Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#201 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 May 2011 - 09:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:24 PM, a spus:

deci pt noi s-a teminat cu supa de galuste ? =))
si cu ciorba de perisoare? :pupic:
adio sarmalute/ardei umpluti &company :pupic:
lasagna ... =))

Valeu, doamne, unde ti-e gandirea pozitiva ce o aminteam mai devreme? Tu singura iti faci rau gandindu-te la ce nu ai voie in loc sa vezi partea plina a paharului...: =))

Vezi ca are Gabi pe blog reteta de sarmale monti. se gasesc solutii, doar sa vrei si sa ai vointa :)

#202 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 May 2011 - 09:39 PM

uite :pupic: , hai ca nu m-am ramolit de tot: am gasit, in prima carte MM zice asa:

"Cât despre linte, năut, mazăre uscată, v-aţi fi aşteptat să le vedeţi figurând în aceeaşi lista. Le vom rezerva însă un tratament de favoare, pentru că, deşi sunt făinoase, au avantajul de a nu elibera decât o cantitate redusă de glucoză. Vor fi excluse, totuşi, din Faza I, dar vor putea fi integrate după aceea în meniu, în cadrul fazei de stabilizare."
in aceeasi carte eu gasesc IG fasole alba si mazare verde 40 (in schimb linte/naut 30). Cum e aia mazare uscata? nu e tot aia de iese primavara si se curata din pastaie? de aici m-am zapacit ... se vede treaba ca nici mazare uscata nu am habar ce e =)) pentru ca la unul dintre meniurile din F1 pe care le da exemplu o pomeneste:
"Salata verde creaţă cu slăninuţă
Pui la grătar
Mazăre verde
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante"

vad ca e chestie de fineturi, asa ca sa spuna fetele :pupic:, ca pt mine e contradictie

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#203 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 09:41 PM

Vezi postareaArmina, la 24 May 2011 - 09:33 PM, a spus:

Valeu, doamne, unde ti-e gandirea pozitiva ce o aminteam mai devreme? Tu singura iti faci rau gandindu-te la ce nu ai voie in loc sa vezi partea plina a paharului...: =))

Vezi ca are Gabi pe blog reteta de sarmale monti. se gasesc solutii, doar sa vrei si sa ai vointa =))

ai dreptate, darrr eu mancand sanatos de multi ani de zile (fara prajeli, fara faina alba, fara patiserie, fara sucuri, aproape nesarat, fara zahar alb-mai putin ultima perioada etc) am sperat, gurmanda si pofticioasa fiind, ca unele placeri sa fie permise, gen orez integral, paste integrale (Dar nu cu rosii si busuioc, cu sos bolognez si branzeturi :pupic: ) si alte cateva de care o sa sufar eu ... . ma plang aici =)) , sau sa deschid un topic de plangaciosii monti :pupic: ?

#204 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 09:46 PM

Armina, dar ce supita iti faci tu (seara)?
Azi ne-a facut mamaie supa cu galuste (de aia m-am gandit) ... nu m-am atins, dar sa intreb totusi: nici zeama fara galuste (in care au fiert radacinoase) nu e voie, corect? :pupic:

#205 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 May 2011 - 10:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:46 PM, a spus:

Armina, dar ce supita iti faci tu (seara)?
Azi ne-a facut mamaie supa cu galuste (de aia m-am gandit) ... nu m-am atins, dar sa intreb totusi: nici zeama fara galuste (in care au fiert radacinoase) nu e voie, corect? :pupic:

Daniella, doar am terminat-o, am facut pentru maine ca o sa am o intalnire pana pe la 6 si nu vreau sa ma mai si apuc de gatit cand vin acasa hamesita :pupic:.
Am pus 2 cepe verzi, 2 ardei galbeni, un dovlecel, 2 rosii, o mana buna de fasole verde si vreo 50-70 g frunze de spanac verde. Un pic de leusteam verde ca imi place aroma si mirosul =)). Am acrit-o cu zeama de lamaie.

Uite, asta e tabelul din cartea mea:
INDICE GLICEMIC RIDICAT INDICE GLICEMIC SCĂZUT
Maltoză 110 Fulgi de ovăz 50
Glucoză 100 Cereale cu tărâŃe 50
Pâine foarte albă 95 Orez complet 50
Fulgi de cartofi instant 95 Pâine de grâu integrală 50
Miere, dulceaŃă 90 Paste din făină – cernută 45
Corn flakes 85 Pâine de secară completă 40
Morcov 85 Mazăre verde 40
Zaharoză (zahăr alb) 75 Fasole albă 40
Pâine albă 70 Pâine integrală 35
Orez alb 70 Lactate 35
Cartofi 70 Fructe proaspete 35
Porumb 70 Linte 30
Sfeclă 70 Năut 30
BiscuiŃi 70 Fasole uscată 25
Paste (făină albă) 65 Ciocolată amăruie 22
Banane 60 Fructoză 20
Stafide 60 Arahide 15
Legume verzi < 15

Mazarea uscata e ca si fasolea uscata...=)) Eu nu am vazut prin magazine in Ro, ce-i drept nici nu am cautat explicit, poate acum sa fi aparut.Uite o poza:
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-729-13062681078291.jpg

#206 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2011 - 10:22 PM

aha, deci niste boabe tari ca cele de fasole uscata! merci! nu am vazut niciodata

oare de ce sunt indicii diferiti in cele 2 carti ale aceluiasi MM?

Inseamna ca trebuie sa verificam indicii pe site-ul indicat de M_rules:
http://www.montignac.../ig_tableau.php

#207 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 09:17 AM

azi dimineata am schimbat para cu omleta cu telemea si speck, surpriza de la tati ...eh nu puteam refuza ...sper sa fi fost conform speckul (de regula astea it sunt ok cred eu, dr tot astept sa intre Sorina, oricum cand ma duc in IT ma apuc si citesc etichete).
Bine inteles nu am mai pus ou, dar nici carne in salata de pranz.

Aseara in schimb m-am uitat pe aici m.a cuprins foamea, am mai mancat o feliuta de camembert alaturi de inca ceva varza. Apoi m-am uitat pe fb si Lia daduse like la o rulada cu ciocolata de-mi venea sa mananc monitorul. Asa ca m-am uitat in jur sa ma asigur ca nu ma vede nimeni si am desfacut cioco dark cu menta si lamaie de la Heidi (o aveam din greseala in sertarul de la noptiera de la pat) si n m-am putut opri la 1-2 patratele, ci la 6. Stiu: gresit :icon_fessee: ! Bine ca nu am mancat-o pe toata insa, asa cum as fi facut inainte de a ma apuca de dieta. Partea cea mai proasta e ca desi dark nu avea decay 50% cacao. :violent1:

Sper sa nu ma mai abat pe ziua de azi. Imi propusesem sa imi permit ciocolata/dulciuri doar in we. :blackeye:

#208 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 09:24 AM

Armina am verificat:
sfecla rosie cruda IG 30 si preparata termic 65. Deci cruda avem voie in F1, dar nu suc.
morcov crud tot 30, in schimb suc are IG 40 (deci e voie doar in F2 suc), iar preparat termic 85

#209 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 09:28 AM

M_rules, ca mie imi place mult cum rationezi tu si cu sanatatea (se muleaza pe modul meu de viata sau macar gandire), am o intrebare:
- cafeaua decof dupa cate stiu nu e buna pt sanatate (pt decof se fol un procedeu industrial + substante chimice)
- cafeaua cu cof nu e buna de Monti

ce fac eu? "ma lasi" macar 1-2 expresso/zi sa beau :icon_fessee: ? altfel nu ma cheama ...

#210 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 May 2011 - 09:28 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2011 - 09:24 AM, a spus:

Armina am verificat:
sfecla rosie cruda IG 30 si preparata termic 65. Deci cruda avem voie in F1, dar nu suc.
morcov crud tot 30, in schimb suc are IG 40 (deci e voie doar in F2 suc), iar preparat termic 85

Dani, suc de morcov ai voie si in F1, dar nu in combinatie cu grasimi.

cu ciocolata cu menta ai dat-o in bara nu pentru ca ai mancat 6 patratele ci pentru ca nu e conforma. crema aia de menta e plina de zahar. cih Imagine postata

#211 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 09:46 AM

ufff ERAM SIGURA! mi s-a parut ca a scris cineva pe aici ca e voie cioco cu menta, daca are peste 70% cacao (Sau 60% cum zice MM). Anyway era 50%.

#212 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 25 May 2011 - 09:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:12 PM, a spus:

M_rules ne-ai cam evitat :D come back to us!

sunca nu stiu cum era, dar vedeam albastru de foame si eram la supermarket pe la 9, trezita de la 5, sa-mi iau ceva pe drum si doar branza mi-a dat prin tartacuta. Migdale, caju nu avea. Carne? ce puteam sa iau din supermarket la gata?... mai aveam 4 ore de mers pana la serviciu, unde ma astepta nimic ...asa ca ieri a fost o zi pe drum si atat am putut sa fac in speranta sa fiu cat mai aproape de adevar ... Trebuie sa mai studiez ce pot cumpara pt a manca nepreparat asa de la supermarket direct ...

nu stiu ce ziceti voi la tipuri de fasole? ...fasole boabe uscata cum e pe la noi ...

cu mazarea, ai zis ca e voie proaspata sau congelata, e adevarat, dar trebuie sa revin eu in carte unde zice Monti de fainoase ...ca uite mi-a ramas asa, probabil gresit ca sunt de evitat in F1

Daca mananci rulada de carne dimi, pranz si cina cu carne nu se strange prea multa carne/prea multe proteine? Mie mi-ar placea asa, ca sunt carnivora.

Mazarea proaspata/congelata e ok si merge cu carne.
Green peas (fresh) 35
Fasolea e fasole normala sau blackeyed peas sau fasole mung, orice are sub 35. Cauta cu Ctrl+f in table, pe site dupa beans si apoi pe google vezi poza cum arata. Fava beans si pinto beans au de exemplu 40!
Macar 2 mese cu carne, asa as zice eu. Daca ai o portie, cat palma la masa e ok :) Eu nu tin cont cata carne mananc, am zile in care mananc mai multa, zile in care mananc mai putin. Nu e bine nici fara carne, ai nevoie pentru proteine, vitamine, B12 etc...

Cu sunca asta e acum. Eu cand nu am decat supermarket mananca una din astea:
branza
batoane de branza (sunt facut doar din lapte cu sare)
salata de legume cu branza cubulete (asta e gata buna de servit, cu tot cu furculita)
pui cald, de la billa (pot lua doar un copan sau o bucata)
masline cu migdale (iau un borcan micut, scurg intr un cos de gunoi zeama si il mananc pe tot, e foarteee bun)
masline grecesti
oleaginoase (cum ai mancat si tu)
ma mai gandesc daca mai e ceva

Vezi postareaArmina, la 24 May 2011 - 09:25 PM, a spus:

Da, fasole uscata cum e peste tot. Ma rog, eu am dat exemplu de linte. Fasolea si lintea sunte permise in faza 1 dar e de preferat pentru faza 2. Ce am citit, ar trebui gatita doar cu un sos de rosii sau de branza fara grasime. Deci cum am zis eu cu un fir de ulei de masline, nu e monti

Apropos, sfecla nu e permisa sub nicio forma. Are IG 70....

Fasolea, lintea sunt OK atata timp cat au IG sub 35. Aveti grija doar al naut. Dupa testele facut de fete pe culinar, nautul ridica glicemia cam mult. Mai bine considerati nautul F2.
La ce ai citit ori e gresit in carte (da, din pcata MM are obiceiul de a se contrazice de multe ori prin carte, dar tot trebuie citita, asa se intelege mai bine dieta, eu am citit o de 2-3 ori la inceput si cateva chestii care nu le intelsesem le am citit pe celalalt forum, scrise frumos de fete)

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:39 PM, a spus:

uite :D , hai ca nu m-am ramolit de tot: am gasit, in prima carte MM zice asa:

"Cât despre linte, năut, mazăre uscată, v-aţi fi aşteptat să le vedeţi figurând în aceeaşi lista. Le vom rezerva însă un tratament de favoare, pentru că, deşi sunt făinoase, au avantajul de a nu elibera decât o cantitate redusă de glucoză. Vor fi excluse, totuşi, din Faza I, dar vor putea fi integrate după aceea în meniu, în cadrul fazei de stabilizare."
in aceeasi carte eu gasesc IG fasole alba si mazare verde 40 (in schimb linte/naut 30). Cum e aia mazare uscata? nu e tot aia de iese primavara si se curata din pastaie? de aici m-am zapacit ... se vede treaba ca nici mazare uscata nu am habar ce e pentru ca la unul dintre meniurile din F1 pe care le da exemplu o pomeneste:
"Salata verde creaţă cu slăninuţă
Pui la grătar
Mazăre verde
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante"

vad ca e chestie de fineturi, asa ca sa spuna fetele :D, ca pt mine e contradictie

Am scris mai sus de fasole, mazare. E gresit probabil tabelul din carte. Site MM e baza.

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 09:41 PM, a spus:

ai dreptate, darrr eu mancand sanatos de multi ani de zile (fara prajeli, fara faina alba, fara patiserie, fara sucuri, aproape nesarat, fara zahar alb-mai putin ultima perioada etc) am sperat, gurmanda si pofticioasa fiind, ca unele placeri sa fie permise, gen orez integral, paste integrale (Dar nu cu rosii si busuioc, cu sos bolognez si branzeturi ) si alte cateva de care o sa sufar eu ... . ma plang aici , sau sa deschid un topic de plangaciosii monti :violent1: ?

Ai voie orez integral( cel basmati are acelsi Ig si fierbe mai repede) si paste integrale, dar mai rar si la mese glucidice, fara lipide. F1 strict ar fi foarte bine fara ele, macar in primele 3 luni.

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 10:22 PM, a spus:

aha, deci niste boabe tari ca cele de fasole uscata! merci! nu am vazut niciodata

oare de ce sunt indicii diferiti in cele 2 carti ale aceluiasi MM?

Inseamna ca trebuie sa verificam indicii pe site-ul indicat de M_rules:
http://www.montignac.../ig_tableau.php

Se inlocuieste cu success piureul de cartofi cu piure de split peas (mazare uscata galbena).
Split peas 25
Mazarea verde uscata, fierbe greuuuu.
Cea split peas e foarte buna.
Tabelul de pe site ul MM e baza, e cel mai updatat, la zi. Cele din carti pot contine erori.

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2011 - 09:17 AM, a spus:

azi dimineata am schimbat para cu omleta cu telemea si speck, surpriza de la tati ...eh nu puteam refuza ...sper sa fi fost conform speckul (de regula astea it sunt ok cred eu, dr tot astept sa intre Sorina, oricum cand ma duc in IT ma apuc si citesc etichete).
Bine inteles nu am mai pus ou, dar nici carne in salata de pranz.

Aseara in schimb m-am uitat pe aici m.a cuprins foamea, am mai mancat o feliuta de camembert alaturi de inca ceva varza. Apoi m-am uitat pe fb si Lia daduse like la o rulada cu ciocolata de-mi venea sa mananc monitorul. Asa ca m-am uitat in jur sa ma asigur ca nu ma vede nimeni si am desfacut cioco dark cu menta si lamaie de la Heidi (o aveam din greseala in sertarul de la noptiera de la pat) si n m-am putut opri la 1-2 patratele, ci la 6. Stiu: gresit ! Bine ca nu am mancat-o pe toata insa, asa cum as fi facut inainte de a ma apuca de dieta. Partea cea mai proasta e ca desi dark nu avea decay 50% cacao. :blackeye:

Sper sa nu ma mai abat pe ziua de azi. Imi propusesem sa imi permit ciocolata/dulciuri doar in we. :icon_fessee:

De ce o astepti pe Sorina? In general 99% din mezeluri contin porcarii. Poti citi si tu ce scrie la ingrediente, banuiesc oricum ca nu toate sunt la fel facute cu aceleasi ingrediente.
Ciocolata aia nu e conforma, trebuie minim 70% cacao!!!! Plus ca trebuie sa cumperi simpla, nu cu creme etc.. Alea nu sunt conforme. Cumpara de la heidi simpla, amara, parca e de 85%.

Daniella mai bine doar o cafea pe zi. Asa fac si eu, e ceva ce imi place si nu renunt la ea. Dar beau doar dimineata o singura cafea, slaba.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#213 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 09:54 AM

multumesc! :blackeye:

Am priceput tot. Mazare galbena nu am pomenit pana acum, dar o sa casc ochii mai mari, precum lupul din scufita rosie :icon_fessee: .

ce tot nu mi-e clar:

Acest paragraf cu fasolea si mazarea il ignor, e o eroare?

#214 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 09:54 AM

deci nici tu nu bei decof?

#215 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 10:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2011 - 09:54 AM, a spus:

multumesc! :blackeye:

Am priceput tot. Mazare galbena nu am pomenit pana acum, dar o sa casc ochii mai mari, precum lupul din scufita rosie :icon_fessee: .

ce tot nu mi-e clar:

Acest paragraf cu fasolea si mazarea il ignor, e o eroare?

Aha, il ignori :violent1:

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2011 - 09:54 AM, a spus:

deci nici tu nu bei decof?

Nope, doar o singura cafea, dimineata si e slabaaaa rau.

Brillat-Savarin

#216 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 10:34 AM

bun, ca ma gandeam sa-mi cumpar decof, dar eram cu inima indoita. O sa ma rezum si eu doar la 1 expresso fff scurt, lungit oleak cu apa fiarta.

#217 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 11:54 AM

Aveti perfecta dreptate cu MD :icon_fessee: . Cu omleta de dimineata de la 8, salata mea sta neatinsa si nici gand sa-mi fie foame de ea. In zilele cand luam doar un fresh de citrice, pe la 11 - 12 ma razbea o foame care ma tinea ziua intreaga.

#218 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2011 - 12:08 PM

Salata lui Eataly:
Carne de pui fiarta taiata cubulete.Eu prefer din piept de pui.
Nuci
Tije de telina verde taiate felii.
Parmigiano in "solzi".
Eu o stropesc doar cu suc de lamaie.

poate fi un prinz?

#219 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 12:21 PM

Adriana, dar tu regina pastelor si a rizottourilor, ai putea sa tii monti? sau vrei doar asa cate o masa?
eu cred ca e un pranz perfect, cel ales de tine, tijele de telina sa fie crude.

#220 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 May 2011 - 12:08 PM, a spus:

Salata lui Eataly:
Carne de pui fiarta taiata cubulete.Eu prefer din piept de pui.
Nuci
Tije de telina verde taiate felii.
Parmigiano in "solzi".
Eu o stropesc doar cu suc de lamaie.

poate fi un prinz?

Yeap, un pranz foarte bun si monti :icon_fessee:

Brillat-Savarin

Arata acest topic

• 73 Pagini +