Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#361 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 04 June 2012 - 11:11 PM

Adi mi s-a facut apa in gura instantaneu cand ti-am vazut caisele! Piersici din alea bune si aromate am mai gasit si pe aici la magazinele cu produse organice, dar o caisa ca in copilarie nu am mancat de ani de zile!!!
A cat is a friend fur-ever !

#362 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 June 2012 - 07:57 AM

Mersi sorella =))
Pe de o parte sunt bune pentru ca n-au vazut altceva decit soare si apa de ploaie, pe de alta parte 2 treimi din toata productia erau complet stricate, si din cauza grindinii de acum 2 saptamini, deci si pro si contro, anul asta au facut multe intr-adevar.
Mie mi-ar fi placut sa fi facut ciresul mai multe cirese da' na tre sa ma multumesc asa :P

#363 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 June 2012 - 11:35 AM

lasa Adriana, ca daca tot nu le puteti dovedi, nici nu vreau sa ma gandesc ce-as face eu cu un cais in curte!!! cred ca as uita ca mai exista altceva de mancare!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#364 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 14 June 2012 - 02:34 PM

Astazi am cules primele "roade" :rolleyes:

-spanac,usturoi si ceapa verde,care au ajuns in oala:

Fisier atasat  085.jpg (281.77K)
Number of downloads: 0

-si frunzaraie(o parte sunt alaturi de niste pulpe la cuptor si cealalta parte asteapta sa vada unde va ateriza maine) salvie,leustean,menta,rucola, si cred ca majoran(ala de pe langa salvie) e cealalta.

Fisier atasat  112.jpg (304.14K)

Rosiile,ardeii,varza,castravetii,conopida,vinetele si telina le-am dus din Romania.Ce am dus de la maica-mea arata bine,ce am luat din piata nu prea,nu stiu de ce.

Sunt curioasa daca se va face anul asta ceva.

Cu melcii,cioc-cioc bat in lemn,nu am avut pana acum probleme,dar cam in fiecare an e durere.Am pus si Biomol(preventiv).
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#365 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 14 June 2012 - 03:29 PM

Anul asta e catastrofa totala! Atît în gradina de acasa cît si-n cealalta... nu stiu ce se mai face. Toate se îmbolnavesc de atîta ploaie. Ciresele putrezesc în pom, merele, nici nu-s multe, dar cine stie daca ajung mari. Visinu' are 15 visine, si alea amarîte. Coltul de verdeturi arata bine, florile ca naiba. Toate au putrezit, mai ales garofitele. Panselutele mai sint tije cu frunze îngalbenite... etc, etc... asta acasa.
În gradina din afara orasului, usturoiul arata bine, ceapa e una maruntica/echalote, dar arata cam firava. Ardeii parca se îngalbenesc, vinetele sînt sifonate, dovleceii de afara arata bine, dar cam mici. Prea frig pentru ei. Fasolea nu prea a iesit. Ridichile de luna... sa vedem daca ajung mari. Dovlecii, Butternut si Hokkaido, abia au iesit plantute de 10 cm... iar telina e micureza, cred ca tot de frig.
În sera am rosii, dovlecei galbeni si verzi, castraveti de aia lungi si castraveti mai mici, ambele feluri se întind în sus, astea arata bine. Dovleceii dau deja roade si au înca multe flori, rosiile deja sînt formate cîteva, dar verzi. Telina de proba e la fel de mare ca cea de afara, ardeii iuti arata bine, plantele, ca inca n-au flori. La we pun din nou spanac, dar tot în sera, nu afara.
Deci în sera situatia e mai roz, dar totusi micureze fructele/legumele, de frig!

Azi vad ca se chinuie soarele...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#366 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 14 June 2012 - 03:48 PM

Vezi postareaMaya, la 14 June 2012 - 03:29 PM, a spus:

Azi vad ca se chinuie soarele...

Pacat de atata munca... :(

#367 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 14 June 2012 - 04:46 PM

Vezi postareaMaya, la 14 June 2012 - 03:29 PM, a spus:

Anul asta e catastrofa totala! Atît în gradina de acasa cît si-n cealalta... nu stiu ce se mai face. Toate se îmbolnavesc de atîta ploaie. Ciresele putrezesc în pom, merele, nici nu-s multe, dar cine stie daca ajung mari. Visinu' are 15 visine, si alea amarîte. Coltul de verdeturi arata bine, florile ca naiba. Toate au putrezit, mai ales garofitele. Panselutele mai sint tije cu frunze îngalbenite... etc, etc... asta acasa.
În gradina din afara orasului, usturoiul arata bine, ceapa e una maruntica/echalote, dar arata cam firava. Ardeii parca se îngalbenesc, vinetele sînt sifonate, dovleceii de afara arata bine, dar cam mici. Prea frig pentru ei. Fasolea nu prea a iesit. Ridichile de luna... sa vedem daca ajung mari. Dovlecii, Butternut si Hokkaido, abia au iesit plantute de 10 cm... iar telina e micureza, cred ca tot de frig.
În sera am rosii, dovlecei galbeni si verzi, castraveti de aia lungi si castraveti mai mici, ambele feluri se întind în sus, astea arata bine. Dovleceii dau deja roade si au înca multe flori, rosiile deja sînt formate cîteva, dar verzi. Telina de proba e la fel de mare ca cea de afara, ardeii iuti arata bine, plantele, ca inca n-au flori. La we pun din nou spanac, dar tot în sera, nu afara.
Deci în sera situatia e mai roz, dar totusi micureze fructele/legumele, de frig!

Azi vad ca e chinuie soarele...

La mine a iesit fain si aia care cica e "de par" si aia "busch
"
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#368 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 June 2012 - 04:49 PM

Vezi postareapetunie, la 14 June 2012 - 04:46 PM, a spus:

La mine a iesit fain si aia care cica e "de par" si aia "busch
"

Mai, daca se fac firele care au iesit, e destula. Doar ca noi chiar am pus muuulte boabe :( Credeam ca o sa avem padure de fasole :(
Asteptam sa se mai usuce, si mîine-poimîine mergem sa tundem pe acolo balariile si sa smulgem bruienile. Ca astea se fac si fara soare, si în frig, si nici nu putrezesc de la prea multa ploaie! :(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#369 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 June 2012 - 06:58 AM

Maya, de cand va tot citesc, voi va plangeti de ploaie si frig, eu de seceta si dogoare.
Noi am pus gazon in gradina soacra-mii -cred ca se rasuceste in mormant- doar via am taiat-o si legat-o. Iar anul trecut, cand sa facem mustul, am constatat ca fostii chiriasi ne-au furat teascul. sa le fie de cap!
In rest, n-are rost sa prestam atata munca cand piata e plina si relativ ieftina. Si inca se mai gasesc producatori mici, cu gradini pe langa casa. Aseara am primit o galeata cu visine, de-alea mici, nealtoite, dar au fost bune.

#370 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 June 2012 - 03:09 PM

Vezi postareamoatza, la 15 June 2012 - 06:58 AM, a spus:

Maya, de cand va tot citesc, voi va plangeti de ploaie si frig, eu de seceta si dogoare.
Noi am pus gazon in gradina soacra-mii -cred ca se rasuceste in mormant- doar via am taiat-o si legat-o. Iar anul trecut, cand sa facem mustul, am constatat ca fostii chiriasi ne-au furat teascul. sa le fie de cap!
In rest, n-are rost sa prestam atata munca cand piata e plina si relativ ieftina. Si inca se mai gasesc producatori mici, cu gradini pe langa casa. Aseara am primit o galeata cu visine, de-alea mici, nealtoite, dar au fost bune.

Ei, moatzo, las' ca nu ne spetim muncind, dar vrem si noi s-avem una alta din productie proprie. Si eu gasesc pe piata sau direct de la tarani din jur, toate alea, dar parca alea de ies în gradina noastra sînt mai bune. Dezvoltam o "relatie" cu ceea ce mîncam :toothy6:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#371 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 27 June 2012 - 11:50 PM

Tot voiam sa ma laud si eu cu lamîii mei, dar nu am apucat. Azi le-am tras o sedinta foto, asa ca va arat ce frumuseti de citrice am :thumleft:
Înainte de toate, tin sa va spun ca Arcadia, cuscra mea draga, m-a ajutat cu toate alea... De la cum sa hidtratez ghivecele de ton/teracota înainte de a-i muta din plasticaraiele în care i-am cumparat, pîna la amestecul de substrat - cîta turba, cît humus, cît nisip... cum, cît si cînd sa-i ud, sa-i îngras... ce sa le cînt... etc, ea mi-a spus secretele :angryfire:
Lamîii mei sînt tineri. Desi cînd i-am cumparat, demult, erau la fel de mari si amîndoi primesc acelasi tratament, unu se dezvolta ca nebunul, iar celalalt, creste foaaaarte încet. Unu are masurat de la baza 1 m si ceva, iar celalalt, al mic vreo 80 cm. Cînd i-am luat aveau vreo 40 cm. Cel mare are 4 fructe care se pare ca ajung la maturitate, si înca 2-3 marunte, care înca nu se stie daca nu cad, desi dupa parerea mea au trecut de stadiumul ala. Cel mic are o lamîie care probabil va ajunge mare, si înca vreo 3-4 mici, al caror viitor înca nu-l cunosc. Este normal, ca lamîii asa mici/tineri sa duca la bun capat 2-3-4 lamîi. Restul (multe) cad, se usuca... etc. Asta daca nu sînt fertilizati fortat. Eu îi fertilizez natural si rar. In magazin am vazut lamîi înca mici si aveau multe lamîioace cît mine. Aia primisera anabolica la greu.

Fructele celui mare.

Trei la un loc.

Fisier atasat  Lamîi (1).jpg (661.95K)

Una mai buboasa. Cred ca de la ploaie. Cracuta asta chiar a tot fost plouata.

Fisier atasat  Lamîi (5).jpg (607.07K)

Si mai are înca vreo doua de astea.

Fisier atasat  Lamîi (6).jpg (306.99K)

Lamîiul cel mic.
Cea mai mare lamîie.

Fisier atasat  Lamîi (2).jpg (604.69K)

Si înca vreo 2-3 mai mici.

Fisier atasat  Lamîi (3).jpg (600.22K)

Fisier atasat  Lamîi (4).jpg (632.33K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#372 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 28 June 2012 - 05:47 AM

Traiasca lamii din Germania!
Bravo MAYA! :angryfire:
Fetelor stiti cumva de ce gardenia mea are frunze galbene si boboceii nu se desfac si cad???
Ma ia cu capul e a 4 gardenia care ...nu e bine.
Unde si ce gresesc???
Stiu ca treb sa nu fie in calea vintului si cere apa multa!
O fi pamintul asta special gardenia de vina???
Vreau mirasma de gardenia!!! :thumleft: :) :D

#373 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2012 - 08:16 AM

verber cred ca patesti ca mine cu violetele, nu ma iubesc si pace! Asta inca n-a murit are muuuulte frunze noi, dar flori.... ceva de genul..matale ai si tupeu!
Maya, eu intr-un moment de ratacire am infipt in ghiveciul Dracaenei 3 samburi de lamaie, unul dintre ele a iesit este o platuta de 7 cm, l-am mutat intr-un ghivecel, credeam ca da ortul popii dupa mutare, aiurea, a mai facut 3 frunze, e vioi si creste, ce sa-i fac daca chiar se incapataneaza sa devina lamai?! Stiu ca dureaza mult, dar daca are atata pofta de viata mi-ar parea rau sa-l ucid eu, ca n-am pus amestecul de pamant si nisip potrivit!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#374 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 June 2012 - 12:46 PM

Cu degetele tale verzi Maya nu ma mira nimic (normal ca au ajutat sfaturile Arcadiei :love7: )

#375 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 28 June 2012 - 02:51 PM

Vezi postareaverber, la 28 June 2012 - 05:47 AM, a spus:

Fetelor stiti cumva de ce gardenia mea are frunze galbene si boboceii nu se desfac si cad???
Ma ia cu capul e a 4 gardenia care ...nu e bine.
Unde si ce gresesc???

Sa nu cumva s-o uzi prea mult!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#376 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 28 June 2012 - 02:52 PM

Vezi postareaUma, la 28 June 2012 - 12:46 PM, a spus:

Cu degetele tale verzi Maya nu ma mira nimic (normal ca au ajutat sfaturile Arcadiei =)) )

Vine de la Rimmel - Green with Envy =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#377 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 28 June 2012 - 02:53 PM

Vezi postareazerda, la 28 June 2012 - 08:16 AM, a spus:

verber cred ca patesti ca mine cu violetele, nu ma iubesc si pace! Asta inca n-a murit are muuuulte frunze noi, dar flori.... ceva de genul..matale ai si tupeu!
Maya, eu intr-un moment de ratacire am infipt in ghiveciul Dracaenei 3 samburi de lamaie, unul dintre ele a iesit este o platuta de 7 cm, l-am mutat intr-un ghivecel, credeam ca da ortul popii dupa mutare, aiurea, a mai facut 3 frunze, e vioi si creste, ce sa-i fac daca chiar se incapataneaza sa devina lamai?! Stiu ca dureaza mult, dar daca are atata pofta de viata mi-ar parea rau sa-l ucid eu, ca n-am pus amestecul de pamant si nisip potrivit!

Hai ca reproduc cîte ceva ce-mi amintesc, pîna gasesc mailu' =))
2/3 turba, 1/3 nisip amestecat cu pietris fin. Schimbarea se face la începutul primaverii. Recomandat este vasul de ceramica. Se hidrateaza cel putin juma' de ceas, adica se scufunda complet sub apa. Se uda rar si mult cu apa la temperatura camerei. Taierea se face tot primavara devreme, la ramurile lungi si firave.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#378 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 09 July 2012 - 09:09 PM

Ieri am fost la gradina cu aparatul de fotografiat si tare bine am facut!

Sunt tare mandra de tata si tata-socru si toti cei care ne ajuta pe la gradina!

Fisiere atasate

#379 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 09 July 2012 - 09:13 PM

Ramane sa ne rugam la Dumnezeu sa ploua !

#380 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2012 - 09:18 PM

Frumoasa si ordonata, sa va dea cit mai multe roade.

Arata acest topic

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul