moatza, la 29 January 2019 - 08:39 AM, a spus:
dar de ce n-ar fi buna asta?
noi cumparam de la o brutarie locala, paine de Rusetu, care-i vestita in zona, e mare deosebire fata de aia din magazine. au cateva sortimente simple.
au si feliator si prefer sa mi-o felieze pe loc.
pe asta dac-o tin vara afara, deci nu in frigider, in 3-4 zile se strica.
cea de la supermarket se usuca si tine luni de zile in stadiul asta.
incerc sa explic si sper sa nu fiu inteleasa gresit
zic ma intristeaza sa vad ca o cucerire a tehnologiei=feliatorul de piine de la magazin "strica" dupa parerea mea bunatatea piinii si placerea de a-ti taia felia de piine si a o minca, cei pe care i-am vazut o duceau apoi in punga de plastic, deci se inmoaie si si-a pierdut dupa mine, toata bunatatea piinii proaspete. O consider o modernitate care a distrus ceva din cotidian, dar e doar parerea mea dictata de felul meu de a vedea piinea.
Azi am facut poze la piinea noastra, care si-o taie fiecare cind vrea si o maninca, aici are denumirea de "pugliese" pentru ca e mare si rotunda si imita pe una din regiunea Puglia care se numeste Altamura de la localitatea in care se face. O cumpar simbata dimineata, e facuta cu drojdie naturala si tine fara sa mucegaiasca evident, citeodata nu e crocanta, dar depinde si de vreme. Asta pozata de azi e excelenta. Acu depinde de ce si cit mincam cit dureaza, de obicei o tinem in punga ei de hirtie, daca trec citeva zile si tinde sa se intareasca o punem intr-o punga de plastic. Atunci cind o mincam ca sa o crocantim iar o sprayez cu un pic de ulei si o pun 2 minute in crisp la microunde.
Piinea de supermarket chiar si cei pe care o coc ei pe moment si care ajunge la ei congelata da, dureaza o zi, a doua e ori de guma ori tare ca piatra, cind n-ai altceva mai bun, te adaptezi normal. Eu incerc pe cit posibil sa o iau mereu de la brutarie, citeodata iau bagheta de la supemarket de mincat in aceeasi seara.
Eram odata la brutar si vad ca ii taie uneia felii piinea cu cutitul evident, feliatoare de piini eu aici n-am vazut niciunde, intreb dupa aia daca ofera si serviciul asta, luindu-l evident la misto si imi zice ca persoana aceea il roaga sa i-o taie felii ca sa nu faca fimituri acasa
pe cea care o maninca mama o iau tot de la brutarie, doar ca are coaja mai moale si si-o tine in punga de plastic ca sa fie moale dar nici nu se intareste nici nu mucegaieste

Piinea in punga feliata si patrata aia americaneasca de supermarket o iau uneori, o prefer pe cea fara coaja, la facut smorgastarta sau tramezzini sau rar cind am incercat rulourile alea care nu mi-au iesit de cele mai multe ori

aia intr-adevar cind am uitat vreo punga deschisa si neterminata a mucegait