Forum Culinar: Blaturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blaturi retete de blaturi folosite de noi

#41 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 April 2010 - 05:08 PM

Sa traiti am inteles! :appl: pt amandoua... Sorina
Sorina

#42 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 April 2010 - 05:13 PM

A, si pt ca mi-am adus aminte... am calculat ingredientele pt 10 oua si mi-a iesit ceva in genul urmator... E corect?
- 333g zahar
- 50ml apa
- 66ml ulei
- 16,6 linguri faina
Daca e ceva gresit ma corectati voi, va rog? Multumesc! Sorina
Sorina

#43 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 06 April 2010 - 10:07 PM

BLAT MOZAIC CU MIGDALE

200gr cioccolata amaruie
12 linguri lapte
350gr unt
300gr zahar
8 oua
300gr faina cu agent de crestere
1 lingurita praf de copt
200gr faina de migdale
1 praf de sare

Reteta pas cu pas o gasiti aici

#44 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 08 April 2010 - 10:05 PM

Vezi postareadora, la 06 April 2010 - 10:07 PM, a spus:

BLAT MOZAIC CU MIGDALE

200gr cioccolata amaruie
12 linguri lapte
350gr unt
300gr zahar
8 oua
300gr faina cu agent de crestere
1 lingurita praf de copt
200gr faina de migdale
1 praf de sare

Reteta pas cu pas o gasiti aici

:cheers: :P :P :ph34r:
:violent5: O floare pentru o alta floare!

#45 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 09 April 2010 - 11:56 AM

Am facut de Paste blatul de amandina fara cacao . A iesit foarte fain , a crescut bine , l-am facut in tava de 24 si a fost cam inalt pentru trei foi , asa ca l-am taiat in trei plus una care au topit-o fetele intr-o clipa ... ce bun ai facut mama ... Mai voiau , mai sa nu atace si foile care-mi trebuiau .
Stefana , :D :D
Data viitoare fac doar din 4 oua pentru tava de 24 ... :P

Dora , am vazut reteta pe blog . :D Blatul iese ca o foaie pe care o tai apoi a construi tortul sau ca un blat pe care-l tai in doua ? Si faina de migdale ... oare se gaseste la noi ? A gasit cineva , si la ce pret ?
mama de fete cucuiete Imagine postata

#46 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 12 April 2010 - 09:00 AM

Vezi postareaDoriana, la 09 April 2010 - 11:56 AM, a spus:

Si faina de migdale ... oare se gaseste la noi ? A gasit cineva , si la ce pret ?


Faina de migdale am vazut la magazinul cu produse din Italia care e pe strada Moldovei vis a vis cu Trei G de langa scoala generala nr 11 sau daca iti e prea greu sa ajungi acolo spune-le la persoanele care aduc marfa din Ungaria sa-ti aduca!

#47 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 12 April 2010 - 11:52 AM

Vezi postareaDoriana, la 09 April 2010 - 11:56 AM, a spus:

Am facut de Paste blatul de amandina fara cacao . A iesit foarte fain , a crescut bine , l-am facut in tava de 24 si a fost cam inalt pentru trei foi , asa ca l-am taiat in trei plus una care au topit-o fetele intr-o clipa ... ce bun ai facut mama ... Mai voiau , mai sa nu atace si foile care-mi trebuiau .
Stefana , :floare: :floare:
Data viitoare fac doar din 4 oua pentru tava de 24 ... :pupic:

Dora , am vazut reteta pe blog . :floare: Blatul iese ca o foaie pe care o tai apoi a construi tortul sau ca un blat pe care-l tai in doua ? Si faina de migdale ... oare se gaseste la noi ? A gasit cineva , si la ce pret ?


Doriana blatul l-am copt eu separat in tava mare pt ca-mi trebuia subtire si pt capitonarea formei...tu il poti coace in forma rotunda de tort..si apoi il poti taia...
Faina de migdale nici eu n-o gasesc in zona unde stau...il pun pe sotul meu sa-mi cumpere de cate ori are ocazia din Franta


#48 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 12 April 2010 - 02:41 PM

ce tare ma bucur,Doriana!:occasion14:

#49 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 13 April 2010 - 08:07 AM

Dora :wasted: , musai tre` sa incerc si eu un tort de-asta mai elaborat .

Ioana , la magazinul ala merg des , sa-mi iau mascarpone , ca e bun si destul de ieftin , 7 roni cutia de 250 g , si e bun . O sa caut faina de migdale , daca tu zici ca ai vazut acolo . :beer2:

Stefana , :hug: :appl: , ce e bun , e bun , si ce-mi iese bine , trebuie sa recunosc , nu ? :occasion14:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#50 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 April 2010 - 09:46 AM

Stefana, iti multumesc si aici pentru reteta de blat de amandina, dupa cum am scris si la torturi, le-am incercat pe amandoua; am impartit o portie in doua si am facut jumatate alb si jumatatate cu cacao, au inghitit mult mult sirop si s-au pretat foarte bine la decupat.
:-*
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#51 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 13 April 2010 - 09:57 AM

te pup,Delioara!Sunt obisnuita sa folosesc retetele altor fete si ma emotionez sa aud ca sunteti multumite de gaselnita asta a mea :-*

#52 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 16 April 2010 - 12:27 PM

Vezi postareaDoriana, la 13 April 2010 - 08:07 AM, a spus:

Dora B) , musai tre` sa incerc si eu un tort de-asta mai elaborat .



Esti invitata mea! B) B)


#53 Useril este offline   tot_eu 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 24-March 10

Postat 16 April 2010 - 02:32 PM

Vezi postareaDoriana, la 09 April 2010 - 11:56 AM, a spus:

Am facut de Paste blatul de amandina fara cacao . A iesit foarte fain , a crescut bine , l-am facut in tava de 24 si a fost cam inalt pentru trei foi


si eu .... si eu ....
la ultimul tort am facut acest blat si pot spune ca sunt fff multumita. niciun blat facut de mine pana in prezent nu mi s-a taiat asa de usor . am lucrat foarte bine cu el si am de gand sa-l fac mereu.

multuuuumesc, Stefana! B) B)

#54 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 16 April 2010 - 05:54 PM

Vezi postareacellya, la 16 April 2010 - 02:32 PM, a spus:

multuuuumesc, Stefana! :D :wub:

:P

#55 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 April 2010 - 10:37 AM

blat pufos
6 oua
300g zahar
200ml ulei
200ml apa minerala
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri cacao
faina cat cuprinde pt a iesi un aluat de chec


intr-un lighean punem ouale, un praf de sare, praful de copt zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, apoi apa minerala. impartim in doua (asta daca vrem sa facem in 2 culori). Intr-o jumatate adaugam doar faina si in cealalta jumatate adaugam faina si cacaua. Tapetam tava sau punem hartie de copt si punem compozitiile dupa dorinta (eu am intercalat compozitiile punand si o lingura din una, apoi o lingura din cealalta compozitie, dar fiinca am scapat-o un pic mai groasa pe cea cu cacao s-a lasat la fund)
avand visine conservate am umplut tava de visine si am dat la cumptor
Coacem la foc potrivit pana trece proba scobitorii
asa arata "blatul" meu
aici in tava dupa ce am decupat din el

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-91-127149333618.jpg

si aici pe farfurie

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-91-127149337405.jpg

compozitia aceasta am facut-o intr-o tava mare cu dimensiunile 35cm/26cm/6cm inaltimesi a iesit inalt aproape cat tava
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#56 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 June 2010 - 02:42 PM

Fetelor am nevoie de ajutorul vostru
Imi trebuie urgent o reteta de blat di albusuri...stiu ca exista...am vazut pe undeva...
dar n-am timpul necesar sa stau sa caut...
Asa ca, oricare dintre voi are o reteta de blat di albusuri o rog sa-mi spuna...
Va multumesc dragele mele!


#57 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 02 June 2010 - 04:59 PM

Vezi postareadora, la 02 June 2010 - 02:42 PM, a spus:

Fetelor am nevoie de ajutorul vostru
Imi trebuie urgent o reteta de blat di albusuri...stiu ca exista...am vazut pe undeva...
dar n-am timpul necesar sa stau sa caut...
Asa ca, oricare dintre voi are o reteta de blat di albusuri o rog sa-mi spuna...
Va multumesc dragele mele!




http://www.culinar.r...at-din-albusuri
http://www.gustos.ro...e-albusuri.html
http://www.petitchef...lata-fid-371494


Sper sa-ti fie de folos !

#58 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 02 June 2010 - 07:07 PM

Dora , am si eu o reteta , de fapt este o prajitura , se fac niste foi , cu albusuri si nuca , pun reteta aici , poate o sa-ti fie de folos :

ingrediente foi :
10 albusuri
12 linguri zahar
400g nuca macinata
1 lingurita amoniac
3-4 linguri faina

Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si cu zaharul adaugat cate putin .
Cand e spuma tare se adauga amoniacul ( eu nu l-am stins cu nimic) apoi nuca si faina , cate putin amestecand cu paleta de sus in jos , cu grija sa nu se strice spuma .
Se imparte compozitia in trei , si se coc foi pe dosul tavii (peste hartie de copt-atentie ca aluneca foarte tare , eu am patit cu o alta prajitura , mi-a alunecat foaia de pe tava , imi venea sa ... ), la foc potrivit spre mic , pana incep sa fie maronii pe margine , mai mult se usuca , atentie sa nu se arda , nu trebuie tinute mult la cuptor .


aici e reteta pusa de mine :
Colti de mistreti


Si inca o reteta pe care zic eu ca o poti folosi :
Prajitura banat
mama de fete cucuiete Imagine postata

#59 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 03 June 2010 - 11:44 PM

Va multumesc frumos!

#60 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 13 September 2010 - 10:37 AM

Reteta de RICE CRISPIES TREATS - postat de Ortansa

=3 lg.unt
-300 gr marshmallows-orice culoare
-6 pahare de orez cereale(rice crispies)-se poate pune din ochi atat cat sa devina o masa maleabila dar necurgatoare.

eu am facut cam la jumatate cantitatea si am avut cereale cu cacao,de aici si culoarea,dar se pot folosi si cereale simple.

Se topeste untul impreuna cu marshmallows pana la omogenizare.Se adauga orezul si se incorporeaza.Se ung mainile bine cu unt,la fel si tava sau forma in care veti modela.Se iau bucati din compozitie si se formeaza cum va pricepeti mai bine.Trebuie lucrat repede pt. ca se intareste rapid.Se poate reincalzi si se lucreaza in continuare dupa dorinta.Pot fi modelate cu mana,ori puse in tavi/forme dupa dorinta si lasate la uscat.Se taie usor cu un cutit,daca e nevoie.Sunt bune rau de papa,eu am sa le fac si ca desert acoperite cu ciocolata.Inainte de a imbraca in pasta de zahar se unge cu unt sau cu gem(eu am uns cu unt,dar data viitoare folosesc gem sau marmelada ca sa nu fiu nevoita sa le bag la frigider)

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi