Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#741 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 July 2011 - 03:29 PM

in carte zice ca in F1 ar trebui evitate deserturile, iar eu ma iau dupa tine (vorba vine)... ca imi faci niste pofte ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#742 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 01 July 2011 - 03:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 July 2011 - 03:29 PM, a spus:

in carte zice ca in F1 ar trebui evitate deserturile, iar eu ma iau dupa tine (vorba vine)... ca imi faci niste pofte ...


In cartea de meniuri, in weekend sunt trecute deserturi. Acum cred ca fiecare poate adapata in functie de cum reactioneaza la dulce si la combinatia desertului la o masa proteico-lipida.

Eu am facut weekendul trecut mousse de cicolata care a fost doar ciocolata cu frisca si azi asta. Deserturile mele care apar la meniuri zilnice, au fost in 80%cazuri iaurt simplu cu fructe de padure :thumleft:

#743 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 01 July 2011 - 03:35 PM

Am gasit fulgii astia de ovaz. Sunt buni?

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13095272826317.jpg

#744 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 01 July 2011 - 03:47 PM

Daca contin doar fulgi de ovaz sunt ok. Dar sa nu ii gatesti. Gatiti sunt interzisi.
Zaharina si sorbitol, imi par ok dpdv monti, dar nu dpdv al sanatatii.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#745 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 July 2011 - 03:49 PM

Vezi postareaM_rules, la 01 July 2011 - 03:47 PM, a spus:

Daca contin doar fulgi de ovaz sunt ok. Dar sa nu ii gatesti. Gatiti sunt interzisi.
Zaharina si sorbitol, imi par ok dpdv monti, dar nu dpdv al sanatatii.


si cum ai putea manca fulgii in cazul asta? cu ce ? merg cu dulceata/marmelada monti?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#746 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 01 July 2011 - 04:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 July 2011 - 03:49 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 01 July 2011 - 03:47 PM, a spus:

Daca contin doar fulgi de ovaz sunt ok. Dar sa nu ii gatesti. Gatiti sunt interzisi.
Zaharina si sorbitol, imi par ok dpdv monti, dar nu dpdv al sanatatii.


si cum ai putea manca fulgii in cazul asta? cu ce ? merg cu dulceata/marmelada monti?


Cred ca merg cu lapte monti, dar mie nu imi place...de fapt nu imi place sa mananac cereale cu lapte si nici laptele dulce, baut simplu... :thumleft:

Ma rog, probabil ca poti sa ii mananci si cu dulceata sau chiar daca faci niste bile de brnaza dulce fara grasime, ca sa le dea consistenta, ma gandesc eu..

Multumesc, Gabi :toothy6:

#747 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 01 July 2011 - 04:16 PM

Vezi postareaArmina, la 01 July 2011 - 04:13 PM, a spus:



Cred ca merg cu lapte monti, dar mie nu imi place...de fapt nu imi place sa mananac cereale cu lapte si nici laptele dulce, baut simplu... :thumleft:

Ma rog, probabil ca poti sa ii mananci si cu dulceata sau chiar daca faci niste bile de brnaza dulce fara grasime, ca sa le dea consistenta, ma gandesc eu..

Multumesc, Gabi :toothy6:


Nu merg cu lapte monti si nu merg cu grasimi!
Oat flakes (uncooked) 40
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#748 Useril este offline   Roxana 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 01 July 2011 - 05:46 PM

Fetelor, eu nu prea am mai intrat aici din lipsa de timp, dar sunt in continuare pe baricarde alaturi de voi. De fapt nici nu concep sa mananc altfel.

Daniela, nu fi necajita, mergi inainte cu Monti, vor aparea rezultatele in curand! Numai ai grija cu abaterile, ca iti faci singura un deserviciu cu ele.

Armina, nici eu nu sunt de acord cu indulcitorul de care zici, cred ca daca ne ferim de E-urile din restul alimentelor ar trebui sa ne ferim si de indulcitorii astia care sunt doar niste produse chimice de sinteza.

Eu consum fulgii de ovaz cu iaurt degresat. Dar mai mult imi plac taratele de ovaz decat fulgii de ovaz!

#749 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 July 2011 - 06:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 July 2011 - 03:09 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 30 June 2011 - 11:32 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 29 June 2011 - 06:47 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 29 June 2011 - 10:32 AM, a spus:

Inseamna ca eu sunt mai norocoasa... am reusit sa gasesc dupa indelungi cautari cateva mezeluri conforme.

care-s? bresaola, speck-ul, prosciutto crudo?

Da, ce ai enumerat tu, apoi ceva salamior, mortadella.


Sorina corecteaza-ma daca nu am inteles: toate astea de la un anumit producator (nu toate by default), nu?


Hai sa mai explic odata... nu tot prosciutto crudo/speck/mortadella/salam/bresaola/sopressa sunt conforme. La magazinasul de langa casa mea am gasit un speck conform. La Eurospar am mai gasit un alt speck conform. Sambata, cand e targ la mine-n sat, am gasit la un vanzator ambulant un salam facut in casa de un nene taran. La munte cand ma duc, la fel, iau tot felul de traznai de la un nene care are turme cu animaluri si face de o viata asa ceva fara sa bage nimic in produsele sale. La Carrefour am fasit mortadella conforma... si tot asa.
Concluzie: trebuie sa umbli mult si biiiine si sa citesti si mai bine, sa nu te opresti niciodata din intrebat pana cand nu ai gasit produsul conform. Exista, intodeauna exista, doar ca trebuie sa-l cauti.
Uite, eu in Romanica, eram resemnata ca nu voi manca mezeluri. Sa o crezi tu, am mancat poate mai multe decat mananc acum in Italia. Am gasit o carmangerie adevarata, care facea totul dupa retete vechi si nu baga nici un fel de prostii prin ele. Bine mai faceu si produse de care eu nu ma puteam atinge, dar eu nu le cumparam si gata, problema rezolvata.
Uite, hai sa-ti zic si altceva, azi am mancat kaizer cumparat (conform). Ghici de unde l-am luat? De la Padova de la un magazin romanesc care are si carmangerie. Iti vine sa crezi? Ei fac aici tot felul de produse de carmangerie dupa retete romanesti. Si ei sunt profesionisti adevarati... nu baga nici un fel de prostii prin produse. Iti spun ca s-au ofensat cand i-am intrebat daca au pus zahar... Vin italienii si cumpara de toate de la ei. Marfa de calitate la preturi acceptabile. Ma oftic de moarte ca nu avem si noi un magazin asa in Vicenza. Mi-e si sila sa intru in el... e o diferenta de la cer la pamant.
Asa ca, daca vrei mezeluri ai doua alternative: ori ti le faci tu, ori te pui pe cautat.
Ps... dupa o ora de cautat intr-un Plus din Buzau am gasit un salam conform. Dar am avut rabdare si am luat tot galantarul la rand...
Sorina

#750 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 01 July 2011 - 09:42 PM

Vezi postareaRoxana, la 01 July 2011 - 05:46 PM, a spus:

Armina, nici eu nu sunt de acord cu indulcitorul de care zici, cred ca daca ne ferim de E-urile din restul alimentelor ar trebui sa ne ferim si de indulcitorii astia care sunt doar niste produse chimice de sinteza.

Eu consum fulgii de ovaz cu iaurt degresat. Dar mai mult imi plac taratele de ovaz decat fulgii de ovaz!


Gabi, Roxana, va dau dreptate. Pe asta l-am luat la repezeala, eram cu al meu si cand ma vede cat stau la un raft sa citesc una si ailalta face ca toate alea. Nu spune nimic, dar e suficient sa ma uit la el :thumleft:

Despre fulgi, cred ca am gresit eu cand am zis lapte Monti, vroiam sa spun de fapt lapte degresat...oricum, eu nu consum, nu imi place combinatia.

Oare as putea amesteca fulgii astia un pic crocanti cu fructe proaspete? Hm, cred ca merge :toothy6:

#751 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 July 2011 - 08:29 PM

Armina, din ce-am mai citit eu pe dincolo, stevia, eritriolul si xylitolul ar fi niste indulcitori stabili termic, adica nu influenteaza in rau gustul deserturilor monti. Eu folosesc stevia de vreo luna in cafea, o adaug dupa ce-o fierb. Fiindca stiu ca nu-i zahar mi se parea la inceput ca influenteaza gustul, acum pun mai putina, o las mai amaruie (as vrea sa-mi placa nedulce) si parca-i mai buna.Au baut si altii carora nu le-am spus si n-a comentat nimeni, nimic.
Iar la dulciuri, am pus intr-o crema de zahar ars, in compozitie. Dar ptr gust am caramelizat zahar normal. Nu s-a simtit nimic deosebit. Azi am facut placinta cu branza si-am folosit iar. Eu zic ca-i un pic diferita, dar testez in seara asta pe om, sa vad ce zice si el.

#752 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 03 July 2011 - 11:54 PM

Vezi postareamoatza, la 02 July 2011 - 08:29 PM, a spus:

Armina, din ce-am mai citit eu pe dincolo, stevia, eritriolul si xylitolul ar fi niste indulcitori stabili termic, adica nu influenteaza in rau gustul deserturilor monti. Eu folosesc stevia de vreo luna in cafea, o adaug dupa ce-o fierb. Fiindca stiu ca nu-i zahar mi se parea la inceput ca influenteaza gustul, acum pun mai putina, o las mai amaruie (as vrea sa-mi placa nedulce) si parca-i mai buna.Au baut si altii carora nu le-am spus si n-a comentat nimeni, nimic.
Iar la dulciuri, am pus intr-o crema de zahar ars, in compozitie. Dar ptr gust am caramelizat zahar normal. Nu s-a simtit nimic deosebit. Azi am facut placinta cu branza si-am folosit iar. Eu zic ca-i un pic diferita, dar testez in seara asta pe om, sa vad ce zice si el.


Moata, eu nu am cautat stevie sau alt indulcitor despre care s-a mai vorbit. Nu aveam de gand sa fac prajituri si am zis ca deocamdata sa nu ma avant prea mult =)). Acum, fiind in vacanta s-a nimerit una, alta si asa am ajuns la chestia asta diabetica. Eu cafeaua o beau fara zahar de ani de zile, doar la espresso daca e prea tare si amar am nevoie de un varf de lingurita de zahar. Mi se pare ca zaharul adaugat cafelei ii ia din aroma si mie imi place sa simt gustul de baza al unui aliment :-h.
Apoi, legat de indulcitorii astia, daca pui esenta de rom, vanilie etc. sau coaja de citrice nu cred ca se mai simte in caz ca ar avea un gust caracteristic. Eu una nu am simtit nici cand am folosit fructoza, nici acum cu asta pe baza de zaharina. Cand ajung in Ro o sa ma uit si eu de stevie.

#753 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 04 July 2011 - 09:46 AM

Stevia se gaseste si in Germania =))
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#754 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 04 July 2011 - 10:03 AM

Vezi postareaM_rules, la 04 July 2011 - 09:46 AM, a spus:

Stevia se gaseste si in Germania :-h


Cum o cheama in germana? =))

#755 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 04 July 2011 - 10:17 AM

Vezi postareaArmina, la 04 July 2011 - 10:03 AM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 04 July 2011 - 09:46 AM, a spus:

Stevia se gaseste si in Germania :D


Cum o cheama in germana? :)

Eu stiu ca tot stevia :D
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#756 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 July 2011 - 10:23 AM

Vezi postareamoatza, la 02 July 2011 - 08:29 PM, a spus:

Armina, din ce-am mai citit eu pe dincolo, stevia, eritriolul si xylitolul ar fi niste indulcitori stabili termic, adica nu influenteaza in rau gustul deserturilor monti. Eu zic ca-i un pic diferita, dar testez in seara asta pe om, sa vad ce zice si el.


Moatza deci tace si le face :) ! esti cu noi, deci!
eu ma enervez cantarul meu se zbate intre 61.1-62.9 de vina cred ca sunt mesele mele ala-n-dala, adica mananc ce trebuie, dar nu cand si cat trebuie :D Stau extrem de prost cu organizarea timpului.
ce a spus "omul" de prajitura?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#757 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 July 2011 - 10:43 AM

[quote name='Daniella' date='04 July 2011 - 11:23 AM' timestamp='1309767795'
Moatza deci tace si le face :) ! esti cu noi, deci!

ce a spus "omul" de prajitura?
[/quote]

Daniella, eu incerc sa renunt la zahar, nu atat ptr mine, cat ptr familion. da's caposi rau, nu merge decat pacaliti.
N-a simtit nimic strain, chiar i-a placut. Da' tot a avut placinta 200gr foi normale :D
In schimb am facut chiftele conforme, fara faina sau altele asemenea, am pus in compozitie dovlecei rasi si scursi, verdeata multa, ceapa verde, usturoi si niste seminte de in macinate in loc de ou. Aici a simtit ceva, inul le face mai alunecoase, nu stiu cum sa zic. El a interpretat ca sunt putin crude, i s-a parut ca simte prea tare vegetala. Las'asa, ca si-asa baga prea multa carne! :D

#758 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 July 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 July 2011 - 03:09 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 30 June 2011 - 11:32 AM, a spus:

Inseamna ca eu sunt mai norocoasa... am reusit sa gasesc dupa indelungi cautari cateva mezeluri conforme.

Sorina corecteaza-ma daca nu am inteles: toate astea de la un anumit producator (nu toate by default), nu?



Daniela, vezi ca la noi se gasesc produse de la Aurora, la Kaufland sigur exista, eu le iau si de la alt magazin in Ctza. Exista pastrama de piept de pui, cu os sau fara, mie imi place cu, este foarte buna si foarte "curata". Mai au si alte mezeluri, dar mie asta imi place...

#759 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 04 July 2011 - 07:22 PM

Gabi, Moata, voi cat ati dat pe stevie? Si inca o intrebare - care e proportia stevie - zahar normal? E mai dulce stevia?

Eu am gasit azi intr-un magazin in DE si mi-a picat fata si pierit cheful de dulciuri :)

50g stevie pudra 14 euro....

#760 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 July 2011 - 07:27 PM

Vezi postareaArmina, la 04 July 2011 - 07:22 PM, a spus:

Gabi, Moata, voi cat ati dat pe stevie? Si inca o intrebare - care e proportia stevie - zahar normal? E mai dulce stevia?

Eu am gasit azi intr-un magazin in DE si mi-a picat fata si pierit cheful de dulciuri :)

50g stevie pudra 14 euro....


eeee, daca sunteti platiti in euro!
glumesc, la noi 50ml costa 11 lei. la 250ml cafea, pun 8 picaturi. la placinta am gustat compozitia, n-am gasit nicaieri o echivalenta, nici in prospect.

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi