Prajitura "Opera"
Postat 29 March 2010 - 02:21 PM
Postat 29 March 2010 - 02:21 PM
Postat 14 April 2010 - 10:13 PM

Iar impresiile sunt: oau, yumii, wow, hmmm, mrrrr, mai vreau, da' de ce-i asa putina? Da' cand mai faci?

Maine fac iar, ca asteptam niste musafiri. Sa vad de mai ramane ceva si pentru ei, ori are grija jupanu' de prajitura.....

Postat 15 April 2010 - 02:02 AM
Foxyy, la 14 April 2010 - 10:13 PM, a spus:
Iar impresiile sunt: oau, yumii, wow, hmmm, mrrrr, mai vreau, da' de ce-i asa putina? Da' cand mai faci?

Maine fac iar, ca asteptam niste musafiri. Sa vad de mai ramane ceva si pentru ei, ori are grija jupanu' de prajitura.....

Mama, ce pofta mi-ai facut!!!
Iar am intrat pe forum, am vazut poza, m-am enervat ca nu pot sa-mi fac si eu una si am iesit.

Asa face si jupanul meu cand fac prajitura asta.

Iti dau o sugestie, daca o faci pentru musafiri si vrei sa arate ca la cofetarie, cand o tai, foloseste un cutit cu lama lata, foarte bine ascutit si inmoaie-l in apa fierbinte inainte de fiecare taietura. Il stergi usor de apa cu un servet curat si tai, nu de sus in jos, ci mai mult din fata, catre tine. Cutitul fierbinte topeste ciocolata si taietura o sa fie aproape ca la cofetarie.
Postat 15 April 2010 - 12:13 PM
Narnia, la 15 April 2010 - 02:02 AM, a spus:
Iar am intrat pe forum, am vazut poza, m-am enervat ca nu pot sa-mi fac si eu una si am iesit.

Asa face si jupanul meu cand fac prajitura asta.

Iti dau o sugestie, daca o faci pentru musafiri si vrei sa arate ca la cofetarie, cand o tai, foloseste un cutit cu lama lata, foarte bine ascutit si inmoaie-l in apa fierbinte inainte de fiecare taietura. Il stergi usor de apa cu un servet curat si tai, nu de sus in jos, ci mai mult din fata, catre tine. Cutitul fierbinte topeste ciocolata si taietura o sa fie aproape ca la cofetarie.
Stiam de smecheria cu taiatul, parca tot tu ai scris-o, undeva pe aici. Faza e urmatoarea: dupa ce am terminat de asamblat prajitura, la vreun sfert de ora am si taiat-o.... Nici cu cutitu' lu' cutitu' nu s-ar fi taiat mai frumos de atat! Pe cuvant! Nu se-ntarise, da' poftele erau mult prea mari si n-am avut ce face! I-am dat maica-mii 2 bucati pe-o farfurie si-a zis, stai, ca-ti dau si tie una, eu nu pot manca 2. Zic bine, stau si nu mai tai altele. Ca dupa aceea sa ma-ntind dupa farfuriuta goala...... si maica-mea zambea smechereste de dupa ea: mai ai???

Postat 15 April 2010 - 12:58 PM
Foxyy, la 15 April 2010 - 12:13 PM, a spus:

Stiu cum e, ca si eu tot asa am taiat-o pe prima, nici nu se inatrise bine crema, aproape curgea cand am taiat-o, dar n-au mai avur oamenii rabdare. Se vede s in poza ca stratul de crema mai gros sta sa curga, are burta.

Am vrut sa o fac si eu pentru Pasti, dar ii dadeam regimul omului peste cap, asa ca m-am multumit doar cu cozonac. Daca isi exprima copilul dorinta, o fac sub forma de tort de ziua lui, altfel mai astept pana suntem slabi ca fusul.

Postat 18 April 2010 - 10:42 AM

am avut un pic de furca cu crema bavareza la incorporatul gelatinei, pt ca s-a intarit foarte tare si nu s-a incorporat bine cu frisca si ciocolata. iar ganache-ul sub nici o forma nu s-a impartit in doua, abia am reusit sa il intind pe o singura foaie de blat si asta dupa ce l-am incalzit. dar toate astea tin de calitatea ingredientelor folosite de mine si nu de reteta in sine.
imi pare rau ca nu pot sa vin cu poze, canonul meu sufera de priapism, a doua oara in trei luni, da de data asta l-am dus la doctor pe banii mei pt. ca tocmai a iesit din garantie.
tare buna e, de aseara ii tot duc grija

Postat 18 April 2010 - 03:14 PM
Imi pare rau pentru problema cu crema bavareza, nu stiu daca de vina este calitatea ingredientelor. Poate ca ai lasat-o sa se raceasca prea mult timp ? In reteta am scris:
Citeaza
In mod normal nu ar trebui sa se intareasca daca nu ai lasat-o complet sa se raceasca, iar la racit complet se lasa doar dupa ce a fost deja incorporata frisca si ciocolata.
In ce priveste crema ganache, intr-adevar cantitatea este foarte ...la limita, trebuie distribuita cu foarte mare atentie ca sa ajunga. Poate ar trebui sa editez postul si sa precizez asta.
Nu-i niciun necaz cu pozele, atat timp cat a fost pe gustul vostru, restul nu are importanta. :)Imi pare rau pentru aparatul tau, sper sa rezolve service-ul problema cat mai repede.
Te cred ca-i duci grija.

Postat 03 March 2013 - 02:58 PM

Pentru ca n-am avut de unde lua faina de migdale,am decojit si uscat eu cantitatea necesara,marunind cu blenderul vertical si am modificat considerabil cantitatea de zahar,pentru ca mi s-a parut prea mult pentru gusturile noastre.Fapt pentru care am renuntat si la siropul cu zahar si-am pensulat cu lapte,dar cititnd si alte retete,am vazut ca unii insiropeaza cu ceva cafea neindulcita.
Multumesc mult pentru reteta

Postat 03 March 2013 - 04:21 PM

Postat 04 March 2013 - 08:19 PM
Lapona Enigel, la 03 March 2013 - 04:21 PM, a spus:
Apai e o leaca de-nvartit la oale,nu zic nu,dar daca tot mi-am pus in gand s-o fac de nu stiu cate 'secole' in urma,acum i-a venit randul ! Danke, Lori

cerra, la 03 March 2013 - 06:09 PM, a spus:
Foarte eleganta!!!!!!!!
Merci,Cerra

Geany, la 04 March 2013 - 08:28 AM, a spus:

Multumesc si tie,Geany

Postat 04 March 2013 - 10:48 PM

Postat 07 March 2013 - 06:43 PM

Sa nu ma-ntelegi gresit,nu impun nimanui nimic,zic doar ca nu e cazul sa-ti subestimezi rabdarea

Postat 11 April 2013 - 10:17 PM
Multumesc de reteta, Narnia, si tie Ellani pentru ca datorita tie am cunoscut-o.

Postat 12 April 2013 - 09:07 PM

Tii mult la colegi,odata ce le-ai oferit o asemenea ocazie de degustare! Eu dac-ar trebui sa fac pentru colegi,din start ar trebui sa fac 2(daca nu chiar 3),sa fie si pentru acasa.
Si apropo,acum imi starnesti tu si mai tare cheful sa m-apuc de ea din nou,caci m-am tot gandit la un repetir de cateva saptamani.Sotul chiar mi-a batut si apropouri de cateva ori,pentru ca noua ne-a placut foarte ,mult mai ales dupa vreo 2 zile,dar cred ca mai asteptam caci n-am toate conditiile de realizare.
Postat 13 April 2013 - 09:57 PM

Mie mi-a placut foarte mult, al meu a zis ca l-ar fi vrut un pic mai insiropat (are el problema asta la torturi, sa fie bine insiropate), desi facusem din start mai mult sirop decat prevedea reteta.