Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1301 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2019 - 05:02 PM

Vezi postareamoatza, la 08 February 2019 - 11:17 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 08 February 2019 - 10:40 AM, a spus:

Salsa rosa sau cocktail e maioneza si suc de roșii, eu pun ketchup, și whisky, brandy, ceva de genul ăsta.


aflu lucruri noi, merci! nu stiam ca-i mai zice si rosa

la noi da dar nu stiu daca si la altii :notworthy:

#1302 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 08 February 2019 - 05:21 PM

Aici ii zice Marie Rose si mai contine Worchestershire sauce, tabasco (cateva picaturi), zeama de lamaie. Ca alcool eu adaug sherry sau port
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#1303 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2019 - 05:40 PM

se poate, probabil de-a lungul timpului am semplificat-o mai ales pentru ca sosul worchester il cumpar mereu si nu-l folosesc si dupa ani de expirat il arunc aproape mereu
cre ca tre sa ii gasesc alte intrebuintari
de suc de lamiie insa nu-mi amintesc deloc

eu as prefera crevetii cu usturoi in tigaie dar na, ma adaptez partii din popor mai moftoroase :notworthy:

#1304 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2019 - 08:41 PM

Extrem de simplu pt junior, somon proaspat (partea dinspre coada care are mai putine oase) uns cu un fir de ulei ev si acoperit apoi pe ambele parti de pesmet.
Cuptor 200 de grade 20 de minute.
E o idee buna si pt noi astia mari.
A mai ramas doar pielea si osul central.

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-13-0-18779800-1549651121.jpg

Pt noi alt meniu, dl. Any dorada de mare si triglie la cuptor. Fac salmoriglio cu ulei, usturoi taiat marunt, sare piper, zeama de lamaie si patrunjel.
Eu de dieta am un minestrone si un ou fiert.

#1305 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 09 February 2019 - 07:18 PM

Hamsie sarata la cuptor. Langa, mamaliga si usturoi. Am mancat demult, in casa stam cu toate geamurile deschise si tot miroase, am inghetat!

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-332-0-77461700-1549732549.jpg

#1306 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2019 - 07:38 PM

Vezi postareaAmina, la 09 February 2019 - 07:18 PM, a spus:

Hamsie sarata la cuptor.

cum le-ai facut?

#1307 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 February 2019 - 07:48 PM

Nebunieeee. Fix pe dumnealor vroiam sa le cumpar si pana la urma am facut altceva. Trebuie sa le fac. Dar...de ce la cuptor?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1308 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 09 February 2019 - 08:25 PM

Au fost in punga, inghetate. Le-am spalat rapid cu apa rece, scurs, tavalit cu un pic de ulei si faina si le-am pus in tava la cuptor pe hartie de copt.
Stiu, sunt mai gustoase prajite in tigaie, dar mama nu poate sa manance prajit. Dureaza sa gatesc separat, asa ca multe retete le adaptez si oricum nu ne strica nici noua sa mancam mai dietetic. Nu ca ar fi prea dietetic ce am facut, sare+ulei+faina, dar e o cale de mijloc.

#1309 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 February 2019 - 09:32 PM

Am inteles! Eu cred ca mananc asa ceva o data la zece ani, asa ca ma voi destrabala cu varianta deep fry. Sa va fie de bine, Amina!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1310 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2019 - 10:29 PM

Vezi postareaAmina, la 09 February 2019 - 08:25 PM, a spus:

Au fost in punga, inghetate. Le-am spalat rapid cu apa rece, scurs, tavalit cu un pic de ulei si faina si le-am pus in tava la cuptor pe hartie de copt.
Stiu, sunt mai gustoase prajite in tigaie, dar mama nu poate sa manance prajit. Dureaza sa gatesc separat, asa ca multe retete le adaptez si oricum nu ne strica nici noua sa mancam mai dietetic. Nu ca ar fi prea dietetic ce am facut, sare+ulei+faina, dar e o cale de mijloc.


erau... dezmatzate?

#1311 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 February 2019 - 10:58 PM

Iti dai seama ce ménage à la gramada pe ele .
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1312 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2019 - 01:00 AM

Vezi postareamoatza, la 29 January 2019 - 08:39 AM, a spus:

dar de ce n-ar fi buna asta?
noi cumparam de la o brutarie locala, paine de Rusetu, care-i vestita in zona, e mare deosebire fata de aia din magazine. au cateva sortimente simple.
au si feliator si prefer sa mi-o felieze pe loc.

pe asta dac-o tin vara afara, deci nu in frigider, in 3-4 zile se strica.
cea de la supermarket se usuca si tine luni de zile in stadiul asta.

incerc sa explic si sper sa nu fiu inteleasa gresit :)
zic ma intristeaza sa vad ca o cucerire a tehnologiei=feliatorul de piine de la magazin "strica" dupa parerea mea bunatatea piinii si placerea de a-ti taia felia de piine si a o minca, cei pe care i-am vazut o duceau apoi in punga de plastic, deci se inmoaie si si-a pierdut dupa mine, toata bunatatea piinii proaspete. O consider o modernitate care a distrus ceva din cotidian, dar e doar parerea mea dictata de felul meu de a vedea piinea. :)
Azi am facut poze la piinea noastra, care si-o taie fiecare cind vrea si o maninca, aici are denumirea de "pugliese" pentru ca e mare si rotunda si imita pe una din regiunea Puglia care se numeste Altamura de la localitatea in care se face. O cumpar simbata dimineata, e facuta cu drojdie naturala si tine fara sa mucegaiasca evident, citeodata nu e crocanta, dar depinde si de vreme. Asta pozata de azi e excelenta. Acu depinde de ce si cit mincam cit dureaza, de obicei o tinem in punga ei de hirtie, daca trec citeva zile si tinde sa se intareasca o punem intr-o punga de plastic. Atunci cind o mincam ca sa o crocantim iar o sprayez cu un pic de ulei si o pun 2 minute in crisp la microunde.
Piinea de supermarket chiar si cei pe care o coc ei pe moment si care ajunge la ei congelata da, dureaza o zi, a doua e ori de guma ori tare ca piatra, cind n-ai altceva mai bun, te adaptezi normal. Eu incerc pe cit posibil sa o iau mereu de la brutarie, citeodata iau bagheta de la supemarket de mincat in aceeasi seara.
Eram odata la brutar si vad ca ii taie uneia felii piinea cu cutitul evident, feliatoare de piini eu aici n-am vazut niciunde, intreb dupa aia daca ofera si serviciul asta, luindu-l evident la misto si imi zice ca persoana aceea il roaga sa i-o taie felii ca sa nu faca fimituri acasa :o
pe cea care o maninca mama o iau tot de la brutarie, doar ca are coaja mai moale si si-o tine in punga de plastic ca sa fie moale dar nici nu se intareste nici nu mucegaieste
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-28076000-1549753217.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-17775200-1549753237.jpg
Piinea in punga feliata si patrata aia americaneasca de supermarket o iau uneori, o prefer pe cea fara coaja, la facut smorgastarta sau tramezzini sau rar cind am incercat rulourile alea care nu mi-au iesit de cele mai multe ori :rolleyes:
aia intr-adevar cind am uitat vreo punga deschisa si neterminata a mucegait

#1313 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 February 2019 - 11:19 PM

au fost bune - 1.5 kg dispărute fără urmă, ofer recompensă găsitorului

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-1215-0-17567000-1549833246.jpg

PS Adriana și eu tot așa fac cu pâinea (aia de la brutăria italiană) de aia de plastic nu cumpăr

#1314 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2019 - 09:32 AM

Vezi postareaDexter, la 10 February 2019 - 11:19 PM, a spus:

au fost bune - 1.5 kg dispărute fără urmă, ofer recompensă găsitorului

Atasament IMG_5208.JPG

PS Adriana și eu tot așa fac cu pâinea (aia de la brutăria italiană) de aia de plastic nu cumpăr


N-am prestat de cand sunt la dieta. 1.5 kg la cati oameni? Doi? Daca da m-ai depasit, toata stima si respectul.
Mie Rambo de la pescarie, intr-o sambata imi zice ca i-a ramas juma de kil si ca ajunge pt 2 :71: . Zic nu multumesc ori fac ca lumea ori nu mai fac. Fara 1 kg de scoici nu fac nimic.

#1315 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 February 2019 - 02:58 AM

Vezi postareaany_annette, la 11 February 2019 - 09:32 AM, a spus:

Daca da m-ai depasit, toata stima si respectul
te-am depășit Imagine postata

un fel de frittura cu niște peștișori și niște creveți

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-1215-0-70934500-1549932885.jpg

#1316 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 February 2019 - 11:38 PM

Nu le-am gatit eu, le-a gatit japonezul pentru mine. Mi-am facut, in sfarsit, pofta!
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-58760600-1550007420.jpgImagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-09228200-1550007439.jpgImagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-28118300-1550007475.jpg
Ador mancarea japoneza!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1317 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 February 2019 - 12:30 AM

văd cu durere in suflet că peștele crud servit cu tăiței se cheamă sashimi. așa ceva nu există în bucătăria japoneză, presupun că e un restaurant care vrea să satisfacă gusturile locale

#1318 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 February 2019 - 12:43 AM

Habar nu aveam ca sashimi nu se serveste cu taitei. Este un restaurant autentic japonez, cu japonezi care le fac acolo , in bucataria deschisa. Si da, cred ca fac astfel incat sa atraga clientii autohtoni... Chiar o sa ii intreb data viitoare, desi nici macar nu vorbesc bine germana cei care servesc. In Düsseldorf, la jumate de ora de orasul meu, este cea mai mare comunitate de japonezi din Europa. Am inteles ca este un restaurant 100% autentic acolo, insa nu am ajuns. Sper sa o fac cat mai repede. De nu, ma duc in vizita la George Moise si o sa imi faca el instruirea la fata locului :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1319 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 February 2019 - 12:58 AM

sashimi e pește crud "pur". "garniturile" pot fi cel mult sos de soia, ginger murat, wasabi

#1320 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 February 2019 - 10:14 AM

Sooooo, coming back, cu informatii de prima mana, däriect de pe meridianul Yamato, de la japonezofilul de serviciu, George Moise, care traieste, creeaza si revolutioneaza in si din Japonia:

"Seamănă cu tăiței, dar e ridiche japoneză."


Si cu asta, am mai rezolvat un mister Imagine postatasi, mai ales, i-am reabilitat sufletul lui Dex, ca aveam mustrari de constiinta, parol!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi