa pleci de acasa Eu am taiat pieptul cubulete si l-am lasat (cu pielea in jos) cu doar foarte-foarte putina apa intr-o tava sa isi lase propria grasime, apoi am lasat bucatelele in tava la copt pina cind s-au facut asa cum am vrut eu. Au iesit excelente.
#46
Postat 13 October 2013 - 04:57 PM
#47
Postat 13 October 2013 - 05:35 PM
O sa ma pun in tema. Eu una pieptul il prefer pe grill, n-am incercat confit jamais.
Asteptam pe maître Alexandru sa dea verdictul
#48
Postat 26 October 2013 - 03:23 PM
#49
Postat 27 October 2013 - 01:13 PM
Dexter, la 26 October 2013 - 03:23 PM, a spus:
bravo, Dex, magretul tau "confit contrafacut" arata ca o comoara !
iar pentru garnitura aia de ardei capia copti, merci frumos ca ai impartit-o cu mine. e favorita mea.
apropo, cam cit timp ii ia pieptului de rata sa se prajeasca in tigaia de fonta ? as incerca si eu sa fac botezul unei tigai de existenta careia si uitasem.
#50
Postat 27 October 2013 - 02:59 PM
Dan@, la 27 October 2013 - 01:13 PM, a spus:
am pornit cu tigaia rece și prima parte mi-a luat cam 5 minute, am lăsat pînă s-a croncănțit pielea și s-a colorat frumos. a doua parte a luat cam 3 minute. am vrut să iasă medium rare dar a ieșit mai spre medium.
#51
Postat 27 October 2013 - 06:35 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#52
Postat 27 October 2013 - 08:53 PM
Dexter, la 27 October 2013 - 02:59 PM, a spus:
Dan@, la 27 October 2013 - 01:13 PM, a spus:
am pornit cu tigaia rece și prima parte mi-a luat cam 5 minute, am lăsat pînă s-a croncănțit pielea și s-a colorat frumos. a doua parte a luat cam 3 minute. am vrut să iasă medium rare dar a ieșit mai spre medium.
intii am sa incerc sa fac un piept confit fiindca acasa am mai multa grasime de rata si apoi am sa testez metoda ta pe un alt piept in tigaia de fonta.
uite si friptura de rata transata in deplasare, pentru care mi-am cistigat titlul de "doctor of duck horroris causa"
bonus, dulceata de ceapa ce-a fost garnitura la friptura
#53
Postat 09 November 2013 - 08:57 PM
Dex, am revenit cu ultimele stiri de pe cimpul de lupta experimentala
am avut un pachet (0,782 kg) cu piept de rata filetat si am pus cele 2 bucati la marinare rece (cu sare grunjoasa + 1 catel de usturoi feliat + rozmarin verde) peste noapte in frigi
a doua zi am indepartat sarea si am clatit rapidescu sub un jet de apa rece numai pielea de pe carne, apoi am uscat-o prin tamponare cu hirtie absorbanta si am crestat-o cu un cutit bine ascutit; dupa care am pus-o intr-o cratita incapatoare in grasime topita de rata (ca. 350 g) si am adaugat o capatina de usturoi taiata in jumatate si in care am infipt citeva cuisoare
am dat cratita (cu capacul pus) la cuptorul preincalzit 120°C timp de 45'
apoi am scos cratita si i-am tras un blitz carnii, timp in care am ridicat temperatura cuptorului la 200°C, si am reintrodus-o la caldurica, dar fara capac
(vazind urma de singe ce iesea printr-una din cicatrice, mi-am zis sa nu risc si sa mincam friptura cruda )
asa ca dupa inca 20' de bolboroseala in grasime, am dat cuptorul pe functiunea grill timp de 5' pentru ca pielea pieptului de rata sa devina crocanta si frumos colorata
in ciuda faptului ca nu si-a pastrat culoarea rozalie, magretul a iesit foarte fraged
l-am servit cu cartofi sarladaise, usturoiul "fiert-prajit" si dulceata de coacaze negre (se pupa de minune ! )
iar ce a mai ramas, poate fi servit rece /reincalzit pe a doua zi sau chiar dupa 3 luni, daca e pastrat in grasime la borcan
inchei aici transmisiunea cu mai noua si traditionala urare romaneasca de "pali-te-ar
#54
Postat 30 November 2018 - 05:05 PM
Dexter, la 06 October 2013 - 09:05 PM, a spus:
Dexu, imi place maxim de umoru' lu' matali!
@Dana, nu stiu de ce, dar eu nu iti vad nici o poza. Scrie doar "imagine postat" si cand dau click pe ea, ma duce pe nush ce site care imi cere sa upload poze
#56
Postat 30 November 2018 - 09:24 PM