Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#821 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 July 2011 - 12:14 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 July 2011 - 11:34 AM, a spus:

Sissi, eu nu prea vreau sa te contrazic, daaaar pot sa-ti aduc exemplul personal... Eu m-am ingrasat si in timp ce alaptam. Le-am alaptat pe amandoua cate 13 luni.
Nu e o regula fixa... ce bine ar fi fost sa fie asa...

practic, nici eu nu am slabit deloc de la alaptat, alea primele 10 kg pierdute au fost greutatea copilului si lichidele (Eram umflata de apa ca un cimpoi, plina de edeme inainte de nastere). Probabil, cum spune Sorina, pierderea in greutate datorata alaptatului e doar pentru anumite organisme.

Boni, borsul e ok in orice meniu si in orice moment al zilei? Multumesc =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#822 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 July 2011 - 03:52 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 July 2011 - 11:34 AM, a spus:

Sissi, eu nu prea vreau sa te contrazic, daaaar pot sa-ti aduc exemplul personal... Eu m-am ingrasat si in timp ce alaptam. Le-am alaptat pe amandoua cate 13 luni.
Nu e o regula fixa... ce bine ar fi fost sa fie asa...

Scuze, m-am exprimat eu prea telegrafic, vroiam sa zic ca daca a incepea dieta in timpul alaptatului sigur slabea mai repede, pt ca ajuta si alaptatul, cel putin pe mine ma ajutat sa dau cu dieta si alaptat 10kile in 2luni.

#823 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 04:57 PM

Vezi postareasissi, la 11 July 2011 - 03:52 PM, a spus:

Scuze, m-am exprimat eu prea telegrafic, vroiam sa zic ca daca a incepea dieta in timpul alaptatului sigur slabea mai repede, pt ca ajuta si alaptatul, cel putin pe mine ma ajutat sa dau cu dieta si alaptat 10kile in 2luni.

in afara de primele 10 kg? ca primele 10kg le-am dat jos in prima luna, fara nici o dieta

#824 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 July 2011 - 11:12 PM

Da Daniella, in afara de kilogramele pierdute imediat dupa nastere, cind am nascut aveam 103kg, apoi dupa ce am nascut aveam 91 sau 92 , m-am ingrasat din septembrie pina in februarie la 97kile, pina am zis halt ,gata dieta ca nu mai tinea, am slabit de la 97 la 87 din februarie si pina in aprilie, am tinut strict F1

#825 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 July 2011 - 09:45 AM

Fetele experte, am ceva intrebari pt voi... nu mi-e clar ceva...
Eu, aseara, dupa cina am baut compot de prune, simplu, neindulcit, doar zeama, fara fructe. Intrebare intrebatoare: am facut bine, nu am facut bine? Ce parere aveti?
Ar trebui sa consider zeama de la compot ca fructe sau ca lichid (ca apa nu prea e)? Chiar am acest dubiu...
Nu e vorba de IG ci de interactia fruct - mancare... sper ca m-am facut inteleasa.

Apoi, mai am o miiica nelamurire. Eu zic ca e de bine, dar mai bine cer un sfat, nu?
Mananc pranzul in jur de 12-13h, apoi undeva in jur de 15,30-16,30 uneori mi-e foame. Ieri, spre ex, am mancat o farfurie de ciorbita proaspat facuta, ca apoi la cina (21h) sa mananc, bine-inteles, mult mai putin decat as fi mancat in mod normal.
Eu zic ca facui bine... acum astept o parere de la voi. Pana la urma mai am o masa in plus, scazand astfel din cantitatea cinei. Si cum cina e bine sa fie cat mai slabuta, concluzia e de bine. Zic eu. Voi ce ziceti?

Va pupacesc! O zi buna!
Sorina

#826 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 10:02 AM

si eu ma gandeam Sorina, cand am vazut la meniuri ca ai baut zeama de compot.

te gandesti ca nu ar fi voie decat 3 mese la monti? e o lamurire foarte buna asta

Boni, Vitastar:
produse din cereale 53% (faina integrala de secara 43%, tarate de ovaz 7%, tarate de grau 3%ù§), apa, maia naturala din drojdie, apa, sare
cu magiun de prune de Topoloveni e ok ca MD?

#827 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 10:14 AM

Banuiala mea e ca ai voie mai mult de 3 mese pe zi, doar ca adaptezi cantitatea si apoi ai grija sa treaca cele 3-4h necesare intre o masa si alta.
Asta e ce am inteles eu... acum daca am inteles bine sau nu, nu mai stiu... Asteptam expertele.
Sorina

#828 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 12 July 2011 - 10:29 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 July 2011 - 09:45 AM, a spus:

Fetele experte, am ceva intrebari pt voi... nu mi-e clar ceva...
Eu, aseara, dupa cina am baut compot de prune, simplu, neindulcit, doar zeama, fara fructe. Intrebare intrebatoare: am facut bine, nu am facut bine? Ce parere aveti?
Ar trebui sa consider zeama de la compot ca fructe sau ca lichid (ca apa nu prea e)? Chiar am acest dubiu...
Nu e vorba de IG ci de interactia fruct - mancare... sper ca m-am facut inteleasa.

doar imi dau cu parerea asa, din cultura generala, ca din experienta nu pot sa iti spun, eu nu am probleme cu fructele combinate cu mancare.
lichidul nu sta la fel de mult in stomac ca un fruct, asa ca nu ar trebui sa ingreuneze prea mult digestia.

Vezi postareasorinadaniela, la 12 July 2011 - 09:45 AM, a spus:

Apoi, mai am o miiica nelamurire. Eu zic ca e de bine, dar mai bine cer un sfat, nu?
Mananc pranzul in jur de 12-13h, apoi undeva in jur de 15,30-16,30 uneori mi-e foame. Ieri, spre ex, am mancat o farfurie de ciorbita proaspat facuta, ca apoi la cina (21h) sa mananc, bine-inteles, mult mai putin decat as fi mancat in mod normal.
Eu zic ca facui bine... acum astept o parere de la voi. Pana la urma mai am o masa in plus, scazand astfel din cantitatea cinei. Si cum cina e bine sa fie cat mai slabuta, concluzia e de bine. Zic eu. Voi ce ziceti?

eu zic ca ai facut bine. ideea e sa nu mananci din nou pana nu s-a digerat bine masa anterioara. si sa nu stai flamanda. asa ca ai rezolvat bine ambele probleme, zic eu.

Vezi postareaDaniella, la 12 July 2011 - 10:02 AM, a spus:

Boni, Vitastar:
produse din cereale 53% (faina integrala de secara 43%, tarate de ovaz 7%, tarate de grau 3%ù§), apa, maia naturala din drojdie, apa, sare
cu magiun de prune de Topoloveni e ok ca MD?

vezi la produse conforme am pus si eu link si era si in cele puse de tine. eu am dat si explicatii.
parerea mea este ca nu trebuia sa intrebi asta, trebuia deja sa stii :floare:

#829 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 10:39 AM

Multumesc mult, Boni!
Sorina

#830 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 10:40 AM

offf mai boni, daca nu are tarate 50-50 nu stiu, d-aia intreb :floare: . din ce am inteles e voie sa o combin cu glucide. Va rog sa ma iertati daca mai intreb si va supar ... ce? sunteti nervoase? :P

#831 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 12 July 2011 - 10:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 July 2011 - 10:40 AM, a spus:

offf mai boni, daca nu are tarate 50-50 nu stiu, d-aia intreb :floare: . din ce am inteles e voie sa o combin cu glucide. Va rog sa ma iertati daca mai intreb si va supar ... ce? sunteti nervoase? :P

problema nu-i de supararea mea, ca nu ma supar eu din atata, ci e de dieta ta. ca de cand "bantui" pe aici trebuia sa stii deja niste chestii de baza.
ideea e ca tu trebuie sa pricepi regulile pentru tine, ca, oriunde ai fi, sa poti sa stii in orice moment daca ai sau nu ai voie sa mananci o anumita combinatie. ca daca iesi la restaurant cu prietenii nu-ti iei laptopul dupa tine sa ne intrebi daca ai voie sa mananci un anume preparat :P

hai sa dam extemporal Imagine postata: tu zi ce ai inteles despre paine, de cate feluri este si cu ce ai voie sa o combini, si eu te corectez.

#832 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 11:08 AM

Boni, multumesc de lectie si de recapitulare:

am inteles ca am voie doar la MD paine neagra (nu doar cu numele ci din bob de grau 100%) sau integrala, sau cu tarate
el in carte zice ca se pot manca crakers sau alte forme de paine uscata cu tarate, cu cond sa nu contina faina cernuta, zahar sau grasimi
voi adaugati ca tb sa aiba minimum 24% tarate (Dar eu nu retin sa fi fost asta mentionat in carte)
si mai pomeniti ca avem voie painici din faina integrala + tarate 50-50 ca gramaj, ori din faina de migdale

in F1 eu inteleg din carte ca nu ai voie sa combini painicile monti cu lipide (el nu pomeneste de minunile pe care voi le-ati descoperit)

aceste paineturi bine alese, zicea el, trebuie consumate doar la MD si in mod rational

el mai zicea ca e exclus sa mananci painea cu miere sau dulceata, ori cu unt/margarina (in F1), pomenea sa pui pe paine doar de branza de vaci 0%, (lactate degresate- care aici s-a discutat ca sunt de evitat), indulcitor sintetic, sau sare

mai mult nu am inteles din carte, sau mai mult nu imi aduc aminte (nu stiu daca a pomenit ceva de dulceturi/marmelade fara zahar)

cred ca sunt confuza pt ca ce a fost spus in carte in cele mai multe cazuri a venit confirmat de voi, dar in altele informat, modificat, completat ... si m-am zapacit de nu mai tin minte tot ce s-a spus ...
iertaciune :floare:

#833 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 12 July 2011 - 12:47 PM

esti pe aproape, dar nu ti-e chiar clar totul. recapitulez si incerc sa fac un rezumat cat mai concis:

PAINEA

paine alba, neagra, graham, etc. din magazine - INTERZISA

----------------------------------------------------------------------------

painea INTEGRALA (din faina integrala) simpla sau cu orice alt adaos de fibre < 24% - nu se combina cu grasimi. poate fi consumata cu gemuri/marmelade fara zahar sau lactate degresate (% grasime <= 0.5, dar nu sunt sanatoase), peste sau proteine (fara grasimi - asta am sa dezvolt mai tarziu)

in aceasta categorie intra "painile" conforme din magazine (sunt poze si explicatii la subiectul cu produse conforme) cu < 24% fibre

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

paine din amestec in proportie cantitativa de 50% faina integrala - 50% "faina" cu multe fibre (tarate, pudra de migdale, etc.) - se poate combina cu orice grasime se doreste

in aceasta categorie intra "painile" conforme din magazine (sunt poze si explicatii la subiectul cu produse conforme) cu > 24% fibre

#834 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 01:47 PM

asa draga mea..., asa imi place! stiam tot ce ai scris cu exceptia: ca se combina astea painicile integrale (conforme bineinteles) cu glucide! asta nu stiam :P si voi relele nu vroiati sa-mi spuneti :P !

si inca o intrebare: de ce intra la ultima categorie painicile cu tarate >25%, daca ar trebui 50-50%?

imi place cum am ai facut clasificarea clar! perfect asa! asa imi place!
azi am fost cuminte, am mancat deja fructe, MD si pranz (totul conform bineinteles!), ca la 4 am un seminar si mai ajung la 9 acasa :P

acum, merci :floare:

#835 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 12 July 2011 - 02:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 July 2011 - 01:47 PM, a spus:

stiam tot ce ai scris cu exceptia: ca se combina astea painicile integrale (conforme bineinteles) cu glucide! asta nu stiam :floare: si voi relele nu vroiati sa-mi spuneti :P !

nu inteleg exact ce vrei sa zici aici

Vezi postareaDaniella, la 12 July 2011 - 01:47 PM, a spus:

si inca o intrebare: de ce intra la ultima categorie painicile cu tarate >25%, daca ar trebui 50-50%?

eu am scris acolo fibre > 24%, nu tarate.
e vorba de procentul "global" de fibre din tot amestecul. tarata nu e 100% fibre.
am modificat in postul original, ca sa se inteleaga mai bine: 50% faina integrala - 50% "faina" cu multe fibre (tarate, pudra de migdale, etc.). poate asa e mai clar.

#836 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 08:42 PM

Boni, acum e clar, daca asa spuneti voi, nu pot decat sa iau de bun:
ca o astfel de painica wassa >24 % fibre are aprox acelasi continut de fibre ca si o painica facuta in casa cu integrala 50 - tarate 50% si viceversa
si astfel ambele merg cu lipide

anyway la noi nu exista wassa din asta, eu nu am gasit cu >24% fibre

#837 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 10:59 PM

Armina, te-ai cantarit?
Boni, ce-mi spui despre otetul de mere? dar despre cel de miere si mere?

de vreo luna, de cand au inceput legumele de gradina sa apara nu mai mananc salate verzi ci rosii, castraveti ardei. Sa fie asta motivul pt care am incetat sa mai slabesc, ba chiar revin?

#838 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 12 July 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 July 2011 - 10:59 PM, a spus:

Armina, te-ai cantarit?
Boni, ce-mi spui despre otetul de mere? dar despre cel de miere si mere?

de vreo luna, de cand au inceput legumele de gradina sa apara nu mai mananc salate verzi ci rosii, castraveti ardei. Sa fie asta motivul pt care am incetat sa mai slabesc, ba chiar revin?

Daniella, m-am cantarit acum o saptamana, la o saptamana dupa catarirea initiala. Slabisem cam 500gr intr-o saptamana.

Eu nu am vazut niciodata in meniurile tale paste sau fasole. Spuneau fetele pe aici ca trebuie sa iti echilibrezi mesele si aporturile zilnice altfel oraganismult tau intra in alerata si daca mananci doar salata cu piept de pui, atunci asta e doar o dieta calorica...:occasion14:

#839 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2011 - 11:59 PM

bravo! 500g/sapt e perfect!
eu nu slabesc 1 gram nu stiu ce naiba!

eu nu am inteles ca ar fi pastele sau fasolea obligatorii :rolleyes:

de azi am inceput sa mananc vitastar cu magiun dimineata
(desi sincer am inteles ca pranz-cina si chiar mic dejun recomandarea otpima a lui MM e de mese proteino-lipidice)
zici ca e corpul in alerta din lipsa de glucide/carbohidrati? se paote sa ai dreptate...
am mancat la inceput fasole batuta, apoi mazare, apoi saptamana de Italia cu pastele cu fructe de mare si micile exceptii care au constat tot din paste cu fructe de mare...

#840 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 13 July 2011 - 08:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 July 2011 - 11:59 PM, a spus:

eu nu slabesc 1 gram nu stiu ce naiba!

eu nu am inteles ca ar fi pastele sau fasolea obligatorii :rolleyes:

de azi am inceput sa mananc vitastar cu magiun dimineata
(desi sincer am inteles ca pranz-cina si chiar mic dejun recomandarea otpima a lui MM e de mese proteino-lipidice)
zici ca e corpul in alerta din lipsa de glucide/carbohidrati? se paote sa ai dreptate...
am mancat la inceput fasole batuta, apoi mazare, apoi saptamana de Italia cu pastele cu fructe de mare si micile exceptii care au constat tot din paste cu fructe de mare...

stii foarte bine de ce nu slabesti :biggrin:
tineam minte ca la un moment dat parca ai slabit ceva, mai pe la inceput...

am vazut ca acum mananci frumos Imagine postata. abea dupa o luna de mancat in stilul asta ai voie sa te plangi ca nu slabesti. ar trebui sa faci cum a facut sorina: cantarit doar o data pe luna. altfel te demoralizezi. ai sa simti in haine mai degraba transformarea decat la cantar.

nu cred ca ai lipsa de carbohidrati in alimentatie, ai dulciuri, fructe, gemuri. daca introduci si alte glucide ar fi bine sa inlocuiesti nu sa adaugi la ce ai acum. sper ca se intelege ce vreau sa spun :hungry: ca-i prea cald deja si e doar 9 dimineata Imagine postata

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul