Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#561 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 28 August 2014 - 08:32 PM

Vezi postareaadi_edi, la 28 August 2014 - 02:45 AM, a spus:

Eu eram convinsa ca veveritele nu mananca rosii :unsure: , singurele plante la care n-au dat atacul (sau n-am observat eu). In rest, le-am hranit cu de toate - bulbi de lalele, seminte de floarea soarelui, fasole...
O prietena a pus intr-un an capsuni si n-a iesit decat una, si aceea, cum ai patit tu, asteptand sa se coaca, a ajuns mic dejun pentru veverita :unsure: .

Mie imi sunt dragi si chiar am lasat o mamica sa-si creasca puiutii in balconul meu - dar acum am aruncat orice urma de "casuta" si le alung...dar ele insista :unsure:
Ne certam..si ce daca =)) Ele nu mai iau in serios =))
A cat is a friend fur-ever !

#562 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 September 2014 - 05:37 PM

La gradinarit, ce sa gradinaresti, ca a venit tare rau toamna la noi...
Acum recoltam.

rosii cite vrei
Fisier atasat  h.jpg (451.42K)
Number of downloads: 0

zucchini mai este
Fisier atasat  IMG_3672.jpg (447.65K)

ceapa verde se face incet, salata e gata de mancat(dar cine o maninca?)
Fisier atasat  g.jpg (402.63K)

strugurii, lecker si gata
Fisier atasat  f.jpg (395.53K)

sera cam asa
Fisier atasat  IMG_3673.jpg (419.64K)

cel mai fain e ...gazonul
Fisier atasat  c001.jpg (443.93K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#563 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,453
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 September 2014 - 07:14 PM

Totul e fain Peter, la vremea pe care o aveti voi esti de admirat pentru rezultatele astea.

#564 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 September 2014 - 07:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 September 2014 - 07:14 PM, a spus:

Totul e fain Peter, la vremea pe care o aveti voi esti de admirat pentru rezultatele astea.

:)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#565 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,805
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 September 2014 - 10:32 PM

Vezi postareaPeter, la 11 September 2014 - 05:37 PM, a spus:

La gradinarit, ce sa gradinaresti, ca a venit tare rau toamna la noi...
Acum recoltam.

rosii cite vrei

zucchini mai este

ceapa verde se face incet, salata e gata de mancat(dar cine o maninca?)

strugurii, lecker si gata

sera cam asa

Peter

Ce fain e totul! nu numai gazonul!

#566 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 11 September 2014 - 11:14 PM

Vezi postareaPeter, la 11 September 2014 - 05:37 PM, a spus:

Peter

M-as muta la voi chiar acum! :) Am eu niste sechele legate de orasul din apropiere, dar cred c-as fi in stare sa trec peste..... :)

#567 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2015 - 10:42 AM

Ieri smotru si alte alea. Pai acusi incepe sezonul. :thumleft:

Fisier atasat  IMG_6064.jpg (312.6K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#568 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 08 March 2015 - 02:35 PM

Vezi postareaPeter, la 08 March 2015 - 10:42 AM, a spus:

Ieri smotru si alte alea. Pai acusi incepe sezonul. :thumleft:
Peter

Oooooooo, da! :floare: Spor la treaba si sa aveti parte de recolte imbelsugate! :D

#569 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 12 March 2015 - 09:55 PM

Vezi postareaPeter, la 08 March 2015 - 10:42 AM, a spus:

Ieri smotru si alte alea. Pai acusi incepe sezonul. <_<

Peter

Peter, dar tu scoti pamantul din anul anterior din sera? Eu doar il imbunatatesc cu ceva nou si Kompost. Si sera mea e gata. Anul trecut am facut eu rasaduri de rosii, soiuri interesante din seminte cumparate de la o cultivatoare bio. AU fost ok dar nu foarte rezistente si a durat mult pana au crescut. De obicei cumpar rasaduri - ZG sau Mauk si le plantez in sera. Le merge bine in sera, desi probabil rasadurile cumparate nu sunt foarte bio, eu le ingrijesc in sera exclusiv cu tratamente naturale.

Am vazut ca tu ai avut rezultate spectaculoase si cu rosiile de afara. Mie doi ani la rand rosiile de afara, pline de fructe mari si frumoase s-au manat - fructele au capatat niste pete galbui care s-au acutizat si au flescait fructul iar frunzele au fost complet arse de soare. Am fost asa dezamagita. Tu ai vreun soi anume pe care il sadesti afara sau aplici un tratament anume?

Hai, sa mai schimbam idei pe aici. Mi-ar placea sa vorbim si despre ce tratamente aplicam in caz de boli la plantute ca slava domnului, in sera e un mediu extrem de propice pentru dezvoltarea bolilor.

Sera mea azi. Goala, doar niste usturoi de anul trecut care a fost plantat printre rosii.

Fisier atasat  greenhouse.JPG (151.43K)

#570 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2015 - 08:55 AM

Vezi postareaKiva, la 12 March 2015 - 09:55 PM, a spus:

Peter, dar tu scoti pamantul din anul anterior din sera? Eu doar il imbunatatesc cu ceva nou si Kompost. Si sera mea e gata. Anul trecut am facut eu rasaduri de rosii, soiuri interesante din seminte cumparate de la o cultivatoare bio. AU fost ok dar nu foarte rezistente si a durat mult pana au crescut. De obicei cumpar rasaduri - ZG sau Mauk si le plantez in sera. Le merge bine in sera, desi probabil rasadurile cumparate nu sunt foarte bio, eu le ingrijesc in sera exclusiv cu tratamente naturale.

Am vazut ca tu ai avut rezultate spectaculoase si cu rosiile de afara. Mie doi ani la rand rosiile de afara, pline de fructe mari si frumoase s-au manat - fructele au capatat niste pete galbui care s-au acutizat si au flescait fructul iar frunzele au fost complet arse de soare. Am fost asa dezamagita. Tu ai vreun soi anume pe care il sadesti afara sau aplici un tratament anume?

Hai, sa mai schimbam idei pe aici. Mi-ar placea sa vorbim si despre ce tratamente aplicam in caz de boli la plantute ca slava domnului, in sera e un mediu extrem de propice pentru dezvoltarea bolilor.

Sera mea azi. Goala, doar niste usturoi de anul trecut care a fost plantat printre rosii.

Hallo Kiva,
ai mai spus ca ai sera? Iara am uitat. :( Pare a fi mai mare ca a mea, sau ma insel?
Ieri am muncit ca eroul republicii. Am fost la Bauhaus, am luat pamint(Blumenerde), am fost la vecinu' dupa balegar si am umplut sera.
In sera am pus deja salata. Altceva la ora actuala, fiind inca ger puternic nu pun.
Pamintul din sera nu a mai fost scos de vreo citiva ani. Din cind trebuie schimbat.
Dar anul asta cum am Hochbeetul si trebuia umplut si ala(si acolo incape mult pamint..)am scos mult din sera, de aia deci.

Ieri am pus ceapa verde, morcovi, patrunjel, ptr. frunze si ptr. tije, am pus gulii si capsuni. Toate in Hochbeet.
Am luat si praz, dar am citit ca abia prin mai il pot pune ptr. toamna-iarna.
Si in mijloc am lasat loc sa pun piparca sa pot face "shakshuka". <_<

Despre soiurile de rosii, ce sa spun?
Eu am fost si in stare sa scot samburi de la rosiile cumparate de la Penny. Si ce bine mergeau. Super.
Anul asta nu am pus nici o saminta, ca "gagicele" mele distrug tot de pe pervaz. :(
Pe mine nu ma preocupa daca samintele sau plantele sunt bio. Ca si acum ma enervez ca ieri am luat bio si in loc de
2,29 am dat 4,95 de €. :( Daca nu te uiti...
Un soi care il am in fiecare an este cuore di bue de la Adriana din gradina. :(
Cred ca nu este Ochsenherzul adevarat, dar are un gust si o aroma de sta mitza in coada.
Am adus si un soi de pe Tenerife si mama nu ar mai vrea sa schimbe de nici un fel, atit ii plac alea.
Am luat si de pe net Tamina si Matina, desi soiuri cunoscute eu nu am fost chiar foarte incintat. Au avut multe rosii
dar la gust nu am fost dat pe spate. Poate in alt an daca va fi mai cald si mai mult soare, or fi mult mai bune.
Tratamente nu primesc ale mele. Ori merg ori nu.
De boli am fost scutit pina acum. Ploaia rece nu prea le place. Fac Braunfäule si hasta la vista rosiile.
Dar cum vorbim de sera, ar trebui sa fie sanatoase.

La mine in schimb nu merge ardeiul cum asi vrea eu. In sera nu pot ca imi intra Blattläuse peste plantele de ardei,
iar afara parca nu vrea deloc ca lipsesc temperaturile...ce asi face eu sa am temperaturile din Banat. :(
Hochbeetul
Fisier atasat  f.jpg (310.13K)

si astea

Fisier atasat  h.jpg (474.69K)

Fisier atasat  g.jpg (515.62K)

Fisier atasat  i.jpg (488.79K)

La anul iti trimit soiul Adrianei daca vrei, ca ptr. acum deja este prea tirziu.
Pina data viitoare.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#571 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 March 2015 - 01:22 PM

Peter, soiul de la Adriana e imima boului?
Noi la gradina avem doua feluri foarte gustoase, inima boului, adica asta:
Fisier atasat  rosie.jpg (55.84K)

si inca un soi o idee mai mici si roz la culoare care parca-s mai gustoase...
Numai ca eu nu am folosit niciodata sera.....

#572 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 March 2015 - 01:51 PM

Nu iulia, cele care se numesc aici cuore di bue sunt ca in ultima poza a lui Peter, adica partea de sus trebuie sa fie mai subtire. Ca ale tale punea si socrul meu, sunt bune tare si alea, nu stiu cum se numesc sau daca sunt un derivat al inimii de bou.

#573 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 March 2015 - 03:24 PM

Peter,

Nu cred ca sera mea e mai mare dupa cum vad ochiometric in poze. A mea e cam 4 x 2.5 m. Pana acum am pus doar rosii si 2 plante de castraveti si mi-au ajuns o multime. Din rosii am facut si ketchup pentru iarna, am pus si cuburi la congelator iar pe cele mici, cherry, le-am pus mixte cu fasole verde la congelator. Eu ca sa experimentez, am pus mereu diferite soiuri dar mai toate facute deja rasad de la magazin.

Uite o poza cu ea de afara sa iti dai seama.

Fisier atasat  greenhouse outside.JPG (143.05K)

LA mine in sera, plantele s-au mai imbolnavit. Fie au inceput frunzele sa rugineasca fie au capatat un vierme verde care intra in fructe - bleah. Am facut si concentrat de urzici cu care am stropit plantele si le-a intarit extrem de bine si au avut un frunzis ca parca intrai in padure la mine in sera <_<.
Pentru viermele verde am facut un concentrat de usturoi si am spray-at bine planta. Am avut noroc ca nu s-a extins. Anut trecut am avut mai multe probleme in sera, poate si pentru ca nu am avut prea multa disponibilitate sa ma ocup de ea - eram in 7-8 luni de sarcina si cu greu ma puteam apleca...

Eu nu am Hochbett dar poate ar fi o solutie :(. Am o parcela imprejmuita cu un gardulet cu margini zimtate impotriva melcilor. Am melci milioane, nu tine nimic la mine afara daca nu ii extermin. Si cu cochilie si fara. Aia fara sunt mai multi si scarbosi rau, ataca pana si florile care stau de frumusete, rad tot ce le iese in cale. Afara in parceluta am pus si eu deja 2 feluri de ridichii, patrunjel de radacina si de frunze si pastarnac. A iesit de anul trecut cam jumate de rand de usturoi. (se vede parceluta in planul apropiat)

Cu semintele de rosii, vorbim mai aproape de primavara viitoare :(.

#574 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 March 2015 - 06:00 PM

Cu bere nu merge sa ii ineci?
Cei de la care cumpar eu si-au luat o pereche de rate, au zis ca-i maninca de n-au aer. Acu nu stiu daca numai pe cei fara cochilie sau pe toti.

#575 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2015 - 06:01 PM

O sa vina fratello si el e mare expert in ale gradinaritului. Cand vine va scriu din sfaturile lui <_<
Si aici coeur de boeuf sunt asa...

https://www.google.c...ved=0CAYQ_AUoAQ

#576 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2015 - 06:02 PM

Adriana, limaces le zice aici la scarboseniile alea fara cochilie, si am incercat cu bere....nu cred ca am gasit marca preferata <_<

#577 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 March 2015 - 06:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2015 - 06:00 PM, a spus:

Cu bere nu merge sa ii ineci?
Cei de la care cumpar eu si-au luat o pereche de rate, au zis ca-i maninca de n-au aer. Acu nu stiu daca numai pe cei fara cochilie sau pe toti.

Am incercat cu de toate. Dimineata, pe racoare, sunt mii iar berea nu prea tine. La rate m-am gandit dar mi-ar ataca plantele celelalte plus ca la noi e camp deschis si ar fugi in lumanari.

Din parcela imprejmuita ii adun cu mana cum ii vad dar trebuie sa ii vanez zilnic. Anul trecut am avut 3 plante de zucchini intr-o zona neprotejata si mi-au mancat aproape toate florile. Imi venea sa ii omor, ceea ce am si facut <_<

#578 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 March 2015 - 10:00 PM

Stiu, eu m-am exasperat anul trecut ca le-am avut numai printre flori imi dau seama ce e sa le ai si in gradina.
Eu tot le-am cules n-am recurs la bere.
Am luat o conopida de la cei de care v-am spus si am aruncat jumatate desi era buna pentru ca se vede ca erau la baza cred ca citiva care au murit si putea teribil.

#579 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2015 - 08:42 AM

Kiva,

ai dreptate cu marimea serelor. Si a mea cam la fel. trebuie chiar sa schimb citeva panouri din alea ca mi le-a lovit
grindina. Dar ca lumea.
Tu scrii ca rosiile la tine in sera se mai inbolnavesc. Nu sunt eu mare expert, dar tocmai aici este buba.
Pamintul trebuie schimbat. Ca acolo se afla multe boli(...) Desigur nu in fiecare an. Dar daca rosiile au fost
vai si amar de capul lor din cauza unor boli(Braunfäule este tare rea) atunci macar asi schimba pamintul.

De melci nu ma pot plange, dar atit timp cit langa mine nu au fost construit si era pustiu sa vezi cite am avut.
Acum nu prea mai sunt. Si care sunt nu supravietuiesc mult. Schneckenkorn din ala albastru si nu mai trebuie bere sau
alte vrajitorii. Nici nu mai vezi corpul melcului mort ci numai o urma argintie si asta a fost. Merge si cu bere, dar mult mai slab.

Cu Hochbeetul experimentez anul asta de prima oara, sa vad ce iasa.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#580 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2015 - 08:51 AM

Daca ma uit dupa linkul Stellei, soiul Adrianei ce il am eu arata cam asa:

Fisier atasat  Unbenannt.png (56.65K)

(sper sa nu fie problema cu poza luata de pe net)
Soiul Adrianei este tare aromat si foarte bun. Au samburii mici-mici de tot.
Soiul ce vad la Iulia, la mine ii zice Fleischtomate.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou