Calamari si creveti
#1
Postat 21 February 2010 - 01:11 PM
intai crevetii
tarcatzii si iubitzii
uitati minunatie de coloratura!
decapitati
curatati, alaturi de tempura
apoi IN tempura
prajiti iute-iute in baie de ulei incins si apoi acompaniati, la noi, de felii de vanata din aia cu dungi imbracate tot in tempura si prajite tot in baie de ulei
voila rezultatul, alaturi de sos dulce/sarat/iute care ne place foarte mult noua
au disparut intr-o clipa!
va sfatuiesc sa profitati de neatentia comesenilor dumneavoastra si sa stingeti lumina cand sunt adusi la masa - garantez ca va saturati
#2
Postat 21 February 2010 - 01:18 PM
pui si reteta ta de tempura te rog
#3
Postat 21 February 2010 - 01:24 PM
#4
Postat 21 February 2010 - 01:26 PM
curatati, spalati, scos "osul" din ei (faza asta am ratat s-o fotografiez, Dan nu face poze, iar eu eram prea absorbita de manevre si murdara cumplit pe maini..)
tavaliti gingas printr-un amestec de pesmet fin, oregano, un strop de sare, piper
prajiti scurt intr-o tigaie anti-aderenta, intru cat in altceva se lipesc ceva de speriat
si uite rezultatul :
pe deasupra, doar suc de lamaie
au rams 3 bucatele ieri, ma duc sa le caut urgent, ca nu mai pot de pofta!
#6
Postat 21 February 2010 - 01:34 PM
Adriana, la 21 February 2010 - 01:24 PM, a spus:
da, aseara, cu un vin alb perfect alaturi
spune si tu cum ii faci, te rog
eu mai fac in cateva feluri, dintre care unul preferat(dar cum sa fie facuti crevetii de sa nu-ti placa?? ) e cu o bucatica mica de praz tocata, cozile mariilor lor, o masurica de vin alb, putina sare, piper si , la sfarsit, o bucatica mica de unt, pentru onctuozitate si savoare - nimic altceva
nu stiu daca aici sau "dincolo" am marturisit deja ca mie imi plac mancarurile cu putine ingrediente, nu cu o mie de arome, de sa nu mai intelegi ce mananci
din pacate pentru mine, savurez prea mult mancarea...........trebuie NEAPARAT sa slabesc, ca nu ma mai recunosc, nu stiu unde a plecat persoana care am fost pana acum 4-5 luni
#7
Postat 21 February 2010 - 03:39 PM
#8
Postat 21 February 2010 - 05:39 PM
Ave, Caesar! Muraturile te saluta!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#10
Postat 21 February 2010 - 06:50 PM
#14
Postat 21 February 2010 - 09:11 PM
Lapona Enigel, la 21 February 2010 - 06:50 PM, a spus:
mie puii de caracatita nu-mi plac, gasesc ca sunt fazi, dar fiecare cu gusturile lui
pentru restul, puteai sa vii :
si tempura la plic nu e cu mult mai proasta decat facuta de tine, ca tot amidon e, pana la urma...
#15
Postat 21 February 2010 - 09:12 PM
Lapona Enigel, la 21 February 2010 - 06:50 PM, a spus:
Vezi ca are un adult octopus intr-un alt topic! Caracatita Da' am o vaga banuiala ca pleci de pomana de-acasa, n-a mai ramas nici urma de octopus ori alte dihanii marine!
Eu n-am gatit niciodata nici o caracatita, ori vreun calamar; ce sa mai zic de creveti??? Am avut o tentativa sa halesc ceva fructe de mare cand eram in Marsilia, da' nu stiam cat timp dureaza pana prepara bucataru' o portie si cum aveam biletul de vaporas catre Chateau d'If, am renuntat! Si dupa ce-am terminat croaziera, am marit pasul spre gara, ca sa prind trenul spre Monte Carlo, asa ca a picat iar varianta cu mancatul de fructe de mare. Nu stiu daca ma inham la treaba prea curand, nici eu si nici jupanasu' n-am mancat pana acu' asa ceva si parca avem o retinere in a cumpara astfel de chestii...
#16
Postat 21 February 2010 - 09:16 PM
Redivivus, as minca creveti pina as lesina si dupa ce mi-as reveni, as lua-o de la capat. Asa de mult imi plac !
Superbi crevetii tai !
#18
Postat 22 February 2010 - 12:20 PM
#19
Postat 22 February 2010 - 02:48 PM
redivivus, la 21 February 2010 - 09:11 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 21 February 2010 - 06:50 PM, a spus:
mie puii de caracatita nu-mi plac, gasesc ca sunt fazi, dar fiecare cu gusturile lui
pentru restul, puteai sa vii :
si tempura la plic nu e cu mult mai proasta decat facuta de tine, ca tot amidon e, pana la urma...
Ah, nu, nu, nu ma intelege gresit. Ca e de plic sau facuta de mana, oricum nu as fi putut diferentia, ca nu am gustat pana acum tempura (in general ma feresc de amidoane ). Ce vroiam sa spun, e ca ador trio-ul asta facut in aluat de bere si cu sos marinara. Din fericire, cat am stat in NJ am avut acces la ele proaspete prospetele. Is o de-li-ca-te-sa! Si cine stie ce inseamna fructele de mare proaspete, proaspete, greu se da dupa astea congelate.
Am vazut si dihania de caracatita. Am o slabiciune pentru dihaniile cartilaginoase, cu un vin alb rrrrrrrecee...
#20
Postat 23 February 2010 - 02:28 PM
trebuie sa te invit odata, sa vezi cum e