Anul asta a fost din nou fatal pentru unele, dar bun pentru altele... ce-i drept putine. Dar ce sa facem, ne multumim cu ce avem
Mîncabilele din gradina de acasa:
- ciresul, dupa prea multa ploaie si grindina a pierdut majoritatea florilor. Rezultatul - cirese foaaarte putine, iar majoritatea lovite de grindina= papa pentru pasari

- marul varatic, a avut cinshpe mere, serios. Au picat si alea. Vreo doua am mîncat partial, si înca vreo 3 sînt în pom. Le manînc azi

- visinelul, a avut doar 5 visine duse la maturitate. Foarte bune. Macar stim ce gust au. Lui i-a mers bine, ca e tare piticel.
- verdeturile, majoritatea merg bine. Patrunjel, busuioc (mai putin), salvia parca-i nebuna, îi merge excelent, leusteanul la fel, oregano, rozmarin, cimbru merg toate bine. Menta bine, vinarita cre' ca s-a dus pe pluta...
- strugurii încep a se strica. Înca sînt verzi... vor fi din nou mîncare pentru albine.
Restul, florile... multe s-au dus pe pluta, dar multe au fost(ca le-a trecut vremea) frumoase tare, altele înca sînt ca daliile, calele, gladiolele, si maruntelele ca tagetele si lizucile. Panselutele se cam strica si ele. Garofitele s-au dus pe rîpa... pacat. Crinii merg ok, dar nu foarte bine.
În gradina din afara orasului:
- zmeura. Merge de mîncat, as ade colo si colo, dar de adunat pentru facut ceva nu. Se strica de la ploi.
- ardeii sînt în facere, ce-o iesi nu stiu, înca sînt mici sau abia au flori.
- vinetele la fel, au cite o floare, probabil nu va ajunge nimic la maturitate.
- telina arata bine.
- rosiile cherry, tot mîncam, dar se coc greu chiar si ele din lipsa de soare si caldura.
- rosiile lunguiete înca nu s-au copt. Arata bine înca.
- castravetii de gradina arata super si multi/ un fel care se urca pe pari. Nu sint mari ca cei de sera si nici ca cei mici tîrîtori. Am halit deja, si vom avea muuulti
- castravetii de sera, aia lungi, înca sint mici.
- spanacul nu a vrut deloc anul asta...
- dovleceii în schimb, ca în fiecare an, am de pot sa fac baie în ei. Am 7 tufe. 2 de dovleci galbeni si 5 de verzi. Deja încep sa dau si la altii, ca eu nu-i dovedesc pe toti

- mai am un dovleac, care are deja fructe mari cit un pumn, sint rotunde si galben-portocaliu palid, si nu-mi amintesc ce sort este. Astept sa mai creasca, ca e ceva dovleac mare.
Starurile din gradina fotate cu telefonu':
IMG_0290001.jpg (328.26K)
Number of downloads: 2
IMG_0291002.jpg (343.83K)
IMG_0292003.jpg (364.17K)
Irisii
Iris (2).jpg (412.8K)