Yours4ever, la 22 March 2010 - 10:05 PM, a spus:
Madeira Cake (un fel de pandispan mai indesat si mai fin)
200 g unt, 200 g zahar pudra, 4 oua, 200 g faina, praf de copt, 3 linguri lapte.
Se mixeaza untul cu zaharul pana isi deschide culoare si devine pufos (nu stiu daca asta e cuvantu' potrivit ). Se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare adaugare. Se adauga faina cu praful de copt. Se incorporeaza laptele. Se coace aprox 1h.
200 g unt, 200 g zahar pudra, 4 oua, 200 g faina, praf de copt, 3 linguri lapte.
Se mixeaza untul cu zaharul pana isi deschide culoare si devine pufos (nu stiu daca asta e cuvantu' potrivit ). Se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare adaugare. Se adauga faina cu praful de copt. Se incorporeaza laptele. Se coace aprox 1h.
buna. as vrea sa fac si eu celebrul madeira cake, dar in reteta citata nu este specificata cantitatea de praf de copt. cat praf de copt trebuie sa pun? este suficienta aceasta portie pentru o tava cu diametru de 26 cm (10") pe care vreau sa-l tai in doua? dar pentru una dreptunghiulara 22,9 cm x 33 cm x 5,1 cm (9" x 13" x 2")?
as vrea sa fac un tort de genul: madeira cake + mousse de lamaie + blat cu nuca + crema cu iaurt de caise + madeira cake imbracat in ciocolata. voi ce parere aveti? sa insiropez blatul cu sirop de zahar ars sau cu alt sirop?
astept parerile voastre.
Aceasta postare a fost editata de mika1802: 22 October 2012 - 11:35 AM