Carmella, la 01 March 2013 - 11:44 PM, a spus:
Sorina, povestea ta e foarte mobilizatoare

Felicitari pentru realizare!
Multumesc mult!
Carmella, la 02 March 2013 - 12:14 AM, a spus:
Bravo si pentru sfatul asta!
Eu as vrea sa adaug doar faptul ca documentare inseamna in primul rind cartea lui Montignac si abia apoi sfaturile de pe forum si cred ca toate cele care tin Monti sint de acord cu mine. Nu exista vreo intrebare la care principiile cuprinse in carte sau tabelele cu IG-uri sa nu-ti raspunda.
Eu chiar asa am facut. Citeam la sezatoare ca titlu informativ, de curiozitate, dar pana cand nu am citit cartea de multe ori (moamaaaa ce confuzie aveam in teasta) nu m-am implicat foarte mult.
Mi-aduc aminte, ca la un moment dat, facusem o fixatie cu intrebarile pe biata fasole... exasperasem bietele fete. Ce sa va zic, pt mine era o problema existentiala in acel moment. Imi vine sa rad acum, dar atunci eram amarata rau de tot.
De asta tind sa-i inteleg pe incepatori...
Daniella, la 02 March 2013 - 08:41 AM, a spus:
Sorina felicitari in primul rand pentru hotararea pe care ai luat-o, in al doilea rand pentru determinare si nu in ultimul rand pentru rezultatul exceptional! Brava, brava de 3 ori, Sorina!
Multumim mult pentru reportaj, este de ajutor intr-adevar!
Prin urmare am inteles bine ca pranz si seara ai mancat foooarte mult timp carne la gratar cu salata, corect? cat este acest foarte mult timp? si unde sunt branzeturile ascunse in exemplul tau de meniu? Nici dulciuri nu au fost in perioada ta de slabire incluse, cu exceptia cioco 70%?
ceea ce dorea sa spuna Gina, cu observatiile scoase in discutie in ultimele zile a fost exact ce spune Sorina in text la un moment dat mai sus: "de sarbatori am mancat mai mult si cam de toate (mereu monti) si am pus la loc 1,5kg". Deci nu slabesti cu monti, ba posibil si contrariul daca nu ai grija la cantitati. Ma rog ea a zis de calorii, dar eu care nu am tinut vreodata o dieta pe calorii, as sintetiza focusul discutiei lamuritoare din ultimele zile: cantitatea conteaza. La fel Sorina, spunea ca ii place branza cel mai mult, si din punctul asta de vedere uneori exagereaza privind cantitatea. Deci inca o data: cantitatea conteaza, chiar si in monti.
multumesc Sorina & monti girls

Multumesc, Daniella!
Intr-adevar eu sunt una care mananca. Intodeauna am recunoscut chestia asta.
Sa-ti povestesc o chestie care mi-a zis-o un prieten dupa vreo cateva luni de monti cand deja rezultatele erau vizibile si din avion.
Mancam impreuna intr-o duminica si la sfarsitul mesei il vad ca se uita lung la mine. Il intreb daca s-a intamplat ceva si mare mi-a fost surpriza sa aud urmatoarea chestie: "Auzi, eu te-am urmarit toata masa cat ai mancat. Pai, tu ai mancat mai mult ca mine."
- Asa, si care-i problema?
- Pai, tu ai slabit o caruta si eu tot peste suta de kile sunt.
Asa ca vezi matale, un barbat mi-a zis ca mananc mult... deci, chiar mananc mult. Asta in mod normal.
Acum, sincer, nu stiu cat de mult poate fi. Poate am doar impresia ca mananc mai mult, cine stie? Poate mai mult decat prietenele mele silfide.
Sa-ti dau un exemplu de cina de saptamana acesta: o farfurie jumate de ciulama de ciuperci, 3 piftele si o farfuriuta de varza murata. E mult, e putin, nu stiu! Dar m-am oprit cand m-am simtit satula.
Branza, alta problema. Mi se intampla sa am 3 mese pe zi care sa o contina, cum pot sa o mananc o data la 2-3 zile. Fac si eu excese, ca de om sunt.
Nu mai spun de dulciuri... Cand am spus ca de sarbatori am pus pe mine, nici nu se putea altfel. Fiecare masa avea desert. Stateai cu orele la masa... cand ar trebui sa dureze maxim o ora. In companie se mananca mai mult decat ar trebui... si tot asa, lista-i lunga.
Chestii care in mod normal nu le fac. Pana la urma mancarea era monti, dar regulile de bun simt nu prea erau respectate.
A, si sa nu uit, paharul meu de vin de la sfarsitul saptamanii, de sarbatori nu prea a fost respectat. Am mai sarit calul.
Deci vezi tu, am gresit eu, nu monti, de sarbatori.