Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#601 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 17 March 2015 - 07:39 PM

Vezi postareaEataly, la 17 March 2015 - 01:54 PM, a spus:

Si labutele?Din ce recolta faceau parte? :hug:

Hehe, Lili, l-ai remarcat :lol:. Dragul de el, nu mai e...a trebuit sa ne despartim de el in noiembrie. Trist, era ca si un membru al familiei. O poza cu el, nu sunt off topic, doar m-a asistat si cand am pus cartofii si cand i-am recoltat :P

Fisier atasat  020.JPG (174.18K)
Number of downloads: 1

#602 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 March 2015 - 07:49 PM

Acum mai mult on topic, azi am plantat in sera salata si o planta de castraveti- am cumparat rasaduri. Am vrut sa pun si ceapa insa parcela de pamant nu este discuita - cred ca asa se numeste procedura de maruntire si nivelare a pamantului dupa ce a fost arat. Nu imi mai amintesc bine termenii invatati in copilarie la bunici, la tara...:hug: Vremea e prielnica, azi au fost in jur de 18 grade iar noaptea nu mai coboara sub 0.

#603 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 March 2015 - 07:49 PM

:lol:
Nu-mi pare rau ca am intrebat, era pacat sa nu-l vedem. :hug:
Ce ochi blanzi avea!

#604 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 March 2015 - 08:14 AM

Vezi postareaKiva, la 17 March 2015 - 07:49 PM, a spus:

azi am plantat in sera salata :rolleyes: si o planta de castraveti- am cumparat rasaduri.

Salata deja merge bine in sera. Dar nu tie frica de ger-pina si in sera- castravetii vor caldura. Eu abia prin jumatatea lui
aprilie pun castraveti(plante) in sera. Acum e frumos intr-adevar. Ma tem ca va mai veni frig rau.
Ma ti te rog la curent cu castravetii. Sa stiu si eu, sa-i pun mai repede. Prin martie. :D

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#605 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 March 2015 - 09:02 AM

Vezi postareaPeter, la 18 March 2015 - 08:14 AM, a spus:

Salata deja merge bine in sera. Dar nu tie frica de ger-pina si in sera- castravetii vor caldura. Eu abia prin jumatatea lui
aprilie pun castraveti(plante) in sera. Acum e frumos intr-adevar. Ma tem ca va mai veni frig rau.
Ma ti te rog la curent cu castravetii. Sa stiu si eu, sa-i pun mai repede. Prin martie. :rolleyes:

Peter

Peter, am fost la Baumarkt, cautam ceva pentru renovare si m-am dus sa vad daca au deja plante pentru sera. Aveau si rosii, castraveti, salate si gulii albe si roz. ROsiile nu m-au incantat ca nu erau nimic deosebit, niciun soi de care as fi fost interesata dar am zis sa vad cum merge cu un castravete, d-aia am luat si doar o planta. Vedem. Ieri aici a fost foarte cald, zi de inceput de vara, nu de primavara.

Eu anul trecut a trebui sa pun dovleceii de 3 ori si abia a 4-oara au iesit. M-am incapatanat sa ii pun devreme si a fost prea rece si nu iesea nimic, eu crezand ca e ceva in neregula cu semintele. Am cumparat in final si un rasad si asa am ajuns sa am vreo 3-4 plante de dovlecei cu toti cei pusi de mine de nu mai stiam ce sa fac cu ei. Am meu nu mananca deloc, asa ca...inca mai am in congelator ceva pungi puse :D

#606 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2015 - 09:35 AM

Vezi postareaKiva, la 18 March 2015 - 09:02 AM, a spus:

Eu anul trecut a trebui sa pun dovleceii de 3 ori si abia a 4-oara au iesit. M-am incapatanat sa ii pun devreme si a fost prea rece si nu iesea nimic, eu crezand ca e ceva in neregula cu semintele. Am cumparat in final si un rasad si asa am ajuns sa am vreo 3-4 plante de dovlecei cu toti cei pusi de mine de nu mai stiam ce sa fac cu ei. Am meu nu mananca deloc, asa ca...inca mai am in congelator ceva pungi puse :rolleyes:

Anul trecut am luat o planta de zucchini, ii zicea "Kletterzucchini"
Am fost foarte multumit, crestea in sus nu in lateral. Buna ideea.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#607 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 March 2015 - 09:49 AM

La mine-n sat acum ninge....ce gradinarie ? !

#608 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 March 2015 - 04:30 PM

Vezi postareaPeter, la 18 March 2015 - 09:35 AM, a spus:

Peter

Peter, i-am vazut intr-o poza de-a ta si chiar ma gandeam sa pun anul asta la dovleceii mei cate un arac si sa ii ajut sa se urce dar tu zici ca astia sunt speciali...oare aia normali nu merg ca ii leg in jurul suportului?

Am fost in sera si castravetele arata OK. Vedem in zilele urmatoare dar cred ca va fi bine pentru ca nu am vazut ca temperaturile sa coboare sub 0 noaptea.

#609 Useril este offline   i.na 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 09-April 13

Postat 18 March 2015 - 07:56 PM

Vezi postareaKiva, la 18 March 2015 - 04:30 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 18 March 2015 - 09:35 AM, a spus:

Peter

Peter, i-am vazut intr-o poza de-a ta si chiar ma gandeam sa pun anul asta la dovleceii mei cate un arac si sa ii ajut sa se urce dar tu zici ca astia sunt speciali...oare aia normali nu merg ca ii leg in jurul suportului?

Am fost in sera si castravetele arata OK. Vedem in zilele urmatoare dar cred ca va fi bine pentru ca nu am vazut ca temperaturile sa coboare sub 0 noaptea.

Pot sa easpund si eu ? Da, cred (tot din experienta ) ca legatul in verticala a plantelor de dovlecei este ideal (programati bine parii caci in anumite situatii greutatea plantei nu e de neglijat ): nu ma refer numai la cules care este comod dar , se permite in felul asta aesrisirea mai buna a plantei care est destul de semnsibila in anumite conditii de umiditate dublata de caldura .E mai putin practic sa aplici tactica asta la soiuri de genul "trombetta d'albenga".

#610 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 March 2015 - 09:48 PM

Vezi postareai.na, la 18 March 2015 - 07:56 PM, a spus:

Pot sa easpund si eu ? Da, cred (tot din experienta ) ca legatul in verticala a plantelor de dovlecei este ideal (programati bine parii caci in anumite situatii greutatea plantei nu e de neglijat ): nu ma refer numai la cules care este comod dar , se permite in felul asta aesrisirea mai buna a plantei care est destul de semnsibila in anumite conditii de umiditate dublata de caldura .E mai putin practic sa aplici tactica asta la soiuri de genul "trombetta d'albenga".

Ioana, eu as vrea sa ii ridic tot din cauza melcilor. Anul trecut au intrat pana si in florile dovleceilor si le-au devorat si au inceput sa rumege si la fructe. Iti dau dreptate ca e si mai comod de cules. Eu folosesc zucchini 'normali', ordinari, din cei verzi si galbeni iar daca ii culegi cand sunt mai micuti nu ajunge sa rupa planta. O sa incerc anul asta sa ii ridic pe araci sa vedem ce iese :hungry:

#611 Useril este offline   i.na 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 19 March 2015 - 09:04 AM

Ioana, eu as vrea sa ii ridic tot din cauza melcilor. Anul trecut au intrat pana si in florile dovleceilor si le-au devorat si au inceput sa rumege si la fructe. Iti dau dreptate ca e si mai comod de cules. Eu folosesc zucchini 'normali', ordinari, din cei verzi si galbeni iar daca ii culegi cand sunt mai micuti nu ajunge sa rupa planta. O sa incerc anul asta sa ii ridic pe araci sa vedem ce iese :hungry:
[/quote]
..planta nu se rupe neaparat, poate parul daca nu e bine plantat dar nu-i obligatoriu ! Revenind la melci , poti incerca si o alta stratagema , un pic mai complicata in sensul ca,ploaia de exemplu te poate incurca ...ma explic : fa in jurul plantelor un strat grosut de cenusa (e o bariera destul de buna daca nu lasi goluri si daca nu ti-o ploua mult dar, reinnoiesti dupa !). Singurul dezavantaj este ca, adaugand mereu cenusa , pe timp indelungat (ani, poate ) se modifica structura solului (prea multa salinitate strica uneori ). Eu tocmai am pus seminte in alveole (am din soiul Ibis, destul de precoce si productie buna).
Si la noi acasa se culeg mici dovleceii iar florile, sunt un deliciu (le fac impanate simple , umplute , in tarte sarate ce mai ...de abia astept sa le vina randul !)

#612 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 April 2015 - 02:26 PM

Azi la noi în grădină...

Praz puse semințe se anul trecut. Acum replantate...

Fisier atasat  IMG_20150406_135832.jpg (181.06K)
Number of downloads: 0

Vișinul meu iubit, plin de flori...

Fisier atasat  IMG_20150406_135911.jpg (117.41K)

Leurda adusa din pădure (să trăiască Buzda) s-a prins...

Fisier atasat  IMG_20150406_135944.jpg (141.88K)

Căpșuni cu o nouă plantuță de mur...

Fisier atasat  IMG_20150406_140021.jpg (143.76K)

Rubarba...

Fisier atasat  IMG_20150406_140103.jpg (145.17K)

Ștevia mâncată cu succes de melci... îi urăsc...

Fisier atasat  IMG_20150406_140137.jpg (157.67K)

Hrean...

