Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#401 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 July 2012 - 01:39 PM

Vezi postareaGelutza, la 18 July 2012 - 01:35 PM, a spus:

Petu, arata bine gradina ta, doar ca sunt intr-un alt stadiu de dezvoltare plantele la tine.Ai incercat sa cauti la radacina patlagelei mancate,s-ar putea sa fie si un musuroi de furnici acolo si sa faca rau fara sa vrea!
Daca ai cartita, ea umbla pe sub pamant si te vei trezi cu multe plante uscate fiindcaea si daca nu le mananca, le deranjeaza radacinile in timp ce-si sapa culoarele subpamantene. Sper sa nu mai gasesti si alte stricaciuni pe viitor fiindca e pacat de frumusetea plantelor, sunt verzi si pline de seva!

Nu m-am uitat de furnici,dar am vazut asa umflatura in pamant de aia am zis de cartita.Sper sa nu mai avem pagube;o sa cumpar si moristi de vant

Musuroaie de furnici am gasit vreo 4 la straturile de ceapa cand am scos iarba,nu stiam unde sa mai stau sa nu se urce pe mine,erau si rosii si cu aripi si negre....
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#402 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 July 2012 - 02:17 PM

Petu si Gelutza, ce gradini frumoase aveti! Cel mai rau imi pare dupa prunul ala uscat al Gelutzei :) Eu am pus anul asta un visin care sper ca la anul sa inceapa a rodi ca anul asta are doar frunze :hug:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#403 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 18 July 2012 - 03:33 PM

Vezi postareaaura, la 18 July 2012 - 02:17 PM, a spus:

Petu si Gelutza, ce gradini frumoase aveti! Cel mai rau imi pare dupa prunul ala uscat al Gelutzei :) Eu am pus anul asta un visin care sper ca la anul sa inceapa a rodi ca anul asta are doar frunze :hug:

Mai am pruni, dar alt soi, eu plang dupa coacazi, sper sa salvam tufele intr-un final;i-am tuns si vad ca se mentine verde ceea ce a ramas, poate ne ajuta DD. si nu mor, fiindca ii iubim ca pe copii nostri!

#404 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2012 - 07:38 PM

Anul asta a fost din nou fatal pentru unele, dar bun pentru altele... ce-i drept putine. Dar ce sa facem, ne multumim cu ce avem :tongue3:

Mîncabilele din gradina de acasa:
- ciresul, dupa prea multa ploaie si grindina a pierdut majoritatea florilor. Rezultatul - cirese foaaarte putine, iar majoritatea lovite de grindina= papa pentru pasari :scratch:
- marul varatic, a avut cinshpe mere, serios. Au picat si alea. Vreo doua am mîncat partial, si înca vreo 3 sînt în pom. Le manînc azi :help:
- visinelul, a avut doar 5 visine duse la maturitate. Foarte bune. Macar stim ce gust au. Lui i-a mers bine, ca e tare piticel.
- verdeturile, majoritatea merg bine. Patrunjel, busuioc (mai putin), salvia parca-i nebuna, îi merge excelent, leusteanul la fel, oregano, rozmarin, cimbru merg toate bine. Menta bine, vinarita cre' ca s-a dus pe pluta...
- strugurii încep a se strica. Înca sînt verzi... vor fi din nou mîncare pentru albine.

Restul, florile... multe s-au dus pe pluta, dar multe au fost(ca le-a trecut vremea) frumoase tare, altele înca sînt ca daliile, calele, gladiolele, si maruntelele ca tagetele si lizucile. Panselutele se cam strica si ele. Garofitele s-au dus pe rîpa... pacat. Crinii merg ok, dar nu foarte bine.

În gradina din afara orasului:
- zmeura. Merge de mîncat, as ade colo si colo, dar de adunat pentru facut ceva nu. Se strica de la ploi.
- ardeii sînt în facere, ce-o iesi nu stiu, înca sînt mici sau abia au flori.
- vinetele la fel, au cite o floare, probabil nu va ajunge nimic la maturitate.
- telina arata bine.
- rosiile cherry, tot mîncam, dar se coc greu chiar si ele din lipsa de soare si caldura.
- rosiile lunguiete înca nu s-au copt. Arata bine înca.
- castravetii de gradina arata super si multi/ un fel care se urca pe pari. Nu sint mari ca cei de sera si nici ca cei mici tîrîtori. Am halit deja, si vom avea muuulti :D
- castravetii de sera, aia lungi, înca sint mici.
- spanacul nu a vrut deloc anul asta...
- dovleceii în schimb, ca în fiecare an, am de pot sa fac baie în ei. Am 7 tufe. 2 de dovleci galbeni si 5 de verzi. Deja încep sa dau si la altii, ca eu nu-i dovedesc pe toti :D
- mai am un dovleac, care are deja fructe mari cit un pumn, sint rotunde si galben-portocaliu palid, si nu-mi amintesc ce sort este. Astept sa mai creasca, ca e ceva dovleac mare.

Starurile din gradina fotate cu telefonu':

Fisier atasat  IMG_0290001.jpg (328.26K)
Number of downloads: 2

Fisier atasat  IMG_0291002.jpg (343.83K)

Fisier atasat  IMG_0292003.jpg (364.17K)

Irisii

Fisier atasat  Iris (2).jpg (412.8K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#405 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 July 2012 - 11:31 AM

Maya, arunca si la mine un dovlecel galben.

Uite, un avantaj al ploii, la mine au iesit ciuperci prin gradina :D
Fisier atasat  IMG_1537.jpg (157.83K)
Number of downloads: 1

La mine prunele vad ca au probleme, multe au cazut, intr-un copac cred ca am 10 prune din care multe naspa, cu clei pe ele
Fisier atasat  IMG_1547.jpg (72.27K)
Number of downloads: 0
Marul desi a pierdut multe mere, o parte le mai dadea si Schatzi pe jos, vad ca are cateva, dar mai dureaza pana se fac, ca-s din cele mai tomnatice.
Fisier atasat  IMG_1554.jpg (103.36K)

strugurii sunt mici si pricajiti
Fisier atasat  IMG_1523.jpg (53.09K)

rosiile puse in gradina daca au cativa cm, n-au vrut sa iasa, vinetele chiar deloc, doar mararul ce a iesit,da pricajit si cateva fire de leustean

Fisier atasat  IMG_1556.jpg (131.66K)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#406 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 25 July 2012 - 04:42 PM

Mi-ati amintit de struguri ...avem si noi cateva fire de vita de vie,s-a intins saraca printre zmeura,in fine;a avut cativa strugurasi si imi vine Patrick intr-o zi bucuros nevoie mare ca a cules niste bobite de prin zmeura...a cules toti strugurasiiImagine postata ;nu cred ca a mai ramas nimic =))
Na,ce sa fac cu el?I-am aratat dupa aia la un vecin ca aia erau de fapt viitorii struguri

Leustean nu mai am deloc =))

Ieri am cules 4 castraveciori si niste fasole.Curand o sa am si zuchinni.

#407 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 27 July 2012 - 09:27 PM

Eu am deja cîtiva abonati la dovlecei :occasion14:
Cosul de azi. Fasole verde si galbena, rosioare cherry, dovlecei galbeni si verzi (mai maroi, ca nu am mai fost de 3-4 zile la gradina, si cresc tare repede), ardei de umplut, ardei iuti, castraveti si un dovleac rotund (am mai multi, dar nu stiu cît sa-i las sa creasca, pen'ca nu stiu ce rasa este :sad3: ), care din pacate nu stiu ce dovleac este, si înca nu l-am taiat sa vad cum e înauntru.

Fisier atasat  Cos cu legume.jpg (480.24K)

Hai sa va arat si tagetele sau craite, sau cum le-o spune.
Galbene

Fisier atasat  Tagete (1).jpg (265.65K)

Orangeate

Fisier atasat  Tagete (2).jpg (275.85K)

Rosu-caramiziu-orangeat

Fisier atasat  Tagete (3).jpg (329.01K)

Fisier atasat  Tagete (4).jpg (299.11K)

Astea-s mai maruntele si diferite la petale. Au mot aglomerat galben-orange si cîte un rînd de petale pe post de fustita rosu-caramiziu.
Le am sub tufele de magnolii, la salcie si ca marginitura :hug:

Fisier atasat  Tagete (5).jpg (512.8K)

Fisier atasat  Tagete (6).jpg (1.03MB)

Aaa, si tin sa va spun ca toate floricelele astea sînt puse din seminte, în rasaduri, apoi plantate afara de sotul meu :hungry:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#408 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 July 2012 - 09:38 AM

Conditiile meteo nefavorabile se pare ca si-au pus amprenta cam peste tot.

La noi intr-o luna jumate a plouat doar intr-o dupa amiaza vreo 2 ore. In rest ne salveaza, atat cat se poate, fantana si sistemul de picurare.
Rosiile sunt deja "orarite" :)
Vedeta gradinii vara asta ramane vanata alba (cu dedicatie pentru Zerda). Deja am copt vreo 6, ramane sa vad cum iese salata.
Apusul meu drag de la gradina:
Fisier atasat  gr1.jpg (129.25K)
Scuzati tapsanul din fata rosiilor. Acolo a fost ceapa :toothy6:
Fisier atasat  gr2.jpg (189.17K)

Fisier atasat  gr3.jpg (217.25K)
rosioi =))
Fisier atasat  gr4.jpg (175.65K)
Ardeii:
Fisier atasat  gr5.jpg (229.66K)
si vedeta alba:
Fisier atasat  gr7.jpg (148.97K)

#409 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 30 July 2012 - 02:17 PM

Cum la voi rosiile au asa de multe frunze? La mine sunt cam chele, mai ales la baza. E drept ca am mai rupt si eu din ele, ca aveau daunatori (erau patate), dar totusi parca plantele voastre sunt mai frumoase si ce mult rod au. Oare nu am pamant bun? :occasion14:

Si o intrebare despre ceapa. Am pus in primavara ceapa verde si am lasat-o in pamant in speranta ca se face ceapa mare. Dar nu s-a intamplat. Aici, la magazine, am vazut de vanzare arpagic pentru ceapa verde, iar separat arpagic pentru ceapa mare, din aia uscata. Sa inteleg ca sunt mai multe feluri de arpagic?

La mine deabia acum incepe sa iasa dovleceii. Inca sunt foarte mici.

#410 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 31 July 2012 - 05:58 AM

Aura, si la mine s-a intamplat la fel. Am pus cateva rasaduri de rosii si sunt toate chele, asa fara frunze si doar cateva rosioare pe ele. Am pus diferite soiuri si nici una nu a dat randament. La mine insa ma tem ca in afara animalutelor care se perinda prin curte si rontaie tot ce prind cu siguranta o mare vina o are pamantul. Solul in Georgia este forte rosu si cleios, asa ca daca ud gradina, apa nu trece prin lutul asta si plantele putrezesc la radacina, daca nu le ud iar nu e bine. Apoi veveritele, chipmuncks, iepurii si mai stiu eu ce cartite se autoservesc pe acolo. Asta cred ca a fost ultimul an cand am mai incercat sa pun ceva in gradina, din pacate.
Asta este unul dintre musterii care imi ataca gradina:

Fisier atasat  IMGP8763.jpg (111.57K)
Number of downloads: 3

#411 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 31 July 2012 - 09:15 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 31 July 2012 - 05:58 AM, a spus:

Aura, si la mine s-a intamplat la fel. Am pus cateva rasaduri de rosii si sunt toate chele, asa fara frunze si doar cateva rosioare pe ele. Am pus diferite soiuri si nici una nu a dat randament. La mine insa ma tem ca in afara animalutelor care se perinda prin curta si rontaie tot ce prind cu siguranta o mare vina o are pamantul. Solul in Georgia este forte rosu si cleios, asa ca daca ud gradina, apa nu trece prin lutul asta si plantele putrezesc la radacina, daca nu le ud iar nu e bine. Apoi veveritele, chipmuncks, iepurii si mai stiu eu ce cartite se autoservesc pe acolo. Asta cred ca a fost ultimul an cand am mai incercat sa pun ceva in gradina, din pacate.

Atasament IMGP8763.jpg

Ce frumos eeee Imagine postata .Imi pare totusi rau ca iti mananca plantele :occasion15:

#412 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 July 2012 - 11:06 AM

Iulia sper sa-ti placa la gust vedetele, eu am mai facut o salata de vedete si are succes in continuare!

Animalutele mananca si ele ce apuca, pacat ca ne strica planurile! :occasion15:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#413 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 31 July 2012 - 02:56 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 31 July 2012 - 05:58 AM, a spus:

Atasament IMGP8763.jpg

un musteriu simpatic :D

Cred ca si la mine tot solul e de vina. Si clima, e foarte umed si apar tot felul de daunatori pe frunze si la radacina.

#414 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 July 2012 - 04:24 PM

Dragut musteriu, Chef! :D

Aura, sa stii ca solul joaca in rol important in agricultura.
Ai mei de exemplu nu-si mai bat capul sa puna cartofi pentru ca mai mult chinul cu ei, pe cand in Bucovina si-n zona Brasovului e "patria" lor.

La fel, dupa trei ani de incercat, am abandonat si gogosarii.

#415 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 10 August 2012 - 04:10 PM

In ciuda caldurii, secetei si la mama e plin de rosii.Suntem la a doua tura de suc de rosii.

Fisier atasat  IMG_7127.JPG (108.07K)

Mai sunt cateva mai mari, dar sunt inca verzi.

#416 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 10 August 2012 - 07:06 PM

ooo, Lili! astea-s de-alea adevarate! sunt asa de carnoase, le stiu! mama isi face singura rasadurile?

#417 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 13 August 2012 - 11:21 AM

Da Motzulina, fac tot ei.
Experimenteaza in fiecare an soiuri noi, cu seminte romanesti, italienesti si alte natii.

#418 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 August 2012 - 11:29 AM

Ce idee mi-ai dat Eataly!
nu mi-a trecut prin cap sa le pun pe cantar.

La noi, clar, anul asta a fost cel mai slab dintre toti. Mult prea cald !
A facut si mama un rand de suc de rosii. Nu stiu daca mai are de unde sa mai faca o tura. Mare parte din ele sunt manate.
La fel, anul asta nu s-a facut mai deloc castravetii si nici fasole nu avem. Cred ca la anu' va fi mai ieftina carnea decat legumele.
Am cautat-o pe cea mai mare din casa:
Fisier atasat  rosie1.jpg (150.63K)

si o poza cu un strat sa vedeti cat de putine sunt:
Fisier atasat  rosie 2.jpg (190.82K)

#419 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 August 2012 - 05:28 PM

Felicitari fetele pt recolte.Sper ca la anul sa ma pot lauda si eu putin, anul asta nu m-am incumetat sa pun nici o leguma,dar la anul macar stiu cum sta treaba cu solul pe aici.

Maya, ce-mi plac floricelele tale.Si eu am ceva flori tot din seminte iesite, da eu le seman direct in pamant.

Fetele gradinarese, o intrebare va adresez.
Am avut o tufa mare de busuioc pusa in ghiveci, dupa ce melcii mi l-au mancat pe ala din gradina am preferat ghiveciul.Bine totul pana tilele trecute.Arata asa frumos, langa aveam si cateva tufe de rosioare ca da bine combinatia.M-am dus sa le ud si sa mai pigulesc putin busuiocul pe care de vreo sapt zic ca-l tund.Ei bine nu mai am ce tunde, s-a umplut de ganganii din cele verzi(cum fac trandafirii purecii verzi), am incercat sa stropesc cu apa si putin otet,da s-a dus naiba busuiocul meu,s-a ofilit.
De unde sa fi aparut aratarile astea si ce pot face in caz ca mai apar?
Inafara de busuiocul thai pe care l-am tuns si pus la uscat, asta verde si cel rosu au avut purecii astia si mai am doua fire :)
In gradina mi le mananca merlcii, in balcon purecii imi vine uneori sa ma las pagubasa sa mai pun ceva ca deloc nu le merge cum tb.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#420 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 August 2012 - 05:59 PM

Asa patesc eu cu violetele, nu stiu ce au ele cu mine...acum are ceva ganganii albe care intra si ies din pamant
Am zis bogdaproste ca nu s-au contaminat celelalte flori!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul