Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#481 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 June 2011 - 11:28 AM

comenteaza linistita, ca ai dreptate! asta e situatia nu pot sa ma abtin si sa nu ma gandesc la partea gastronomica de acolo, avand in vdr ca merg doar 1 dta pe an stiu sigur ca nu o sa pot tine monti, asa ca de ce sa ma dau mare pe aici, cand eu stiu ca o sa dau cu batu'n balta. Asa ca am zis ca e mai onest sa recunosc. Poate ma intaresc si o sa reusesc sa imi schimb modul de a gandi. Deocamdata e prematur dintro gurmanda si o pofticioasa sa tai si visele legate de deliciile culinare de vacanta.

insa pasi mici fac, spre ex ma gandeam ieri ca, desi mentionam la inceput lasagna ca una dintre placeri, o pot elimina definitiv si fara sa am pofte in felul urmator (aviz amatoarelor): fac sosul bolognez fara radacinoase, o sa pun doar ciuperci, ceapa care-s clasice si ceva ardei (nu-mi place sa fie sosul de carne prea pregnant de carne si pana acum puneam si ceva mai multe radacinoase). Bun deci sosul bolognez e asigurat, bechamel nu mai faceam oricum ca aveam oroare la sosuri cu faina. Deci lui tati ii fac frumos lasagna cu partea lui de sos+multa mozzarella si parmezan, iar eu imi inlocuiesc foaia de lasagna cu felii de dovlecei sau vinete la limita. Sunt sigura ca asta ma va sarisface pe deplin si asa pastele in sine nu ma innebunesc pe mine, cat sosul bolognezu+mozzarella/parmezan. La fel in loc de paste cu sos bolognez o sa-mi fac dovlecei sau poate imi mai vine vreo leguma in cap care ar merge.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#482 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 11:41 AM

Vezi postareaM_rules, la 05 June 2011 - 07:19 AM, a spus:

Referitor la produse:
scrie ce contin: burger vollkron, painea vita star si gemul dietetic.

Burger erau 3 variante:
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-685-13072662825632.jpgImagine atasata: monthly_06_2011/post-685-13072662929939.jpgImagine atasata: monthly_06_2011/post-685-1307266299238.jpg
pe astia ultimii de i-am luat si care mi s-au parut cei mai aproape de adevar, zice asa Paine integrala de secara crocanta si contin: faina secara integrala, malt de orz (5%), sare de masa. I-am luat doar pt ca spuneati ca burgerii sunt conform, dar nu am gasit pe astia sa zica ceva de fibre. Deci astia cre'k nu's monti? Nu am avut mult timp sa citesc cu atentie etichete, dar pe pachetul asta, aratau cel mai negru :occasion14:

Finn Crisp HI-FIBRE, zice painisoara plata din secara integrala cu tarate de secara. Ingrediente: faina de secara integrala 86%, tarate de secara 6%, apa, drojdie de bere, sare.

VitaStar, Paine speciala light, scrie: produse din cereale 53% (faiana integrala de secara 43%, tarate de ovaz 6%, tarate de grau 3%), apa, maia naturala din drojdie, sare. Variante erau vreo 4, asta erau singura cu tarate.

Wassa era in 3 variante,d ar nici una nu avea fibre minim 21% (ci 16%, 14%)
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-685-13072666752181.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-685-13072666825201.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-685-13072666885517.jpg
asa ca nu le-am luat si sper ca am procedat corect.

Gem de fructe de padure, fara zahar, cu fructoza contine: capsune 30%, mure 12%, zmeura 10%, afine 8%, fructoza 35%, agent de ingrosare (pectina si guma caruba), suc de lamaie.

#483 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 05 June 2011 - 12:05 PM

Da, gemuri in cantitate mica putem face si noi, azi dimineata am luat din nou cartile lui papa monti si am gasit vreo 2retete de marmelade.
Ex: marmelada de pere
250 gr pere curatate de coaja si taiate cubulete, o lingurita de geletina, o lingurita de de fructoza si o lingura de apa
Bucatile de para si fructoza se pun la fiert.Se acopera oala cu capac si se fierb la foc mic 15 minute , se mesteca din cind in cind.Gelatina se pune la muiat 5minute, se pune peste marmelada si se mai lasa la fiert 5minute :occasion14: da eu stiam ca nu se fierbe gelatina ca nu mai are nici un efect :toothy6: Dupa ce se raceste ,marmelada se pastreaza la frigider
Tre sa vad daca am gelatina granulata, am numa foi de gelatina ,poate o prestez azi

#484 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 05 June 2011 - 12:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 June 2011 - 11:28 AM, a spus:

Bun deci sosul bolognez e asigurat, bechamel nu mai faceam oricum ca aveam oroare la sosuri cu faina. Deci lui tati ii fac frumos lasagna cu partea lui de sos+multa mozzarella si parmezan, iar eu imi inlocuiesc foaia de lasagna cu felii de dovlecei sau vinete la limita. Sunt sigura ca asta ma va sarisface pe deplin si asa pastele in sine nu ma innebunesc pe mine, cat sosul bolognezu+mozzarella/parmezan. La fel in loc de paste cu sos bolognez o sa-mi fac dovlecei sau poate imi mai vine vreo leguma in cap care ar merge.

Pana la urma din lasagna ajunge musaca :occasion14:. Si eu ma gandeam la combinatia asta, inlocuit foile de pasta cu dovlecei sau vinete. Am vazut undeva si o reteta cu spanac, in loc de foi de lasagna/vinete. Cred ca se pot combina orice legume permise cu carnita sub forma de musaca :toothy6:

#485 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 12:33 PM

da, e musaca cu mozzarella. nu-i nici laie, nici balaie!:occasion14: Dar zic ca ne-ar putea satisface gustul ala de sos de carne tocata. :toothy6:

cu gelatina, stiam ca e porcarie... poaet vreun inlocuitor, dar eu iar am uitat sa ma uit de Agar-agar, oare nu asta era in loc de gelatina?
eu nu-mi aduc aminte ca mamicile noastre sa fi pus gelatina la dulceturi, de ce se pune?

am facut pana la urma capsunile cu mozzarella si putina fructoza (mai putin de o lingura) si pt dansul cu miere.

#486 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 12:43 PM

Carmella, tu nu de ciocolata Schogetten dark... imi spuneai sa-mi iau gata portionata? are doar 65% cacao asta ce am luat-o. Mai este una si mai dark, sau de alta firma ziceai?

#487 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 12:46 PM

ce mancati azi? iubi s-a apucat de si-a facut cartofi prajiti... pfoai ce mai miroase ... eu care nu pofteam niciodata la cartofi prajiti, stau ascunsa pana-i termina de mancat!
o sa mananc ciorba de loboda si branza telemea cu rosii si cu oua.

#488 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 05 June 2011 - 12:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 June 2011 - 11:41 AM, a spus:

Burger erau 3 variante:

pe astia ultimii de i-am luat si care mi s-au parut cei mai aproape de adevar, zice asa Paine integrala de secara crocanta si contin: faina secara integrala, malt de orz (5%), sare de masa. I-am luat doar pt ca spuneati ca burgerii sunt conform, dar nu am gasit pe astia sa zica ceva de fibre. Deci astia cre'k nu's monti? Nu am avut mult timp sa citesc cu atentie etichete, dar pe pachetul asta, aratau cel mai negru :occasion14:

Finn Crisp HI-FIBRE, zice painisoara plata din secara integrala cu tarate de secara. Ingrediente: faina de secara integrala 86%, tarate de secara 6%, apa, drojdie de bere, sare.

VitaStar, Paine speciala light, scrie: produse din cereale 53% (faiana integrala de secara 43%, tarate de ovaz 6%, tarate de grau 3%), apa, maia naturala din drojdie, sare. Variante erau vreo 4, asta erau singura cu tarate.

Wassa era in 3 variante,d ar nici una nu avea fibre minim 21% (ci 16%, 14%)

asa ca nu le-am luat si sper ca am procedat corect.

Gem de fructe de padure, fara zahar, cu fructoza contine: capsune 30%, mure 12%, zmeura 10%, afine 8%, fructoza 35%, agent de ingrosare (pectina si guma caruba), suc de lamaie.

Burger trebuie sa urmaresti cand aduc 21%, aia merge cu grasimi. Maltul de orz are IG mare!!!
Finnn crisp si vita star merg la mese glucidice.
Wasa s ar putea sa nu se gaseasca in Ro 24% (21% e pentru painea burger), dar iti poti cumpara din Italia :P
Gemul suna ok.

Vezi postareaDaniella, la 05 June 2011 - 12:46 PM, a spus:

ce mancati azi? iubi s-a apucat de si-a facut cartofi prajiti... pfoai ce mai miroase ... eu care nu pofteam niciodata la cartofi prajiti, stau ascunsa pana-i termina de mancat!
o sa mananc ciorba de loboda si branza telemea cu rosii si cu oua.

Ohhhh loboda :toothy6:(( aici nu se gaseste.
Ieri am mancat supa de sparanghel alb, a fost excelenta, azi chifle monti cu cascaval si unt, apoi cottage cheese si cred ca voi manca si o pizza monti :blink:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#489 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 01:30 PM

Eu dimineata: o felie de prajitura de ciocolata,facuta ieri si o cafea
prinz gratar de piept de pui cu salata verde
pt cina inca nu stiu

Am facut marmelada de pere, acum e la racit , pun sa descarc poza

#490 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 01:37 PM

Mi-a iesit un borcanel mic
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072738572733.jpg

#491 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2011 - 01:47 PM

Vezi postareaM_rules, la 05 June 2011 - 07:19 AM, a spus:

Armina la mazare poti sa i spui baby peas :toothy6: Arata bine mesele. Nu vei fi singura :blink:

:occasion14:

#492 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2011 - 01:53 PM

Vezi postareasissi, la 05 June 2011 - 01:37 PM, a spus:

Atasament IMG_0521.jpg

La ce folosesti gemul? Simplu pe paine Monti? E buna ideea cu o cantitate micuta, cat sa iti ajunga cateva zile dimineata :occasion14:.

Cei de la Topoloveni il fac fara zahar sau alt adaos. Ma intreb daca nu putem face si noi cand e vorba de cantitate mica, care nu trebuie conservata pentru iarna, fara niciun adaos. Nu am incercat niciodata.

#493 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 02:01 PM

mese glucidice? adica cu marmelada, gem sau vreo leguma? Speram sa mananc cu cascaval si carne. Nu ma pasioneaza pe mine glucidicele si cerealele in general. offf ...deci nu am facut nimic cu painicile astea. Pe burger nu scrie procent de fibre, doar pe wassa.

ce bunataturi mancati azi! miami! eu nu am mai cumparat nimic, ca daca plecam am zis sa consum ce mai e prin frigider si basta.
nu stiu ce se intampla dar am o stare de nervi si de nemultumire de nu-mi convine nimic. La un mom dat mi-am luat seama ca la fiecare fraza il certam pe iubi orice misca, am certat-o pana si pe aia mica, nu vroia sa se culce. Ce naiba e cu mine (in mare stiu am sedinta de buget, care e cea mai stresanta perioada din an, dar ... parca nu inteleg de ce ma enerveaza orice misca si nu misca!)? trebuie sa ma concentrez putin sa umblu la setarile de la cap.

#494 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 02:05 PM

va citesc de pe Topoloveni: magiun natural de prune, fara E-uri 100% natural, fara adaos de zahar. Ingrediente: prune proaspete romanesti, 1kg magiun se obtine din 5 kg prune. Contine zaharuri naturale, fiert fara foc.
Din asta eu inteleg ca nu are zahar si nici indulcitori, doar din dulceata prunelor (mi se pare ok, daca nu pui apa sa nu fie nevoie de zahar, acum nu l.am gustat, dar presupun ca nu e mai dulce ca o pruna). Dar cum vine asta: fiert fara foc?

#495 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 02:33 PM

Vezi postareaArmina, la 05 June 2011 - 01:53 PM, a spus:

Vezi postareasissi, la 05 June 2011 - 01:37 PM, a spus:

Atasament IMG_0521.jpg

La ce folosesti gemul? Simplu pe paine Monti? E buna ideea cu o cantitate micuta, cat sa iti ajunga cateva zile dimineata :occasion14:.

Cei de la Topoloveni il fac fara zahar sau alt adaos. Ma intreb daca nu putem face si noi cand e vorba de cantitate mica, care nu trebuie conservata pentru iarna, fara niciun adaos. Nu am incercat niciodata.

o sa il folosesc dimineata, cu wasa sau piine monti, sau pun o lingurita in iaurt(asta nu stiu daca e voie)
Edit: am uita sa intreb
Mie nu imi place tofu, cu ce as putea sa il inlocuiesc?

#496 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 June 2011 - 02:55 PM

Tare frumos mai mancati voi aici fete! Brava la voi!

Dupa cum spuneam si acum ceva ani pe dincolo...dupa ce prima carte a lui Monti a provocat foarte multe critici din partea nutritionistilor avizati in DE, a reajustat-o pana cand a consolidat [si el] principiile oricarei teorii a hranirii sanatoase, anume renuntat la carbohidrati prelucrati, zaharuri prelucrate, bauturi cu adaosuri etc. Eu nu am timp ava citesc de la capat, de asta risc sa intreb lucruri care sunt deja mentionate in paginile topicului. Va rog sa ma lamuriti si pe mine totusi:

1. Care e atitudinea lui Monti fata de alcool? Asta de curiozitate.

2. Asta se refera exclusiv la mine: ce zice el despre cafea? Multi nutritionisti sustin ca ar fi un mare obstacol in slabit, in special bauturile cu cafea si lapte. Iar eu nu pot trai fara cafea, o ador si sunt dependenta si nu functionez fara cafeaua de toate zilele.

3. Ce zicea tata Monti despre miscare?

Multe felicitari lui M_rules ca se tine cu biciul dupa voi :violent1:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#497 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 02:57 PM

Revin cu o propunere catre managerul acestui subforum: dat fiind ca sunt atatea retete Monti pe forum, nu ar fi mai bine -organizatoric vorbind- sa facem un subforum cu topicele care se refera la ingrediente, retete Monti etc?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#498 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 03:28 PM

Papa monti da voie la cite un pahar de vin
Cafea zice ca fara cofeina, dau eu beau cu cofeina, beau una pe zi , neindulcita numa cu un pic de schlagobers
Iar miscarea nu a interziso

#499 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 June 2011 - 03:28 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 June 2011 - 02:55 PM, a spus:

Tare frumos mai mancati voi aici fete! Brava la voi!

Dupa cum spuneam si acum ceva ani pe dincolo...dupa ce prima carte a lui Monti a provocat foarte multe critici din partea nutritionistilor avizati in DE, a reajustat-o pana cand a consolidat [si el] principiile oricarei teorii a hranirii sanatoase, anume renuntat la carbohidrati prelucrati, zaharuri prelucrate, bauturi cu adaosuri etc. Eu nu am timp ava citesc de la capat, de asta risc sa intreb lucruri care sunt deja mentionate in paginile topicului. Va rog sa ma lamuriti si pe mine totusi:

1. Care e atitudinea lui Monti fata de alcool? Asta de curiozitate.

Eu cred ca omul are niste princii de bun simt. Pentru Faza I - pierderea kgs in exces, el zice: "Renuntati provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esentială, în Faza I.După aceea, vinul va putea fi reintrodus, în doze rezonabile." Ce am citit, daca vrei sa bei 2-3 pahare de vin la o cina, uneori, nu regulat, normal :) trebuie sa evaluezi ce ai consumat anterior si cumva sa pastrezi un echilibru. Daca bei 2-3 pahare de vin, atunci nu mai mananci tort! Ma rog, explicatia mea e in linii mari, pentru detalii cel mai bine citesti cartea, e ca o lectura beletristica :)

2. Asta se refera exclusiv la mine: ce zice el despre cafea? Multi nutritionisti sustin ca ar fi un mare obstacol in slabit, in special bauturile cu cafea si lapte. Iar eu nu pot trai fara cafea, o ador si sunt dependenta si nu functionez fara cafeaua de toate zilele.

Lapo, nici eu nu rezist fara cafea sau nu pot concepe ziua fara o cana de cafea. Monti zice cafea decofeinizata sau arabica slaba care contine putina cofeina. "Cofeina este interzisă pentru că, desi nu este o glucidă, are ca efect stimularea pancreasului si generează o secretie de insulină."

3. Ce zicea tata Monti despre miscare?

Despre sport, el zice ca sportul nu slabeste. Eu nu sunt de acord cu teoria lui, dar asta ramane la latitudinea fiecaruia, daca vrea sa aibe o viata sedentara si pastreaza doar dieta pentru a slabi, sau incerci sa duci un regim de viata armonios, si combini miscarea, orice ar insemna asta - alergat, nordic walking, plimbari lungi, gym etc - cu mancat sanatos.

Multe felicitari lui M_rules ca se tine cu biciul dupa voi :71:

Eu vad intrebarile tale ca o capcana pentru criticile care le are dieta in sine :). Ceea ce e un lucru bun, poate deschide alte subiecte de discutie. De exemplu al meu nu poate tine dieta asta ca el nu poate sta fara un long drink sau cocktail in weekend. Eu sufar fara o bere, dar nu mi-e atat de greu.
Partea cu miscarea stiu ca a fost aspru criticata. Eu am un coleg care a slabit enorm doar alergand. Acum e fanatic :). In schimb eu sunt o lenesa de nu se poate si trag de mine sa ies macar seara sa ma plimb un picut.

Vii si tu cu noi?:) :violent1:

#500 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2011 - 04:43 PM

Armina si Sissi, multumesc pentru lamuriri!

Armina, departe de mine de a intinde capcane, nici vorba. Eu sunt un om care se lupta de cand se stie cu excesul de kilograme. Excesul asta este conditionat genetic (ma trag din oameni bine constituiti, desi eu - ca si tata sunt mica, un mare dezavantaj pentru cei cu probleme de greutate), apoi conditionat de traditii familiale (sa zicem...). Adica, scurt pe doi: ma trag din oameni pentru care mancarea buna, mancatul bun si bine e un principiu de viata, dom'ne. Ca o paranteza: sa ma bata mamaie daca ii pot intelege pe oamenii care mananca atunci cand isi aduc aminte. Nu numai ca nu ii inteleg, dar ii invidiez cumplit :violent1:
Apoi: sportul? In familia mea? Abia la scoala ce am inceput eu sa inteleg ca sportul desemneaza nu numai rubrica de la televizor si ca e o chestie pe care ne-o putem face noi cu mana noastra :71: Am fost o lenesa si o sedentara convinsa (si totusi nici in acea perioada de viata nu m-ar fi putut convinge cineva ca sportul nu slabeste, mai ales ca aveam multi colegi si prieteni sportivi, atleti care erau sfoara)pana cand inaltimea mea :) a inceput sa aiba serioase probleme cu aparatul locomotor si coloana vertebrala din motive de supragreutate si mai ales stari extrem de inconfortabile- pe scurt cand ma vedeam in oglinda dadeam bir cu fugitii.

Foarte foarte tarziu m-am lasat convinsa de sport. Dadusem peste niste marturisiri virtuale scrise cu atata convingere ca uite m-am apucat si eu. Dupa o perioada se facut sport regulat, am facut sporadic si iata sunt -iar- intr-o perioada sendentara si de cateva luni imi permit absolut orice "desfrau" culinar. Lucru care, inevitabil, se face simtit pe pielea si garderoba personale. Ca sa nu mai spun ca am si eu o varsta acolo.

Da, de un timp am reinceput sa fiu atenta la cum traiesc. Ce ma termina insa este ca am un prgram tampit care ma impiedica sa mananc regulat. Consecinta e ca vin deseori dupa amiaza acasa lihnita de foame, arunc in mine ce prind, apoi doua cappuccino si ma duc la somn caci numai de asta imi mai ramane energie. Cand ma trezesc ma asez frumos Bubico la birou si imi fac treaba pentru a doua zi. Si uite asa, am reintrat de cam un an in acelasi cerc vicios pe care il sparsesem acum cativa ani. Ma lupt si imi storc creierii sa imi alcatuiesc un program intelept. Imi plac retetele voastre de aici, coincind in mare cu modul de hranire al unui jogger. Al meu vrea sa participe la maraton...eu abia imi misc fundul...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou