Forum Culinar: Confit de canard - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Confit de canard pulpe de raţă la cuptor

#21 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 February 2010 - 11:24 PM

Vezi postareastella, la 21 February 2010 - 10:34 PM, a spus:

Dana , iaca si dovada.


Stella, minca-ti-as dovada ! :D ( :) )

#22 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 February 2010 - 11:26 PM

Vezi postareaBunny, la 21 February 2010 - 10:36 PM, a spus:


Trebuie sa imi fac curaj, ca ai mei si rata... Nu sunt cei mai buni prieteni din lume, am incercat si nu prea merge. Mai degraba ii ademenesc cu o bucata de peste! :)


Bunny, explica-le ca si ratza maninca peste. :( Poate asa ii convingi ... :D

#23 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 March 2010 - 08:50 PM

Up~, facute si mincate deja, super gustoase, insa din cauza de rata bio, cam tari :floare:, aici cu salata de fenicul, gref si portocala:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-10-126937019717.jpg
raluca elena

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2010 - 09:33 AM

Dana, pulpele le-ai pus la cuptor pe grasimea pe care ai scos-o din piepturi?

#25 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 July 2010 - 09:40 AM

Vezi postarearaluca elena, la 23 March 2010 - 08:50 PM, a spus:

Up~, facute si mincate deja, super gustoase, insa din cauza de rata bio, cam tari :D, aici cu salata de fenicul, gref si portocala:



Ralucaaaa, acu' vad ce minunatie ai facut ! :icon_fessee:
(data aviatoare da-i la gioale ratzei pin' se fragezeste sau se invineteste ... :headbang: )

#26 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 July 2010 - 09:47 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2010 - 09:33 AM, a spus:

Dana, pulpele le-ai pus la cuptor pe grasimea pe care ai scos-o din piepturi?


Da, Adriana, am pus pulpele in grasimea scoasa din pielea piepturilor + un pic din ce mai aveam dinainte, de la o alta friptura cu piepturi de ratza. Dupa cite am inteles de la ton cher - cind mi-a povestit cum se prepara confit de canard, ideal ar fi sa ai grasime de ratza cit sa le acoperi si sa "fiarba" molcom in cratita pusa la cuptor. :icon_fessee:

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2010 - 10:01 AM

Ok, am inteles, mersi, cre ca mai am un borcan de grasime prin frigider, daca gasesc pulpele le fac.

#28 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 July 2010 - 09:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2010 - 10:01 AM, a spus:

Ok, am inteles, mersi, cre ca mai am un borcan de grasime prin frigider, daca gasesc pulpele le fac.

Ore cît tine untura de rata în frigider?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 July 2010 - 09:24 PM

Vezi postareaMaya, la 09 July 2010 - 09:04 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2010 - 10:01 AM, a spus:

Ok, am inteles, mersi, cre ca mai am un borcan de grasime prin frigider, daca gasesc pulpele le fac.

Ore cît tine untura de rata în frigider?


Daca e bine debarasata de orice picatura de apa, ani de zile. Si nu musai la frigider, de aia cînd topesc grasime de rata ca sa o pun la borcan, caut sa umplu borcanele ochi, în asa fel încît sa nu se formeze nici o picatura de condensat din aer. Dupa ce strîng capacele, rastorn borcanul cu gura în jos si las untura sa se prinda asa (ca sa nu intre nici un fir de aer) la temperatura camerei înainte de a o da la rece (adica la camara, nu e nevoie de frigider decît dupa ce desfaci borcanul, si înca...) :rolleyes:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#30 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 July 2010 - 09:32 PM

Vezi postareaAlexandru, la 09 July 2010 - 09:24 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 09 July 2010 - 09:04 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2010 - 10:01 AM, a spus:

Ok, am inteles, mersi, cre ca mai am un borcan de grasime prin frigider, daca gasesc pulpele le fac.

Ore cît tine untura de rata în frigider?


Daca e bine debarasata de orice picatura de apa, ani de zile. Si nu musai la frigider, de aia cînd topesc grasime de rata ca sa o pun la borcan, caut sa umplu borcanele ochi, în asa fel încît sa nu se formeze nici o picatura de condensat din aer. Dupa ce strîng capacele, rastorn borcanul cu gura în jos si las untura sa se prinda asa (ca sa nu intre nici un fir de aer) la temperatura camerei înainte de a o da la rece (adica la camara, nu e nevoie de frigider decît dupa ce desfaci borcanul, si înca...) :scratch:

Pai da,dar unu din borcane e deja desfacut,ca folosesc cînd si cînd cîte oleaca.Asa desfacut(deci are capac,dar nu mai e vidat)cît mai tine?...ca borcanul e mare..e de 800 :rolleyes:

O alta intrebarica,daca o topesc iar,si o pun în borcanele mici are ceva? Ca mai am 2 borcane asa mari :toothy9;

As vrea sa nu se strice,ca e untura buna de la rate de casa,crescute asa ca la tara.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 July 2010 - 09:48 PM

Vezi postareaMaya, la 09 July 2010 - 09:32 PM, a spus:

Pai da,dar unu din borcane e deja desfacut,ca folosesc cînd si cînd cîte oleaca.Asa desfacut(deci are capac,dar nu mai e vidat)cît mai tine?...ca borcanul e mare..e de 800 :scratch:

O alta intrebarica,daca o topesc iar,si o pun în borcanele mici are ceva? Ca mai am 2 borcane asa mari :D

As vrea sa nu se strice,ca e untura buna de la rate de casa/curte,crescute asa ca la tara.


Evident, poti sa o topesti si sa o pui în borcane mai mici, asa am mai facut si eu cînd ajungeam la mijlocul borcanului, dupa asta nu mai are moarte.
Dar chiar si fara sa faci nimic, se pastreaza un an la frigi, fara probleme.
Borcanul de 800 e mare? :rolleyes: Asta e consumul meu pe doua luni :toothy9;
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#32 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 June 2012 - 08:39 PM

pt. cine n-a ajuns inca acasa sa manince - pofta mare ! :lol:

Imagine postata



#33 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 June 2012 - 07:45 PM

cine mai e ca mine ?!? =))
plec sa cumpar crabi si ma intorc acasa cu pulpe de rata :tongue3:

Imagine postata



Imagine postata



#34 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 June 2012 - 11:06 PM

Vezi postareauptown girl, la 15 June 2012 - 07:45 PM, a spus:

cine mai e ca mine ?!? :71:
plec sa cumpar crabi si ma intorc acasa cu pulpe de rata :occasion14:



Bun, deci reteta de crab ramîne pe alta data :lol:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#35 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 June 2012 - 07:45 AM

Vezi postareaAlexandru, la 15 June 2012 - 11:06 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 15 June 2012 - 07:45 PM, a spus:

cine mai e ca mine ?!? :D
plec sa cumpar crabi si ma intorc acasa cu pulpe de rata =))



Bun, deci reteta de crab ramîne pe alta data =))


dadada, ramine pt. cind ma duc pe o insula la pescuit de crabi :D , asa cum am stabilit ! =))

#36 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 June 2012 - 09:14 PM

n-am mai ajuns la pescuit de crabi :)
dar daca vedeti vara asta vreun cird de ratze oloage zburind, sa stiti ca au evadat de la mine din bucatarie :)


Imagine postata



#37 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 August 2012 - 07:25 PM

cam de mult n-am mai fost la pescuit, asa ca iar am vinat o ratza pricajita, numai pulpele de dinsa ! :71:

ca de obicei am pus carnea la marinat in sare grunjoasa citeva ore bune la frigi ...

Imagine postata

... si apoi la fript in untura unor victime de dinaintea ei :D

Imagine postata

dupa 3 h in cuptor la 120°C pulpele erau numai bune de devorat

Imagine postata

le-am servit cu o garnitura de salsa (pulpa de rosie + 1 nectarina + 1 ceapa verde + sare/piper dupa gust + 1 Lg ulei de masline + un pic de patrunjel verde tocat) si o salata de cartofi - sa aveti pofta ! :wub:

Imagine postata


#38 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 August 2012 - 10:16 AM

Dana, ce bine ca ai ridicat la fileu confit-ul....
maine il execut si eu.

intrebare: dupa cuptor mai rumenesti in tigaie pulpa?

#39 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 August 2012 - 10:43 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 19 August 2012 - 10:16 AM, a spus:

Dana, ce bine ca ai ridicat la fileu confit-ul....
maine il execut si eu.

intrebare: dupa cuptor mai rumenesti in tigaie pulpa?


Iulia, la reteta asta tigaia nu vede nici o urma de pulpe. le frig in grasime 2h 45' in cratita cu capac, iar apoi le rumenesc tot la cuptor. ca sa capete aspectul de crocant si o culoare mai frumoasa, fie ca ridic temperatura cuptorului la 200°C (dupa cele 2h 45') si le mai las inca 10' fara capacul cratitei sau le pun intr-o alta forma termorezistenta, avind grija sa le stropesc cu grasime din cind in cind, fie ca le pun pt. 5' la functiunea grill a cuptorului.
succes la preparare si pofta mare sa ai miine ! :rolleyes:

#40 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 September 2012 - 09:22 PM

inca o cina delicioasa - pulpa de ratza cu garnitura de galbiori cu usturoi (inspiratie Maya :rolleyes:) si gratin de cartofi :)

Imagine postata



Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi