[quote name='Adriana' date='11 May 2015 - 11:17 AM' timestamp='1431339438' post='228680']
[quote name='i.na' date='19 March 2015 - 09:04 AM' timestamp='1426748694' post='227074']
Revenind la melci , poti incerca si o alta stratagema , un pic mai complicata in sensul ca,ploaia de exemplu te poate incurca ...ma explic : fa in jurul plantelor un strat grosut de cenusa (e o bariera destul de buna daca nu lasi goluri si daca nu ti-o ploua mult dar, reinnoiesti dupa !)
[/quote]
Ar merge si la ghiveci stratagema asta?
ca mai am putina cenusa in semineu si ma gindeam sa le-o pun
cu cartoanele mi-au ris in nas, e semn ca s-au catarat pe ele dar au disparut, ori trebuia sa le controlez eu mai des, tu zici obligatoriu dimineata? ca eu m-am uitat zilnic dar nu i-am gasit deasupra, de fost insa au fost ca se vede ca a fost ceva pe carton, nu's cum sa explic
ieri am curatat tot si am aruncat cre ca peste 10, unul era si in stropitoare, nu-mi iesea apa si nu pricepeam de ce pina cind nu a iesit unul
c-am remarcat e ca nu sunt in surfinii care sunt pe balustrada, in rest in ierburile aromate si mai ales in muscatele de pe sol sunt peste tot, si in amaryllis
bere nu pot sa pun ca mi-e frica ca mi-o bea Puffy
...raspund cu intarziere , scuze ....
1.cartoanele da , ideal e dimineata cand inca este un pic mai racoare ( caldura de peste zi ii poate face sa "alerge" dupa alte ascunzisuri mai umede si mai racoroase )....apropo, de obicei ii gasesti pe fata interioara, mai putin deasupra ; in plus ,semn sigur ca au fost acolo e si ca mananca pur si simplu din hartie ....
2.cenusa e buna oriunde in masura in care nu ajungi sa modifici salinitatea terenului (un ghiveci nu iti permite sa repeti prea des operatia mai ales daca tot uzi ...)
3.sigur, dupa ce ai epuizat metode " domestice " solutia sigura este utilizarea produselor care contin metaldehyde
(din cate stiu ramane un produs admis si in biologic )