Forum Culinar: Calamari si creveti - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Calamari si creveti

#1 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 01:11 PM

back in business!

intai crevetii
tarcatzii :floare: si iubitzii

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126674988729.jpg

uitati minunatie de coloratura!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126674996586.jpg

decapitati

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675002574.jpg

curatati, alaturi de tempura

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675010921.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675016634.jpg

apoi IN tempura :pupic:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675023385.jpg

prajiti iute-iute in baie de ulei incins si apoi acompaniati, la noi, de felii de vanata din aia cu dungi imbracate tot in tempura si prajite tot in baie de ulei

voila rezultatul, alaturi de sos dulce/sarat/iute care ne place foarte mult noua

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675041225.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675047384.jpg

au disparut intr-o clipa!

va sfatuiesc sa profitati de neatentia comesenilor dumneavoastra si sa stingeti lumina cand sunt adusi la masa - garantez ca va saturati :floare:

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2010 - 01:18 PM

Yammiiiiiiiiiiiiii, eu una cred ca si bolnava ma scol din pat sa mananc creveti. iar astia arata wow.
pui si reteta ta de tempura te rog :floare:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2010 - 01:24 PM

Aseara i-ai servit? Ca si eu am servit niste creveti sublimi dar facuti in alt fel, o sa-i incerc si ca tine negresit.

#4 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 01:26 PM

cat despre calamari, aici e si mai simplu:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675078328.jpg

curatati, spalati, scos "osul" din ei (faza asta am ratat s-o fotografiez, Dan nu face poze, iar eu eram prea absorbita de manevre si murdara cumplit pe maini..)

tavaliti gingas printr-un amestec de pesmet fin, oregano, un strop de sare, piper

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675094858.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-12667510396.jpg

prajiti scurt intr-o tigaie anti-aderenta, intru cat in altceva se lipesc ceva de speriat

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675138346.jpg

si uite rezultatul :

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126675146098.jpg

pe deasupra, doar suc de lamaie

au rams 3 bucatele ieri, ma duc sa le caut urgent, ca nu mai pot de pofta!

#5 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 01:29 PM

Vezi postareastella, la 21 February 2010 - 01:18 PM, a spus:

pui si reteta ta de tempura te rog :floare:



stellutza draga, eu am fost femeie cinstita si am pozat , alaturi de castoane, si plicul japonez cu praf de tempura...
daca vrei, ma duc sa-ti copii ce scrie pe el :">

#6 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 01:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2010 - 01:24 PM, a spus:

Aseara i-ai servit? Ca si eu am servit niste creveti sublimi dar facuti in alt fel, o sa-i incerc si ca tine negresit.



da, aseara, cu un vin alb perfect alaturi
spune si tu cum ii faci, te rog
eu mai fac in cateva feluri, dintre care unul preferat(dar cum sa fie facuti crevetii de sa nu-ti placa?? ) e cu o bucatica mica de praz tocata, cozile mariilor lor, o masurica de vin alb, putina sare, piper si , la sfarsit, o bucatica mica de unt, pentru onctuozitate si savoare - nimic altceva

nu stiu daca aici sau "dincolo" am marturisit deja ca mie imi plac mancarurile cu putine ingrediente, nu cu o mie de arome, de sa nu mai intelegi ce mananci
din pacate pentru mine, savurez prea mult mancarea...........trebuie NEAPARAT sa slabesc, ca nu ma mai recunosc, nu stiu unde a plecat persoana care am fost pana acum 4-5 luni :floare:

#7 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 21 February 2010 - 03:39 PM

Foarte apetisanti calamarii tai. :pupic: V-ati rasfatat cu fructe de mare. Sa va fie de bine! Va doresc ani multi si fericiti impreuna! :pupic:

#8 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 February 2010 - 05:39 PM

Redivivus recidivus !


Ave, Caesar! Muraturile te saluta!

:pupic: :pupic: :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#9 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 21 February 2010 - 05:55 PM

Tare fain arata crevetii Imagine postata


Felicitari pentru eveniment!
Take a walk on the wild side...

artizan

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 February 2010 - 06:50 PM

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :pupic: . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 09:05 PM

Vezi postarealaura_lala, la 21 February 2010 - 03:39 PM, a spus:

Foarte apetisanti calamarii tai. :floare: V-ati rasfatat cu fructe de mare. Sa va fie de bine! Va doresc ani multi si fericiti impreuna! :thumleft:


multumim :pupic:

#12 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 09:07 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 21 February 2010 - 05:39 PM, a spus:

Redivivus recidivus !


Ave, Caesar! Muraturile te saluta!

:thumleft: :floare: :pupic:


si noi pe voi! :)

#13 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 09:08 PM

Vezi postareaKikenHana, la 21 February 2010 - 05:55 PM, a spus:

Tare fain arata crevetii Imagine postata


Felicitari pentru eveniment!


multumim din inima :thumleft:

#14 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 09:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 February 2010 - 06:50 PM, a spus:

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :thumleft: . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??


mie puii de caracatita nu-mi plac, gasesc ca sunt fazi, dar fiecare cu gusturile lui
pentru restul, puteai sa vii ::floare:
si tempura la plic nu e cu mult mai proasta decat facuta de tine, ca tot amidon e, pana la urma...

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 February 2010 - 09:12 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 February 2010 - 06:50 PM, a spus:

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :thumleft: . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??



Vezi ca are un adult octopus intr-un alt topic! Caracatita :) Da' am o vaga banuiala ca pleci de pomana de-acasa, n-a mai ramas nici urma de octopus ori alte dihanii marine! :pupic:

Eu n-am gatit niciodata nici o caracatita, ori vreun calamar; ce sa mai zic de creveti??? Am avut o tentativa sa halesc ceva fructe de mare cand eram in Marsilia, da' nu stiam cat timp dureaza pana prepara bucataru' o portie si cum aveam biletul de vaporas catre Chateau d'If, am renuntat! Si dupa ce-am terminat croaziera, am marit pasul spre gara, ca sa prind trenul spre Monte Carlo, asa ca a picat iar varianta cu mancatul de fructe de mare. :D Nu stiu daca ma inham la treaba prea curand, nici eu si nici jupanasu' n-am mancat pana acu' asa ceva si parca avem o retinere in a cumpara astfel de chestii... :floare:

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 February 2010 - 09:16 PM

Am un presimtzoi ca o sa apara D'Artagnandru cu reteta de tempura. :pupic:

Redivivus, as minca creveti pina as lesina si dupa ce mi-as reveni, as lua-o de la capat. Asa de mult imi plac ! :floare:
Superbi crevetii tai ! :thumleft:

#17 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 22 February 2010 - 11:30 AM

Vezi postareauptown girl, la 21 February 2010 - 09:16 PM, a spus:

Superbi crevetii tai ! :)



multumesc, dar vezi ca nu e prea mare contributia mea, natura e perfecta prin ea insasi
dar chiar naturali nu i-as prea manca, sa spun drept :))

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2010 - 12:20 PM

Vezi postarearedivivus, la 21 February 2010 - 01:34 PM, a spus:

spune si tu cum ii faci, te rog

I-am postat, Creveti cu vermut :)

#19 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2010 - 02:48 PM

Vezi postarearedivivus, la 21 February 2010 - 09:11 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 February 2010 - 06:50 PM, a spus:

Olelei, baby octopus-ii mai lipseau de acolo si veneam intr-un suflet! Si cu un marinara sauce alaturi :-h . Da' si cu tempura de la plic, ce mai fac mofturi??


mie puii de caracatita nu-mi plac, gasesc ca sunt fazi, dar fiecare cu gusturile lui
pentru restul, puteai sa vii ::)
si tempura la plic nu e cu mult mai proasta decat facuta de tine, ca tot amidon e, pana la urma...



Ah, nu, nu, nu ma intelege gresit. Ca e de plic sau facuta de mana, oricum nu as fi putut diferentia, ca nu am gustat pana acum tempura (in general ma feresc de amidoane :) ). Ce vroiam sa spun, e ca ador trio-ul asta facut in aluat de bere si cu sos marinara. Din fericire, cat am stat in NJ am avut acces la ele proaspete prospetele. Is o de-li-ca-te-sa! Si cine stie ce inseamna fructele de mare proaspete, proaspete, greu se da dupa astea congelate.
Am vazut si dihania de caracatita. Am o slabiciune pentru dihaniile cartilaginoase, cu un vin alb rrrrrrrecee... :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#20 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 23 February 2010 - 02:28 PM

dar nuuuuu e cartilaginoasa !...
trebuie sa te invit odata, sa vezi cum e :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi