Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#581 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 March 2015 - 09:29 AM

Vezi postareaPeter, la 14 March 2015 - 08:42 AM, a spus:

Kiva,

ai dreptate cu marimea serelor. Si a mea cam la fel. trebuie chiar sa schimb citeva panouri din alea ca mi le-a lovit
grindina. Dar ca lumea.
Tu scrii ca rosiile la tine in sera se mai inbolnavesc. Nu sunt eu mare expert, dar tocmai aici este buba.
Pamintul trebuie schimbat. Ca acolo se afla multe boli(...) Desigur nu in fiecare an. Dar daca rosiile au fost
vai si amar de capul lor din cauza unor boli(Braunfäule este tare rea) atunci macar asi schimba pamintul.

De melci nu ma pot plange, dar atit timp cit langa mine nu au fost construit si era pustiu sa vezi cite am avut.
Acum nu prea mai sunt. Si care sunt nu supravietuiesc mult. Schneckenkorn din ala albastru si nu mai trebuie bere sau
alte vrajitorii. Nici nu mai vezi corpul melcului mort ci numai o urma argintie si asta a fost. Merge si cu bere, dar mult mai slab.

Cu Hochbeetul experimentez anul asta de prima oara, sa vad ce iasa.

Peter

Am sapat si intors pamantul. Am citit ca asa omori larvele si scoti ouale la suprafata. Anul asta nu prea avem timp, vedem cum merge, dar la anul o sa il pun la colt pe al meu sa imi care pamantul. Acum inca avem renovarea in casa si nu prea avem timp pentru ce e pe afara.

Am bobitele albastre si am mai folosit anul trecut pe la cartofi si dovlecei ca ma innebunisera. A mers intr-adevar dar dimineata era regatul lor. Chiar ma gandeam serios sa experimentez cu niste rate, le taiam toamna grase si frumoase! <_<)) Asta e oful meu, desi e loc destul de experimentat gradinaritul, nu pot sa pun mai nimic din cauza melcilor. Citeam pe un blog pe cineva spunand ca are melci dar ce rau fac? Sunt inofensivi si ii lasa sa se plimbe prin iarba...oh, serios? Pai sa vina la mine si vedem daca ii mai plac :()

Am comandat ieri de la Gärtner Pötschke petunii pentru balcon si am pus in cos si 4 rosii din cele de mai sus. Tin minte ca anul trecut am avut in sera un fir din soiul asta si mi-au placut mult dar sunt foarte sensibile. Poate astea comandate sa fie mai hibridizate si sa fie mai rezistente.

Tu ai facut rasaduri de rosii sau le cumperi. Nu prea mi-a fost clar. Cat despre bio, nici eu nu cumpar plantele bio, sunt de 2-3 ori mai scumpe dar cat le cresc incerc sa aplic tratamente nechimice pentru inlaturarea daunatorilor.

De ex. la castraveti mi-a aparut in fiecare an, pe spatele funzelor un paienjenis albicios si l-am combatut in mare parte cu un amestec de lapte crud de vaca si apa.

No, mai povestim. Acum astept sa se mai incalzeasca si sa cumpar plantute pentru sera.

#582 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 March 2015 - 09:50 AM

Am scris aproape tot mesajul si deodata nu mai mergea forumul. Pun asa:
Fisier atasat  mesaj.jpg (217.11K)
Number of downloads: 0

....cu frunzele.

Se mai lucreaza vad ca, la forum.
Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#583 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 March 2015 - 11:06 AM

artaculinara.com reagiert nicht.... :floare:

#584 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2015 - 12:32 PM

Vezi postareaEataly, la 15 March 2015 - 11:06 AM, a spus:

artaculinara.com reagiert nicht.... :floare:

Ca dovada am lasat si aia. Dar ce? Sa ma scriu odata? Se poate face si asa. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#585 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 March 2015 - 05:27 PM

Vezi postareaPeter, la 15 March 2015 - 09:50 AM, a spus:

Am scris aproape tot mesajul si deodata nu mai mergea forumul. Pun asa:
Atasament mesaj.jpg

....cu frunzele.

Se mai lucreaza vad ca, la forum.
Peter

Peter, am cumparat anul trecut vreo 7-8 soiuri mai ciudate de rosii pe care nu le gasesc usor ca si rasad in magazin. Anul trecut am avut rasaduri si de la mine si cumparate dar ale mele au fost cam plapande. Anul asta abia de am avut timp sa fac curat in sera si sa pun niste seminte de radacinoase pe afara. Bebele nu prea imi da liber. O sa incerc la anul iar cu seminte de rosii, cand mai creste Edi si vom colabora mai bine, sper! :thumleft:

Da, intr-adevar, maceratul de urzici miroase foarte urat. Eu cand il folosesc, al meu simte de la distanta, dar pe mine nu ma deranjeaza stiind ca e benefic plantelor :pupic:. Eu nu le stropesc pe caldura. Trebuie pulverizat fie foarte de dimineata sau seara tarziu, astfel frunzele nu au de suferit.

Castraveti si eu tot din cei lungi am avut, cate doua plante si mi-au fost suficienti, am si dat din ei ca erau prea multi. Am mai avut tot in sera dar in ghivece proprii ardei gras si vanata. As vrea anul asta sa le pun direct in pamant sa vedem cum se dezvolta.

Cartofi cultivi? Anul trecut a fost prima data cand am pus, mai mult in joaca ca aveam niste tuberculi pe care nu ii mai mancam si am zis sa incerc. Rezultatul a fost nesperat de bun. Au iesit niste cartofi imensi, cei mai multi abia ii cuprinedam intr-o palma.

Fisier atasat  recolta2014.jpg (988.23K)
Number of downloads: 0

#586 Useril este offline   i.na 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 09-April 13

Postat 15 March 2015 - 06:13 PM

Buna ziua tuturor ....
scuzati daca nu sunt o persoana prezenta aici decat la citit (din mii de motive nu reusesc sa intervin )dar de data asta, m-am gandit ca pot sa va dezvalui ceva din experienta personala vis-a-vis de melci : o recolta rapida se poate face punand seara pe pamant , din loc in loc cartoane (ambalaje, hartie ma groasa , ce aveti comod )iar dimineata veti constata ca sunt incarcate de musafiri pofticiosi !Sper sa functioneze si la voi si spor la gradinarit |Ioana

#587 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 March 2015 - 06:19 PM

Vezi postareai.na, la 15 March 2015 - 06:13 PM, a spus:

Buna ziua tuturor ....
scuzati daca nu sunt o persoana prezenta aici decat la citit (din mii de motive nu reusesc sa intervin )dar de data asta, m-am gandit ca pot sa va dezvalui ceva din experienta personala vis-a-vis de melci : o recolta rapida se poate face punand seara pe pamant , din loc in loc cartoane (ambalaje, hartie ma groasa , ce aveti comod )iar dimineata veti constata ca sunt incarcate de musafiri pofticiosi !Sper sa functioneze si la voi si spor la gradinarit |Ioana

Bun venit, Ioana. Stiu cum e, si eu de multe ori doar citesc, postez mai rar din lipsa de timp iar alte ori, neparticipand la discutii, parca nu imi vine sa ma bag in seama :thumleft:.
Dar sa stii ca la subiectul asta e interesant sa impartasim din experienta noastra. Eu in fiecare an am diverse probleme prin gradina si sera mai ales, asa ca tot am cautat remedii sa imi salvez plantele. Unele au mers, altele poate le-am aplicat prea tarziu...
Cartoane zici, simple, fara nimic? Pot sa incerc si cu ele, sa le asez in jurul parcelei pe care o am afara.Ar fi o arma necostisitoare si deloc chimica pentru plante :pupic:. Multumesc de idee!

#588 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,453
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2015 - 07:02 PM

Bine ai venit la noi Ioana

#589 Useril este offline   i.na 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 15 March 2015 - 07:10 PM

[
Bun venit, Ioana. Stiu cum e, si eu de multe ori doar citesc, postez mai rar din lipsa de timp iar alte ori, neparticipand la discutii, parca nu imi vine sa ma bag in seama :pupic:.
Dar sa stii ca la subiectul asta e interesant sa impartasim din experienta noastra. Eu in fiecare an am diverse probleme prin gradina si sera mai ales, asa ca tot am cautat remedii sa imi salvez plantele. Unele au mers, altele poate le-am aplicat prea tarziu...
Cartoane zici, simple, fara nimic? Pot sa incerc si cu ele, sa le asez in jurul parcelei pe care o am afara.Ar fi o arma necostisitoare si deloc chimica pentru plante :). Multumesc de idee!
[/quote]

Multumesc de intelegere ...profit cat mai sunt pe aici sa dau un raspuns la timp ...da, cartoane sau hartie mai grosuta pentru ca mai subtire, risti uneori sa o gasesti sub forma de....sita !!! Atentie : nu e recomandata hartia lucioasa (au retinere ca pentru berea nu foarte buna :thumleft: ) Ce nu am precizat e ca trezirea la viata a taratorelor e diferita cu latitudinea asa ca , va trebui sa va adaptati (prin partile mele incep sa se miste prin aprilie ...parca ?| ) In plus, nu-i bai mare daca nu ridicati suportul imediat caci, in zilele calduroase, animalutele le folosesc pe post de umbrar ! Sistemul asta de cules pe hartie este folosit si de crescatorii de melci cand au de transferat colonii mari de exemplu !Un alt inamic ar fi SAREA dar asta implica efecte secundare ( un pamant prea sarat este daunator unor eventuale culturi in parcela respectiva )
Cat despre probleme in sera ce sa zic ...eu acasa am un ajutor tehnic bine pregatit dar nu e de ajuns mereu : stiti cum e , cand ai cu ce nu ai timp , cand ai timp nu ai cu ce , cand ai timp si necesarul aferent e prea cald ori prea frig ca sa nu mai vorbim de "incapatanarea "unor inamici de a se imuniza la atacurile tale (noi aven in solar paianjen rosu pe care, ca sa-l combatem natural trebuie sa cheltuim destul)...

#590 Useril este offline   i.na 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 15 March 2015 - 07:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 March 2015 - 07:02 PM, a spus:

Bine ai venit la noi Ioana

Bun gasit tuturor ...am zis mai devreme ca de citit va citesc si o fac cu mare placere dar cu scrisul , stau rau de tot ( si nu sunt prea mandra de mine)!!!.

#591 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 March 2015 - 07:59 PM

Ioana , pun articoöe in franceza despre paianjen rosii. Cred ca primul remediu este pulverizarea cu apa, caci nu le place umiditatea.

http://jardinage.com...raignees-rouges

http://www.deco.fr/j...araignee-rouge/

#592 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2015 - 08:41 AM

@ Kiva
Cartofi nu am pus niciodata ca nu am loc suficient. Gradina e destul de mica.

@ i.na
Bine ai venit pe aici :thumleft:
Suna bine ideea cu cartonul. Am inteles ca ii aduni numai. Unde ii pui sau ce faci dupa aia
cu ei?

@ Stella
La noi aici le zice Spinnmilben. De astea chiar ca te scapi numai foarte greu.
Tin minte ca odata am avut la un lamai. Si la urma trebuia sa-l arunc.
Am pus si creanga afectata si stropita bine cu apa in prealabil sub punga de plastic. Apa
condenseaza sub punga si asta nu le place deloc. Apa cum spunea si i.na nu le prea place.
Si tot nu am scapat de ei.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#593 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 March 2015 - 08:53 AM

Vezi postareaPeter, la 16 March 2015 - 08:41 AM, a spus:

Unde ii pui sau ce faci dupa aia

Pai la crematoriu cu ei, nu? :thumleft:
Asta doar daca nu vrei sa-i faci escargot à la bourguignonne :pupic:

#594 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2015 - 11:15 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 March 2015 - 08:53 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 16 March 2015 - 08:41 AM, a spus:

Unde ii pui sau ce faci dupa aia

Pai la crematoriu cu ei, nu? :thumleft:
Asta doar daca nu vrei sa-i faci escargot à la bourguignonne :pupic:

Pfui deibl!
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#595 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 March 2015 - 07:00 PM

Was? :thumleft:

#596 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2015 - 10:14 PM

Voi ma puneti pe ganduri cu goangele astea....
Eu nu am sera si nu stiu cam care e treaba acolo...dar gradina am sa-mi ajunga... Noi stropim cu piatra vanata si cam atat....nu am avut mari probleme pana acuma. Anul trecut am avut un catel de pamant care ne-a mancat aproape toata recolta de usturoi si nu am stiut cum sa scapam de el, da goange nu am avut.
Azi mama a pus seminte de vinete albe si mov in rasaduri si atat deocamdata. La noi e inca devreme pentru rosii.
Cu rosii am avut diverse incercari de soiuri. Totusi cele mai gustoase raman inima boului, cele care seamana cu cea din poza lui Peter, numai ca la noi au o culoare mai degraba roz decat rosie, gogonelele si cele portocalii, plus diverse soiuri de cherry. Anul asta am sa fac poze mai detaliat si ma prezint la raport. Daca am ceva productie trimit seminte cui doreste. :thumleft:
Kiva la cartofi nu te pot ajuta ca in tara se cunosc bine zonele in care cresc cartofii buni: Bucovina si Brasov. A incercat barbatu-miu intr-un an sa puna da n-a iesit nimic :-*

#597 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 March 2015 - 10:27 PM

In nestiinta mea credeam ca virgula cartofii ies oriunde :thumleft:

#598 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2015 - 10:32 PM

De iesit ies ei ceva da nu ai productie....In zona asta cei care ies nu prea cresc si-i mananca gandacii de Colorado...si atunci mai degraba cultivi altceva.
De exemplu, zona Moldovei pe suprafete mari e buna producatoare de porumb si vie....

#599 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 March 2015 - 01:43 PM

a cumparat cineva din tara, seminte de kale bune (Adica sa dea rod)? sunt pretentioase kalele ? si nu ma refer la flori, ci la varza ... :lol:

din tara de unde luati seminte de legume/ verdeturi bune ?
multumesc :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#600 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 March 2015 - 01:54 PM

Vezi postareaKiva, la 15 March 2015 - 05:27 PM, a spus:

Cartofi cultivi? Anul trecut a fost prima data cand am pus, mai mult in joaca ca aveam niste tuberculi pe care nu ii mai mancam si am zis sa incerc. Rezultatul a fost nesperat de bun. Au iesit niste cartofi imensi, cei mai multi abia ii cuprinedam intr-o palma.

Si labutele?Din ce recolta faceau parte? :hug:

Arata acest topic

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic