Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#801 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 July 2011 - 04:23 PM

[quote name='M_rules' date='07 July 2011 - 01:47 PM' timestamp='1310039245' post='95047']
[/quote]
Uita te la reteta [url="http://artaculinara.com/forums/topic/2877-chifle-cu-cascaval/"]asta:[/url] poti face chifle sau paine, poti scoate cascavalul sau il lasi... dar merg cu grasimi.
[/quote]

astea intr-adevar m-ar scoate din monotonie si ar tine si de foame! se pot lua fara problema la serviciu! le pot manca fara jena de scos caserola/furculita, intre 2 intalniri. merci

trebuie sa mai gasesc alte idei de acest fel si sa ma apuc sa le pun in practica. Desi imi apare tot mai clar ce spune tati intr-una: eu nu am probleme cu ce mananc, eu am probleme cu cantitatile! mananc enorm de mult :occasion15: !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#802 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 July 2011 - 08:08 PM

[quote name='Daniella' date='07 July 2011 - 03:23 PM' timestamp='1310048620' post='95060']
[quote name='M_rules' date='07 July 2011 - 01:47 PM' timestamp='1310039245' post='95047']
[/quote]
Uita te la reteta [url="http://artaculinara.com/forums/topic/2877-chifle-cu-cascaval/"]asta:[/url] poti face chifle sau paine, poti scoate cascavalul sau il lasi... dar merg cu grasimi.
[/quote]

astea intr-adevar m-ar scoate din monotonie si ar tine si de foame! se pot lua fara problema la serviciu! le pot manca fara jena de scos caserola/furculita, intre 2 intalniri. merci

trebuie sa mai gasesc alte idei de acest fel si sa ma apuc sa le pun in practica. Desi imi apare tot mai clar ce spune tati intr-una: eu nu am probleme cu ce mananc, eu am probleme cu cantitatile! mananc enorm de mult :drunken: !
[/quote]

Hehe, Daneluto, exact ce zicea Dana pe topicul cu creveti parca ;). Parca te cunoaste :))

Cat despre mirosul de prajeala in par daca iti faci omleta de dimineata...m-ai zpart, ce sa zic :scratch: . pai ce faci frate, o descanti de trebuie sa stai langa ea si sa absorbi mirosuri? O trantesti in tigaie, te duci pe la baie de mai faci una alta, revii dupa 3 minute o sucesti repede si asta e :wacko: Serios acum, si daca gatesti seara? tu te speli in fiecare zi pe cap ca sa iti iasa mirosul de mancare? :)
Un pic de organizare iti trebuie si o sa vezi cum te educi si cum sa gatesti conform si cum sa iei mesele normale :)

#803 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 July 2011 - 11:04 PM

Daniella, eu pana la 30 de ani nu aveam obiceiul de a manca la micul dejun. Pana la 12 nu simteam nevoia de a manca ceva.
Doar ca problema s-a schimbat cand am vazut ca Mara ma imita si refuza sa manance dimineata. Asa ca sa traiasca puterea exemplului.
Ca sa o fac pe ea sa manance am inceput sa iau si eu micul dejun cu ea. Si uite asa a invatat fata mea la o varsta foarte frageda ca trebuie sa manance dimineata, si tot asa a invatat maica-sa la 30 de ani sa pape la micul dejun.
Asa ca sa nu-mi zici mie ca nu se poate, ca nu te cred...
Ce nu poti manca dimineata cu fetita ta. Transformi totul intr-un tabiet numai al vostru: micul dejun mama-fiica. Si asa la mesele celelalte nu sunteti impreuna...

Si apoi de unde pana unde mananci tu mult... nu cred, mananci aiurea, asta da. Ce crezi ca doua fructe dimineata reprezinta mancat mult? Ma indoiesc... Apoi sari peste pranz sau frunzaresti cine stie ce prostioara, si uite asa esti castigatoarea unei foame de lup seara.
In primul rand trebuie sa inveti sa distribui toata mancarea pe care o consumi la cina pe parcursul intregii zile...Eu cred ca aceasta e problema ta... poate gresesc, dar nu prea cred.

Apoi, fobia asta a ta cu caserola si furculita. Ce te intereseaza ce zic altii. Atunci cand poti mananci si gata. Cui nu-i place sanatate. Ce crezi ca eu reusesc mereu sa mananc la 12 fix? Nu! Sunt la munca, nu am pauza de masa (spre deosebire de tine) si atunci cand am timp intre 12 si 14 mananc in fata calculatorului, cu dosarele in fata... asta-i viata! Unde mai pui ca eu m-am si certat cu un coleg nebun pt dreptul meu de a manca in liniste. I-a picat pe mine, chiar daca majoritatea mancam la munca. El nu o face si ma enerveaza pe mine... I-a trecut, mi-a trecut, eu tot cu caserola si furculita sunt dupa mine zi de zi. Nu-i place sa fie sanatos... nici mie nu-mi place ca pute a tutun de-mi intoarce stomacul pe dos...

Gata, ma duc la nani, ca e tarziu! Somn usor!
Sorina

#804 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2011 - 11:47 PM

Armina si Sorina asa e! Dozarea mancarii pe parcursul zilei si un program cat de cat regulat de a lua macar 3 mese asta trebuie sa invat...ei, mai stau pe langa voi, daca ma mai acceptati si mai invat ...incet, incet ... ma educ ... :drunken:

Somn usor!

#805 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 08 July 2011 - 08:22 AM

Salutare!
Am venit si eu din italia de vreo citeva zile da nu am reusit sa postez,numa citesc.
Am fost cit de cit cuminte da tot merit :( :( ca nu m-am limitat numa la o cafea pe zi si am mincat si pepene rosu :( :(

#806 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2011 - 09:24 AM

Sissi bine ai venit! Pepene rosu dimineata pe post de fructe, pe stomacul gol, la distanta de 60 min de masa de lipide?

Am luat la mine pt MD:
Burger - paine de secara crocanta (faina secara integrala, malt de orz 5%, sare de masa). (Am impresia ca in loc sa-i dau mamei burgerul si sa opresc finn crispy, am facut pe dos :( )
E conform sau nu? ... nu vad taratele ...si ce naiba e maltul asta de fapt? prohibit?
Daca da, merge cu magiunul de topoloveni, da?
daca nu, mananc 2 lingurite de magiun si basta MD, ca nu am altceva.

#807 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2011 - 09:27 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 July 2011 - 11:04 PM, a spus:

Apoi, fobia asta a ta cu caserola si furculita. Ce te intereseaza ce zic altii. Atunci cand poti mananci si gata. Cui nu-i place sanatate. Ce crezi ca eu reusesc mereu sa mananc la 12 fix? Nu! Sunt la munca, nu am pauza de masa (spre deosebire de tine) si atunci cand am timp intre 12 si 14 mananc in fata calculatorului, cu dosarele in fata... asta-i viata! Unde mai pui ca eu m-am si certat cu un coleg nebun pt dreptul meu de a manca in liniste. I-a picat pe mine, chiar daca majoritatea mancam la munca. El nu o face si ma enerveaza pe mine... I-a trecut, mi-a trecut, eu tot cu caserola si furculita sunt dupa mine zi de zi. Nu-i place sa fie sanatos... nici mie nu-mi place ca pute a tutun de-mi intoarce stomacul pe dos...

Sorina, nu am fobie la caserola si furculita, in fiecare zi mi-o aduc si mananc din ea fara probleme la computer. Doar cand sunt pe teren sau cand am sedinte/intalniri cu diversi toata ziua, de nu pot sa am intimitatea din spatele monitorului, atunci nu pot manca din caserola, daca nu reusesc sa iau pauza. Dar in Italia nu e obligatorie pauza de masa? sau ai program mai scurt?

