Forum Culinar: Prajitura "Opera" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura "Opera"

#21 Useril este offline   Dorina-Ella 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 29-March 10

Postat 29 March 2010 - 02:21 PM

Da si eu abia astept sa vad prajitura asta facuta de tine Dora ca tu scoti opere de arta nu prajituri. Sper ca ai poze. O zi buna si sanatate.

#22 Useril este offline   Dorina-Ella 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 29-March 10

Postat 29 March 2010 - 02:21 PM

Da si eu abia astept sa vad prajitura asta facuta de tine Dora ca tu scoti opere de arta nu prajituri. Sper ca ai poze. O zi buna si sanatate.

#23 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 April 2010 - 10:13 PM

Narnia, am sosit cu poza si cu impresiile. Iaca poza:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-12712758587.jpg

Iar impresiile sunt: oau, yumii, wow, hmmm, mrrrr, mai vreau, da' de ce-i asa putina? Da' cand mai faci? :D Portie sextupla, de se poate, da? :D
Maine fac iar, ca asteptam niste musafiri. Sa vad de mai ramane ceva si pentru ei, ori are grija jupanu' de prajitura..... :D

#24 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 April 2010 - 02:02 AM

Vezi postareaFoxyy, la 14 April 2010 - 10:13 PM, a spus:

Narnia, am sosit cu poza si cu impresiile. Iaca poza:
Iar impresiile sunt: oau, yumii, wow, hmmm, mrrrr, mai vreau, da' de ce-i asa putina? Da' cand mai faci? :) Portie sextupla, de se poate, da? :)
Maine fac iar, ca asteptam niste musafiri. Sa vad de mai ramane ceva si pentru ei, ori are grija jupanu' de prajitura..... :D

Mama, ce pofta mi-ai facut!!!
Iar am intrat pe forum, am vazut poza, m-am enervat ca nu pot sa-mi fac si eu una si am iesit. Imagine postata Acum am mancat o farfurie de iarba cu rosii si ardei si m-am calmat, asa ca pot sa-ti scriu. Imagine postata

Asa face si jupanul meu cand fac prajitura asta. Imagine postata Foarte misto sunt repartizate cremele si are culoarea care trebuie. Imagine postata
Iti dau o sugestie, daca o faci pentru musafiri si vrei sa arate ca la cofetarie, cand o tai, foloseste un cutit cu lama lata, foarte bine ascutit si inmoaie-l in apa fierbinte inainte de fiecare taietura. Il stergi usor de apa cu un servet curat si tai, nu de sus in jos, ci mai mult din fata, catre tine. Cutitul fierbinte topeste ciocolata si taietura o sa fie aproape ca la cofetarie.

#25 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 April 2010 - 12:13 PM

Vezi postareaNarnia, la 15 April 2010 - 02:02 AM, a spus:

Mama, ce pofta mi-ai facut!!!
Iar am intrat pe forum, am vazut poza, m-am enervat ca nu pot sa-mi fac si eu una si am iesit. Imagine postata Acum am mancat o farfurie de iarba cu rosii si ardei si m-am calmat, asa ca pot sa-ti scriu. Imagine postata

Asa face si jupanul meu cand fac prajitura asta. Imagine postata Foarte misto sunt repartizate cremele si are culoarea care trebuie. Imagine postata
Iti dau o sugestie, daca o faci pentru musafiri si vrei sa arate ca la cofetarie, cand o tai, foloseste un cutit cu lama lata, foarte bine ascutit si inmoaie-l in apa fierbinte inainte de fiecare taietura. Il stergi usor de apa cu un servet curat si tai, nu de sus in jos, ci mai mult din fata, catre tine. Cutitul fierbinte topeste ciocolata si taietura o sa fie aproape ca la cofetarie.

Stiam de smecheria cu taiatul, parca tot tu ai scris-o, undeva pe aici. Faza e urmatoarea: dupa ce am terminat de asamblat prajitura, la vreun sfert de ora am si taiat-o.... Nici cu cutitu' lu' cutitu' nu s-ar fi taiat mai frumos de atat! Pe cuvant! Nu se-ntarise, da' poftele erau mult prea mari si n-am avut ce face! I-am dat maica-mii 2 bucati pe-o farfurie si-a zis, stai, ca-ti dau si tie una, eu nu pot manca 2. Zic bine, stau si nu mai tai altele. Ca dupa aceea sa ma-ntind dupa farfuriuta goala...... si maica-mea zambea smechereste de dupa ea: mai ai??? :)

#26 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 April 2010 - 12:58 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 April 2010 - 12:13 PM, a spus:

Stiam de smecheria cu taiatul, parca tot tu ai scris-o, undeva pe aici. Faza e urmatoarea: dupa ce am terminat de asamblat prajitura, la vreun sfert de ora am si taiat-o.... Nici cu cutitu' lu' cutitu' nu s-ar fi taiat mai frumos de atat! Pe cuvant! Nu se-ntarise, da' poftele erau mult prea mari si n-am avut ce face! I-am dat maica-mii 2 bucati pe-o farfurie si-a zis, stai, ca-ti dau si tie una, eu nu pot manca 2. Zic bine, stau si nu mai tai altele. Ca dupa aceea sa ma-ntind dupa farfuriuta goala...... si maica-mea zambea smechereste de dupa ea: mai ai??? :violent6:

Stiu cum e, ca si eu tot asa am taiat-o pe prima, nici nu se inatrise bine crema, aproape curgea cand am taiat-o, dar n-au mai avur oamenii rabdare. Se vede s in poza ca stratul de crema mai gros sta sa curga, are burta. Imagine postata
Am vrut sa o fac si eu pentru Pasti, dar ii dadeam regimul omului peste cap, asa ca m-am multumit doar cu cozonac. Daca isi exprima copilul dorinta, o fac sub forma de tort de ziua lui, altfel mai astept pana suntem slabi ca fusul. Imagine postata

#27 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 18 April 2010 - 10:42 AM

am facut prajitura, multumesc pt reteta :(( este foarte buna la gust, nu as fi ghicit niciodata citind decat intregientele.

am avut un pic de furca cu crema bavareza la incorporatul gelatinei, pt ca s-a intarit foarte tare si nu s-a incorporat bine cu frisca si ciocolata. iar ganache-ul sub nici o forma nu s-a impartit in doua, abia am reusit sa il intind pe o singura foaie de blat si asta dupa ce l-am incalzit. dar toate astea tin de calitatea ingredientelor folosite de mine si nu de reteta in sine.

imi pare rau ca nu pot sa vin cu poze, canonul meu sufera de priapism, a doua oara in trei luni, da de data asta l-am dus la doctor pe banii mei pt. ca tocmai a iesit din garantie.

tare buna e, de aseara ii tot duc grija :(

#28 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2010 - 03:14 PM

Aminariy, ma bucur mult ca v-a placut, cu multa placere.

Imi pare rau pentru problema cu crema bavareza, nu stiu daca de vina este calitatea ingredientelor. Poate ca ai lasat-o sa se raceasca prea mult timp ? In reteta am scris:

Citeaza

Cat timp s-a racorit putin, am pus la inmuiat 3 foi de gelatina ( 5 g ) Am lasat-o putin sa se racoreasca, apoi am adaugat o fiola de esenta de vanilie si gelatina stoarsa. Am amestecat bine pana la omogenizarea completa. Peste ciocolata topita pe baie de aburi si luata apoi de pe foc, am adaugat crema cu gelatina, amestecand bine ( nu e recomandabil sa lasati vasul pe foc, gelatina se poate altera si crema nu se va mai intari).

In mod normal nu ar trebui sa se intareasca daca nu ai lasat-o complet sa se raceasca, iar la racit complet se lasa doar dupa ce a fost deja incorporata frisca si ciocolata.

In ce priveste crema ganache, intr-adevar cantitatea este foarte ...la limita, trebuie distribuita cu foarte mare atentie ca sa ajunga. Poate ar trebui sa editez postul si sa precizez asta.

Nu-i niciun necaz cu pozele, atat timp cat a fost pe gustul vostru, restul nu are importanta. :)Imi pare rau pentru aparatul tau, sper sa rezolve service-ul problema cat mai repede.

Te cred ca-i duci grija. :scratch:)

#29 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 March 2013 - 02:58 PM

Nu credeam ca ma voi apuca vreodata de asemenea prajitura,pentru ca ma lua cu ameteli numai cand citeam reteta,dar se pare ca frica-i mai mare pana te apuci.Pe urma nu-ti mai pare chiar atat de complicat,mai ales ca rezultatul e pe masura!Daca va place ciocolata,trebuie neaparat sa-ncercati si prajitura asta cu gust 'ciocolatos in degradeu' daca pot sa-i spun astfel .

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-13623154023342.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1267-13623154450193.jpg

Pentru ca n-am avut de unde lua faina de migdale,am decojit si uscat eu cantitatea necesara,marunind cu blenderul vertical si am modificat considerabil cantitatea de zahar,pentru ca mi s-a parut prea mult pentru gusturile noastre.Fapt pentru care am renuntat si la siropul cu zahar si-am pensulat cu lapte,dar cititnd si alte retete,am vazut ca unii insiropeaza cu ceva cafea neindulcita.

Multumesc mult pentru reteta :lol: Se trece in 'biblia cu retete' a casei !

#30 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 March 2013 - 04:21 PM

Da' stiu ca ai muncit, nu gluma! Am facut-o si eu acum multi ani si mi se pare un procedeu complex, care cere timp, rabdare si mai ales chef. Bravo pentru realizare si punere in scena!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#31 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 06:09 PM

Vezi postareaEllani, la 03 March 2013 - 02:58 PM, a spus:

Foarte eleganta!!!!!!!!

#32 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2013 - 08:28 AM

Elutza' ti-a iesit superba! :love3:

#33 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2013 - 08:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 March 2013 - 04:21 PM, a spus:

Da' stiu ca ai muncit, nu gluma! Am facut-o si eu acum multi ani si mi se pare un procedeu complex, care cere timp, rabdare si mai ales chef. Bravo pentru realizare si punere in scena!

Apai e o leaca de-nvartit la oale,nu zic nu,dar daca tot mi-am pus in gand s-o fac de nu stiu cate 'secole' in urma,acum i-a venit randul ! Danke, Lori :D

Vezi postareacerra, la 03 March 2013 - 06:09 PM, a spus:

Foarte eleganta!!!!!!!!

Merci,Cerra :) E si foarte gustoasa! Nu te-apuci s-o transformi-monticizezi si pe ea ? :D Banuiesc ca nu-i greu,desi eu nu prea stiu regulile.

Vezi postareaGeany, la 04 March 2013 - 08:28 AM, a spus:

Elutza' ti-a iesit superba! :D

Multumesc si tie,Geany :D Tu cand o 'ataci' ? Bineinteles cu schimbarile 'a la Geany' caci altfel n-ai mai fi tu :D

#34 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 March 2013 - 10:48 PM

Draga Elutza' tot respectul pt. voi,dar eu nu am rabdare :D pare complicat,dar stii cum e, niciodata sa nu spui niciodata,poate o sa fac si eu vreodata asa minunatie :D ca arata intr-un mare fel,hunii mei ar fi super incantati siigguurr!! :)

#35 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2013 - 06:43 PM

Mai ales ca invartesti ,cred, in mult mai multe oale in fiecare zi,pregatind zilnic cateva feluri :lol:
Sa nu ma-ntelegi gresit,nu impun nimanui nimic,zic doar ca nu e cazul sa-ti subestimezi rabdarea :lol:

#36 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 11 April 2013 - 10:17 PM

De cand a postat Ellani imi statea gandul la prajitura, asa ca i-a venit randul. Am facut-o de ziua mea, sub forma de tort, pentru colegii de la munca. Blaturile mi-au iesit mai groase, ca n-am apreciat bine cand am impartit compozitia, si cand sa coc ultimul blat m-am trezit ca n-aveam ce sa intind in tava, asa ca am facut repede inca un blat. Oricum, a fost apreciata.
Multumesc de reteta, Narnia, si tie Ellani pentru ca datorita tie am cunoscut-o.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1290-13657114016191.jpg

#37 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2013 - 09:07 PM

Cu placere, Ela! :)
Tii mult la colegi,odata ce le-ai oferit o asemenea ocazie de degustare! Eu dac-ar trebui sa fac pentru colegi,din start ar trebui sa fac 2(daca nu chiar 3),sa fie si pentru acasa.
Si apropo,acum imi starnesti tu si mai tare cheful sa m-apuc de ea din nou,caci m-am tot gandit la un repetir de cateva saptamani.Sotul chiar mi-a batut si apropouri de cateva ori,pentru ca noua ne-a placut foarte ,mult mai ales dupa vreo 2 zile,dar cred ca mai asteptam caci n-am toate conditiile de realizare.

#38 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 13 April 2013 - 09:57 PM

Incerc retetele noi pe ei, ca altfel n-am cand :P . Torturi fac rar. Sotul e si el coleg cu mine, asa ca m-am scos. In perioada asta nu suntem prea multi, asa ca a ajuns. Pentru acasa am avut alt tort.
Mie mi-a placut foarte mult, al meu a zis ca l-ar fi vrut un pic mai insiropat (are el problema asta la torturi, sa fie bine insiropate), desi facusem din start mai mult sirop decat prevedea reteta.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi