Forum Culinar: Blaturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blaturi retete de blaturi folosite de noi

#1 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 02 March 2010 - 01:41 PM

Salut,

cum exista topic de creme si moussuri,cred ca e bine sa fie unul si de blaturi.M-a facut curioasa Cosmina cu "Blatul exotic al Lissei" de ex.,asa ca cine-l gaseste mai repede/il are la indemana ,va rog sa-l treceti aici.

O sa copii Pandispanul clasic,postat de LauraA aici:http://artaculinara.com/forums/index.php?/topic/349-pandispan-clasic/ si pe care l-am incercat.

Ingrediente pt un pandispan de 26 cm:

7 oua

210 gr faina

210 gr zahar

un varf sare

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.



Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina.



Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.

Eu am pozat aluatul inainte de a-l nivela ca sa se vada consistenta compozitiei finale. NU turnam aluatul in acelasi loc pentru ca riscam sa obtinem un pandispan cu bolta sau cocoasa. Dupa ce l-am nivelat, lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam excesul de aer acumulat de aluat. Vor aparea la suprafata cativa bulbucei.
Introducem pandispanul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci doar sa se racoreasca si sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
Il rasturnam cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in foi.



Pandispanul Vrabiutei postat tot aici:http://artaculinara.com/forums/index.php?/topic/349-pandispan-clasic/

Deci,in mare reteta este la fel ca a Laurei, nici eu nu folosesc praf de copt, dar ZAHARUL IL FIERB CU 3-4 LINGURI DE APA SI IL PUN FIERBINTE PESTE ALBUSURILE BATUTE SPUMA ! Apoi pun galbenusurile,dupa care pale-pale cu o lingura sau cu un tel ,faina si gata !
Rezultatul este foarte bun,nu trebuie mixat atat.

nu l-am incercat,vreau sa-l incerc.

si Pandispan clasic asa cum il fac eu

6 oua separate
200 gr zahar tos
6 lg. ulei,
zahar vanilat
8 lg. faina(sau 6 faina+2 cacao_
un vf. de sare

Se bat albusurile spuma cu sarea,se adauga tot zaharul si se bate in continuare pana se dizolva tot zaharul.Se adauga galebenusurile,apoi uleiul in suvoi subtire.Se scoate mixerul din functiune si cu un tel in forma de para se incorporeaza faina cernuta.Se pune intr-o tava(23 cm) unsa cu ulei si imbracata in foaie pergament.Se coace in cuptorul incalzit la 200 gr C,dupa ce prinde forma se da focul la 180 grC.

#2 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 March 2010 - 01:51 PM

Aha, buna idee, si eu ma gandisem de vro 2-3 saptamani la topicul asta, dar n-am avut timp sa-l pun si in practica.
Lipesc eu blatul exotic al Lissei aici, si chocolate mud cake-ul Ralucai, le-am incercat pe amandoua si le recomand cu f mare incredere.

blatu' exotic al Lissei
"450 g faina
450 g zahar tos
175 ml ulei

3 oua intregi batute ca pentru omleta
120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
3 banane potrivite facute pireu
160 g ananas taiat marunt ,din conserva ,l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
1 lingurita rasa sare
1 lingurita scortisoara(facultativ)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
Int-un bol se pune faina , bicarbonatul, sarea , zaharul, si scortisoara.
Se adauga ouale si uleiul amestecand cu lingura pana totul devine umed.
Se adauga anansul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor ."

Eu am inlocuit anansul cu mere, a iesit demential.

Chocolate Mud Cake
110g unt, 110 g ciocolata menaj, (optional 2 lingurite cafea instant - eu am facut fara ), 80 ml apa, 130 g faina,25 g cacao, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 240 zahar pudra, 2 oua, 4 lg ulei, 60 ml zer (buttermilk, eu am pus Sana,altadata iaurt). ( eu mai pun in faina si un pic de praf de copt ca reteta originala zicea sa pui faina self raising :tongue3: )


Se amesteca la foc mic untul,ciocolata,cafeaua si apa pana se topesc. Apoi se ia de pe foc.
Se amesteca faina,cacaoua,bicarbonatu', zaharul, apoi se adauga ouale, uleiul, zerul si amestecul de ciocolata.
Se coace 1 ora si 10 min.( nu am cronometrat niciodata, doar testu cu scobitoarea)
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#3 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:05 PM

Blatul de cafea al Dorei (reteta DOBOS IN STIL ITALIAN)...
adica cel de aici


#4 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:08 PM

Blat cu cocos by Dora...reteta Tort Musette

#5 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:09 PM

Blat cu ciocolata si vin rosu by Dora...reteta

#6 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:11 PM

Blat cu ananas, cacao si cocos by Dora...reteta aici

#7 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:13 PM

Blat Moelleux au chocolat by Dora...si reteta..

#8 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:35 PM

Blat cu unt de arahide by Dora...reteta

#9 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:37 PM

Blat cu ciocolata Bounty si lichior de oua by Dora ...reteta

#10 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:41 PM

Blat de ciocolata (superb) by Dora...reteta Tort Palermo

#11 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:42 PM

Blat crocant by Dora ...reteta

#12 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 02 March 2010 - 03:44 PM

:cheers: Wowww!Super ideea de blaturi!Chiar ca ma saturasem de vesnicul pandispan si mai doream sa incerc si altceva.Tot auzeam de blatul X sau blatul Y dar nu aveam timp sa le caut pe toate.Multumesc de idee!Pupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#13 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 02 March 2010 - 05:58 PM

ce prompte ati fost,multumesc de blatul exotic-il incerc cu prima ocazie.Dora-super,cate retete superbe de blaturi,waw!timp sa am sa le incerc:-)

#14 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 10:30 PM

Blat cu fructe confiate si crema de vanilie incorporata by Dora...reteta
O nebunie!!!! incercati-l si nu veti regreta!!!

#15 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 10:33 PM

Blat cu cirese by Dora...

#16 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 10:44 PM

Blat-biscuit by Dora

#17 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 10:48 PM

Blat cu cappuccino, arahide si cognac by Dora

#18 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 10:50 PM

Blat cu ricotta si ciocolata by Dora

#19 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 10:59 PM

Blat crocant cu ciocolata si creme fraiche (philadelphia) by Dora

#20 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 02 March 2010 - 11:05 PM

Vezi postareadora, la 02 March 2010 - 10:59 PM, a spus:



Dora o sa te rog ceva daca se poate si vei avea timp si nervi. Sa nu pui direct trimitere la site-ul tau pentru ca de ex multe dintre fete salveaza pagina si atunci va fi salvat doar textul blat ...etc scrie doar ingrediente si putin procedeul, daca ai nevoie te pot ajuta numai sa imi spui. Sa nu ma certi te rog da e pacat sa fie topic doar pt asa ceva si anume blaturi si sa facem trimitere la alte pagini oricum daca scrii ingredientele si procedeul de executie poti face trimitere la toata reteta.
Sper sa nu mi-o iau pe cocoasa de la moderatori pentru ce am scris aici:d.
Pupici.....astept sa imi zici daca vrei sa te ajut.

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi