Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#621 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 14 June 2011 - 11:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 June 2011 - 11:00 PM, a spus:

Bine v-am regasit! Ma bucur ca se anima subiectul si se stofoseaza informatia. Multumesc fetelor pentru rabdare si explicatii.

Petunela felicitari pentru rezultat si mai ales pt determinare! Sunt curioasa si eu cum te vei descurca. Si eu cui spun ca nu pot sa mananc aia si ailalta casca ochii mari si ma privesc ciudat. Mamaie m-a intrebat pana cand, i-am raspus ca toata viata. Acum cand mi-a adus chiftele si snitele i-am zis ca nu am voie si m-a intrebat: tot nu ai voie? :hug: Mi-a pus radacinoase si cartof (pe care eu il dispretuiesc, vorba lui MM) in ciorba de zarzavat, desi i-am spus sa nu o faca, a zis sa le ocolesc ca nu-s multe. La fel ma indemna la sarmale ca "am pus doar o lingura de orez". Chiar sunt curioasa. Grija mare aici la branzeturi si lactate ca au porcarii in ele (amidon, lapte praf).

Sorina esti un exemplu de urmat!

Sissi bravo ca te-ai apucat!

Bun venit noilor montignace!

Armina, bravo pt perseverenta din delegatie. :hug:

Eu m-am abtinut de la: pizza, paine, foccacia, grisini, marmelade, briose/croissant (desi erau unele cu faina de kamut si cu fainuri integrale sau de secara ...am zis ca oricum cine stie ce-i in ele...), dulciuri/ciocolate (cu exceptia a doua inghetate in toata saptamana). Am luat gratar mixt de peste si de 2 ori mi s-a intamplat sa mi-l aduca cu toate preparatele gratinate cu pesmet :hug: Am gresit in plus cu: prosciuto si alte mezeluri, paste cu fructe de mare (zilnic), cate un pahar de vin, cate o bere, dimineata nu am reusit sa astept 1h intre fructe si MD proteino-lipidic (de aia de mai multe ori am renuntat sa mai mananc fructele). Am sarit pranzul. . Rezultat nemodificat pe cantar. Ajunsa acasa m-au asteptat calde snitele si chiftele (clasice) si nu m-am putut abtine. Mi-am cumparat mezeluri (filone staggionato, coppa, salam) pt acasa si au dextrozio, lactozio, saccarosio :pupic: (nu am avut timp sa citesc etichete ca eram in goana calului, pierdeam avionul, am luat si parmezanuri, brazeturi etc). Asa ca pe moment ... tac ...

Carmella mi-a placut tricksul cu migdalele dupa greseluta ... mai vreau tipsuri si tricksuri in afara de salata verde (Asta o spune MM) si migdalele de care ai pomenit, ce mai putem face la o eventuala greseala pt a diminua efectele ?

Am gasit si mi-am cumparat o cioco Lindt cu 99%. Am o gramada de cioco acum, dar eu inteleg din carte ca in F1 sun tde evitat dulciurile . Deocamdata am invatat sa ma opresc la 30g ciocolata, in loc de 100g care era portia mea inainte. Mai am sa avansez ceva sa ma pot opri la o patratica.

Am mare admiratie pt toate fetele Monti de aici :71: ! Toate meritati aplauze! Trebuie sa ma mobilizez si eu, nu ma mai incape nimic, adica ma incap dar imi stau ca naiba pe sunci si nu-s obisnuita ...imi vine sa ma imbrac intr-un sac! :71:

Carmella, bravo pt descoperirea de la MegaImage. Avea si pastele acelea cu IG 10, care merg cu lipide ? Scrie IG pe fiecare produs?

Bine ai revenit. :71:

Bravo ca te ai abtinut cat ai putut :sad1:

Mezelurile le poti lasa la altii, sanatoase nu sunt deloc si dupa mine nu sunt nici monti si nici nu ajuta la slabit.
Cand te apuci serios? :sad3: ca vad ca intrebi iar de tips and tricks :105:
Tips and tricks nu functioneaza mereu si nu sunt indicate in F1, mai ales la inceput, alea sunt pentru F2!!! Eu daca fac prea multe abateri sau mananc prea multe fructe sau fainoase etc... imediat se simte la cantar si trec la F1 curat. Deci ai mare grija, asta iti permiti cand esti in F2 (iar F2 mentinere inseamna mese de F1 combinat cu F2, mai rar, si abateri si mai rar, nu ti imagina ca mananci numai de F2). Fiecare organism e diferit si reactioneaza altfel.
Sorina a slabit foarte frumos si bine, dar tine cont ca ea nu a mai tinut nicio cura in viata ei, pe cand tu ai mai tinut. Atunci exista riscul la inceput sa stagnezi sau chiar sa pui putin pe tine si abia mai tarziu s aincepi sa slabesti. Asta se intampla de la curele care nu sunt bune deloc pentru organism si nici sanatoase.

Cand te apuci serios tu trebuie sa tii ca lumea si strict macar primele 3 luni, adica F1, fara abateri si cat mai putin dulciuri. Asa iti ajuti pancreasul foarte mult. Carmella, nu uita, ea este la mentinere, la F2, tu inca nu te ai apucat ca lumea de F1.

Dieta rina nu as recomanda o nimanui, pe landa amidonul in exces pe care il recomanda si toti sunt foarte incantati ca pot manca cartofi, mai sunt si zile in care nu mananci decat fructe sau alte tampenii, seamana si cu un disociat, oricum ea a preluat niste parti din Monti si apoi a mai schimbat cum a vrut si ea si cum a prins la public. Ddpdv al sanatatii nu mi se pare buna deloc.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#622 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 14 June 2011 - 12:31 PM

Daniella, apucate serios daca vrei sa slabesti, acum ca tot alaptezi e posibil sa slabesti mai repede.Eu sper sa nu ma mai las de monti, nu zic ca nu o sa mai calc strimb :D ,da mi-am propus sa mai slabesc cel putin 10 kg, desi nici 15 kg nu ar strica.Saptamina trecut am slabit peste un kg :D , ieri am fost in vizita la niste cunostinte pe care nu le-am mai vazut din decembrie, tipa a ramas uimita ca am slabit atit de mult, am fost super incintata si ma ambitionat si mai mult sa slabesc

#623 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 01:11 PM

Vezi postareasissi, la 14 June 2011 - 12:31 PM, a spus:

Daniella, apucate serios daca vrei sa slabesti, acum ca tot alaptezi e posibil sa slabesti mai repede.Eu sper sa nu ma mai las de monti, nu zic ca nu o sa mai calc strimb :D ,da mi-am propus sa mai slabesc cel putin 10 kg, desi nici 15 kg nu ar strica.Saptamina trecut am slabit peste un kg :D , ieri am fost in vizita la niste cunostinte pe care nu le-am mai vazut din decembrie, tipa a ramas uimita ca am slabit atit de mult, am fost super incintata si ma ambitionat si mai mult sa slabesc

Bravoo :D

Brillat-Savarin

#624 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 June 2011 - 01:54 PM

Vezi postareaM_rules, la 14 June 2011 - 11:34 AM, a spus:

Dieta rina nu as recomanda o nimanui, pe landa amidonul in exces pe care il recomanda si toti sunt foarte incantati ca pot manca cartofi, mai sunt si zile in care nu mananci decat fructe sau alte tampenii, seamana si cu un disociat, oricum ea a preluat niste parti din Monti si apoi a mai schimbat cum a vrut si ea si cum a prins la public. Ddpdv al sanatatii nu mi se pare buna deloc.

M_rules, iti inteleg pasiunea pentru dieta Montignac, dar sa nu exageram :D Cea mai buna dieta e cea in care exista de toate, si amidonuri, cereale si "alte timpenii" cum ar fi fructele :D Montignacul are foarte putine alimente interzise, Rina nu are niciunul, e o dieta perfect echilibrata si foarte OK din punctul de vedere al sanatatii. In decursul a 4 zile in care se disociaza pe grupe alimentare, poti minca orice iti trece prin cap, inclusiv prajituri. Nu cred ca organismul poate fi afectat pentru ca n-are proteine azi si le are peste 2 zile, sau ca fructele mincate exact cum le recomanda si Monti, ori dimineata, ori mese exlusive de fructe, pot dauna sanatatii.
Rina nu recomanda amidonul in exces, este o zi in care se pot minca aceste alimente, incadrate la amidonuri, in care intra si fasolea, mazarea, morcovul, orezul etc.

#625 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 02:13 PM

Vezi postareaCarmella, la 14 June 2011 - 01:54 PM, a spus:

M_rules, iti inteleg pasiunea pentru dieta Montignac, dar sa nu exageram :D Cea mai buna dieta e cea in care exista de toate, si amidonuri, cereale si "alte timpenii" cum ar fi fructele :D Montignacul are foarte putine alimente interzise, Rina nu are niciunul, e o dieta perfect echilibrata si foarte OK din punctul de vedere al sanatatii. In decursul a 4 zile in care se disociaza pe grupe alimentare, poti minca orice iti trece prin cap, inclusiv prajituri. Nu cred ca organismul poate fi afectat pentru ca n-are proteine azi si le are peste 2 zile, sau ca fructele mincate exact cum le recomanda si Monti, ori dimineata, ori mese exlusive de fructe, pot dauna sanatatii.
Rina nu recomanda amidonul in exces, este o zi in care se pot minca aceste alimente, incadrate la amidonuri, in care intra si fasolea, mazarea, morcovul, orezul etc.

Let's agree to disagree :D) fiecare cu parerea ei. Eu nu consider ca exageram.

Nu sunt pasionata de monti, imi place mult deoarece mi se pare o dieta echilibrata si buna, doar cu unele mici neajunsuri (comercial in ultimul timp si soia, altele), dar eu pun pe primul loc sanatatea. Mezelurile, prajiturile, etc nu mi se par a fi foarte bune pentru organism si nu le as recomanda nimanui. Zaharul duce la multe boli, la fel si mezelurile cu toate prostiile care le contin. Daca esti slab nu inseamna ca esti sanatos, poti manca numai mezeluri si zahar si fructe si esti slab (asta cand ai noroc de un metabolism bun, arderi bune etc), organismul e ok, dar dupa ani si ani se vor simti efectele si vor apare tot felul de boli. Sunt multe persoane slabe cu diabet, cu colesterol marit cu boli de inima si altele etc..

Daca ar fi atat de buna dieta rina toti ar fi slabi, ar fi rezolvarea tuturor problemelor si toata lumea s ar mentine. Din pacate eu am citit meniuri de rina si am vazut ca e gen disociata si unele parti luate din monti. Da, mi se pare o problema sa stai o zi fara mancare sau doar cu fructe, corpul e privat de multi nutrienti, proteine etc... in ziua respectiva pierzi din muschi si multi nutrienti, apa sau continut intestinal, aia nu inseamna ca slabesti sau scapi de grasime, efectele nocive se vad oricum in timp. Asta nu inseamna ca slabesti sanatos sau ca pierzi grasime si nu muschi etc.. Eu nu sunt de acord cu dieta asta, mi se pare ceva dezechilibrat, poate e mai putin rea fata de alte diete in care te infometezi mai rau etc.

Slabitul in general reprezinta un stres pentru organism, cand slabesti anumite toxine din grasimi se elibereaza in corp. Corpul are nevoie de nutrienti si de un meniu echilibrat in fiecare zi, altfel va resimti lipsa, in timp. Pentru mine e mai important sa slabesti mai incet, in timp dar sanatos si sa te mentii toata viata si sa incerci sa mananci cat mai sanatos. De slabit poate oricine sa slabeasca cu orice, cu mancat 3 surcele, doar fructe, disociat, pastile etc problema e sanatatea si mentinutul, ceea ce in mai toate dietele nu se gaseste. Important e sa ai o alimentatie sanatoasa, echilibrata, pe viata, astfel nici nu ai cum sa te ingrasi.
Asta este bineinteles parerea mea, fiecare face cum vrea.

Brillat-Savarin

#626 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 June 2011 - 07:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 June 2011 - 11:00 PM, a spus:

Bine v-am regasit! Ma bucur ca se anima subiectul si se stofoseaza informatia. Multumesc fetelor pentru rabdare si explicatii.

Eu m-am abtinut de la: pizza, paine, foccacia, grisini, marmelade, briose/croissant (desi erau unele cu faina de kamut si cu fainuri integrale sau de secara ...am zis ca oricum cine stie ce-i in ele...), dulciuri/ciocolate (cu exceptia a doua inghetate in toata saptamana). Am luat gratar mixt de peste si de 2 ori mi s-a intamplat sa mi-l aduca cu toate preparatele gratinate cu pesmet :D Am gresit in plus cu: prosciuto si alte mezeluri, paste cu fructe de mare (zilnic), cate un pahar de vin, cate o bere, dimineata nu am reusit sa astept 1h intre fructe si MD proteino-lipidic (de aia de mai multe ori am renuntat sa mai mananc fructele). Am sarit pranzul. . Rezultat nemodificat pe cantar. Ajunsa acasa m-au asteptat calde snitele si chiftele (clasice) si nu m-am putut abtine. Mi-am cumparat mezeluri (filone staggionato, coppa, salam) pt acasa si au dextrozio, lactozio, saccarosio :D (nu am avut timp sa citesc etichete ca eram in goana calului, pierdeam avionul, am luat si parmezanuri, brazeturi etc). Asa ca pe moment ... tac ...

Am gasit si mi-am cumparat o cioco Lindt cu 99%. Am o gramada de cioco acum, dar eu inteleg din carte ca in F1 sun tde evitat dulciurile :D . Deocamdata am invatat sa ma opresc la 30g ciocolata, in loc de 100g care era portia mea inainte. Mai am sa avansez ceva sa ma pot opri la o patratica. :D

Dani, bine ai revenit! Acum nu mai ai nicio scapare si ori te apuci ca lumea si serios de F1 or ....
Pai cum tie nu iti place nici ciocolata cu 70% cacao ce faci cu asta de 99? :D
Te pup :D

#627 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 June 2011 - 09:06 PM

Vezi postareaCarmella, la 09 June 2011 - 02:02 PM, a spus:

iti dai seama ca ai scapat cam de o treime din totalul greutatii tale initiale?! :)

Chiar tineam sa-ti raspund, dar cu timpul meu liber (care nu prea exista)... sa stii ca la asta nu ma gandii. Ai dreptate, mai am un pic si dau jos 1/3 din greutate, adica 35kg. Nu mai am mult. Va anunt cand va veni momentul.

Vezi postareasissi, la 09 June 2011 - 04:55 PM, a spus:

Toata aceasta perioada ai tinut numa F1?

Mda, la inceput mai greseam pana mi-am intrat in mana (involuntar). La un moment dat, dupa cateva luni, mai luam cate o masa de F2... foarte rar. Mai degraba, am baut un al doilea pahar de vin sau am mancat mai multa ciocolata sau mai multe fructe - chestii de acest gen.
Singura data cand am ales sa ies din tipar a fost de Paste camd mi-am facut o pasca perfecta de F1, daaaar am pus si stafide (asa ca nu mai era de F1). Dar, dupa cum am spus deja, stiam ce fac. A fost alegerea mea, dupa aprox 10 luni de monti tinut bine.

Vezi postareasissi, la 13 June 2011 - 12:37 PM, a spus:

A facut cineva compoturi monti ,pt iarna.
As vrea si eu ceva rezete, sfaturi

Eu am facut si dulceata si compoturi.
Compotul eu il fac dupa metoda Moatzei, direct in borcan, la cuptor si pun foarte putina fructoza, in functie de tipul si cantitatea de fructe.
Dulceata, in general, pun cam 600g fructoza la 3kg de fructe. Acum, exista si exceptii, spre ex la capsuni (deabia am facut-o) am pus 0,5kg de fructoza la 2kg de fructe. A iesit numai buna, nici foarte dulce, nici foarte acra.
Sorina

#628 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,432
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 June 2011 - 09:49 PM

Vezi postareaM_rules, la 14 June 2011 - 02:13 PM, a spus:

cu mancat 3 surcele

:) mi-ai amintit de tata
cind cineva era mofturos la mincare obisnuia sa zica ca i-ar da el 3 surcele de mincat sa nu mai faca mofturi :)

#629 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 June 2011 - 10:56 PM

Mama noua ne spunea cand faceam mofturi: cand ti-e foame mananci si pietre! Deci daca ti.e foame mananci, daca nu, nu s-a vazut inca un copil mort de foame care are ce manca.

Buuun! Va multumesc pt intampinare :)

Daca tot e sa discutam despre metoda, apai sa discutam, pentru ca am anumite nelamuriri. Ceea ce ma nedumereste pe mine inca la Monti (cum spuneam sunt doar o incepatoare si probabil mai trece ceva pana sa-mi intre in reflex) este faptul ca orezul, pastele si cerealele (porumbul spre ex) integrale sunt interzise. El zice ca cerealele sunt pentru ingrasat porcii/animalele. Intreb si eu: dar taratele, nu? De ce nu ai manca cereala intreaga cu coaja si miez? Sunt de exemplu diete de detoxifiere cu cereale integrale (oshawa) sau dieta cu grau incoltit.
Eu nu contest ca alte diete sunt nesanatoase (ca de ex. cea bazata exclusiv pe proteine animale: Atkins etc). Si nu contest ca dupa alte diete nu te mentii, ci iei inapoi si poate si mai mult. Dar acelasi lucru ar fi si cu Monti, daca nu ai tine toata viata si viceversa (Daca si alta dieta o tii toata viata te mentii).
Cum spunea si Roxana inca nu inteleg de ce zaharul brun brut extras din sfecla sau din trestie de zahar sunt daunatoare. Desigur ca ele nu ajuta la a slabi, dar de aici pana la a fi daunatoare (exceptie diabeticii si obezii) mi se pare cale lunga. De asemenea, se stie ca mierea este benefica pentru organism in cantitati mici, precum si faptul ca exista terapii cu produse apicole care vindeca diverse boli. Desigur ea nu ajuta la slabire, dar de aici pana la a o declara daunatoare sanatatii, iar mi se pare cale lunga.
Cand vorbim de istoria zaharului ne plasam in timp in urma cu 5000 de ani, cand polinezienii au descoperit ca frunzele unui “tip de iarba inalta” produceau un lichid cu un gust placut, cu care ei au inceput sa isi indulceasca mancarea. Mierea era descoperita cu inca mult inainte. Stra/Bunicile si mamele noastre (si in toata lumea) faceau prajituri macar o data pe saptamana si noi "nimeream" pe la cofetarie adesea, si totusi nu toti copiii de atunci si adultii de azi sunt bolnavi si obezi (dada: toate dulciurile se faceau cu otrava alba: zahar si faina albe). Sunt de acord si eu ca zaharul alb si faina alba sunt otravuri pt organism, asa cum sunt toate produsele prea rafinate. Dar de ce sunt definitiv condamnate si zaharul brun/brut si mierea nu am priceput nici eu inca. De asemenea, am citit ca fructoza nu e un produs sanatos deloc, in timp ce cele doua mentionate sunt produse naturale. Unde e adevarul, adevarat nu stiu inca.

Ceea ce mie imi place foarte mult este dieta mediteraneeana. Ea se bazeaza pe legume, fructe, cereale, carne, mult peste, oua, lactate si branzeturi, ulei de masline EV, otet balsamic. Si pe ea o tii toata viata, dar nu te priveaza de cele mai delicioase preparate si nici de toti nutrientii sanatosi de care organismul are nevoie. Bine, nu este o dieta de slabire, este o dieta pe viata. Insa, personal o gasesc mult mai atractiva decat Monti si se bazeaza pe ingrediente naturale si sanatoase, ca si pe metode de preparare sanatoase. In acest timp MM te lasa sa consumi grasimi pana la 100% (unt, mascarpone, slanina what ever nu are faina, amidon sau zer) fara a mai pomeni de sanatatea arterelor si venelor.
Daca laptele e atat de nociv pt sanatate, de ce este hrana bebelusului?
Sunt niste diferente intre a tine o cura de slabire (cresterea indicelui glicemic bla-bla)si a tine o dieta sanatoasa. Iar eu unele dintre afirmatiile din carte nu le-am digerat inca.

Cum se explica faptul ca la ora actuala, cand toata populatia globului este pe un trend crescator al masei ponderale excedentare, din intreaga Europa/lume italienii sunt singurii care au trend descrescator al excesului de greutate (am citit saptamanile trecute o statistica ...dar vrand sa citez sursa nu am mai gasit-o acum nici sa dau cu tunul), avand in vedere ca ei mananca carbohidrati la fiecare masa (de la cerealele/painea de dimineata, continuand cu paste, rizotto, paine) in amestec cu diverse sosuri care intotdeauna contin si lipide si glucide (pornind de la ulei, pana la branzeturi si carne sau derivate)? Iar laptele full-fat nu nu este doar acceptat, dar si recomandat in dieta lor. In plus de asta au si acele deserturi minunate care sunt bombe calorice, gen tiramissù si alte combinatii cu creme mascarpone sau altele. Ei se mentin, dupa cum spunea cercetarea pe care am citit-o doar datorita dietei mediteraneene, totodata au cea mai mare speranta de viata din Europa (USA nu merita pomenita macar) combinata doar cu putina atentie la cantitati si ingrediente si nu e nevoie sa suprime amestecul de glucide cu lipide etc. Iar dieta mediteraneeana nicicum nu exclude pastele de grano duro si orezul integrale. Care ar fi explicatia dincolo de monti? Eu inteleg ca nu te mai ingrasi cu Monti, dar doar pt ca tii o dieta toata viata. Sunt absolut pentru un mod de viata sanatos (Care pt mine inseamna produse cat mai naturale, fara E-uri si alte porcarii: fructe, legume, carne, peste, oua, lactate, branzeturi, cereale integrale). De asemenea si pe mine ma mira ca Monti nu recomanda sportul, ci sustine chiar contrariul:
"...sportul nu a făcut niciodată pe nimeni să slăbească.
... vă pot garanta că rezultatul este nul.
...Ceea ce pierzi este, de fapt, apa. Iar dacă “îţi arzi caloriile”, aceasta este o cheltuială energetică pe care o vei sustrage din rezervele temporare (glicogenul), cele care sunt alimentate mai ales de consumul de glucide.
La început, când faceţi sport puteţi să constataţi, într-adevăr (dar numai cu un cântar de foarte mare precizie), că au dispărut 200-300 de grame.
Dar după ce vă obişnuiţi să faceţi cu regularitate acest efort muscular, de exemplu sâmbăta, organismul începe să-şi reajusteze treptat “oferta” după noua “cerere”. Dacă îi cereţi mai mult, ei bine, el se va descurca astfel încât să stocheze suficient glicogen pentru a vă satisface cererea.
Foarte repede, veţi putea constata nu numai că nu mai slăbiţi deloc, ci şi că v-aţi recâştigat greutatea iniţială. "

Este doar o curiozitate careia nu i-am gasit inca o explicatie mai logica decat ce spune MM in carte si nu ca as fi eu vreo mare amatoare de sport, actualmente sunt o lenesa si jumatate (prea obosita si stresata ca sa mai imi doresc un mod de relaxare atat de activ), desi spre deosebire de alte persoane care doar acum descopera sportul, eu am facut sport in perioada de dezvoltare (copilarie-adolescenta, chiar pana prin anul III de facultate).

In afara de asta, am mai mentionat cateva intrebari la care inca nu mi.ati raspuns, o sa le caut inapoi ca le-am uitat si eu.

De ce spuneati ca trebuie suc de rosii si rosii decojite speciale, ca din ce etichete am citit la magazin pe toate am vazut doar rosii, apa, sare.
Unde vad sare de lamaie e ok?
De ce e bun orezul basmati? Orezul salbatic ala de la RizoScotti e ok?
Am vazut in Italia orez negru si orez rosu. La noi nu am vazut niciodata nici unul nici altul si nici nu am mancat (orez negru am mancat doar cu nero di sepia si cel salbatic aici vad ca e un amestec de alb cu negru). Dar ingramadita si cu bagajele si nestiind dc sunt Monti inainte de a merge la casa, le-am dus inapoi la raft.

Nu vreau sa starnesc polemici, dar poate nelamuririle mele mai sunt si nelamuriri ale altor persoane si doar daca sunt lamurita in totalitate pot sa imi schimb complet stilul de alimentatie, dincolo de o dieta temporara. Pentru o persoana care nu are timp sa pregateasca masa mai mult de 20 min pe zi, uneori nici atat, Monti este o dieta de privatiuni din pacate :) Mi-as dori mult sa fie altfel, sa am timp si chef (de multe ori stau pe forum in loc sa gatesc, dar sunt ore la care nu mai am energie sa fac mancare), dar asta e adevarul - urat in cazul meu.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#630 Useril este offline   Roxana 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 14 June 2011 - 11:15 PM

Armina, Daniela, va multumesc pentru urare!
Daniela, Montignac cand se refera la faptul ca porumbul si altele sunt folosite pentru ingrasatul porcilor se refera la practici de demult. Sincer, eu nu consider ca exemplul lui este neaparat edificator, in sensul ca daca cea mai mare parte a femeilor din triburile Africii nu consuma oua, aia nu inseamna ca e bine si ca trebuie sa luam aminte la asta!
Dar e clar ca parintii si bunicii nostri nu consumau atatea alimente pline de adaosuri cum consumam noi (a se vedea zaharul care se gaseste aproape prin orice) si, in general, efortul fizic pe care il depuneau era mai intens decat cel pe care il depunem noi.
Graul incoltit e alta mancare de peste. Stii ca prepararea in general creste IG-ul alimentelor. Una e sa mananci grau incoltit (sunt cunoscute beneficiile germenilor) si alta e sa il mananci fiert. Chiar asa, stie cineva indicele graului incoltit?
Zaharul este condamnat pentru ca noi il mancam excesiv. Daca te duci la magazin si cumperi salam, paine, diverse conserve, toate vor avea zahar adaugat. Si se aduna. Ca sa nu mai vorbim de obiceiul nostru prost de a manca un deset dulce dupa masa.
Laptele este hrana bebelusului si atat. E pentru varsta lui, nu pentru noi. Eu cu asta sunt de acord. Sa ne uitam la tot regnul animal.
Orezul basmati asa l-a facut Domnul, cu un IG mai mic.
Eu cred ca Monti nu era de acord cu sportul si a devenit mai lejer in regulile sale cu trecerea timpului pentru ca pur si simplu avea motive personale. Adica nu ii placea sa faca sport si, asa cum recunoaste intr-o carte, vroia sa manance din cand in cand cate o farfurie de cartofi prajiti!

#631 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 11:19 PM

M_rules iti dau dreptate: eu am tinut cure peste cure, orice ca sa ma mentin in jur de 47-52 kg in ultimii 20 ani (de pe la 18 m-a apucat grija). In plus fata de ceea ce spui, cred ca e mai usor/rapid (nu psihic, sau legat de vointa) sa dai jos cand ai multe 35 kg de indepartat, decat atunci cand ai 15, sau cel putin asa cred eu. Eu cu documentarea monti pana acum nu am dat jos, pt ca:
1. fie am mancat prea multe branzeturi (gen brie, camembert), fie prea multe oleaginoase, fie ambele
2. nu am tinut decat de luni-joi inclusiv, in we am cam scrantit-o + saptamana de delegatie+vacanta ...
3. am mai gresit si din nestiinta
4. nu am inca destula determinare pt ca inca nu sunt lamurita cu toate
5. tot aman inceputul serios pe motiv de preludiu ...
In concl mai mult ca sigur ai dreptate: vreo 3/6 luni tb sa tin sever F1 ca sa dau jos cele 15 kg in plus. Doar ca inca nu-s hotarata 100%.

De ce caut tripsuri &tricksuri este pt ca asta mi-a placut prima oara cand am citit despre aceasta metoda: daca ai gresit cu ceva nu trebuie sa te lasi pagubas, pentru ca in orice moment poti indrepta o greseala si nu e totul pierdut la aceasta dieta in cazul ca vreodata ai gresit, cu sau fara voie.

Carmella, merci! Asta doream sa stiu. Dar da-mi te rog exemple de antidoturi cu IG mai mic de 10 in afara de salata si cacao 70%. Pai mama lui iubi, ca si mama mea, pun in chiftele paine muiata si le dau prin faina. Snitelul clasic fac ambele: faina, ou, pesmet. Daca m-ar intreba cum le vreau si daca m-ar si asculta (nu cum mi-a facut cu ciorba de zarzavat) ar fi bine. Sper sa vina si ziua aia. Ma gandesc sa-i cumpar cumnatei cartea Mananc si slabesc. Desi nu are vointa in aceasta directie nici cat negru sub unghie, poate se mai si supara!?

Sissi ai dreptate!

Armina, ma bucur ca esti cu moralul sus si vant la pupa! Asa e: nu-mi place nici aia 70% ce am gustat pana acum, dar de ex Torras cu fructoza imi place. Ma gandeam ca poate si asta o fi buna...cine stie. Oricum din asta nu cred ca pot manca mai mult de 2 patratele, pt ca am mai avut una 100%... si am reusit sa mananc din ea vreo 6 patratele din ianuarie pana acum ... e mai mult un chin decat o placere sa o consum. Dar am luat-o pentru cand ma pun serios pe treaba. Deocamdata strang produse monti la indemana, cartea am citit-o, cred ca mai trebuie sa-mi lamuresc necalritatile, dar cred si ca mai trebuie fie sa recitesc anumite parti din carte, fie sa mai citesc ceva materiale. Spre ex dupa ce am citit dieta Demis Russos am tinut dieta lui la cel mai sever mod si am dat 7 kg jos in 3 sapt, pe care nu le.am mai repus curand la loc (doar dupa vreo 8 ani). Dupa astia 8 ani am pus iar si am dat jos iar cele 7 kg cu dieta de 13 zile (reluata dupa vreo 2-3 ani cu rezultat doar vreo 3 kg slabite). Acum 1 an jumatate le pusesem la loc, plus 8 ramase de la sarcina, iata-ma cu 16 in bloc start sa ma apuc de ceva care da rezultate bune si nu afecteaza sanatatea. De aceea m-am oprit la MM. Nu la fel de motivata ma simt acum dupa ce am citit MM, ca atunci dupa ce am citit Demis R...nu ma convinge tot ce spune el... poate cum spuneti o fi o varianta comerciala a cartii? Cand ceva ma convinge am o vointa de fier. Asa ca tot ce scrieti voi cu multa bunavointa pt care va multumesc, pentru mine e extrem de util.
Si mai ales retetele pe care ati inceput sa le puneti si experimentati, ma inspira din ce in ce mai mult.

Eu sper sa nu va supar ca pun anumite intrebari si sper sa gasesc la voi raspunsurile de care am nevoie. :) Va multumesc anticipat :)

#632 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 11:25 PM

Roxana, multumesc pentru raspunsuri! :)
Eu am mai citit o explicatie cu laptele, care este foarte mare perturbatoare pt digestie: (lactoza parca) formeaza o pelicula pe interiorul stomacului si digestia se face extrem de greu si de aceea produce balonare (teoria era ampla asta e prescurtarea a ceea ce imi amintesc). Asta mi-a atras atentia si de atunci, eu care am probleme de digestie groaznice l-am evitat. Insa mi s-a parut o explicatie mult mai pertinenta decat ceea ce ofera MM in cartea sa. Nu am citit atunci insa ca toate alimentele care contin zer sau acelasi efect.
Sunt si eu perfect de acord cu alimentele industrializate/super-prelucrate si mai ales cele cu adaosuri numite pe scurt Euri sunt daunatoare sanatatii si de aia tb citite etichetele si evitate (asta o fac de multi ani si nu de acum de cand ma preocupa Monti). Dar de ce sa nu mananci paine din cereale integrale dc nu le amesteci cu tarate? aceeasi nedumerire pt paste, orez si alte cereale integrale?

ca zaharul in exces e daunator e clar, la fel cum si fructele in exces sunt daunatoare datorita continutului de zaharuri
ce ma nedumereste este considerarea zaharului brun brut si a mierii ca fiind daunatoare sanatatii

Sincer si eu cu sportul pot sa spun ca vreau ca si monti sa nu-mi misc fundul, dar sa fiu in forma. Si sa mai gust din diverse pacate ale gatlejului din cand in cand (la mine nu-s cartofii prajiti, dar sunt altele).

#633 Useril este offline   Roxana 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 14 June 2011 - 11:28 PM

Dar el nu zice sa nu mananci cereale integrale (paste, paine) ci doar sa nu le amesteci cu grasimi. Noi obisnuim sa le amestecam cu tarate ca se le scadem indicele si sa le putem manca cu grasimi.

#634 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 11:31 PM

Azi am fost cuminte si nu prea (am sarit multe mese si nu mai puteam de foame): mi-am luat la mine 3 rosii taiate, vreo 2 felii de parmezan si un ou, bucatite si stropite cu ulei de masline si seminte de in. Din pacate, ma astepta o groaza de treaba si intalniri la serviciu, a.i. nu am reusit sa gust nimic pana la orele 18. La 22:30 3 piersici mici. Dupa jum de ora vreo 100g alune de padure. Apa doar vreo 2 cani toata ziua! Asta o sa ma omoare pe mine: nu beau apa :) !!!

#635 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 11:32 PM

Vezi postareaRoxana, la 14 June 2011 - 11:28 PM, a spus:

Dar el nu zice sa nu mananci cereale integrale (paste, paine) ci doar sa nu le amesteci cu grasimi. Noi obisnuim sa le amestecam cu tarate ca se le scadem indicele si sa le putem manca cu grasimi.

De acord, dar nu ai sa gasesti o reteta de paste/pizza (painea in sine nu face interesul meu) italiene fara grasimi. Ca vrem noi sa facem paste monti fara grasimi, nu mai sunt paste ... Probabil Sorina/Adriana ma pot contrazice aici.

#636 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 11:36 PM

ah, si inca o chestie unde nu regasesc preocuparea pentru sanatate in dieta MM (recunoc ca e posibil sa nu-mi amintesc eu bine la faza asta): nu mentioneaza care sunt carnurile bune si alea rele. Vrei slanina, jumari, untura, seu: liber atata timp cat nu le combini cu IG>35! Mentioneaza de lipide rele si bune, dar e alta mancare de peste, totul se rezuma la IG-uri si saturate sau nu. Nu zice: carne rosie, porc etc nu-i bun pt sanatate. Carne alba si peste go for it!

#637 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 11:42 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 June 2011 - 08:45 PM, a spus:

Azi:
- mic dejun: 2 foi Wasa 24% fibre cu dulceata de capsuni (facuta in casa) si un bol de ceai de fructe de padure (natural, neindulcit) - ora 6,30
- gustare: un mar - ora 10
- pranz: branza cu rosii si castraveti - ora 14
- cina: omleta cu branza si ton; la sfarsit am baut un pahar de vin rosu - ora 20

pranzul si cina ta sunt o portie normala? eu nu m-as satura cu o farfurioara ... Pui tonul la cutie in omleta? Merge si o rosie alaturi, nu? Ce zici tu aici e ceea ce ai mancat si in F1 strict, corect

#638 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2011 - 11:44 PM

Vezi postareaArmina, la 14 June 2011 - 08:03 PM, a spus:

Astazi:

Gustare: O nectarina
Mic dejun: O felie de Pumpernickel si cafea
Pranz: Conopida si broccoli la cuptor cu sos de smantana, ou, sunculita si cascaval + o salata cu rosii si ardei.
Gustare: O nectarina
Cina: O salata cu rosii, ardei capia, ceapa verde, telemea si o cutiuta de ton scurs de ulei + cateva migdale si Para nuts sau Brasil nuts

Imi place si pranzul si cina, ai citit eticheta de ton? fug sa citesc si eu acum si dc e conform imi iau si eu maine la mine

sa pui si poze dc ai timp sa faci :)
mi-e pofta si de musacaua ta!
abia astept sa-mi fac mousseul, am tot ce-mi trebuie pt el! :)

#639 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 June 2011 - 11:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 June 2011 - 11:44 PM, a spus:

Imi place si pranzul si cina, ai citit eticheta de ton? fug sa citesc si eu acum si dc e conform imi iau si eu maine la mine

sa pui si poze dc ai timp sa faci :)
mi-e pofta si de musacaua ta!
abia astept sa-mi fac mousseul, am tot ce-mi trebuie pt el! :)

Da, tonul avea ulei, apa si sare. Uleiul l-am scurs tot. Eu si inainte scurgeam uleiul de la conserve in caz ca luam cu ulei.
Din ingredientele pentru mousse mie mi-au iesit 3 portioare. Eu zic ca suficient ca altfel nu ma puteam opri din mancat :))). E foarte fin si gustos.

Poze nu am mai pus pentru ca nu am mai gatit elaborat sau am terminat mancarea pentru a doua zi destul de tarziu si nu mai era deloc lumina sa fac o poza ca lumea :D.

#640 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 June 2011 - 10:21 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 June 2011 - 11:42 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 14 June 2011 - 08:45 PM, a spus:

Azi:
- mic dejun: 2 foi Wasa 24% fibre cu dulceata de capsuni (facuta in casa) si un bol de ceai de fructe de padure (natural, neindulcit) - ora 6,30
- gustare: un mar - ora 10
- pranz: branza cu rosii si castraveti - ora 14
- cina: omleta cu branza si ton; la sfarsit am baut un pahar de vin rosu - ora 20

pranzul si cina ta sunt o portie normala? eu nu m-as satura cu o farfurioara ... Pui tonul la cutie in omleta? Merge si o rosie alaturi, nu? Ce zici tu aici e ceea ce ai mancat si in F1 strict, corect

Iubita, eu nu stiu ce inseamna portie normala la tine... eu mananc pana ma satur. Ce sa-ti zic, erau vreo 3-4 rosii, 1 castravete marisor si destula branza. Nici macar nu am reusit sa termin ce aveam la mine (am mancat la munca).
Omleta, bine ca mi-ai adus aminte, am mancaty-o cu rosii. Da, in oua am pus branza, o conserva de ton, usturoi, ceapa verde, marar, partunjel... ce aveam prin casa. Pe acelasi model imi fac cu ciuperci.
Tonul il scurg mereu.
Asa am mancat eu in ultimul an... sau mai bine zis, cam asa.
Sorina

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic