Daniella, la 24 May 2011 - 09:12 PM, a spus:
M_rules ne-ai cam evitat

come back to us!
sunca nu stiu cum era, dar vedeam albastru de foame si eram la supermarket pe la 9, trezita de la 5, sa-mi iau ceva pe drum si doar branza mi-a dat prin tartacuta. Migdale, caju nu avea. Carne? ce puteam sa iau din supermarket la gata?... mai aveam 4 ore de mers pana la serviciu, unde ma astepta nimic ...asa ca ieri a fost o zi pe drum si atat am putut sa fac in speranta sa fiu cat mai aproape de adevar ... Trebuie sa mai studiez ce pot cumpara pt a manca nepreparat asa de la supermarket direct ...
nu stiu ce ziceti voi la tipuri de fasole? ...fasole boabe uscata cum e pe la noi ...
cu mazarea, ai zis ca e voie proaspata sau congelata, e adevarat, dar trebuie sa revin eu in carte unde zice Monti de fainoase ...ca uite mi-a ramas asa, probabil gresit ca sunt de evitat in F1
Daca mananci rulada de carne dimi, pranz si cina cu carne nu se strange prea multa carne/prea multe proteine? Mie mi-ar placea asa, ca sunt carnivora.
Mazarea proaspata/congelata e ok si merge cu carne.
Green peas (fresh) 35
Fasolea e fasole normala sau blackeyed peas sau fasole mung, orice are sub 35. Cauta cu Ctrl+f in table, pe site dupa beans si apoi pe google vezi poza cum arata. Fava beans si pinto beans au de exemplu 40!
Macar 2 mese cu carne, asa as zice eu. Daca ai o portie, cat palma la masa e ok

Eu nu tin cont cata carne mananc, am zile in care mananc mai multa, zile in care mananc mai putin. Nu e bine nici fara carne, ai nevoie pentru proteine, vitamine, B12 etc...
Cu sunca asta e acum. Eu cand nu am decat supermarket mananca una din astea:
branza
batoane de branza (sunt facut doar din lapte cu sare)
salata de legume cu branza cubulete (asta e gata buna de servit, cu tot cu furculita)
pui cald, de la billa (pot lua doar un copan sau o bucata)
masline cu migdale (iau un borcan micut, scurg intr un cos de gunoi zeama si il mananc pe tot, e foarteee bun)
masline grecesti
oleaginoase (cum ai mancat si tu)
ma mai gandesc daca mai e ceva
Armina, la 24 May 2011 - 09:25 PM, a spus:
Da, fasole uscata cum e peste tot. Ma rog, eu am dat exemplu de linte. Fasolea si lintea sunte permise in faza 1 dar e de preferat pentru faza 2. Ce am citit, ar trebui gatita doar cu un sos de rosii sau de branza fara grasime. Deci cum am zis eu cu un fir de ulei de masline, nu e monti
Apropos, sfecla nu e permisa sub nicio forma. Are IG 70....
Fasolea, lintea sunt OK atata timp cat au IG sub 35. Aveti grija doar al naut. Dupa testele facut de fete pe culinar, nautul ridica glicemia cam mult. Mai bine considerati nautul F2.
La ce ai citit ori e gresit in carte (da, din pcata MM are obiceiul de a se contrazice de multe ori prin carte, dar tot trebuie citita, asa se intelege mai bine dieta, eu am citit o de 2-3 ori la inceput si cateva chestii care nu le intelsesem le am citit pe celalalt forum, scrise frumos de fete)
Daniella, la 24 May 2011 - 09:39 PM, a spus:
uite

, hai ca nu m-am ramolit de tot: am gasit, in prima carte MM zice asa:
"Cât despre linte, năut, mazăre uscată, v-aţi fi aşteptat să le vedeţi figurând în aceeaşi lista. Le vom rezerva însă un tratament de favoare, pentru că, deşi sunt făinoase, au avantajul de a nu elibera decât o cantitate redusă de glucoză. Vor fi excluse, totuşi, din Faza I, dar vor putea fi integrate după aceea în meniu, în cadrul fazei de stabilizare."
in aceeasi carte eu gasesc IG fasole alba si mazare verde 40 (in schimb linte/naut 30). Cum e aia mazare uscata? nu e tot aia de iese primavara si se curata din pastaie? de aici m-am zapacit ... se vede treaba ca nici mazare uscata nu am habar ce e pentru ca la unul dintre meniurile din F1 pe care le da exemplu o pomeneste:
"Salata verde creaţă cu slăninuţă
Pui la grătar
Mazăre verde
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante"
vad ca e chestie de fineturi, asa ca sa spuna fetele

, ca pt mine e contradictie
Am scris mai sus de fasole, mazare. E gresit probabil tabelul din carte. Site MM e baza.
Daniella, la 24 May 2011 - 09:41 PM, a spus:
ai dreptate, darrr eu mancand sanatos de multi ani de zile (fara prajeli, fara faina alba, fara patiserie, fara sucuri, aproape nesarat, fara zahar alb-mai putin ultima perioada etc) am sperat, gurmanda si pofticioasa fiind, ca unele placeri sa fie permise, gen orez integral, paste integrale (Dar nu cu rosii si busuioc, cu sos bolognez si branzeturi ) si alte cateva de care o sa sufar eu ... . ma plang aici , sau sa deschid un topic de plangaciosii monti

?
Ai voie orez integral( cel basmati are acelsi Ig si fierbe mai repede) si paste integrale, dar mai rar si la mese glucidice, fara lipide. F1 strict ar fi foarte bine fara ele, macar in primele 3 luni.
Daniella, la 24 May 2011 - 10:22 PM, a spus:
aha, deci niste boabe tari ca cele de fasole uscata! merci! nu am vazut niciodata
oare de ce sunt indicii diferiti in cele 2 carti ale aceluiasi MM?
Inseamna ca trebuie sa verificam indicii pe site-ul indicat de M_rules:
http://www.montignac.../ig_tableau.php
Se inlocuieste cu success piureul de cartofi cu piure de split peas (mazare uscata galbena).
Split peas 25
Mazarea verde uscata, fierbe greuuuu.
Cea split peas e foarte buna.
Tabelul de pe site ul MM e baza, e cel mai updatat, la zi. Cele din carti pot contine erori.
Daniella, la 25 May 2011 - 09:17 AM, a spus:
azi dimineata am schimbat para cu omleta cu telemea si speck, surpriza de la tati ...eh nu puteam refuza ...sper sa fi fost conform speckul (de regula astea it sunt ok cred eu, dr tot astept sa intre Sorina, oricum cand ma duc in IT ma apuc si citesc etichete).
Bine inteles nu am mai pus ou, dar nici carne in salata de pranz.
Aseara in schimb m-am uitat pe aici m.a cuprins foamea, am mai mancat o feliuta de camembert alaturi de inca ceva varza. Apoi m-am uitat pe fb si Lia daduse like la o rulada cu ciocolata de-mi venea sa mananc monitorul. Asa ca m-am uitat in jur sa ma asigur ca nu ma vede nimeni si am desfacut
cioco dark cu menta si lamaie de la Heidi (o aveam din greseala in sertarul de la noptiera de la pat) si n m-am putut opri la 1-2 patratele, ci la 6. Stiu: gresit ! Bine ca nu am mancat-o pe toata insa, asa cum as fi facut inainte de a ma apuca de dieta. Partea cea mai proasta e ca desi dark nu avea decay 50% cacao.
Sper sa nu ma mai abat pe ziua de azi. Imi propusesem sa imi permit ciocolata/dulciuri doar in we.

De ce o astepti pe Sorina? In general 99% din mezeluri contin porcarii. Poti citi si tu ce scrie la ingrediente, banuiesc oricum ca nu toate sunt la fel facute cu aceleasi ingrediente.
Ciocolata aia nu e conforma,
trebuie minim 70% cacao!!!! Plus ca trebuie sa cumperi simpla, nu cu creme etc.. Alea nu sunt conforme. Cumpara de la heidi simpla, amara, parca e de 85%.
Daniella mai bine doar o cafea pe zi. Asa fac si eu, e ceva ce imi place si nu renunt la ea. Dar beau doar dimineata o singura cafea, slaba.