#808 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 08 July 2011 - 10:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 July 2011 - 09:24 AM, a spus:

Am luat la mine pt MD:
Burger - paine de secara crocanta (faina secara integrala, malt de orz 5%, sare de masa). (Am impresia ca in loc sa-i dau mamei burgerul si sa opresc finn crispy, am facut pe dos :( )
E conform sau nu? ... nu vad taratele ...si ce naiba e maltul asta de fapt? prohibit?
Daca da, merge cu magiunul de topoloveni, da?
daca nu, mananc 2 lingurite de magiun si basta MD, ca nu am altceva.

maltul are IG mare, nu stiu exact cat, dar stiu ca e interzis diabeticilor. asa ca nu e conforma painea aia. dar decat sa mananci 2 lingurite de gem goale mananca azi si o bucata de "paine" ca pe urma iar intra in alerta corpul tau ca il tii flamand.

Vezi postareaDaniella, la 08 July 2011 - 09:31 AM, a spus:

boni si eu am tot pliculete de gelatina (e un praf alb), dar te-ai uitat la continut? spune-mi, te rog ca sunt o incepatoare cu o mie de intrebari, ti se par alea ingrediente sanatoase si mai ales conforme?

nu stiu acum exact ce contine pliculetul. stiu doar ca ar trebui sa se faca din oase si sorici :(. eu folosesc de la Dr. Oetker si pe net ei zic ca e 100% naturala. nu prea imi vine sa cred. Imagine postata am sa ma uit pe pliculet cand mai cumpar, sa ma lamuresc.

#809 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2011 - 10:06 AM

Daca vreau, pot sa-mi iau pauza de masa, doar ca nu-mi convine mie. Cu cat termin treaba mai repede, cu atat ajung acasa mai repede la fete.
Eu am contract de 4h, doar ca lucrez 8h... asa ca prefer sa mananc pe fuga. In felul acesta sunt acasa cu o ora inainte decat as fi daca mi-as lua pauza de masa. Si apoi aici pauza e de 2h... chiar ca nu mi-ar conveni.
Sorina

#810 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2011 - 10:21 AM

Vezi postareaboni, la 08 July 2011 - 10:01 AM, a spus:

maltul are IG mare, nu stiu exact cat, dar stiu ca e interzis diabeticilor. asa ca nu e conforma painea aia. dar decat sa mananci 2 lingurite de gem goale mananca azi si o bucata de "paine" ca pe urma iar intra in alerta corpul tau ca il tii flamand.

pai si asta fac eu gresit, o exceptie colo, una dincolo si au trecut 2 luni de cand tin si max 2 kg am dat jos, care primele 2 kg nici nu se pun ca stim ce sunt ... Deci nu fac bine nici cu mic dejun neluat, dar nici cu astea, micile exceptii. Mai bine nu mai desfac pachetul asta de burger, daca nu e conform, ma duc si iau fibrele alea de la colon help. Nu ma descurc sa mananc ce trebuie la MD :(

Boni, ai gasit agar-agar pe undeva la noi? eu nu l-am vazut. Gelatina tot de la dr. otker am si eu dar zice ceva de guma guarana si alte parascovenii care nu mai retin exact dar parca sunt e-uri. Asa ca de caste ori am folosit gelatina, nu am mancat desert. Anyway eu nu slabesc nici daca nu mananc deserturi, dar sa mai pun in dieta si deserturi la F1, mai bine nu...

#811 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 08 July 2011 - 11:25 AM

nu am gasit agar-agar :( si caut de ceva vreme... dar poate in Bucuresti gasesti mai usor.

Dani, la cum vad ca mananci si la ce program ai nu cred ca "micile abateri" sunt marea problema, ci stressul la care iti supui corpului. mancand o data pe zi, oricat de conform ar fi, nu ai sa slabesti niciodata cum trebuie. pentru ca organismul tau intra in alerta si face depozite cand apuca.
si inca ceva: mentalitatea!!! mai bine zis autosugestia. daca tu iti spui mereu ca te ingrasi si de la aer, atunci asa va fi :(

#812 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2011 - 11:47 AM

Nu fac parte dintre persoanele care spun ca se ingrasa si de la apa, ba chiar ma enerveza cand aud asta la unele persoane.
Eu sigur ma ingras de la mancare (cum spui si tu nu de la ce mananc) si respectiv de la program dezorganizat de mese si de la cantitatile nedozate corect pe percursul zilei (normal ca daca sar micul dejun, la pranz o caserola uriasa cu salata cu de toate nu ma satura cateodata as mai manca ... ).
Boni, da ai dreptate. De ex mie si cand mananc migdale de exemplu mi se pare ca ma ingras.

Azi
md: 2 piersici
cafea
la 11: 2 masuri de colon help, cu 2 pahare apa
pranz 12:30: 2 rosii, 4 castraveti, 100 g somon afumat, o mana de masline kalamata, 1 lingura de coacaze, 3 oua fierte, o felie parmezan taiata fasiute, ulei+otet. Azi m-am saturat, ca am luat pranz devreme. E ceva neconform?
O sa mai mananc pe la 16:30 jum migdale.
si 20:30 sau cand apuc un castron mare de supa pui cu multe legume + smantana.

O chestie care ma ingrijoareaza privitor la modul sanatos de alimentatie MM, este ca nu conteaza grasimile, carnea animala cu toxine sunt conforme.

Adriana, esti grozava! :( multumesc pentru meniuri montignac - 8 saptamani! Ai muncit pt noi si ai facut o treaba excelenta!
Am unele intrebari de retete de acolo si nu stiu unde sa intreb (de ex retete pt: terina de linte, ragu monti etc)? Iar alte combinatii de acolo ma intriga, adica nu stiam ca e voie!

boni, la noi unde se gaseste quinoa? la plafar? parca am vazut-o la un moment dat, dar nu stiam exact la ce foloseste si nu am luat.

#813 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 12:01 PM

Intreaba linistita acolo ca de aceea am deschis subiectul.

#814 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2011 - 12:31 PM

Am vazut la supermarket marmelada fara zahar, cu suc concentrat de struguri, nu merge asa-i?

#815 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 10 July 2011 - 07:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2011 - 12:31 PM, a spus:

Am vazut la supermarket marmelada fara zahar, cu suc concentrat de struguri, nu merge asa-i?

nu. sucul de struguri (neindulcit) are IG=55 pe site-ul monti. ma gandesc ca cel concentrat poate avea IG-ul mai mare.

#816 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 July 2011 - 08:02 AM

"Continui sa am oua excedentar si tot nu slabesc deloc desi tin dieta de 2 luni si ceva =)) Incep sa ma demoralizez, pentru ca ma si frustrez de peste 2 luni si se apropie si concediul si nu am obtinut deloc ceea ce am planificat. :P"

Am luat citatul de la topicul celalalt :D Daniella tu mai alaptaezi? daca da, ar fi trebuit sa slabesti pina acum macar 5kg, raspunsul ca nu slabesti se afla la tine , tu spui ca maninci conform dar haotic, mai bei si cafea cu cofeina, am citit pe celalalt forum , o persoana desi tinea monti nu slabea din cauza cafelei, dupa ce a renuntat la cofeina a inceput sa slabeasca, poate si la tine e la fel
Hai sus moralul si nu te da batuta :P :P

#817 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 11 July 2011 - 08:17 AM

sissi Imagine postata

Vezi postareaDaniella, la 10 July 2011 - 11:34 PM, a spus:

... si tot nu slabesc deloc desi tin dieta de 2 luni si ceva =)) Incep sa ma demoralizez, pentru ca ma si frustrez de peste 2 luni si se apropie si concediul si nu am obtinut deloc ceea ce am planificat. :D

Dani darga, tu nu tii dieta asta de 2 luni si ceva. Tu doar ai grija la combinatii.
"Dieta" asta implica muuuult mai mult de atat. Ti s-a tot spus:
- program ordonat de mancare (orice stress al organismului duce la stocare de resurse)
- fara abateri in primele 3 luni (tu ai deja o gramada de abateri pana acum)
- multe lichide
etc.

tu trebuie sa umbli intai si intai la organizare si la "cutiuta" :P si dupa ce rezolvi acolo problemele nu vrei mai avea nici frustrari totul va merge ca pe roate :P

#818 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 11:28 AM

Vezi postareasissi, la 11 July 2011 - 08:02 AM, a spus:

"Continui sa am oua excedentar si tot nu slabesc deloc desi tin dieta de 2 luni si ceva =)) Incep sa ma demoralizez, pentru ca ma si frustrez de peste 2 luni si se apropie si concediul si nu am obtinut deloc ceea ce am planificat. :P"

Am luat citatul de la topicul celalalt :D Daniella tu mai alaptaezi? daca da, ar fi trebuit sa slabesti pina acum macar 5kg, raspunsul ca nu slabesti se afla la tine , tu spui ca maninci conform dar haotic, mai bei si cafea cu cofeina, am citit pe celalalt forum , o persoana desi tinea monti nu slabea din cauza cafelei, dupa ce a renuntat la cofeina a inceput sa slabeasca, poate si la tine e la fel
Hai sus moralul si nu te da batuta :P :P

nu mai alaptez cam de 1 luna. Am slabit (in prima luna) dupa iesirea dupa nastere cam 10 kg din cele 18kg luate in sarcina. Apoi am fost stationar, pana pe la 1 mai cand am inceput sa iau si am luat vreo 2-3 kg asa variabil, desi inca mai alaptam doar dimi si seara (cam de cand am inceput sa iau in greutate).

#819 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 11:34 AM

Sissi, eu nu prea vreau sa te contrazic, daaaar pot sa-ti aduc exemplul personal... Eu m-am ingrasat si in timp ce alaptam. Le-am alaptat pe amandoua cate 13 luni.
Nu e o regula fixa... ce bine ar fi fost sa fie asa...
Sorina

#820 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 12:12 PM

Vezi postareaboni, la 11 July 2011 - 08:17 AM, a spus:

Dani darga, tu nu tii dieta asta de 2 luni si ceva. Tu doar ai grija la combinatii.
"Dieta" asta implica muuuult mai mult de atat. Ti s-a tot spus:
- program ordonat de mancare (orice stress al organismului duce la stocare de resurse)
- fara abateri in primele 3 luni (tu ai deja o gramada de abateri pana acum)
- multe lichide
etc.

tu trebuie sa umbli intai si intai la organizare si la "cutiuta" :D si dupa ce rezolvi acolo problemele nu vrei mai avea nici frustrari totul va merge ca pe roate :P

boni, tu ai dreptate =)) Eu doar am scos dulciurile, orezul/cerealele/cartofii (perisoare, mamaliga, galusti etc), radacinoasele, pastele, continuand sa am mese dupa un program haotic. Se pare ca nu ajuta 3 mese monti pe zi, daca nu respecti un program cat de cat regulat si echilibrat de mese. De regula, eram chiar mai ordonata decat am reusit sa fiu in ultima perioada. :P. Trebuie intr-adevar sa ublu mult la disciplina meselor. :P pentru moment sunt cam demoralizata si frustrata. O fi de la caldura ... ca nimic nu-mi convine ... :P Azi nu am mancat nici fructe nici MD pana la ora asta (Aia mica a racit si dimineata am intarziat mai bine de 1h la serviciu doar stand sa o doftoricesc si sa o alin ca era tare plangacioasa). Am inceput bine saptamana dpdv monti... :P

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic