Forum Culinar: De ziua iubitului meu, a iubitei noastre si a iubitei lor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

De ziua iubitului meu, a iubitei noastre si a iubitei lor :D

#261 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2013 - 06:32 PM

Ieri l-am sarbatorit pe al meu iubit împreuna cu prieteni dragi. A împlinit frumoasa vîrsta de 22 de ani... pe-o parte :P
Retetele pe care le-am mai preparat deja, au link sau e mentionata sursa de inspiratie. Restul informatiilor le gasiti deasupra imaginilor.

Am servit un vorba-vine-meniu, compus doar din aperitive si ceva dulce.


Din categoria peste am preparat:

- Icre ( reteta aici )
- Spirale cu somon (inspirata din meniul de Craciun al Adrianei)
- Masline verzi cu pasta de anchois ( cumparate )
- Gambas al ajillo ( reteta (Titirimundi) aici )


Carnuri-diverse fripturici reci, feliate fin. "Retetele" le scriu mai jos.

- Piept de rata cu ceapa rosie în reductie de balsamico
- Piept de pui cu sos dulce acrisor
- Muschi de porc cu emulsie de ulei de masline si lamîie
- Chiftelute de vita+porc

Patiserie sarata:

- Sratele din foietaj
- Biscuiti cu fistic (reteta di Any)
- Tartine cu zacusca ( reteta aici - facuta anul trecut )

Desert:

- Tiramisu
- Înghetata Stracciatella ( reteta aici )


Icrele le-am preparat cu gris de spelta fin.
Data viitoare voi cumpara grob. Textura nu a fost cea dorita, dar au fost foarte bune.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580908250006.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580908346832.jpg

Spiralele cu somon sînt inspirate din meniul de Craciun al Adrianei.
Ea a uns Wrap-urile cu smîntîna, eu cu Boursin Ail & Fines Herbes.
În paharele sînt maslinele verzi cu pasta de anchois.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580910656708.jpg

Gambas al ajillo, dupa reteta de Titirimundi.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580912683336.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-1358091306047.jpg


Pieptul de rata cu ceapa balsamica - am condimentat pieptii cu sare de Himalaya, piper, putina boia de ardei iute,
un vf. scortisoara, un praf de usturoi deshidratat si i-am rumenit în ulei la foc iute pe ambele parti cîte 2-3 minute.
Apoi i-am transferat în cuptorul preîncalzit la 220°C + functiunea grill si am mai lasat cîteva minute
pîna a început sa fumege (important pentru aroma) putin crusta de condimente. Am scos bucatile din cuptor,
le-am curatat crusta maronita, apoi le-am învelit în folie de aluminiu. Nu economositi-rolati 3-4 straturi si închideti bine la capete.
Bucatile înfoliate le-am asezat într-un vas de jena, si le-am mai lasta vreo 10 minute la cuptor.
Dupa ce le-am scos, am acoperit vasul si am lasat bucatile asa învelite timp de cîteva ore.
Dupa racire, le-am scos si scurs de sucul lasat, si le-am dat la frigider pîna a doua zi într-un vas acoperit.

Ceapa balsamica - ecalotele violete tocate le-am rumenit-o în doua linguri ulei de susan împreuna cu putin zahar brun.
Am stins cu vin rosu fiert si aromatizat cu scortisoara. Dupa ce a scazut vinul,
am adaugat otet balsamic aromat cu suc natural de zmeura, am mai lasat scurt pe foc pîna s-a legat consistenta.
Se pastreaza în borcan la frigider. Nu stiu cît, la noi nu tine :)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-1358091475811.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580921667682.jpg


Pieptilor de pui le-am aplicat aproape acelasi tratament. I-am condimentat cu chili, sare, piper, usturoi (toate din rîsnita) si herbes de provence.
I-am rumenit pe foc iute în ulei de masline, apoi i-am învelit în folie de aluminiu ( pe fiecare individual),
i-am asezat într-un vas si i-am dat la cuptor timp de 30 minute. Dupa racirea completa i-am scos din folie,
am îndepartat zeama si i-am pastrat in vas de jena acoperiti pîna la feliere/înainte de a fi serviti.

Sosul dulce acrisor-am sotat usor în putin ulei o echalota tocata, am adaugat ardei rosu taiat cubulete si ananas taiat bucati mai groabe.
Am fiert în suc de ananas (din sticla) pîna s-au înmuiat ingredientele, apoi am adaugat putin amidon de porumb pentru a obtine consistenta dorita.
În final am adaugat un praf de sare si putin chili.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580928217719.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580928331873.jpg

Muschiul de porc - condimentat cu sare, piper si ierburi. Asezat într-o tava cu putin ulei si ceva vin alb,
1-2 ramurele de rozmarin, 2-3 catei de usturoi cu coaja putin striviti, apoi copt la cuptor. Mai acoperit, mai descoperit,
întors de pe o parte pe cealalta... deci o friptura normala. Dupa coacere, l-am pastrat învelit în folie de aluminiu,
pîna la feliere cu masina. L-am stropit cu o emulsie din ulei de masline si putina zeama de lamîie.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580928569517.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580931554894.jpg

Chifeute din care de vita+porc. Materialul obisnuit :)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580931815333.jpg

Saraturile de rontait:

Foietaj taiat cu forma, uns cu amestec de galbenus si lapte. Floricele cu chimion si inimioare cu sare.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580933983394.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580934097913.jpg

Tartine cu zacusca.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-1358093442859.jpg

Aici pe etajera si cu biscuitii cu fistic si parmezan. Restul de poze le pun la subiect.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580935132212.jpg

Dulcegariile - spre rusinea mea, am uitat sa dau oamenilor înghetata :P ... dar dupa Tiramisu, cafelute si ceva tarie,
ne-am azvîrlit care pe unde am apucat, am povestit, ne-am actualizat pozele pe mobile... cu copii, pisici si cutulica,
ne-am amuzat cu Samy care a facut pe clownul. Ne-a jucat cu mingea, s-a catarat pe dulapuri, a ros si si-a ascutit ghearele de papucii musafirilor :( :(

Tiramisu, e varianta mea veche - crema din budinca de vanilie si mascarpone. Piscoturile trecute prin cafea cu Disaronno Amatretto. Restul stiti voi :P

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580939115128.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-1358093928283.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-1358094193563.jpg


Astazi am mîncat si înghetata :(
Mi s-a stricat lingura de înghetata. S-a deplasat lama aia ce arunca bila din cupa.
Asa ca bilele arata ca... altceva :P

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580939538269.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13580939662191.jpg

Sper ca nu v-am ametit de tot :)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#262 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2013 - 06:59 PM

Frumos, frumos...dar daca eu numar bine pe deshte...tu si cu moa, schimbam macazul anul asta :)....si astept sa vad atunci cu ce ne resfeti papila ( ma refer la schimbarea ta, ca a mea nici nu stiu pe unde oi haladui )

#263 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2013 - 07:39 PM

Maya, eram sigura 100% ca nu pregatesti tu numai niste gustarele!!!
Jos palaria! Arata toate foarte apetisant, tartinele cu zacusca zici ca-s desenate, si-mi place foarte mlt cum ai prezentat carnea. Iar tiramisù...e woooow!
Frumos tare, sunt convinsa ca ati petrcut o super seara relaxanta in companie buna!
La multi ani sotului tau, multa sanatate si bucurii alaturi de doamnele lui!
Iar tie felicitari ca de obicei, nu te dezminti :) !

#264 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2013 - 07:40 PM

Sa-ti traiasca iubitul multi ani frumosi si sanatosi, Maya.
Minunate toate preparatelesi imbietoare, felicitari.
Imagine postata

#265 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 January 2013 - 08:05 PM

Si mie imi place tare mult carnea! Cu ce ai taiat-o atat de fin? Iar reteta de gambas este ge-ni-a-la! Mersi ca mi-ai adus aminte de ea. La multi ani sotului! :)
Ah, uitam: icrele le-ai luat din Germania?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#266 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2013 - 08:34 PM

Aaa, deci anul asta implinesc si eu 22 de ani pe-o parte, si cica de la anu se opreste numaratoarea :)
eu am pus smintina din ovaz (avena) din cauza mea dar cu brinza cum ai facut tu sunt mult mai gustoase
foarte mult imi place si mie carnea si mai ales carnea de porc
bravo pentru tot si La multi ani lui Dan

#267 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2013 - 08:47 PM

Maya, in primul rand La Multi Ani lui Dan (Juan, al tau!) :scratch:
Poza cu tortul langa lalele mi-a facut sa-mi vibreze inima!
Restul....mi-a facut sa-mi vibreze stomacul!
Splendid Maya! :floare:

#268 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 13 January 2013 - 08:49 PM

Sa-ti traiasca iubitul, Maya!Si cei 22 de ani pe-o parte! Sa traiti toti sanatosi, fericiti si veseli!:scratch:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#269 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 13 January 2013 - 09:11 PM

la tine, sa scrii "impecabil" e pleonasm - felicitari!
si la multi ani fericiti si sanatosi sotului tau, si voua pe langa el :floare:

sa ma dau mare: in 2010 am fost prima care a postat aici rulouri de clatite cu somon :scratch:

http://artaculinara....__0

ca si prima care a pledat pentru caracatita adulta, in detrimentul puilor insipizi
(asta cu caracatita trebuie s-o caut mai abitir, ca nu e topic, e doar postare, din cate tin minte, desi am pus si reteta pas cu pas undeva, tot aici)

da' pe vremurile alea nimeni nu se uita la postarile mele, d'apoi sa ma mai si mentioneze ca sursa de inspiratie :floare:))

noi sa fim sanatoase!

#270 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 13 January 2013 - 09:13 PM

ce-mi plac "partile" astea de cate 22 de ani! :scratch:)

pe vremuri ziceam ca am 35 de ani si merg pe ...34, constant ; acu' nu mai merge

#271 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2013 - 09:29 PM

Vezi postareastella, la 13 January 2013 - 06:59 PM, a spus:

Frumos, frumos...dar daca eu numar bine pe deshte...tu si cu moa, schimbam macazul anul asta :wub:....si astept sa vad atunci cu ce ne resfeti papila ( ma refer la schimbarea ta, ca a mea nici nu stiu pe unde oi haladui )


Schimbam, schimbam... c'est la vie :hug:
Multumesc :floare:

Vezi postareaany_annette, la 13 January 2013 - 07:39 PM, a spus:


Maya, eram sigura 100% ca nu pregatesti tu numai niste gustarele!!!
Jos palaria! Arata toate foarte apetisant, tartinele cu zacusca zici ca-s desenate, si-mi place foarte mlt cum ai prezentat carnea. Iar tiramisù...e woooow!
Frumos tare, sunt convinsa ca ati petrcut o super seara relaxanta in companie buna!
La multi ani sotului tau, multa sanatate si bucurii alaturi de doamnele lui!
Iar tie felicitari ca de obicei, nu te dezminti :angry: !



Multumesc :floare:
Pai gustarele, ca-s reci... nu mîncaruri calde, chestii trestii :D

Vezi postareaCarmen L, la 13 January 2013 - 07:40 PM, a spus:

Sa-ti traiasca iubitul multi ani frumosi si sanatosi, Maya.
Minunate toate preparatelesi imbietoare, felicitari.


Merci, carmencita :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#272 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2013 - 09:33 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 January 2013 - 08:05 PM, a spus:

Si mie imi place tare mult carnea! Cu ce ai taiat-o atat de fin? Iar reteta de gambas este ge-ni-a-la! Mersi ca mi-ai adus aminte de ea. La multi ani sotului! :floare:
Ah, uitam: icrele le-ai luat din Germania?


Kepturile cu cutitul si muschiul cu masina de feliat.
Da, deci gamabasii astia pot sa-i fac lui Dan de 3 ori pe zi :D
Multumesc :angry:

Vezi postareaAdriana, la 13 January 2013 - 08:34 PM, a spus:


Aaa, deci anul asta implinesc si eu 22 de ani pe-o parte, si cica de la anu se opreste numaratoarea :D
eu am pus smintina din ovaz (avena) din cauza mea dar cu brinza cum ai facut tu sunt mult mai gustoase
foarte mult imi place si mie carnea si mai ales carnea de porc
bravo pentru tot si La multi ani lui Dan


Multumesc, sorella! :wub:
Eu Boursin am avut, asa ca l-am folosit.
Carnea a fost mai închisa la culoare, dar a stricat-o blitzul. Nu am mai stat sa setez camera, am facut poze...

Vezi postareaEataly, la 13 January 2013 - 08:47 PM, a spus:

Maya, in primul rand La Multi Ani lui Dan (Juan, al tau!) :floare:
Poza cu tortul langa lalele mi-a facut sa-mi vibreze inima!
Restul....mi-a facut sa-mi vibreze stomacul!
Splendid Maya! :scratch:


Lalelele le-am primit de la el... de ziua 'mnealui :D

Mutumesc, Lili :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#273 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2013 - 09:36 PM

Vezi postareazoazorel, la 13 January 2013 - 08:49 PM, a spus:

Sa-ti traiasca iubitul, Maya!Si cei 22 de ani pe-o parte! Sa traiti toti sanatosi, fericiti si veseli!:floare:



Multumim, zoazorica :floare:

Vezi postarearedivivus, la 13 January 2013 - 09:11 PM, a spus:

la tine, sa scrii "impecabil" e pleonasm - felicitari!
si la multi ani fericiti si sanatosi sotului tau, si voua pe langa el :angry:

sa ma dau mare: in 2010 am fost prima care a postat aici rulouri de clatite cu somon :D

http://artaculinara....__0

ca si prima care a pledat pentru caracatita adulta, in detrimentul puilor insipizi
(asta cu caracatita trebuie s-o caut mai abitir, ca nu e topic, e doar postare, din cate tin minte, desi am pus si reteta pas cu pas undeva, tot aici)

da' pe vremurile alea nimeni nu se uita la postarile mele, d'apoi sa ma mai si mentioneze ca sursa de inspiratie :wub:))

noi sa fim sanatoase!


Cred ca nu mi-a mai facut nimeni vreodata un compliment mai frumos. Multumesc, redi :scratch:

Sa stii ca mult m-am gîndit unde le-am vazut taiate asa pe diagonala, rulourile cu somon... din pacate nu mi-am amintit.

Vezi postarearedivivus, la 13 January 2013 - 09:13 PM, a spus:

ce-mi plac "partile" astea de cate 22 de ani! :hug:)

pe vremuri ziceam ca am 35 de ani si merg pe ...34, constant ; acu' nu mai merge


Pai cît merge... perge. Cînd nu, gasim noi o alternativa :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#274 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2013 - 09:45 PM

maya, brava! tăuroaică cu capricon, combinaţia ideală, mai ales că-i vorba de iubit :scratch: să trăiţi fericiţi ani fără număr ...

ce-mi place cum scot pişcoturile capul din tiramisu, aşa ai vrut tu să fie sau aşa au ieşit?

le-a plăcut mosafirilor cafeaua? :floare:

#275 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2013 - 09:59 PM

Vezi postareaDexter, la 13 January 2013 - 09:45 PM, a spus:

maya, brava! tăuroaică cu capricon, combinaţia ideală, mai ales că-i vorba de iubit :scratch: să trăiţi fericiţi ani fără număr ...

ce-mi place cum scot pişcoturile capul din tiramisu, aşa ai vrut tu să fie sau aşa au ieşit?

le-a plăcut mosafirilor cafeaua? :angry:

Da, iubiti înfocati, ambii cornuti :hug: Multumim :floare:

Banuiesc ca, piscoturile alea scot asa capul, deoarece am montat tiramisu-ul în inel de tort, direct pe platou... :floare:

Mosafirilor mei nu le place cafeluta în dimensiuni de Y1.1 Touch, ei beau cafea muuult mai lunga, asa ca am scos Gaggia la interval si le-am facut-o dupa bunul plac :wub:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#276 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 January 2013 - 10:21 PM

La multi ani sotului tau!

Pregatelile de nota 20 :scratch:

#277 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2013 - 10:36 PM

Foarte frumos Maya!! Mai intai felicitari pentru sarbatorit si va urez multe bucurii impreuna in sanatate si noroc!

Apoi, o sa fac si eu muschiul de porc asa daca-mi pornesc feliatorul, ca-mi place la nebunie cum arata!!

Iar cu pieptul de pui, l-am rezolvat pe domnul la urmatoarea sindrofie cand mai vin hunii si tatarii peste noi!

Extraordinar de frumos totul!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#278 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2013 - 10:43 PM

Vezi postareazerda, la 13 January 2013 - 10:36 PM, a spus:

Foarte frumos Maya!! Mai intai felicitari pentru sarbatorit si va urez multe bucurii impreuna in sanatate si noroc!

Apoi, o sa fac si eu muschiul de porc asa daca-mi pornesc feliatorul, ca-mi place la nebunie cum arata!!

Iar cu pieptul de pui, l-am rezolvat pe domnul la urmatoarea sindrofie cand mai vin hunii si tatarii peste noi!

Extraordinar de frumos totul!


Multumesc, Zerda :scratch:

Muschiul sa nu-l cureti de ligamente/pielitele alea albe ( oricum facut lung si mai acoperit, si pastrat înfoliat muschiul devine mai suculent), ca se înmoaie, iar carnea se tine mult mai bine la feliat.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#279 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2013 - 10:56 PM

Bine precizat!!! :floare:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#280 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2013 - 11:07 PM

Vezi postarearedivivus, la 13 January 2013 - 09:11 PM, a spus:

sa ma dau mare: in 2010 am fost prima care a postat aici rulouri de clatite cu somon
http://artaculinara....__0

Iarta-ma daca de la mine a pornit neprecizarea dar eu rulourile le-am facut cu tortilla incalzite citeva secunde in mo si unse cu smintina cum a explicat odata Dana, eu asa imi amintesc. :floare:

Arata acest topic


  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi