Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
Postat 01 July 2011 - 03:29 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 July 2011 - 03:34 PM
Daniella, la 01 July 2011 - 03:29 PM, a spus:
In cartea de meniuri, in weekend sunt trecute deserturi. Acum cred ca fiecare poate adapata in functie de cum reactioneaza la dulce si la combinatia desertului la o masa proteico-lipida.
Eu am facut weekendul trecut mousse de cicolata care a fost doar ciocolata cu frisca si azi asta. Deserturile mele care apar la meniuri zilnice, au fost in 80%cazuri iaurt simplu cu fructe de padure

Postat 01 July 2011 - 03:47 PM
Zaharina si sorbitol, imi par ok dpdv monti, dar nu dpdv al sanatatii.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Postat 01 July 2011 - 03:49 PM
M_rules, la 01 July 2011 - 03:47 PM, a spus:
Zaharina si sorbitol, imi par ok dpdv monti, dar nu dpdv al sanatatii.
si cum ai putea manca fulgii in cazul asta? cu ce ? merg cu dulceata/marmelada monti?
Postat 01 July 2011 - 04:13 PM
Daniella, la 01 July 2011 - 03:49 PM, a spus:
Cred ca merg cu lapte monti, dar mie nu imi place...de fapt nu imi place sa mananac cereale cu lapte si nici laptele dulce, baut simplu...

Ma rog, probabil ca poti sa ii mananci si cu dulceata sau chiar daca faci niste bile de brnaza dulce fara grasime, ca sa le dea consistenta, ma gandesc eu..
Multumesc, Gabi

Postat 01 July 2011 - 04:16 PM
Armina, la 01 July 2011 - 04:13 PM, a spus:
Cred ca

Ma rog, probabil ca poti sa ii mananci si cu dulceata sau chiar daca faci niste bile de brnaza dulce fara grasime, ca sa le dea consistenta, ma gandesc eu..
Multumesc, Gabi

Nu merg cu lapte monti si nu merg cu grasimi!
Oat flakes (uncooked) 40
Brillat-Savarin

Postat 01 July 2011 - 05:46 PM
Daniela, nu fi necajita, mergi inainte cu Monti, vor aparea rezultatele in curand! Numai ai grija cu abaterile, ca iti faci singura un deserviciu cu ele.
Armina, nici eu nu sunt de acord cu indulcitorul de care zici, cred ca daca ne ferim de E-urile din restul alimentelor ar trebui sa ne ferim si de indulcitorii astia care sunt doar niste produse chimice de sinteza.
Eu consum fulgii de ovaz cu iaurt degresat. Dar mai mult imi plac taratele de ovaz decat fulgii de ovaz!
Postat 01 July 2011 - 06:21 PM
Daniella, la 01 July 2011 - 03:09 PM, a spus:
Hai sa mai explic odata... nu tot prosciutto crudo/speck/mortadella/salam/bresaola/sopressa sunt conforme. La magazinasul de langa casa mea am gasit un speck conform. La Eurospar am mai gasit un alt speck conform. Sambata, cand e targ la mine-n sat, am gasit la un vanzator ambulant un salam facut in casa de un nene taran. La munte cand ma duc, la fel, iau tot felul de traznai de la un nene care are turme cu animaluri si face de o viata asa ceva fara sa bage nimic in produsele sale. La Carrefour am fasit mortadella conforma... si tot asa.
Concluzie: trebuie sa umbli mult si biiiine si sa citesti si mai bine, sa nu te opresti niciodata din intrebat pana cand nu ai gasit produsul conform. Exista, intodeauna exista, doar ca trebuie sa-l cauti.
Uite, eu in Romanica, eram resemnata ca nu voi manca mezeluri. Sa o crezi tu, am mancat poate mai multe decat mananc acum in Italia. Am gasit o carmangerie adevarata, care facea totul dupa retete vechi si nu baga nici un fel de prostii prin ele. Bine mai faceu si produse de care eu nu ma puteam atinge, dar eu nu le cumparam si gata, problema rezolvata.
Uite, hai sa-ti zic si altceva, azi am mancat kaizer cumparat (conform). Ghici de unde l-am luat? De la Padova de la un magazin romanesc care are si carmangerie. Iti vine sa crezi? Ei fac aici tot felul de produse de carmangerie dupa retete romanesti. Si ei sunt profesionisti adevarati... nu baga nici un fel de prostii prin produse. Iti spun ca s-au ofensat cand i-am intrebat daca au pus zahar... Vin italienii si cumpara de toate de la ei. Marfa de calitate la preturi acceptabile. Ma oftic de moarte ca nu avem si noi un magazin asa in Vicenza. Mi-e si sila sa intru in el... e o diferenta de la cer la pamant.
Asa ca, daca vrei mezeluri ai doua alternative: ori ti le faci tu, ori te pui pe cautat.
Ps... dupa o ora de cautat intr-un Plus din Buzau am gasit un salam conform. Dar am avut rabdare si am luat tot galantarul la rand...
Postat 01 July 2011 - 09:42 PM
Roxana, la 01 July 2011 - 05:46 PM, a spus:
Eu consum fulgii de ovaz cu iaurt degresat. Dar mai mult imi plac taratele de ovaz decat fulgii de ovaz!
Gabi, Roxana, va dau dreptate. Pe asta l-am luat la repezeala, eram cu al meu si cand ma vede cat stau la un raft sa citesc una si ailalta face ca toate alea. Nu spune nimic, dar e suficient sa ma uit la el

Despre fulgi, cred ca am gresit eu cand am zis lapte Monti, vroiam sa spun de fapt lapte degresat...oricum, eu nu consum, nu imi place combinatia.
Oare as putea amesteca fulgii astia un pic crocanti cu fructe proaspete? Hm, cred ca merge

Postat 02 July 2011 - 08:29 PM
Iar la dulciuri, am pus intr-o crema de zahar ars, in compozitie. Dar ptr gust am caramelizat zahar normal. Nu s-a simtit nimic deosebit. Azi am facut placinta cu branza si-am folosit iar. Eu zic ca-i un pic diferita, dar testez in seara asta pe om, sa vad ce zice si el.
Postat 03 July 2011 - 11:54 PM
moatza, la 02 July 2011 - 08:29 PM, a spus:
Iar la dulciuri, am pus intr-o crema de zahar ars, in compozitie. Dar ptr gust am caramelizat zahar normal. Nu s-a simtit nimic deosebit. Azi am facut placinta cu branza si-am folosit iar. Eu zic ca-i un pic diferita, dar testez in seara asta pe om, sa vad ce zice si el.
Moata, eu nu am cautat stevie sau alt indulcitor despre care s-a mai vorbit. Nu aveam de gand sa fac prajituri si am zis ca deocamdata sa nu ma avant prea mult

Apoi, legat de indulcitorii astia, daca pui esenta de rom, vanilie etc. sau coaja de citrice nu cred ca se mai simte in caz ca ar avea un gust caracteristic. Eu una nu am simtit nici cand am folosit fructoza, nici acum cu asta pe baza de zaharina. Cand ajung in Ro o sa ma uit si eu de stevie.
Postat 04 July 2011 - 09:46 AM

Brillat-Savarin

Postat 04 July 2011 - 10:17 AM
Brillat-Savarin

Postat 04 July 2011 - 10:23 AM
moatza, la 02 July 2011 - 08:29 PM, a spus:
Moatza deci tace si le face

eu ma enervez cantarul meu se zbate intre 61.1-62.9 de vina cred ca sunt mesele mele ala-n-dala, adica mananc ce trebuie, dar nu cand si cat trebuie

ce a spus "omul" de prajitura?
Postat 04 July 2011 - 10:43 AM
Moatza deci tace si le face

ce a spus "omul" de prajitura?
[/quote]
Daniella, eu incerc sa renunt la zahar, nu atat ptr mine, cat ptr familion. da's caposi rau, nu merge decat pacaliti.
N-a simtit nimic strain, chiar i-a placut. Da' tot a avut placinta 200gr foi normale

In schimb am facut chiftele conforme, fara faina sau altele asemenea, am pus in compozitie dovlecei rasi si scursi, verdeata multa, ceapa verde, usturoi si niste seminte de in macinate in loc de ou. Aici a simtit ceva, inul le face mai alunecoase, nu stiu cum sa zic. El a interpretat ca sunt putin crude, i s-a parut ca simte prea tare vegetala. Las'asa, ca si-asa baga prea multa carne!

Postat 04 July 2011 - 01:53 PM
Daniella, la 01 July 2011 - 03:09 PM, a spus:
Daniela, vezi ca la noi se gasesc produse de la Aurora, la Kaufland sigur exista, eu le iau si de la alt magazin in Ctza. Exista pastrama de piept de pui, cu os sau fara, mie imi place cu, este foarte buna si foarte "curata". Mai au si alte mezeluri, dar mie asta imi place...
Postat 04 July 2011 - 07:22 PM
Eu am gasit azi intr-un magazin in DE si mi-a picat fata si pierit cheful de dulciuri

50g stevie pudra 14 euro....
Postat 04 July 2011 - 07:27 PM
Armina, la 04 July 2011 - 07:22 PM, a spus:
Eu am gasit azi intr-un magazin in DE si mi-a picat fata si pierit cheful de dulciuri

50g stevie pudra 14 euro....
eeee, daca sunteti platiti in euro!
glumesc, la noi 50ml costa 11 lei. la 250ml cafea, pun 8 picaturi. la placinta am gustat compozitia, n-am gasit nicaieri o echivalenta, nici in prospect.