Forum Culinar: Confit de canard - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Confit de canard pulpe de raţă la cuptor

#41 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 November 2012 - 08:22 AM

avind oaspeti cu gusturi diferite la masa, ieri am servit aceeasi Marie cu alte garnituri :floare: ... risotto cu spanac si galbiori

Imagine postata

si flan de spanac cu parmesan - sa aveti pofta ! :floare:

Imagine postata



#42 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 October 2013 - 08:54 PM

rusine sa-mi fie, ca iar am schilodit 2 ratze ! :) :P

modul de prepare a fost acelasi ca cel descris pe pag. 2 (post #37 & #39)

Imagine postata


Imagine postata


Imagine postata


Imagine postata

sa aveti pofta si curaj de vinat ratze ! :D

Imagine postata



#43 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 October 2013 - 09:05 PM

am două piepturi in congi cărora cred că le-au crescut pene de cînd stau pe acolo. oare nu aș putea să le fac confit, că magret tradițional nu-ș de ce dar nu mă (mai) inspiră... de obicei pieptul îl fac"medium rare", in 3 ore la cuptor oare devine talpă?

#44 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 October 2013 - 09:31 PM

Vezi postareaDexter, la 06 October 2013 - 09:05 PM, a spus:

am două piepturi in congi cărora cred că le-au crescut pene de cînd stau pe acolo. oare nu aș putea să le fac confit, că magret tradițional nu-ș de ce dar nu mă (mai) inspiră... de obicei pieptul îl fac"medium rare", in 3 ore la cuptor oare devine talpă?


Dex, banuiesc ca se poate face confit si din piepturi. n-am incercat pina acum. dar daca m-as hazarda sa fac experimentul asta, as reduce la jumatate timpul de fierbere in grasimea de ratza.
poate ne dau Stella sau D'Artagnandru informatii mai precise. :)

#45 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 October 2013 - 09:40 PM

Vezi postareaDexter, la 06 October 2013 - 09:05 PM, a spus:

am două piepturi in congi cărora cred că le-au crescut pene de cînd stau pe acolo. oare nu aș putea să le fac confit, că magret tradițional nu-ș de ce dar nu mă (mai) inspiră... de obicei pieptul îl fac"medium rare", in 3 ore la cuptor oare devine talpă?



Merge sa le lasi pina cind iti plac cum sint de coapte, daca ai timp sa stai pe linga ele, nu tot timpul, dar nici sa pleci de acasa :) Eu am taiat pieptul cubulete si l-am lasat (cu pielea in jos) cu doar foarte-foarte putina apa intr-o tava sa isi lase propria grasime, apoi am lasat bucatelele in tava la copt pina cind s-au facut asa cum am vrut eu. Au iesit excelente.

#46 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 13 October 2013 - 04:57 PM

Dex, raportez din deplasare: una bucata ratza (2,6 kg) a cazut ieri prada transarii (pulpe, piept in 2 jumatati + aripi). din pielea de pe spate nu mi-am facut manusi, ci am taiat-o in bucati mici pe care le-am sarat putin, iar apoi le-am prajit pina s-au facut crantzanele (un soi de snacks ce s-au pupat perfect cu un cabernet). grasimea ramasa am turnat-o intr-o tava inalta de cuptor. intre timp am prajit rapidescu bucatile de carne pina au prins un pic de culoare (ca. 4' pe fiecare parte) si apoi le-am pus in tava cu grasime de ratza (ca. 75 ml) condimentindu-le dupa gust cu ierburi, sare si piper. deasupra am turnat 200 ml vin rosu si-am dat tava la cuptor timp de 45' la foc mic. dupa acest timp am intors carnea si am lasat tava in cuptor pt. inca 30'. apoi am stropit carnea cu zeama din tava si am dat-o pt. inca 15' la foc mare pt. a se rumeni. spre marea mea bucurie experimentul a fost reusit - atit carnea de pe pulpe, cit si cea din pieptul de ratza au iesit de o fragezime extraordinara. am servit friptura cu o garnitura din piure de cartofi si dulceata de ceapa. la masa s-a lasat cu "mmm, ce buna friptura!" :)

#47 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2013 - 05:35 PM

Bunnnnnnnn ce arati tu acolo Dan@. tare demult n-am mai casapit ratze , deci nici confit ,, nici alte retzepturi...
O sa ma pun in tema. Eu una pieptul il prefer pe grill, n-am incercat confit jamais.
Asteptam pe maître Alexandru sa dea verdictul

#48 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 October 2013 - 03:23 PM

pînă la urmă am făcut fake-confit cu real-garnitură :-* m-am sucit, m-am invîrtit și tot in tigaia grea de fontă au ajuns. grăsimea am pus-o in piureul de cartofi. cîteva fîșiuțe de ardei copți și gata cina.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1215-13827929724504.jpg

#49 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 October 2013 - 01:13 PM

Vezi postareaDexter, la 26 October 2013 - 03:23 PM, a spus:

pînă la urmă am făcut fake-confit cu real-garnitură :) m-am sucit, m-am invîrtit și tot in tigaia grea de fontă au ajuns. grăsimea am pus-o in piureul de cartofi. cîteva fîșiuțe de ardei copți și gata cina.



bravo, Dex, magretul tau "confit contrafacut" arata ca o comoara ! :-*
iar pentru garnitura aia de ardei capia copti, merci frumos ca ai impartit-o cu mine. e favorita mea. :-*

apropo, cam cit timp ii ia pieptului de rata sa se prajeasca in tigaia de fonta ? as incerca si eu sa fac botezul unei tigai de existenta careia si uitasem. :)

#50 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 October 2013 - 02:59 PM

Vezi postareaDan@, la 27 October 2013 - 01:13 PM, a spus:

apropo, cam cit timp ii ia pieptului de rata sa se prajeasca in tigaia de fonta ?


am pornit cu tigaia rece și prima parte mi-a luat cam 5 minute, am lăsat pînă s-a croncănțit pielea și s-a colorat frumos. a doua parte a luat cam 3 minute. am vrut să iasă medium rare dar a ieșit mai spre medium.

#51 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 October 2013 - 06:35 PM

arata prea bine pieptul ala de rata! iar ardeii copti rulz! Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#52 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 October 2013 - 08:53 PM

Vezi postareaDexter, la 27 October 2013 - 02:59 PM, a spus:

Vezi postareaDan@, la 27 October 2013 - 01:13 PM, a spus:

apropo, cam cit timp ii ia pieptului de rata sa se prajeasca in tigaia de fonta ?


am pornit cu tigaia rece și prima parte mi-a luat cam 5 minute, am lăsat pînă s-a croncănțit pielea și s-a colorat frumos. a doua parte a luat cam 3 minute. am vrut să iasă medium rare dar a ieșit mai spre medium.


Imagine postata intii am sa incerc sa fac un piept confit fiindca acasa am mai multa grasime de rata si apoi am sa testez metoda ta pe un alt piept in tigaia de fonta.

uite si friptura de rata transata in deplasare, pentru care mi-am cistigat titlul de "doctor of duck horroris causa" :-*

Imagine postata

bonus, dulceata de ceapa ce-a fost garnitura la friptura :-*

Imagine postata



#53 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 November 2013 - 08:57 PM



Dex, am revenit cu ultimele stiri de pe cimpul de lupta experimentala :D

am avut un pachet (0,782 kg) cu piept de rata filetat si am pus cele 2 bucati la marinare rece (cu sare grunjoasa + 1 catel de usturoi feliat + rozmarin verde) peste noapte in frigi

Imagine postata

a doua zi am indepartat sarea si am clatit rapidescu sub un jet de apa rece numai pielea de pe carne, apoi am uscat-o prin tamponare cu hirtie absorbanta si am crestat-o cu un cutit bine ascutit; dupa care am pus-o intr-o cratita incapatoare in grasime topita de rata (ca. 350 g) si am adaugat o capatina de usturoi taiata in jumatate si in care am infipt citeva cuisoare

am dat cratita (cu capacul pus) la cuptorul preincalzit 120°C timp de 45'

Imagine postata

apoi am scos cratita si i-am tras un blitz carnii, timp in care am ridicat temperatura cuptorului la 200°C, si am reintrodus-o la caldurica, dar fara capac

Imagine postata

(vazind urma de singe ce iesea printr-una din cicatrice, mi-am zis sa nu risc si sa mincam friptura cruda :P)
asa ca dupa inca 20' de bolboroseala in grasime, am dat cuptorul pe functiunea grill timp de 5' pentru ca pielea pieptului de rata sa devina crocanta si frumos colorata

Imagine postata

in ciuda faptului ca nu si-a pastrat culoarea rozalie, magretul a iesit foarte fraged
l-am servit cu cartofi sarladaise, usturoiul "fiert-prajit" si dulceata de coacaze negre (se pupa de minune ! :wub: )

Imagine postata

iar ce a mai ramas, poate fi servit rece /reincalzit pe a doua zi sau chiar dupa 3 luni, daca e pastrat in grasime la borcan

Imagine postata

inchei aici transmisiunea cu mai noua si traditionala urare romaneasca de "pali-te-ar foamea poftele" ! :71:


#54 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2018 - 05:05 PM

Vezi postareaDexter, la 06 October 2013 - 09:05 PM, a spus:

am două piepturi in congi cărora cred că le-au crescut pene de cînd stau pe acolo. oare nu aș putea să le fac confit, că magret tradițional nu-ș de ce dar nu mă (mai) inspiră... de obicei pieptul îl fac"medium rare", in 3 ore la cuptor oare devine talpă?


Imagine postataImagine postataImagine postata Dexu, imi place maxim de umoru' lu' matali!
@Dana, nu stiu de ce, dar eu nu iti vad nici o poza. Scrie doar "imagine postat" si cand dau click pe ea, ma duce pe nush ce site care imi cere sa upload poze Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#55 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 November 2018 - 09:22 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 November 2018 - 05:05 PM, a spus:

@Dana, nu stiu de ce, dar eu nu iti vad nici o poza.

scoati bre ochelari de soare că-i noapte și d-aia nu vezi pozele Imagine postata

PS nici eu nu le văd, cre'că-s postate undeva extern care nu mai e actual

#56 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2018 - 09:24 PM

Vezi postareaDexter, la 30 November 2018 - 09:22 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 November 2018 - 05:05 PM, a spus:

@Dana, nu stiu de ce, dar eu nu iti vad nici o poza.

scoati bre ochelari de soare că-i noapte și d-aia nu vezi pozele Imagine postata

PS nici eu nu le văd, cre'că-s postate undeva extern care nu mai e actual


Nu! Ca e Fendi! Aia nu se scoate nici noaptea! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi