Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1281 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 March 2013 - 12:23 AM

Tot eu :) am gasit pasajul din carte in care vorbeste despre trecere de la hipocaloric la Montignac

Atenţie! Dacă ţineţi, în prezent, un regim hipocaloric, nu treceţi brusc la aplicarea acestei metode. Organismul dumneavoastră se află într-o perioadă de frustrare, iar o cantitate mai mare de hrană, survenită brutal, l-ar putea determina să-şi facă rezerve. Veţi risca să luaţi 2-3 kg, înainte de a slăbi. Pentru a evita aceste kilograme inutile, începeţi să aplicaţi metoda socotind caloriile timp de câteva zile, în continuare şi mărind progresiv raţia cu câte 100 de calorii pe zi.

#1282 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 March 2013 - 08:41 AM

Sorina felicitari in primul rand pentru hotararea pe care ai luat-o, in al doilea rand pentru determinare si nu in ultimul rand pentru rezultatul exceptional! Brava, brava de 3 ori, Sorina!
Multumim mult pentru reportaj, este de ajutor intr-adevar!

Prin urmare am inteles bine ca pranz si seara ai mancat foooarte mult timp carne la gratar cu salata, corect? cat este acest foarte mult timp? si unde sunt branzeturile ascunse in exemplul tau de meniu? Nici dulciuri nu au fost in perioada ta de slabire incluse, cu exceptia cioco 70%?

ceea ce dorea sa spuna Gina, cu observatiile scoase in discutie in ultimele zile a fost exact ce spune Sorina in text la un moment dat mai sus: "de sarbatori am mancat mai mult si cam de toate (mereu monti) si am pus la loc 1,5kg". Deci nu slabesti cu monti, ba posibil si contrariul daca nu ai grija la cantitati. Ma rog ea a zis de calorii, dar eu care nu am tinut vreodata o dieta pe calorii, as sintetiza focusul discutiei lamuritoare din ultimele zile: cantitatea conteaza. La fel Sorina, spunea ca ii place branza cel mai mult, si din punctul asta de vedere uneori exagereaza privind cantitatea. Deci inca o data: cantitatea conteaza, chiar si in monti.

multumesc Sorina & monti girls :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1283 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 March 2013 - 10:34 AM

Vezi postareaCarmella, la 01 March 2013 - 11:44 PM, a spus:

Acum aflu de operatia moatzei si acum imi explic neincrederea ei in ceea ce priveste treaba cu caloriile in Monti. Pentru ca dupa operatie maninci, de nevoie, putin, slabesti si ramii cu impresia ca numai asa se poate slabi. In cazul asta este un pericol, asa cum spune si Monti intr-un capitol din cartea lui. Nu poti sa treci de la o dieta hipocalorica la Monti asa cum il prezentam noi si sa slabesti. Trebuie sa se faca o trecere, nici nu stiu cum recomanda sa faci ca am sarit peste pasajele astea. Nu m-au interesat niciodata pentru ca nu am tinut diete hipocalorice in viata mea. Eu am trecut direct de la o dieta gen Phelps asta la Montignac :) Nu stiu la cite calorii ajungeam inainte, dar am avut mereu mese inalt calorice. Deci la mine n-a fost o schimbare in ceea ce priveste partea asta, dar, repet, la cine e obisnuit organismul cu calorii putine nu e in regula fara niste masuri de precautie. Pentru cine trece de la o dieta necontrolata la Monti e in regula.

Este exact ceea ce cred si eu, ca daca treci de la un mod de alimentatie necontrolat la dieta monti, functioneaza foarte foarte foarte bine si intr-adevar vorbim de reglarea pancreasului, de slabit etc
In schimb dubiul meu este ca poate functiona monti, dar cum mult mai greu si rezultate mult mai slabe in cazul meu de ex., care nici eu nu am tinut diete hipocalorice vreodata, insa am de la 18 ani un regim de alimentatie controlat, bazat pe ingrediente si combinatii sanatoase (fara prajeli, fara paine, fara zahar si fainoase albe, fara foietaje, cocaturi, fara sucuri din comert de nici un fel, fara combinatii de carne cu carbohidrati decat ocazional etc). In practica eu mananc legume cu carne/oua/branze si ceva fructe. Practic eu tin fara sa sa fi citit monti de ani si ani un regim in care mai toate mesele sun tmonti, cu exceptii ocazionale (chiftele, snitele, galuste, perisoare, sarmale, pizza, paste, mamaliga, lipie, foccacia si vreun desert- sa zic din toate adunate in medie 15 exceptii pe luna). Si eu imi controlez reactia in fiecare zi pe cantar si stiu ca dupa mesele acestea cu exceptie, merge acul in sus, apoi cu 2 zile de meniuri in care nu am combinatii de carbohidrati si proteine, sau dulciuri se regleaza greutatea. Nu am sansa mereu sa tin apoi dieta de compensare dupa. Pentru ca nu sonsum carbohidrati aproape deloc la mesele obisnuite, mananc mult: muuuulta friptura cu o salata verde intreaga de exemplu. Si astfel, m-am obisnuit sa mananc mult cantitativ, pt ca te saturi mult mai greu fara carbs si leguminoase.

Ceea ce mi-a adus mie deosebit monti in cunostinte pana acum sunt:
- atentia pe radacinoase fierte. La mine erau legume si erau acceptate in modul meu de viata
- cartoful era acceptabil, necombinat cu proteine, dar nu-l consumam decat rarissim, pt ca prajeli nu mananc, si in restul variantelor il vad ingrasator, cu exceptia celor natur care nu-mi plac.
- nu am stiut ca samburii cruzi pot sa nu ingrase, dar am o problema mare sa ma limitez la 10 migdale.
- nu am stiut ca se pot inlocui in mesele mele care reprezinta exceptii, faina/orezul cu faina de naut sau quinoa ...
- nu am stiut ca se pot face dulciuri neigresatoare montificandu-le si mancandu-le ca masa separata
Problema mea ramane sa micsorez cantitatile si sa incep sa fac inlocuirile.
Poate gresesc.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1284 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 March 2013 - 01:46 PM

[quote name='Daniella' date='02 March 2013 - 10:34 AM' timestamp='1362213258' post='188064']
. Nu poti sa treci de la o dieta hipocalorica la Monti asa cum il prezentam noi si sa slabesti. .

Aceasta problema cu dieta hipocalorica se intampla si la alte diete nu doar la monti(organismul este stresat oarecum, si incerca sa recupereze)

Intrebarea nr.58: Putem incepe metoda Montignac imediat dupa un regim hipocaloric, fara a ne ingrasa? care sunt masurile care trebuiesc luate in aceasta privinta?
Raspuns: Se poate continua un regim hipocaloric cu metoda Montignac, dar trebuie facuta tranzitia foarte progresiv.1. A se suprima toate glucidele cu index glicemic ridicat (ex. cartofi) pentru a-i inlocui cu glucide cu IG foarte mic. 2. A se reintroduce progresiv proteinele fara grasime , crescand progresiv cantitatile: file de pui + peste gatit la abur .3. A se reintroduce foarte progresiv grasimile bune: ulei de masline, peste gras. Pe scurt, trebuie trecut la faza 1 marind progresiv cantitatile calorice. A se prevedea o tranzitie de 2 la 3 luni.



Intrebarea nr. 36:Care sunt cantitatile admise la o masa? Am inteles din cartile lui Michel Montignac ca poti sa mananci pana iti potolesti foamea, dar se poate intr-adevar manca fara a cantari alimentele daca vrei sa slabesti?
R: Metoda Montignac nu indica cantitati in masura in care experienta arata ca buna alegere a glucidelor cu IG scazut, ca si un aport protidic suficient, induc rapid senzatia de satietate.La inceput, este bine totusi a se limita la portii normale, adica cele care se mananca in Franta, care sunt adeseori de 2 la 3 ori inferioare celor care se servesc in restaurantele din SUA.




Ceea ce mi-a adus mie deosebit monti in cunostinte pana acum sunt:
- atentia pe radacinoase fierte.

Este voie ptr faza 1 in supele de zarzavat dar in cantitate mica, iar in faza 2 a tot in cantitate mica dar si in supele de carne. Morcov fiert IG=50 telina si pastarnacul au Ig=85* gatite dar 1* inseamna chiar adca au un IG ridicat, sarcina glicemica este mica si atunci in cantitati mici sunt admise.
- cartoful era acceptabil, necombinat cu proteine, dar nu-l consumam decat rarissim,

In F2 poti de 2 ori pe an, cartoful alb/roz prajit sau cum o fi el si se considera abatere pe care trebuie sa o repari in aceiasi zi. Abaterea sa fie rara.

Cartofii dulci au IG=50 aste inseamna ca iarasi
se pot consuma fara proteine/lipide doar cu legume si cantitate mica grasimi bune.Si astia mai rarutz ca`i mai dragutz.


Intrebarea nr. 5:Cum sa repari abaterile?
R:Facem o abatere cind mancam o glucida rea (IG ridicat). Sa repari o abatere, aceasta inseamna ca se va incerca ca atunci cand mananci o glucida rea (IG ridicat), sa o neutralizezi. Pentru aceasta, trebuie aplicate doua reguli:

I-a regula - compensarea: pentru a neutraliza riscul hiperglicemiei, care urmeaza consumului unei glucide cu IG ridicat, trebuie sa consumi o glucida cu IG mic.Al doilea trebuie deci sa compenseze efectul glicemiant al primului.

-aII-a regula : anticiparea- pentru ca efectul compensatoriu sa fie eficace, trebuie neaparat ca glucidele compensatorii sa fie consumate in prealabil. Exemplu : abaterea voastra va consta in consumul de cartofi prajiti. Va fi suficient sa consumati un fel de cruditati inainte. Obiectivul este de a obtine o rezultanta glicemica a mancarii care sa fie mai mica de 50.


- nu am stiut ca samburii cruzi pot sa nu ingrase, dar am o problema mare sa ma limitez la 10 migdale.

Ce arata cercetarile

Studiile au stabilit ca toate tipurile de migdale cunscute aduc o stare treptata de satietate si cresterea foarte lenta in sange a zaharului provenind de la alte alimente, ceea ce impiedica aparitia senzatiei de foame.

Migdalele ca atare nu actioneaza in mod direct contra formarii grasimilor, ci actioneaza indirect, prin blocarea senzatiei de foame despre care am vorbit mai sus si, mai ales, evitand accentuarea acesteia, atunci cand nici macar cei hotarati sa-si impuna un regim alimentar nu mai rezista.

Ca urmare, nu ne mentinem silueta pentru ca mancam migdale. O mentinem pentru ca migdalele ne potolesc apetitul de a fi gurmanzi, determinandu-ne o alimentatie echibrata, fara alte eforturi din partea noastra.

Nu se recomanda folosirea migdalelor ca aliment in cantitati mari. Sunt suficiente cateva boabe la micul dejun, pentru ca o lunga perioada de timp pe parcursul zilei sa te simti plin, iar nivelul zaharului sa se mentina constant.

Doza consumata la micul dejun este suficienta pentru intreaga zi, iar "rontairea" migdalelor in stilul in care consumam alune privind filmul la televizor, este, asa cum se va arata mai jos, mai mult daunatoare decat utila.

Cum consumam migdalele

Nu se recomanda consumarea boabelor de migdale mestecate cu dintii. Calea cea mai indicata de dieteticieni este maruntirea lor prin masina manuala de maruntit nuci, sau rasnirea la masinile electrice.

Boabele rasnite se introduc, ca amestec, in diferite preparate, de obicei deserturi

Specialistii atrag insa atentia ca nu trebuie sa exagerati cu consumul prea mare de migdale. Nevoile zilnice ale organismului nu depasesc 5-6 boabe de marime mijlocie.

O cantitate mai mare, utilizata in fiecare zi, duce la un fel de supradozaj si chiar la dependenta, o manifestare asemanatoare celor provenite din droguri.

Boabele nemaruntite in prealabil sau nerasnite au dazavantajul ca prelucrarea incompleta intre dinti face sa patrunda fragmente mari in stomac, ingreunand digestia si anuland o parte din efectele benefice pe care contam.

Alte bneneficii de pe urma migdalelor

In afara faptului ca ne feresc de riscul obezitatii, migdalele contribuie la echilibrul in corp a unor substante cum sunt flavonoidele, care elimina o buna parte din toxine si favorizeaza asimilarea substantelor utile.



- nu am stiut ca se pot inlocui in mesele mele care reprezinta exceptii, faina/orezul cu faina de naut sau quinoa ...
- nu am stiut ca se pot face dulciuri neigresatoare montificandu-le si mancandu-le ca masa separata
Problema mea ramane sa micsorez cantitatile si sa incep sa fac inlocuirile.
Poate gresesc.


Toate astea le sti de azi inainte!

Sper sa fie de folos !

[quote]

#1285 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 March 2013 - 02:51 PM

Vezi postareaCarmella, la 01 March 2013 - 11:44 PM, a spus:

Sorina, povestea ta e foarte mobilizatoare ^_^ Felicitari pentru realizare!



Multumesc mult!


Vezi postareaCarmella, la 02 March 2013 - 12:14 AM, a spus:



Bravo si pentru sfatul asta! :cheers:
Eu as vrea sa adaug doar faptul ca documentare inseamna in primul rind cartea lui Montignac si abia apoi sfaturile de pe forum si cred ca toate cele care tin Monti sint de acord cu mine. Nu exista vreo intrebare la care principiile cuprinse in carte sau tabelele cu IG-uri sa nu-ti raspunda.


Eu chiar asa am facut. Citeam la sezatoare ca titlu informativ, de curiozitate, dar pana cand nu am citit cartea de multe ori (moamaaaa ce confuzie aveam in teasta) nu m-am implicat foarte mult.
Mi-aduc aminte, ca la un moment dat, facusem o fixatie cu intrebarile pe biata fasole... exasperasem bietele fete. Ce sa va zic, pt mine era o problema existentiala in acel moment. Imi vine sa rad acum, dar atunci eram amarata rau de tot.
De asta tind sa-i inteleg pe incepatori...


Vezi postareaDaniella, la 02 March 2013 - 08:41 AM, a spus:

Sorina felicitari in primul rand pentru hotararea pe care ai luat-o, in al doilea rand pentru determinare si nu in ultimul rand pentru rezultatul exceptional! Brava, brava de 3 ori, Sorina!
Multumim mult pentru reportaj, este de ajutor intr-adevar!

Prin urmare am inteles bine ca pranz si seara ai mancat foooarte mult timp carne la gratar cu salata, corect? cat este acest foarte mult timp? si unde sunt branzeturile ascunse in exemplul tau de meniu? Nici dulciuri nu au fost in perioada ta de slabire incluse, cu exceptia cioco 70%?

ceea ce dorea sa spuna Gina, cu observatiile scoase in discutie in ultimele zile a fost exact ce spune Sorina in text la un moment dat mai sus: "de sarbatori am mancat mai mult si cam de toate (mereu monti) si am pus la loc 1,5kg". Deci nu slabesti cu monti, ba posibil si contrariul daca nu ai grija la cantitati. Ma rog ea a zis de calorii, dar eu care nu am tinut vreodata o dieta pe calorii, as sintetiza focusul discutiei lamuritoare din ultimele zile: cantitatea conteaza. La fel Sorina, spunea ca ii place branza cel mai mult, si din punctul asta de vedere uneori exagereaza privind cantitatea. Deci inca o data: cantitatea conteaza, chiar si in monti.

multumesc Sorina & monti girls :hungry:


Multumesc, Daniella!

Intr-adevar eu sunt una care mananca. Intodeauna am recunoscut chestia asta.
Sa-ti povestesc o chestie care mi-a zis-o un prieten dupa vreo cateva luni de monti cand deja rezultatele erau vizibile si din avion.
Mancam impreuna intr-o duminica si la sfarsitul mesei il vad ca se uita lung la mine. Il intreb daca s-a intamplat ceva si mare mi-a fost surpriza sa aud urmatoarea chestie: "Auzi, eu te-am urmarit toata masa cat ai mancat. Pai, tu ai mancat mai mult ca mine."
- Asa, si care-i problema?
- Pai, tu ai slabit o caruta si eu tot peste suta de kile sunt.
Asa ca vezi matale, un barbat mi-a zis ca mananc mult... deci, chiar mananc mult. Asta in mod normal.
Acum, sincer, nu stiu cat de mult poate fi. Poate am doar impresia ca mananc mai mult, cine stie? Poate mai mult decat prietenele mele silfide.
Sa-ti dau un exemplu de cina de saptamana acesta: o farfurie jumate de ciulama de ciuperci, 3 piftele si o farfuriuta de varza murata. E mult, e putin, nu stiu! Dar m-am oprit cand m-am simtit satula.

Branza, alta problema. Mi se intampla sa am 3 mese pe zi care sa o contina, cum pot sa o mananc o data la 2-3 zile. Fac si eu excese, ca de om sunt.

Nu mai spun de dulciuri... Cand am spus ca de sarbatori am pus pe mine, nici nu se putea altfel. Fiecare masa avea desert. Stateai cu orele la masa... cand ar trebui sa dureze maxim o ora. In companie se mananca mai mult decat ar trebui... si tot asa, lista-i lunga.
Chestii care in mod normal nu le fac. Pana la urma mancarea era monti, dar regulile de bun simt nu prea erau respectate.
A, si sa nu uit, paharul meu de vin de la sfarsitul saptamanii, de sarbatori nu prea a fost respectat. Am mai sarit calul.
Deci vezi tu, am gresit eu, nu monti, de sarbatori.
Sorina

#1286 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 March 2013 - 03:29 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 March 2013 - 08:41 AM, a spus:


Prin urmare am inteles bine ca pranz si seara ai mancat foooarte mult timp carne la gratar cu salata, corect? cat este acest foarte mult timp?
Nici dulciuri nu au fost in perioada ta de slabire incluse, cu exceptia cioco 70%?




Cand am inceput monti nu munceam, asa ca activitate fizica ioc. Eram acasa si as fi putut sa ma desfasor cum vroiam in bucatarie, dar pt ca eram la inceput, ca sa nu gresesc, am ales calea cea mai sigura carne cu salata.
Cam asa arata pranzul meu. Carnea era la piastra, nu la gratar. Gratarul e atributia sotului si se face duminica si de sarbatori... nu intelege ca doar asta facem duminica, dar cand avem chef soata e la comenzi.
Seara era un felul doi, cu sau fara carne, sau o tarta sarata, sau spaghetti fara sa le asociez cu grasimi.
Ma rog, o chestie destul de monotona la inceput pt cateva luni, pana cand m-am dat pe brazda cu monti. Apoi a intrat fantezia in joc si inceputul muncii, implicit muuuult activitate fizica.
Dar un 6 luni de tatonari am avut, sa stii. Si cred ca nici acum, cu munca nebuna care o am, nu difera foarte mult situatia mea monti fata de inceputuri.
Cam plictisitor, dar imi scot parleala cu dulciurile.
Viata mea e asa acum si m-am impacat cu ideea.

Stai ca uitai de dulciuri. La inceputuri foarte rar sau deloc. Doar la sfarsit de saptamana si oricum fara faina.
Sorina

#1287 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 March 2013 - 04:04 PM

[quote name='sorinadaniela' date='02 March 2013 - 03:29 PM'
[quote]

sorina,

in mesajele mele dau exemple genul''cu patura in cap'' dar sincer fara vreo adresa anume. Am vrut doar sa clarificam cum este cu ''monti zice ca poti minca oricat''. Deci fara suparare da?

De sarbatori, explica fetelor ca tu de fapt ai pus pe tine chiar cu papica monti, ptr ca ai papat si iar papat fara sa tii cont de intervalul de timp intre mese.Asta este deductia mea cu privire la cel 1,5kg pus de sarbatori.

Si eu tot asa fac dulciurile in we poate ca mai scap si peste saptamana dar eu mi`am format un fix din anii trecuti cand tineam disociata pe mese. De ex: daca stiam ca am si dulce, atunci papama ce papam mai usurel asa si dulcele ala era o masa si apa atata. Chestia asta a revenit si acum deci eu aseara am papat clatitele alea ca cina si atata am baut apa. Ieri oricum nu prea am avut pofta de minacre si am papat asa sa nu treaca cum am mai spus sa nu treaca ziua si sa nu pap cele 3 mese cu interval normal intre ele. Azi de ex,am papat un coltzuc de painica integrala goala de dimineata in masina ca nu am avut vreme acasa de papat si am papat la 12:30 o jumara de gasca de aia asa crocanta bine cu 2 oua ochi, varza murata cu legume si 1/2 ce a mai ramas dintr`un rulou de ala 50/50 ruloul ptr jumara ca puteam minca oole si fara paine. Deci, am 2 mese pana la ora asta da? deseara vad eu ce mai pap ca la mine faza cu 3 ore inainte de culcare nu este valabila ptr ca eu si la 21:00 - 22:00 daca pap ceva pina la 02 cand ma culc eu.....

Am painica integrala grau+secara la crescut , iar cum o bag in cuptor imediat pun la malaxor pitutzele noastre 50/50 si plec in vajaiala.

#1288 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 March 2013 - 05:22 PM

Intreb aici,ca vad ca topicul asta are trafic mare Imagine postata
Cum se poate face glutenul acasa?
Vreau si eu sa fac painicile tale,cerra,dar nu am gluten.

Inca ceva;sunt tare bucuroasa!Mi-am cumparat astazi rasnita de cafea si am macinat boabele de naut fara probleme.A mers brici Imagine postata
Mi-am macinat deja cam juma de kil de naut,am macinat fructoza,niste tarate de ovaz.Sa vad ce mai gasesc de macinat pana diseara,ca sunt indragostita de rasnita si nici macar nu a fost scumpaImagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1289 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 March 2013 - 05:58 PM

[quote name='petunie' date='02 March 2013 - 05:22 PM' timestamp='1362237754' post='188098']

Cum se poate face glutenul acasa?
Vreau si eu sa fac painicile tale,cerra,dar nu am gluten.

Stiu ca se face apa cu faina apoi se tot spala aluatul pina ramai cu un pumn de gluten este elastic si se intinde. Nu stiu cantitatile apa+faina.

Inca ceva;sunt tare bucuroasa!Mi-am cumparat astazi rasnita de cafea si am macinat boabele de naut fara probleme.A mers brici
Mi-am macinat deja cam juma de kil de naut,am macinat fructoza,niste tarate de ovaz.Sa vad ce mai gasesc de macinat pana diseara,ca sunt indragostita de rasnita si nici macar nu a fost scumpaImagine postata
[quote]

Ma bucur ca ti`ai gasit rasnita!

Sa o folosesti sanatoasa si sa nu o arzzi:)

Fara gluten, painicile ies batute, umede in interior. Mie nu mi`au placut asa si am tot incercat diferite variante pina am ajuns la asta. O fi el glutenul cum se zice rau, dar noi nu avem intoleranta la el si nu avem probleme. Fac painicile astea 1 pe saptamana.

#1290 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 March 2013 - 06:15 PM

Vezi postareacerra, la 02 March 2013 - 05:58 PM, a spus:

Stiu ca se face apa cu faina apoi se tot spala aluatul pina ramai cu un pumn de gluten este elastic si se intinde. Nu stiu cantitatile apa+faina.


Ma bucur ca ti`ai gasit rasnita!

Sa o folosesti sanatoasa si sa nu o arzzi:)

Fara gluten, painicile ies batute, umede in interior. Mie nu mi`au placut asa si am tot incercat diferite variante pina am ajuns la asta. O fi el glutenul cum se zice rau, dar noi nu avem intoleranta la el si nu avem probleme. Fac painicile astea 1 pe saptamana.



Mersi,cerra,poate vine vreo fata care stie si proportii la apa+faina.Daca nu,atunci imi mai fac o portie de paine dupa reteta lui M_Rules,dar vroiam sa incerc si reteta ta Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1291 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 March 2013 - 06:30 PM

[quote name='petunie' date='02 March 2013 - 06:15 PM' timestamp='1362240959' post='188102']
[quote name='cerra' date='02 March 2013 - 05:58 PM' timestamp='1362239894' post='188101']
Stiu ca se face apa cu faina apoi se tot spala aluatul pina ramai cu un pumn de gluten este elastic si se intinde. Nu stiu cantitatile apa+faina.


Ma bucur ca ti`ai gasit rasnita!

Sa o folosesti sanatoasa si sa nu o arzzi:)

Fara gluten, painicile ies batute, umede in interior. Mie nu mi`au placut asa si am tot incercat diferite variante pina am ajuns la asta. O fi el glutenul cum se zice rau, dar noi nu avem intoleranta la el si nu avem probleme. Fac painicile astea 1 pe saptamana.
[/quote]


Mersi,cerra,poate vine vreo fata care stie si proportii la apa+faina.Daca nu,atunci imi mai fac o portie de paine dupa reteta lui M_Rules,dar vroiam sa incerc si reteta ta
[quote]

Du te aici la index si vezi postarea lui M_rules Gogosi F1 si are reteta de gluten si chiar un video atasat.

#1292 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 March 2013 - 07:27 PM

Aaa,mersi ,Cerra si M_Rules! Ma duc sa-mi fac glutenImagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1293 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 02 March 2013 - 08:58 PM

Sorinadaniela :lol:,

Mai mult decat impresionanta povestea ta.
Nu cred ca pot sa spun in suficiente cuvinte profunda mea admiratie :lol:



Vezi postareasorinadaniela, la 02 March 2013 - 02:51 PM, a spus:

Branza, alta problema. Mi se intampla sa am 3 mese pe zi care sa o contina, cum pot sa o mananc o data la 2-3 zile. Fac si eu excese, ca de om sunt.


Pot sa indraznesc sa spun ceva fara sa inteleaga nimeni din asta ca as ataca, chestiona sau m-as impotrivi eu in vreun fel voua sau lui Montignac?
Nu am nici cea mai mica intentie in a face cele enumerate mai sus.

Unul din lucrurile pe care le face mancarea este sa produca senzatia de multumire, de "ma simt bine".
Serotonina este produsa in organism cu ajutorul unui aminoacid- triptofan.
Care este exact nivelul de serotonina optim si de cat triptofan avem nevoie in dieta, bineinteles ca depinde de la un organism la altul.
Branza este unul din alimentele care contine triptofan, acesta poate sa fie unul din motivele ptr care iti place(si/sau nevoia de fosfor, zinc, calciu sau ce mai contin branzeturile).

Triptofanul se asimileaza in prezenta carbohidratilor si asa se produce serotonina.Asa se explica de ce unele combinatii alimentare sunt "comfort food".De asemenea, vitamina B si omega 3 au si ele un aport important.
Lista de alimente care contin triptofan este destul de lunga.

Sorina, sper sa nu ma intelegi gresit.Departe de mine gandul de a-ti numara eu tie branzeturile sau farfuriile pe care le mananci.
Vreau doar sa spun ca este dificil sa limitam ceva daca nu avem grija de nevoia pe care o simte organismul de acel ceva.

Daca nevoia organismului este de triptofan/serotonina, poate sa ne fie pofta de branza(sau altceva din alimentele care-l contin).Daca mancam branza cu- sa zicem- mar(stiti voi foarte bine ce combinatii sunt permise, ce carbohidrati, eu dau un exemplu la intamplare), triptofanul se asimileaza, ne simtim bine si intervine si senzatia de satietate mai repede.

Sau preferinta ptr branza poate sa fie nevoia de fosfor sau zinc, si aici iar este o lista lunga de alimente care le contin.Poate ca organismul tau are nevoie de cu totul altceva decat cele pe care le-am enumerat eu(branza contine si calciu samd)

Doar tu poti sa-ti dai seama ce anume iti cere organismul si cu ce anume poti inlocui in cazul in care nu esti multumita si vrei sa schimbi dintr-un considerent sau altul (considerent care poate sa fie, de ex, cantitatea de grasime din branza).

Niste exemple absolut la intamplare: usturoiul si broccoli contin fosfor, crevetii contin zinc, triptofan se gaseste in algele marine.Acestea sunt doar exemple, dar exista o varietate de alimente care sa-ti aduca necesarul de vitamine/minerale pe care le iei de obicei din branza.Totul este sa le mananci si pe acelea, iar asa se reduce de la sine consumul de branza.

#1294 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 01:08 AM

Fetele,

Ia luati o chifla de la cerra ca poate va este fomica putin:)

Nu sunt mari, sunt exact cat erau chiflele de la impinge tava pe vremea ceausista.

Azi, ptr ca trebuia sa mergem la prietena mea si stiam clar ca sotul ei si fata ei vor pitutele mele , am facut aceiasi portie de aluat dar am facut 4 pitute in plus fata de cum fac normal ptr ca am copt si o integrala si nu mai aveam chef iarasi de macinat de stat dupa ele.

Serviti cu incredere sunt foarte bune

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13622655384933.jpg

#1295 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 March 2013 - 03:26 PM

Pe mine ma apucat harnicia azi:)

Am facut lapte de cocos si sa nu arunc dupa stoarcere cocosul, am mai adaugat niste cocos fulgi si am ochit eu mai de mult pe foodgawker niste macaroons easy coconut si cu modificarilr de rigoare, i`am facut azi si in plus i`am si umplut cu caise uscate. Sa vedem ce o sa iese in final. Sunt la copt.

#1296 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 05 March 2013 - 12:07 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 March 2013 - 02:51 PM, a spus:


Eu chiar asa am facut. Citeam la sezatoare ca titlu informativ, de curiozitate, dar pana cand nu am citit cartea de multe ori (moamaaaa ce confuzie aveam in teasta) nu m-am implicat foarte mult.
Mi-aduc aminte, ca la un moment dat, facusem o fixatie cu intrebarile pe biata fasole... exasperasem bietele fete. Ce sa va zic, pt mine era o problema existentiala in acel moment. Imi vine sa rad acum, dar atunci eram amarata rau de tot.
De asta tind sa-i inteleg pe incepatori...


Sorina draga , impresionanta povestea ta :toothy9;
Cu siguranta povestea ta ajuta pe foarte multe fete ..si nu numai ..esti un exemplu demn de urmat .
Felicitari ! Toata stima si tot respectul !

Ma bucur ca-i intelegi pe incepatori si nu ai uitat deunde ai plecat , imi permit sa spun asta ptr ca la inceputurile mele monti habar nu aveam de nimic , exact cum ai povestit si tu , eu am exasperat fetele cu intrebari despre fructoza :floare: si mi-ai sarit tu in ajutor , habar nu ai ce fericita ma fost , te voi tine minte toata viata .

#1297 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 05 March 2013 - 12:11 AM

Vezi postareapetunie, la 02 March 2013 - 07:27 PM, a spus:

Aaa,mersi ,Cerra si M_Rules! Ma duc sa-mi fac glutenImagine postata

Sa ne spui si noua daca ai reusit sa faci glutenul acasa
Eu am incercat odata , dar am spalat la el pana nu am ramas cu nimic :toothy9; Sper sa nu patesti si tu ca mine , bafta !

#1298 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 05 March 2013 - 12:14 AM

Vezi postareacerra, la 04 March 2013 - 03:26 PM, a spus:

Pe mine ma apucat harnicia azi:)

Am facut lapte de cocos si sa nu arunc dupa stoarcere cocosul, am mai adaugat niste cocos fulgi si am ochit eu mai de mult pe foodgawker niste macaroons easy coconut si cu modificarilr de rigoare, i`am facut azi si in plus i`am si umplut cu caise uscate. Sa vedem ce o sa iese in final. Sunt la copt.

Cerra draga ,, te invidez , in ghilimele normal ,, la tine ziua parca are 48 de ore , tu chiar esti o zana :toothy9;
Eu sunt furioasa foc pe mine, parca nu reusesc sa termin nici pe sfert la cate mi-ar place si ar trebui sa fac .
Cand ma uit la bunatatile ce le faci , mor incet , pacat ca stai departe de mine

PS: Cera , iti aduci aminte ca te-am rugat sa ma ajuti sa scap de ceata care o aveam in legatura cu grasimi bune si rele . Oare nu ar fi bine sa fie pusa si aici o listuta ,tu explici asa frumos si poate mai sunt fete pe care le-ar ajuta sa inteleaga mai usor , asa se evita confuziile si pare mult mai usor acesti mod de viata ptr incepatori

PS: va rog sa ma iertati daca am sugerat ceva gresit ,darimi doresc mult sa le fie cat mai usor celor care-s la inceput de drum. va multumesc

Salut toate fetele .

#1299 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 March 2013 - 01:16 AM

[quote name='valery' date='05 March 2013 - 12:14 AM'

PS: Cera , iti aduci aminte ca te-am rugat sa ma ajuti sa scap de ceata care o aveam in legatura cu grasimi bune si rele . Oare nu ar fi bine sa fie pusa si aici o listuta ,tu explici asa frumos si poate mai sunt fete pe care le-ar ajuta sa inteleaga mai usor , asa se evita confuziile si pare mult mai usor acesti mod de viata ptr incepatori


[quote]
Fetele stiu deja din carte. Blogul cu intrebari si raspunsuri traduse dupa site oficial, nu stiu daca am voie sa ii pun link aici.

Dar pot face asta:
Din carte

REZUMAT
Proteinele sunt substanŃe care se află în numeroase alimente de origine animală şi vegetală: carne, peşte, ouă, lactate şi
leguminoase. Sunt indispensabile organismului şi nu îngraşă.
Glucidele sau hidraŃii de carbon sunt substanŃe care sunt transformate în glucoză. Se găsesc în alimente care, la
origine, conŃin fie zahăr (fructe, miere), fie amidon (făină, cereale, făinoase). AbsorbŃia glucidelor se face pe stomacul gol, la
un interval de timp egal cu ingerarea lor. Sunt clasificate în funcŃie de puterea lor glicemică, măsurată prin indicele glicemic. Se
poate face, de asemenea, diferenŃa între “glucidele bune”, cu indice scăzut, şi ,,glucidele rele”, cu indice glicemic ridicat.
Lipidele sunt substanŃe a căror origine poate fi atât animală, cât şi vegetală. Acestea sunt grăsimi (carne, mezeluri,
peşte, unt, ulei, brânzeturi). Unele dintre ele pot mări colesterolul (carne, lactate), altele, dimpotrivă, contribuie la scăderea lui
(uleiul de măsline etc.).
Fibrele alimentare (celuloza): în această categorie intră toate legumele verzi (salate, andive, praz, spanac, fasole
verde), dar şi unele legume uscate, fructele şi cerealele în stare brută, care conŃin fibre în mare cantitate. Trebuie să fie
consumate frecvent, deoarece insuficienŃa lor duce la carenŃe grave.

Grasimi bune
Aceste grasimi nu se transforma cu una, cu doua in depozite de grasimi. Ajuta la scaderea glicemiei.

ulei de masline
grasime de rata
grasime de gasca
avocado
ulei de floarea soarelui
seminte de floarea soarelui
ulei de alune, alune
nuci
ulei de nuci
ulei de porumb
nuci Macadamia
nuci
nuci de Brazilia
migdale
seminte de in
seminte de dovleac
ulei de dovleac

Acizii grasi omega-3 multiplu nesaturati de provenienta animala ulei de peste
hering
somon
ton
sardine
macrou
Acizii grasi Omega 3 multiplu nesaturati nu se depun (nu se transforma in depozite de grasimi) si chiar ajuta la slabit.

#1300 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 March 2013 - 11:10 AM

Vezi postareavalery, la 05 March 2013 - 12:11 AM, a spus:

Sa ne spui si noua daca ai reusit sa faci glutenul acasa
Eu am incercat odata , dar am spalat la el pana nu am ramas cu nimic Imagine postata Sper sa nu patesti si tu ca mine , bafta !



Am facut ca in video postat de M_Rules la reteta de mai jos.Eu am spalat in patru ape,mi-a ramas 103g gluten; nu a iesit asa neted ca si in video,dar avand in vedere ca painea dupa reteta Cerrei a iesit bine,inclin sa cred ca mi-a reusit si glutenul :)

http://artaculinara....3-gogosi-monti/
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi