Kiva, la 12 March 2015 - 09:55 PM, a spus:
Peter, dar tu scoti pamantul din anul anterior din sera? Eu doar il imbunatatesc cu ceva nou si Kompost. Si sera mea e gata. Anul trecut am facut eu rasaduri de rosii, soiuri interesante din seminte cumparate de la o cultivatoare bio. AU fost ok dar nu foarte rezistente si a durat mult pana au crescut. De obicei cumpar rasaduri - ZG sau Mauk si le plantez in sera. Le merge bine in sera, desi probabil rasadurile cumparate nu sunt foarte bio, eu le ingrijesc in sera exclusiv cu tratamente naturale.
Am vazut ca tu ai avut rezultate spectaculoase si cu rosiile de afara. Mie doi ani la rand rosiile de afara, pline de fructe mari si frumoase s-au manat - fructele au capatat niste pete galbui care s-au acutizat si au flescait fructul iar frunzele au fost complet arse de soare. Am fost asa dezamagita. Tu ai vreun soi anume pe care il sadesti afara sau aplici un tratament anume?
Hai, sa mai schimbam idei pe aici. Mi-ar placea sa vorbim si despre ce tratamente aplicam in caz de boli la plantute ca slava domnului, in sera e un mediu extrem de propice pentru dezvoltarea bolilor.
Sera mea azi. Goala, doar niste usturoi de anul trecut care a fost plantat printre rosii.
Hallo Kiva,
ai mai spus ca ai sera? Iara am uitat.

Pare a fi mai mare ca a mea, sau ma insel?
Ieri am muncit ca eroul republicii. Am fost la Bauhaus, am luat pamint(Blumenerde), am fost la vecinu' dupa balegar si am umplut sera.
In sera am pus deja salata. Altceva la ora actuala, fiind inca ger puternic nu pun.
Pamintul din sera nu a mai fost scos de vreo citiva ani. Din cind trebuie schimbat.
Dar anul asta cum am Hochbeetul si trebuia umplut si ala(si acolo incape mult pamint..)am scos mult din sera, de aia deci.
Ieri am pus ceapa verde, morcovi, patrunjel, ptr. frunze si ptr. tije, am pus gulii si capsuni. Toate in Hochbeet.
Am luat si praz, dar am citit ca abia prin mai il pot pune ptr. toamna-iarna.
Si in mijloc am lasat loc sa pun piparca sa pot face "shakshuka".
Despre soiurile de rosii, ce sa spun?
Eu am fost si in stare sa scot samburi de la rosiile cumparate de la Penny. Si ce bine mergeau. Super.
Anul asta nu am pus nici o saminta, ca "gagicele" mele distrug tot de pe pervaz.
Pe mine nu ma preocupa daca samintele sau plantele sunt bio. Ca si acum ma enervez ca ieri am luat
bio si in loc de
2,29 am dat 4,95 de €.

Daca nu te uiti...
Un soi care il am in fiecare an este
cuore di bue de la Adriana din gradina.
Cred ca nu este Ochsenherzul adevarat, dar are un gust si o aroma de sta mitza in coada.
Am adus si un soi de pe Tenerife si mama nu ar mai vrea sa schimbe de nici un fel, atit ii plac alea.
Am luat si de pe net Tamina si Matina, desi soiuri cunoscute eu nu am fost chiar foarte incintat. Au avut multe rosii
dar la gust nu am fost dat pe spate. Poate in alt an daca va fi mai cald si mai mult soare, or fi mult mai bune.
Tratamente nu primesc ale mele. Ori merg ori nu.
De boli am fost scutit pina acum. Ploaia rece nu prea le place. Fac Braunfäule si hasta la vista rosiile.
Dar cum vorbim de sera, ar trebui sa fie sanatoase.
La mine in schimb nu merge ardeiul cum asi vrea eu. In sera nu pot ca imi intra Blattläuse peste plantele de ardei,
iar afara parca nu vrea deloc ca lipsesc temperaturile...ce asi face eu sa am temperaturile din Banat.
Hochbeetul
f.jpg (310.13K)
Number of downloads: 0
si astea
h.jpg (474.69K)
g.jpg (515.62K)
i.jpg (488.79K)
La anul iti trimit soiul Adrianei daca vrei, ca ptr. acum deja este prea tirziu.
Pina data viitoare.
Peter