Fisier atasat  IMG_20150406_140208.jpg (156.8K)

Azi a pus soțul semințe de mentă. Chiar sunt curioasă să văd dacă va ieși ceva. Anul trecut am luat o plantuță de mentă dar s-a topit. Cam atât pt moment.
Sorina

#613 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 April 2015 - 10:39 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 April 2015 - 02:26 PM, a spus:

Azi la noi în grădină...

Ștevia mâncată cu succes de melci... îi urăsc...

Sorina, ai citit mai sus discutia despre melci? Si eu am milioane aici si o sa incerc solutia cu cartoane sa vedem cum merge. Am inceput sa colectionez cartoanele de la cutii in care primesc comenzi.

Eu am o problema cu ridichiile. Au rasarit si plantutele au cate 2 frunzulite dar mai mult de jumatate din frunza e mancata de ceva. Melci nu am vazut decat daca apar noaptea desi in ultimile zile au fost temperaturi de 0 sau sub 0 grade pe timpul noptii si nu as crede ca au iesit ei la atac...

Eu aici stevie, urzici si leurda gasesc pe camp/padure sau pe marginea drumului. Neamtul meu mananca un pic ingrijorat verziturile astea dar ii plac. Dupa vreo 3-4 zile de pesto de leurda, mancare de spanac, ceva stevie si crema de urzici m-a intrebat daca mai mancam mult buruieni :(

#614 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 April 2015 - 07:07 AM

Tata in perioada asta are o singura nelamurire pentru mama: Proteina unde e???? :(
Tare mi-ar placea sa am si eu ridichi sau castraveti! :(
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#615 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2015 - 08:10 AM

Eu trebuie s-o las mai incet cu gradinaritul.
Uite ce frig mai este noaptea.

Fisier atasat  b001.jpg (331.93K)

Dar saptamina asta se va incalzi considerabil.
Sambata mergem cu bicicletele pina la Rain am Lech la Centrul mare a lui Dehner.
Acolo sa vezi plante. Cred ca atunci voi pune si plantele de rosii crescute de mine, in sera.
Ridichii mei au deja trei frunze. In Hochbeet. Trebuie acoperit in fiecare noapte.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#616 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 April 2015 - 11:00 AM

Sorina, Kiva, incercati cu sare din aceea pt zapada sau din cea grunjoasa si puneti de jur imprejur unde aveti legume.Eu am zis ca asa incerc anul asta.Eu doar ii omoram cu sare,dar mi s-a zis ca metoda asta ar merge.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#617 Useril este offline   i.na 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 April 2015 - 08:09 PM

[Eu am o problema cu ridichiile. Au rasarit si plantutele au cate 2 frunzulite dar mai mult de jumatate din frunza e mancata de ceva. Melci nu am vazut decat daca apar noaptea desi in ultimile zile au fost temperaturi de 0 sau sub 0 grade pe timpul noptii si nu as crede ca au iesit ei la atac...

....scuzati prezenta dezordonata (sper sa nu fie invaziva ) ; apropo de ridichii, ai observat daca au prin zona niste "animalute negre care sar ca purecii "...daca da, se trateaza cu produse care contin piretroide( de la sot citire !) Teoretic daca atacul e serios risti productia daca nu ....se salveaza ceva si fara tratament !

#618 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 April 2015 - 09:35 PM

Azi m-am uitat iar la ele si parca nici nu mai vor sa creasca, au frunzulitele mancate. Am dat la o parte un bulgare de pamant si erau 2 melci fara cochilie sub el, mda, au invadat spatiul ingradit si sunt in pamant. Am presarat niste graunte albastre de care zicea Peter mai sus sa vad daca mai dispar...

#619 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2015 - 06:27 AM

Vezi postareaKiva, la 10 April 2015 - 09:35 PM, a spus:

Azi m-am uitat iar la ele si parca nici nu mai vor sa creasca, au frunzulitele mancate. Am dat la o parte un bulgare de pamant si erau 2 melci fara cochilie sub el, mda, au invadat spatiul ingradit si sunt in pamant. Am presarat niste graunte albastre de care zicea Peter mai sus sa vad daca mai dispar...

:hug: Cind nu mai stii mai departe, sa vezi ce ajuta. Otrava, ne-otrava(...)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#620 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 April 2015 - 07:14 PM

Ieri am cules o galeata de urzici si am pus sa fac macerat pentru plante. Numai bine o sa fie gata cand vin si rosiile in sera.

Am o multime de coji de oua pe care oscilez intre a le macina si presara apoi in jurul plantelor sau a face o solutie despre care am citit pe un blog de gradinarit si care ajuta plantele sa isi pastreze inflorescenta. Anul trecut am avut o planta de rosi din soiul inima de bou si a avut probleme serioase sa pastreze florile. A rodit dar nu suficient si ma gandeam anul asta sa le ajut un pic :lol:

Arata acest topic

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul