Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
#481
Postat 05 June 2011 - 11:28 AM
insa pasi mici fac, spre ex ma gandeam ieri ca, desi mentionam la inceput lasagna ca una dintre placeri, o pot elimina definitiv si fara sa am pofte in felul urmator (aviz amatoarelor): fac sosul bolognez fara radacinoase, o sa pun doar ciuperci, ceapa care-s clasice si ceva ardei (nu-mi place sa fie sosul de carne prea pregnant de carne si pana acum puneam si ceva mai multe radacinoase). Bun deci sosul bolognez e asigurat, bechamel nu mai faceam oricum ca aveam oroare la sosuri cu faina. Deci lui tati ii fac frumos lasagna cu partea lui de sos+multa mozzarella si parmezan, iar eu imi inlocuiesc foaia de lasagna cu felii de dovlecei sau vinete la limita. Sunt sigura ca asta ma va sarisface pe deplin si asa pastele in sine nu ma innebunesc pe mine, cat sosul bolognezu+mozzarella/parmezan. La fel in loc de paste cu sos bolognez o sa-mi fac dovlecei sau poate imi mai vine vreo leguma in cap care ar merge.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#482
Postat 05 June 2011 - 11:41 AM
M_rules, la 05 June 2011 - 07:19 AM, a spus:
scrie ce contin: burger vollkron, painea vita star si gemul dietetic.
Burger erau 3 variante:



pe astia ultimii de i-am luat si care mi s-au parut cei mai aproape de adevar, zice asa Paine integrala de secara crocanta si contin: faina secara integrala, malt de orz (5%), sare de masa. I-am luat doar pt ca spuneati ca burgerii sunt conform, dar nu am gasit pe astia sa zica ceva de fibre. Deci astia cre'k nu's monti? Nu am avut mult timp sa citesc cu atentie etichete, dar pe pachetul asta, aratau cel mai negru

Finn Crisp HI-FIBRE, zice painisoara plata din secara integrala cu tarate de secara. Ingrediente: faina de secara integrala 86%, tarate de secara 6%, apa, drojdie de bere, sare.
VitaStar, Paine speciala light, scrie: produse din cereale 53% (faiana integrala de secara 43%, tarate de ovaz 6%, tarate de grau 3%), apa, maia naturala din drojdie, sare. Variante erau vreo 4, asta erau singura cu tarate.
Wassa era in 3 variante,d ar nici una nu avea fibre minim 21% (ci 16%, 14%)



asa ca nu le-am luat si sper ca am procedat corect.
Gem de fructe de padure, fara zahar, cu fructoza contine: capsune 30%, mure 12%, zmeura 10%, afine 8%, fructoza 35%, agent de ingrosare (pectina si guma caruba), suc de lamaie.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#483
Postat 05 June 2011 - 12:05 PM
Ex: marmelada de pere
250 gr pere curatate de coaja si taiate cubulete, o lingurita de geletina, o lingurita de de fructoza si o lingura de apa
Bucatile de para si fructoza se pun la fiert.Se acopera oala cu capac si se fierb la foc mic 15 minute , se mesteca din cind in cind.Gelatina se pune la muiat 5minute, se pune peste marmelada si se mai lasa la fiert 5minute


Tre sa vad daca am gelatina granulata, am numa foi de gelatina ,poate o prestez azi
#484
Postat 05 June 2011 - 12:18 PM
Daniella, la 05 June 2011 - 11:28 AM, a spus:
Pana la urma din lasagna ajunge musaca


#485
Postat 05 June 2011 - 12:33 PM


cu gelatina, stiam ca e porcarie... poaet vreun inlocuitor, dar eu iar am uitat sa ma uit de Agar-agar, oare nu asta era in loc de gelatina?
eu nu-mi aduc aminte ca mamicile noastre sa fi pus gelatina la dulceturi, de ce se pune?
am facut pana la urma capsunile cu mozzarella si putina fructoza (mai putin de o lingura) si pt dansul cu miere.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#486
Postat 05 June 2011 - 12:43 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#487
Postat 05 June 2011 - 12:46 PM
o sa mananc ciorba de loboda si branza telemea cu rosii si cu oua.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#488
Postat 05 June 2011 - 12:53 PM
Daniella, la 05 June 2011 - 11:41 AM, a spus:
Burger erau 3 variante:
pe astia ultimii de i-am luat si care mi s-au parut cei mai aproape de adevar, zice asa Paine integrala de secara crocanta si contin: faina secara integrala,

Finn Crisp HI-FIBRE, zice painisoara plata din secara integrala cu tarate de secara. Ingrediente: faina de secara integrala 86%, tarate de secara 6%, apa, drojdie de bere, sare.
VitaStar, Paine speciala light, scrie: produse din cereale 53% (faiana integrala de secara 43%, tarate de ovaz 6%, tarate de grau 3%), apa, maia naturala din drojdie, sare. Variante erau vreo 4, asta erau singura cu tarate.
Wassa era in 3 variante,d ar nici una nu avea fibre minim 21% (ci 16%, 14%)
asa ca nu le-am luat si sper ca am procedat corect.
Gem de fructe de padure, fara zahar, cu fructoza contine: capsune 30%, mure 12%, zmeura 10%, afine 8%, fructoza 35%, agent de ingrosare (pectina si guma caruba), suc de lamaie.
Burger trebuie sa urmaresti cand aduc 21%, aia merge cu grasimi. Maltul de orz are IG mare!!!
Finnn crisp si vita star merg la mese glucidice.
Wasa s ar putea sa nu se gaseasca in Ro 24% (21% e pentru painea burger), dar iti poti cumpara din Italia

Gemul suna ok.
Daniella, la 05 June 2011 - 12:46 PM, a spus:
o sa mananc ciorba de loboda si branza telemea cu rosii si cu oua.
Ohhhh loboda

Ieri am mancat supa de sparanghel alb, a fost excelenta, azi chifle monti cu cascaval si unt, apoi cottage cheese si cred ca voi manca si o pizza monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#489
Postat 05 June 2011 - 01:30 PM
prinz gratar de piept de pui cu salata verde
pt cina inca nu stiu
Am facut marmelada de pere, acum e la racit , pun sa descarc poza
#492
Postat 05 June 2011 - 01:53 PM
sissi, la 05 June 2011 - 01:37 PM, a spus:
La ce folosesti gemul? Simplu pe paine Monti? E buna ideea cu o cantitate micuta, cat sa iti ajunga cateva zile dimineata

Cei de la Topoloveni il fac fara zahar sau alt adaos. Ma intreb daca nu putem face si noi cand e vorba de cantitate mica, care nu trebuie conservata pentru iarna, fara niciun adaos. Nu am incercat niciodata.
#493
Postat 05 June 2011 - 02:01 PM
ce bunataturi mancati azi! miami! eu nu am mai cumparat nimic, ca daca plecam am zis sa consum ce mai e prin frigider si basta.
nu stiu ce se intampla dar am o stare de nervi si de nemultumire de nu-mi convine nimic. La un mom dat mi-am luat seama ca la fiecare fraza il certam pe iubi orice misca, am certat-o pana si pe aia mica, nu vroia sa se culce. Ce naiba e cu mine (in mare stiu am sedinta de buget, care e cea mai stresanta perioada din an, dar ... parca nu inteleg de ce ma enerveaza orice misca si nu misca!)? trebuie sa ma concentrez putin sa umblu la setarile de la cap.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#494
Postat 05 June 2011 - 02:05 PM
Din asta eu inteleg ca nu are zahar si nici indulcitori, doar din dulceata prunelor (mi se pare ok, daca nu pui apa sa nu fie nevoie de zahar, acum nu l.am gustat, dar presupun ca nu e mai dulce ca o pruna). Dar cum vine asta: fiert fara foc?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#495
Postat 05 June 2011 - 02:33 PM
Armina, la 05 June 2011 - 01:53 PM, a spus:
sissi, la 05 June 2011 - 01:37 PM, a spus:
La ce folosesti gemul? Simplu pe paine Monti? E buna ideea cu o cantitate micuta, cat sa iti ajunga cateva zile dimineata

Cei de la Topoloveni il fac fara zahar sau alt adaos. Ma intreb daca nu putem face si noi cand e vorba de cantitate mica, care nu trebuie conservata pentru iarna, fara niciun adaos. Nu am incercat niciodata.
o sa il folosesc dimineata, cu wasa sau piine monti, sau pun o lingurita in iaurt(asta nu stiu daca e voie)
Edit: am uita sa intreb
Mie nu imi place tofu, cu ce as putea sa il inlocuiesc?
#496
Postat 05 June 2011 - 02:55 PM
Dupa cum spuneam si acum ceva ani pe dincolo...dupa ce prima carte a lui Monti a provocat foarte multe critici din partea nutritionistilor avizati in DE, a reajustat-o pana cand a consolidat [si el] principiile oricarei teorii a hranirii sanatoase, anume renuntat la carbohidrati prelucrati, zaharuri prelucrate, bauturi cu adaosuri etc. Eu nu am timp ava citesc de la capat, de asta risc sa intreb lucruri care sunt deja mentionate in paginile topicului. Va rog sa ma lamuriti si pe mine totusi:
1. Care e atitudinea lui Monti fata de alcool? Asta de curiozitate.
2. Asta se refera exclusiv la mine: ce zice el despre cafea? Multi nutritionisti sustin ca ar fi un mare obstacol in slabit, in special bauturile cu cafea si lapte. Iar eu nu pot trai fara cafea, o ador si sunt dependenta si nu functionez fara cafeaua de toate zilele.
3. Ce zicea tata Monti despre miscare?
Multe felicitari lui M_rules ca se tine cu biciul dupa voi


#497
Postat 05 June 2011 - 02:57 PM

#498
Postat 05 June 2011 - 03:28 PM
Cafea zice ca fara cofeina, dau eu beau cu cofeina, beau una pe zi , neindulcita numa cu un pic de schlagobers
Iar miscarea nu a interziso
#499
Postat 05 June 2011 - 03:28 PM
Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 02:55 PM, a spus:
Dupa cum spuneam si acum ceva ani pe dincolo...dupa ce prima carte a lui Monti a provocat foarte multe critici din partea nutritionistilor avizati in DE, a reajustat-o pana cand a consolidat [si el] principiile oricarei teorii a hranirii sanatoase, anume renuntat la carbohidrati prelucrati, zaharuri prelucrate, bauturi cu adaosuri etc. Eu nu am timp ava citesc de la capat, de asta risc sa intreb lucruri care sunt deja mentionate in paginile topicului. Va rog sa ma lamuriti si pe mine totusi:
1. Care e atitudinea lui Monti fata de alcool? Asta de curiozitate.
Eu cred ca omul are niste princii de bun simt. Pentru Faza I - pierderea kgs in exces, el zice: "Renuntati provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esentială, în Faza I.După aceea, vinul va putea fi reintrodus, în doze rezonabile." Ce am citit, daca vrei sa bei 2-3 pahare de vin la o cina, uneori, nu regulat, normal


2. Asta se refera exclusiv la mine: ce zice el despre cafea? Multi nutritionisti sustin ca ar fi un mare obstacol in slabit, in special bauturile cu cafea si lapte. Iar eu nu pot trai fara cafea, o ador si sunt dependenta si nu functionez fara cafeaua de toate zilele.
Lapo, nici eu nu rezist fara cafea sau nu pot concepe ziua fara o cana de cafea. Monti zice cafea decofeinizata sau arabica slaba care contine putina cofeina. "Cofeina este interzisă pentru că, desi nu este o glucidă, are ca efect stimularea pancreasului si generează o secretie de insulină."
3. Ce zicea tata Monti despre miscare?
Despre sport, el zice ca sportul nu slabeste. Eu nu sunt de acord cu teoria lui, dar asta ramane la latitudinea fiecaruia, daca vrea sa aibe o viata sedentara si pastreaza doar dieta pentru a slabi, sau incerci sa duci un regim de viata armonios, si combini miscarea, orice ar insemna asta - alergat, nordic walking, plimbari lungi, gym etc - cu mancat sanatos.
Multe felicitari lui M_rules ca se tine cu biciul dupa voi

Eu vad intrebarile tale ca o capcana pentru criticile care le are dieta in sine

Partea cu miscarea stiu ca a fost aspru criticata. Eu am un coleg care a slabit enorm doar alergand. Acum e fanatic

Vii si tu cu noi?


#500
Postat 05 June 2011 - 04:43 PM
Armina, departe de mine de a intinde capcane, nici vorba. Eu sunt un om care se lupta de cand se stie cu excesul de kilograme. Excesul asta este conditionat genetic (ma trag din oameni bine constituiti, desi eu - ca si tata sunt mica, un mare dezavantaj pentru cei cu probleme de greutate), apoi conditionat de traditii familiale (sa zicem...). Adica, scurt pe doi: ma trag din oameni pentru care mancarea buna, mancatul bun si bine e un principiu de viata, dom'ne. Ca o paranteza: sa ma bata mamaie daca ii pot intelege pe oamenii care mananca atunci cand isi aduc aminte. Nu numai ca nu ii inteleg, dar ii invidiez cumplit

Apoi: sportul? In familia mea? Abia la scoala ce am inceput eu sa inteleg ca sportul desemneaza nu numai rubrica de la televizor si ca e o chestie pe care ne-o putem face noi cu mana noastra


Foarte foarte tarziu m-am lasat convinsa de sport. Dadusem peste niste marturisiri virtuale scrise cu atata convingere ca uite m-am apucat si eu. Dupa o perioada se facut sport regulat, am facut sporadic si iata sunt -iar- intr-o perioada sendentara si de cateva luni imi permit absolut orice "desfrau" culinar. Lucru care, inevitabil, se face simtit pe pielea si garderoba personale. Ca sa nu mai spun ca am si eu o varsta acolo.
Da, de un timp am reinceput sa fiu atenta la cum traiesc. Ce ma termina insa este ca am un prgram tampit care ma impiedica sa mananc regulat. Consecinta e ca vin deseori dupa amiaza acasa lihnita de foame, arunc in mine ce prind, apoi doua cappuccino si ma duc la somn caci numai de asta imi mai ramane energie. Cand ma trezesc ma asez frumos Bubico la birou si imi fac treaba pentru a doua zi. Si uite asa, am reintrat de cam un an in acelasi cerc vicios pe care il sparsesem acum cativa ani. Ma lupt si imi storc creierii sa imi alcatuiesc un program intelept. Imi plac retetele voastre de aici, coincind in mare cu modul de hranire al unui jogger. Al meu vrea sa participe la maraton...eu abia imi misc fundul...
