Peter, la 14 March 2015 - 08:42 AM, a spus:
ai dreptate cu marimea serelor. Si a mea cam la fel. trebuie chiar sa schimb citeva panouri din alea ca mi le-a lovit
grindina. Dar ca lumea.
Tu scrii ca rosiile la tine in sera se mai inbolnavesc. Nu sunt eu mare expert, dar tocmai aici este buba.
Pamintul trebuie schimbat. Ca acolo se afla multe boli(...) Desigur nu in fiecare an. Dar daca rosiile au fost
vai si amar de capul lor din cauza unor boli(Braunfäule este tare rea) atunci macar asi schimba pamintul.
De melci nu ma pot plange, dar atit timp cit langa mine nu au fost construit si era pustiu sa vezi cite am avut.
Acum nu prea mai sunt. Si care sunt nu supravietuiesc mult. Schneckenkorn din ala albastru si nu mai trebuie bere sau
alte vrajitorii. Nici nu mai vezi corpul melcului mort ci numai o urma argintie si asta a fost. Merge si cu bere, dar mult mai slab.
Cu Hochbeetul experimentez anul asta de prima oara, sa vad ce iasa.
Peter
Am sapat si intors pamantul. Am citit ca asa omori larvele si scoti ouale la suprafata. Anul asta nu prea avem timp, vedem cum merge, dar la anul o sa il pun la colt pe al meu sa imi care pamantul. Acum inca avem renovarea in casa si nu prea avem timp pentru ce e pe afara.
Am bobitele albastre si am mai folosit anul trecut pe la cartofi si dovlecei ca ma innebunisera. A mers intr-adevar dar dimineata era regatul lor. Chiar ma gandeam serios sa experimentez cu niste rate, le taiam toamna grase si frumoase!

Am comandat ieri de la Gärtner Pötschke petunii pentru balcon si am pus in cos si 4 rosii din cele de mai sus. Tin minte ca anul trecut am avut in sera un fir din soiul asta si mi-au placut mult dar sunt foarte sensibile. Poate astea comandate sa fie mai hibridizate si sa fie mai rezistente.
Tu ai facut rasaduri de rosii sau le cumperi. Nu prea mi-a fost clar. Cat despre bio, nici eu nu cumpar plantele bio, sunt de 2-3 ori mai scumpe dar cat le cresc incerc sa aplic tratamente nechimice pentru inlaturarea daunatorilor.
De ex. la castraveti mi-a aparut in fiecare an, pe spatele funzelor un paienjenis albicios si l-am combatut in mare parte cu un amestec de lapte crud de vaca si apa.
No, mai povestim. Acum astept sa se mai incalzeasca si sa cumpar plantute pentru sera.