Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#441 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 04 June 2011 - 10:48 AM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 08:12 AM, a spus:

Armina si eu vreau sa fac ceva prajitura ca am toate ingredientele alea perisabile si luni plec o saptamana. Sa vad cum ma descurc sa fac ceva de F1. Oare gasesc fructoza si la Billa sau la plafar?

Danutzo, eu am luat fructoza din Billa. Ar trebui sa fie si in Bucuresti. Nu am pozat-o ca era cu eticheta locala si probabil produsa aici. In Buch gasesti altceva dar ar trebui sa fie.

Am promis poza cu prajitura. E buna la gust, dar acum, dupa ce am aflat ca nu e conforma, parca, serios, imi sta in gat. Nu stiu ce sa fac cu ea ca al meu nu mananca dulciuri. Ma gandeam sa o bag in congelator portionata si sa scot cate o bucatica la nevoie :).
Am pus in ea niste afine care nu prea imi mai faceau cu ochiul sa le mananc crude. Branza nu am pus crema ci branza de vazi mai grosiera pe care nu am frecat-o spuma. In reteta originala scria parca sa se dea prin masina de tocat...eh, eu am facut-o ieri dupa-masa inainte sa plecam in oras. Se vede din aspect ca nu e finetea fineturilor, dar e gustoasa si pentru o nevoie de dulce e buna. Al meu a gustat si a zis ca se simte ca nu e facuta cu ingrediente standard :)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13071773161885.jpg

#442 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 04 June 2011 - 10:51 AM

Vezi postareaArmina, la 04 June 2011 - 10:48 AM, a spus:

Danutzo, eu am luat fructoza din Billa. Ar trebui sa fie si in Bucuresti. Nu am pozat-o ca era cu eticheta locala si probabil produsa aici. In Buch gasesti altceva dar ar trebui sa fie.

Am promis poza cu prajitura. E buna la gust, dar acum, dupa ce am aflat ca nu e conforma, parca, serios, imi sta in gat. Nu stiu ce sa fac cu ea ca al meu nu mananca dulciuri. Ma gandeam sa o bag in congelator portionata si sa scot cate o bucatica la nevoie :).
Am pus in ea niste afine care nu prea imi mai faceau cu ochiul sa le mananc crude. Branza nu am pus crema ci branza de vazi mai grosiera pe care nu am frecat-o spuma. In reteta originala scria parca sa se dea prin masina de tocat...eh, eu am facut-o ieri dupa-masa inainte sa plecam in oras. Se vede din aspect ca nu e finetea fineturilor, dar e gustoasa si pentru o nevoie de dulce e buna. Al meu a gustat si a zis ca se simte ca nu e facuta cu ingrediente standard :D

Arata foarteeee bine :)
E conforma, dar pentru F2, pentru mentinut. Nu iti mai face griji si mananca cate o bucatica pe zi, pana o termini.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#443 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 June 2011 - 02:45 PM

mvaaai ce praji frumoasa!
ooo ce meniu apetisant Carmella, dar de ce spui ca garnitura broccoli are IG>35?

Eu simplu: cirese dimineata si la pranz oua prajite cu branza proaspata de oi si o salata de rosii dulci de la tarani din piata. Dupa amiaza intalnire cu prietenii la restaurant, acolo e buba ... :) sa vedem daca reusesc sa ma abtinez... :P

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2011/post-685-13072247820866.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#444 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 June 2011 - 02:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 02:45 PM, a spus:

mvaaai ce praji frumoasa!
ooo ce meniu apetisant Carmella, dar de ce spui ca garnitura broccoli are IG>35?

Eu simplu: cirese dimineata si la pranz oua prajite cu branza proaspata de oi si o salata de rosii dulci de la tarani din piata. Dupa amiaza intalnire cu prietenii la restaurant, acolo e buba ... :) sa vedem daca reusesc sa ma abtinez... :P

Pai de ce sa nu te abtinezi? :P
Iei un gratar si legume la gratar sau o salata mare alturi...deh, pe langa sosuri si alte nebunii ce or avea ceilalti, sunt tentatii dar tu ai un tel, nu? :P
Distractie frumoasa!

#445 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 June 2011 - 04:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 02:45 PM, a spus:

dar de ce spui ca garnitura broccoli are IG>35?

Pentru ca am gresit :) am vrut sa zic "mai mic"

#446 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 08:59 PM

gata, m-am intors muschi de vita la gratar cu broccoli
si am facut si cumapraturile la Kaufland
M_Rules am gasit si niste stevie, dar nu-i zice erytirol, alfel sper sa fie ok. Unde sa le pun sa le confirmam aici? sau direct dincolo si daca nu's ok sa le stearga Adriana daca ne poate ajuta?

acum ma uit repede cum sa fac cheesecake ca am si fructoza si faina de migdale si mascarpone si branza de vaci si oua. I'll be back dupa ce adorm bebelusa.

#447 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 04 June 2011 - 09:26 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 08:59 PM, a spus:

gata, m-am intors muschi de vita la gratar cu broccoli
si am facut si cumapraturile la Kaufland
M_Rules am gasit si niste stevie, dar nu-i zice erytirol, alfel sper sa fie ok. Unde sa le pun sa le confirmam aici? sau direct dincolo si daca nu's ok sa le stearga Adriana daca ne poate ajuta?

acum ma uit repede cum sa fac cheesecake ca am si fructoza si faina de migdale si mascarpone si branza de vaci si oua. I'll be back dupa ce adorm bebelusa.

Bravo pentru gratar :)
Pai pune poza cu stevia aici sa vedem ce ai luat. Erythritol este un alt indulcitor, mai scump, dar e mai bun si e asemanator cu zaharul. Eu ti am zis de astea doua ca sunt cele mai bune dpdv al sanatatii. Ai luat de la plafar? Exista un tip de stevia care are mai mult glicerina, nu e rau dpdv al sanatatii dar contine doar putina stevia.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#448 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 09:28 PM

Nu e nici unul din ce ai spus, e ceva cu G si l-am luat de la Kaufland (dar scria nou pe el). Imediat ce adoarme asta mica il pozez (nu ma lasa sa plec de langa ea pana adoarme ...si oricum ar cadea din pat la cat se rasuceste de ep fata pe spate, de la stanga la dreapta, pana obosesc chiar si eu ...vreo ora jumatate dureaza procedura ...pana adoarme :) )

#449 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 09:44 PM

pot sa fac blatul lui Boni, doar cu faina de migdale? are ceva? bag si 1 lingura de fructoza in plus pt dulceata? (sunt curioasa daca se prinde domnul Daniella . :) ...ca nu ii spun nik )

- 5 linguri apa
- 5 linguri ulei
- 1 lingura fructoza
- 1 lingura cacao
- 200 gr pudra migdale (2 pungute)
- cate o lingura, alternativ faina integrala si tarate, pana cand aluatul capata consistenta dorita (nu mai stiu cate mi-au intrat mie aproximativ 3+3)
- un praf de copt

Apoi am reteta de branzoasa:

600 g branza Philadelphia, la temperatura camerei + 120 g zahar + 1 lgt esenta de vanilie
4 oua mari, la temperatura camerei + 60 ml smantana
150 g mure, zdrobite cu furculita (piure)
in care inlocuiesc Philadelphia,, pentru ca nu am, cu branza de vaci amestec cu mascarpone. La fel si smantana. Sper sa fie ok la cuptor ... :P

#450 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 10:07 PM

Asa, ii spune Glucoregul, edulcorant vegetal, extract de stevia. Contine maltodextrina, indulcitor: rebaudioside A (extras de stevia) 4%.
1 lingurita de Glucoregul inlocuieste 1 lingurita de zahar si e 16,99 lei 45 grame.
o fi bun? doar sa imi spuneti, va rog, daca e toxic

#451 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 June 2011 - 11:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 09:44 PM, a spus:

pot sa fac blatul lui Boni, doar cu faina de migdale? are ceva? bag si 1 lingura de fructoza in plus pt dulceata? (sunt curioasa daca se prinde domnul Daniella . =)) ...ca nu ii spun nik )

- 5 linguri apa
- 5 linguri ulei
- 1 lingura fructoza
- 1 lingura cacao
- 200 gr pudra migdale (2 pungute)
- cate o lingura, alternativ faina integrala si tarate, pana cand aluatul capata consistenta dorita (nu mai stiu cate mi-au intrat mie aproximativ 3+3)
- un praf de copt

Dani, daca pui pudra de migdale de ce mai pui si faina? Eu intelesesem ca pudra de migdale tine loc de faina...poate am inteles gresit. Si referitor la 3 linguri faina integrala/ 3 tarate ai grija sa nu faci ca mine. 50/50 se refera la grame si nu la recipientul cu care masori...

#452 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 11:25 PM

woaaa Armina ce bine arata meniul tau de azi! =)) Te tii tare. BRAVA! Cum de nu e roz somonul tau? Eu nu-l mai pot manca, mis e pare gretos de vreo cativa ani si nu mai intra.
Eu de luni recunosc cu rusine si parere de rau :) , voi abandona, dar voi fi cat pot de atenta. Nu pot sa ma abtin cand merg in Italia sa mananc paste, niste prosciuto crudo, cotto, pizza si deserturile lor minunate. Am sa fiu insa mult mai prudenta decat in trecut. I'm sorry sunt prea la inceput (cum spuneam doar ma antrenez) ca sa pot rezista la asemenea tentatii. Apoi, din fericire pe 3 iulie probabil voi pleca in vacanta si nu stiu iar ce o sa fac si pe acolo. Pana atunci poate ma mai intaresc. Dar de F1 oricum nu o sa fiu in stare.
Ma intorc eu cu forte proaspete aici daca imi arata iar cantarul balarii!

Asaaa, eu nu am gasit tava de tarta asa ca nu mai fac cheesecake oricum faceam galagie cu robotul si e 12 noaptea si restul casei doarme deja. Oricum, orice minunatie as face nu avem cum sa mancam 1 kg de mascarpone maine, mai bine da-l incolo. Poate e bun si cand venim, daca nu asta e ...decat sa ma ingras, mai bine il arunc. Armina, ai vazut ciocolatile alea Torras si la voi la kaufland? sa stii ca sunt bune. Doamne ajuta ca m-am oprit la jumatate (are 70g), ca acum 3 saptamani cand am luat prima oara am ras 2 bucati in 2 zile, ca si cum nu ar fi fost + cioco dark menta.

Am eu niste nelamuriri. Scormonesc neuronul sa vad daca mi le amintesc.
A propos, daca am cascat ochii am vazut si eu mazare verde si portocalie uscata.
Mazare din asta cu pastai cu tot nu am mancat niciodata si nici nu am vazut.

Pana la urma, lintea si fasolea uscate in amestec cu lipide sunt ok si pt F1? Rog confirmare, va rog.

#453 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 11:26 PM

Vezi postareaArmina, la 04 June 2011 - 11:15 PM, a spus:

'Desert' iaurt simplu in care am taiat niste capsuni si l-am bagat la congelator vreo ora. Mie imi place sa manac asa iaurtul cu fructe, fara zahar sau alte adaosuri.

Deci avem voie capsuni cu lipide in F1? Ok, super, ca am luat 1 kg de capsuni pt cheesecakeul pe care nu-l mai prestez, ca sa nu-l mananc maine pe tot!

Nu mi-e prea clar de ce sunt ok capsunile cu lipide, dar bine ca sunt permise!

#454 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 11:30 PM

In legatura cu reteta aia de blat faina migdale + faina monti, e reteta de blat a lui boni de la tarta de ciocolata. Astfel din 300g faina ea a inlocuit 200g cu faina de migdale si 100g cu fifty-fifty. E ok asa, poti sa inlocuiesti fie cu faina de migdale, fie cu fifty-fifty. Ea zicea de volum, acum am retinut si eu cand ai gresit tu ca e vorba de greutate si nu de volum.

Am scarmanat neuronul si mi-am adus aminte 1 Nedumerire: retin vag ca nuca si stafidele nu erau prea ok, dar cand Armina zice ca le mananca vad ca nimeni nu a spus nik. Deci sunt ok la F1?

#455 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 11:35 PM

asa, apropos de extractul de stevie. De ce e ok extrasul de stevie, dar zaharul brun din trestie de zahar nu? Dar cu mierea care era recomandata ca fiind atat de benefica sanatatii cum ramane? O eliminam din alimentatie pur si simplu?

#456 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 June 2011 - 11:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 11:25 PM, a spus:

woaaa Armina ce bine arata meniul tau de azi! =)) Te tii tare. Eu de luni recunosc cu rusine si parere de rau :) , voi abandona, dar voi fi cat pot de atenta. Nu pot sa ma abtin cand merg in Italia sa mananc paste, niste prosciuto crudo, cotto, pizza si deserturile lor minunate. Am sa fiu insa mult mai prudenta decat in trecut. I'm sorry sunt prea la inceput (cum spuneam doar ma antrenez) ca sa pot rezista la asemenea tentatii. Apoi, din fericire pe 3 iulie probabil voi pleca in vacanta si nu stiu iar ce o sa fac si pe acolo. Pana atunci poate ma mai intaresc. Dar de F1 oricum nu o sa fiu in stare.
Ma intorc eu cu forte proaspete aici daca imi arata iar cantarul balarii!

Cred ca e important sa nu mananci pana crapa burta, parca Boni spunea asa la un moment dat :). Acum na, daca ai paste si pizza si alte chestii specifice, asta e...revii tu si incepti serios de la 1 august :)

Asaaa, eu nu am gasit tava de tarta asa ca nu mai fac cheesecake oricum faceam galagie cu robotul si e 12 noaptea si restul casei doarme deja. Oricum, orice minunatie as face nu avem cum sa mancam 1 kg de mascarpone maine, mai bine da-l incolo. Poate e bun si cand venim, daca nu asta e ...decat sa ma ingras, mai bine il arunc. Armina, ai vazut ciocolatile alea Torras si la voi la kaufland? sa stii ca sunt bune. Doamne ajuta ca m-am oprit la jumatate (are 70g), ca acum 3 saptamani cand am luat prima oara am ras 2 bucati in 2 zile, ca si cum nu ar fi fost + cioco dark menta.

De ce nu faci intr-o tava patrata sau dreptunghiulara? E musai sa fie de tarta? Despre care vorbesti, despre forma rotunda cu inel?
Ciocolata Torres nu am vazut aici. Dar eu am mai zis, nu sunt asa mare amatoare de ciocolata. Cand mi-e pofta de dulce la 2 patratele ma opresc, si imi place asta neagra, e ok :)

Am eu niste nelamuriri. Scormonesc neuronul sa vad daca mi le amintesc.
A propos, daca am cascat ochii am vazut si eu mazare verde si portocalie uscata.
Mazare din asta cu pastai cu tot nu am mancat niciodata si nici nu am vazut.

Azi am mancat si eu prima data. Are gust de mazare verde proaspata, din aia cumparata in teaca ei din piata si e un pic crocanta. Mi-a placut.Mazarea uscata e permisa in F1 ca are 25 IG.

Pana la urma, lintea si fasolea uscate in amestec cu lipide sunt ok si pt F1? Rog confirmare, va rog.

#457 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 June 2011 - 11:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 11:30 PM, a spus:

Am scarmanat neuronul si mi-am adus aminte 1 Nedumerire: retin vag ca nuca si stafidele nu erau prea ok, dar cand Armina zice ca le mananca vad ca nimeni nu a spus nik. Deci sunt ok la F1?

Pai eu nu am mancat nuci, ci migdale dar nu cred ca asta conteaza. Oleaginoasele sunt ok in F1 ca si gustare, eu asa am inteles si asa spunea si Gabi din cate imi amintesc.

#458 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 June 2011 - 11:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 11:26 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 04 June 2011 - 11:15 PM, a spus:

'Desert' iaurt simplu in care am taiat niste capsuni si l-am bagat la congelator vreo ora. Mie imi place sa manac asa iaurtul cu fructe, fara zahar sau alte adaosuri.

Deci avem voie capsuni cu lipide in F1? Nu mi-e prea clar de ce sunt ok capsunile cu lipide, dar bine ca sunt permise!

Eu m-am gandit si am bagat capsunile in categoria 'berries' - la fructe de padure. Au IG 25 si fetele spuneau ca sunt singurele fructe care merg mancate in timpul mesei. Daca am gresit, dati-mi una peste ceafa =))

#459 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2011 - 11:50 PM

Vezi postareaArmina, la 04 June 2011 - 11:44 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 11:30 PM, a spus:

Pai eu nu am mancat nuci, ci migdale dar nu cred ca asta conteaza. Oleaginoasele sunt ok in F1 ca si gustare, eu asa am inteles si asa spunea si Gabi din cate imi amintesc.

eu retin ca de vreo 2 ori ai zis ca ai pus nuci in nu stiu ce salate, parca?
si ca ai mancat stafidele de la prajitura, dar eu retin ca nucile si stafidele nu erau tocmai ok, dar nu mai stiu acum unde sa caut.
In gen oleaginoasele sunt ok (migdale, caju, alune de padure).
Eu retin ca a spus Gabi ca mazare avem voie in F1 doar proaspata sau congelata, uscata nu.
Retin insa ca linte si fasole uscata e voie, chiar si combinate cu lipide, dar mai vreau o confirmare.

#460 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 04 June 2011 - 11:52 PM

Daniella, da nu poti congela ,mascarponele si ce produse perisabile mai ai?
Eu tot imi iau notite,din februarie si pina prin aprile am tinut si eu F1 ,am slabit 10kg, apoi am lasat-o balta, nu m-am mai ingrasat da acum vreau din nou sa tin F1 , numai ca scap cu lingura in balarii =)) :)

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul