A inceput de fapt cu un cosmar , cu kilograme care se tot adunau….acum vreo 2 ani m-am chinuit cu WW ( e bun , nu zic nu…..dar se recidiveaza usor).
Am dat jos nush cate kile , am pus tot la loc.
Faceam papa bun , mancam pe rupte si asteptam sa slabesc. Ei , n-a functionat , cum era , de fapt , de asteptat.

Ce s-a intamplat? In data de 8 septembrie am primit hartiile pt angajarea definitive ca functionar de stat ( Beamtin). Aveam nevoie de niste formulare completate , de ceva declaratii , de cazier si…..certificat de la medic. (e un fel de medic al statului) Atunci m-am trezit , pt ca aceste certificate se accorda doar persoanelor cu un BMI normal , adica sub 30 !!!!!
M-am suit pe cantar si aveam 87.7 kg , adica un BMI mai mare de 34 !!!!! Nu aveam nici o sansa!
Si atunci m-am gandit: merita sa dau cu piciorul la ani de munca? La un salariu mai mare numai ca sa ma indop?
A doua zi m-am dus la medicul de familie si sfatului lui a fost:
- Dimineata: fructe
Pranz: legume si carne
Seara:nimic
Cel putin 2 l de apa pe zi
2 ore miscare ( de 2 ori cate o ora
L-am ascultat , mi-am luat un aparat , am inceput cu 15 min.pe zi , acum am ajuns la o ora , numai ca nu mai fac asa des , ci cam de 2 ori pe saptamana. In fiecare zi mergeam la o plimbare rapida de cel putzin o ora.
A functionat , intr-un fel. Dar ma simteam slabita . In vreo 5 saptamani am dat jos 7 Kg , dar nu era destul. La un moment dat o colega mi-a dat un Tipp , si anume: Metabolic Balance.
Si asa a inceput. Am facut analize de sange si am primit un program cu ce TREBUIE sa fac si sa mananc.
Ultima data cand m-am cantarit aveam 72 de Kg , adica un BMI de 28. Am primit si cerificatul de la doctor , ma simt mai bine , plina de viata , pot sa ma uit la un alt tip de haine in magazine , nu mai gafai pe bicicleta.( mai mult , merg cu drag cu bicicleta , si la servici , si la cumparaturi si abia apuc sa vina weekendul ca sa facem o tura cu bitzicloantza in padure

Planul variaza de la persoana la persoana , in functie de nevoi si valorile din sange. Dar exista cateva reguli generale.
- cel putin 5 ore intre mese
se incepe tot timpul cu proteina
nici o masa fara proteine
La inceput cand am vazut portiile m-am cam speriat , nu ma gandeam ca voi putea , dar motivatia fiind puternica , AM PUTUT.
Si programul merge mai departe.