Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1321 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 February 2019 - 10:29 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2019 - 10:14 AM, a spus:

"Seamănă cu tăiței, dar e ridiche japoneză."

adica daikon spaghetti :hug:

eu am gatit peste aseara adica am luat amestec de paella congelat si caracatita bucatele congelata si le-am amestecat si fiert impreuna in tigaie
n-am indraznit s-o pozez :toothy9; dar la ora la care am ajuns acasa numai asta am avut chef si putere sa fac =))

daca citeste Lili aici imi da cu tigaie de paella in cap cre'ca :occasion14:

#1322 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 February 2019 - 05:29 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2019 - 10:14 AM, a spus:

Sooooo, coming back, cu informatii de prima mana, däriect de pe meridianul Yamato, de la japonezofilul de serviciu, George Moise, care traieste, creeaza si revolutioneaza in si din Japonia:

"Seamănă cu tăiței, dar e ridiche japoneză."


Si cu asta, am mai rezolvat un mister Imagine postatasi, mai ales, i-am reabilitat sufletul lui Dex, ca aveam mustrari de constiinta, parol!

Eu am vrut sa zic ca e ridiche taiata spaghetti dar cum sint chioara de un ochi am zissa tac :occasion14: Asa mai prezinta si aici sashimi
brain loading....please wait....

#1323 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 February 2019 - 05:52 PM

daikon, așa da! mi s-a restaurat sufletul Imagine postata

#1324 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 February 2019 - 06:43 PM

Asa este!
Tot de la George: "N-am întâlnit până acum sashimi servit pe tăiței. Fie pe platou gol, fie pe alge, fie pe ridiche japoneză tăiată fir de păr (daikon no tsuma)."Asadar, Dex, in afara de pasta de wasabi, ginger, mai avem si alge. Mama ce pofta m-a luat! Ma duc sambata la chinez...Imagine postata


Acum am in cuptor file de sebastes norvegicus , biban rosu, daca e sa traduc din germana mot-à-mot. O sa il papacesc cu niste cartofi prajiti in untura.




El e:
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-35804300-1550162573.jpg
Stie cineva cum il cheama pe romana?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1325 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 February 2019 - 06:58 PM

Ups, pardon, e Zackenbarsch, ori grouper pe engleza...biban pe romana?Anyway, cu cartofi cu ceva sunculita in ei si cu un usturoi zdrobit repede deasupra plus muuuulta zeama de lamaie:
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-30785800-1550163488.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1326 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 February 2019 - 07:19 PM

bun, cica ar fi scorfano atlantico aici
daca avem denumirea latina eu o caut pe google si de acolo ori il recunosc din poze, in cazul in care il cunosc, ori caut pagini in italiana ca sa pricep cum se numeste

#1327 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 February 2019 - 08:27 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2019 - 06:43 PM, a spus:

sa il papacesc cu niste [b]cartofi prajiti in untura.

ai facut o treaba! :occasion14: cat ziceai c-ai alergat azi?

Stie cineva cum il cheama pe romana?

cred ca barbun traduceau la paprika


#1328 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 February 2019 - 08:36 PM

Pazeci! Mai am pan' la pashopt Imagine postataDe barbun nu am auzit in viata mea...


Scorfano atantico e bibanul rosu sau ala pe care il pusese, de fapt, la cuptor?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1329 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 February 2019 - 08:36 PM

Si eu la fel caut dupa denumirea in latina.

Adriana eu vreau sa stiu de ce iti da Lili cu tigaia-n cap :71: .

#1330 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 February 2019 - 08:42 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

De barbun nu am auzit in viata mea...


si totusi asa-i in pescarii, ia cauta poze sa vezi!

#1331 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 February 2019 - 09:43 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Adriana eu vreau sa stiu de ce iti da Lili cu tigaia-n cap

+1 Imagine postata

nu cred că e barbun , pe barbun îl cheamă mullus barbatus
in engleză ocean perch ar fi mai aproape de adevăr
v-am mai spus că peștii sunt cel mai greu de tradus? in dictionarele engelzo române cam toți sunt "știucă"

#1332 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 15 February 2019 - 01:22 AM

Vezi postareaDexter, la 14 February 2019 - 09:43 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Adriana eu vreau sa stiu de ce iti da Lili cu tigaia-n cap

+1 Imagine postata

nu cred că e barbun , pe barbun îl cheamă mullus barbatus
in engleză ocean perch ar fi mai aproape de adevăr
v-am mai spus că peștii sunt cel mai greu de tradus? in dictionarele engelzo române cam toți sunt "știucă"


Asta imi aminteste de povestirea cu lipoveanul care si-a numit toti copiii Stiuca pentru ca atunci cand striga o data sa vina toti, sa nu ii mai strige pe fiecare in parte cand are nevoie de ei. :71:
brain loading....please wait....

#1333 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2019 - 09:09 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Scorfano atantico e bibanul rosu sau ala pe care il pusese, de fapt, la cuptor?

Cine il pusese soro?😵
Căutînd denumirea in italiana mi-a ieșit o poză care dacă nu e cea pusă de tine cu 3 bucăți crude si/sau congelate ii seamănă foarte mult și o altă pagină de wikipedia cu toata povestea in care scrie că e scorfano atlantic. O să caut să văd care e diferenta intre asta și scorfano normal pe care il stiu eu

Dexter, la 14 February 2019 - 09:43 PM, a spus:


nu cred că e barbun , pe barbun îl cheamă mullus barbatus
in engleză ocean perch ar fi mai aproape de adevăr
v-am mai spus că peștii sunt cel mai greu de tradus? in dictionarele engelzo române cam toți sunt "știucă"

Trebuie sa deschidem in subiect despre traducerile proaste.
Chiar la el ma gîndeam zilele astea pentru că am cumpărat un tub cu pasta de usturoi, așa era scris pe românește, doar că înăuntru era maioneza cu usturoi. Eu normal că vroiam pasta pe care o adaug uneori la mîncare

#1334 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2019 - 09:18 AM

Vezi postareablack_cat, la 15 February 2019 - 01:22 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 14 February 2019 - 09:43 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Adriana eu vreau sa stiu de ce iti da Lili cu tigaia-n cap

+1 Imagine postata

nu cred că e barbun , pe barbun îl cheamă mullus barbatus
in engleză ocean perch ar fi mai aproape de adevăr
v-am mai spus că peștii sunt cel mai greu de tradus? in dictionarele engelzo române cam toți sunt "știucă"


Asta imi aminteste de povestirea cu lipoveanul care si-a numit toti copiii Stiuca pentru ca atunci cand striga o data sa vina toti, sa nu ii mai strige pe fiecare in parte cand are nevoie de ei. :71:


Vai ce tare =))

#1335 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2019 - 09:27 AM

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Adriana eu vreau sa stiu de ce iti da Lili cu tigaia-n cap :71: .

Pentru că am cumpărat amestecul congelat. Am văzut tocmai zilele trecute o poză la ea pe watsap cu o paella frumoasă și adevărată.

#1336 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 February 2019 - 09:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 February 2019 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Adriana eu vreau sa stiu de ce iti da Lili cu tigaia-n cap :71: .

Pentru că am cumpărat amestecul congelat. Am văzut tocmai zilele trecute o poză la ea pe watsap cu o paella frumoasă și adevărată.


Ma gandeam eu... =))
Eu am "facut" odata o punga din aia de la Findus. Deci mai grav =)) . De atunci nu am mai facut. Dar mi-ar placea si mie proaspata.

#1337 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 February 2019 - 10:22 AM

Vezi postareamoatza, la 14 February 2019 - 08:42 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

De barbun nu am auzit in viata mea...


si totusi asa-i in pescarii, ia cauta poze sa vezi!



Uäi, la mini la Vaslui N-aviem di täti...aviem crap shî caras la pescarii...si ceva macrou Imagine postata
Chiar habar nu aveam ca se zice asa.

Vezi postareaAdriana, la 15 February 2019 - 09:09 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Scorfano atantico e bibanul rosu sau ala pe care il pusese, de fapt, la cuptor?

Cine il pusese soro?😵
Căutînd denumirea in italiana mi-a ieșit o poză care dacă nu e cea pusă de tine cu 3 bucăți crude si/sau congelate ii seamănă foarte mult și o altă pagină de wikipedia cu toata povestea in care scrie că e scorfano atlantic. O să caut să văd care e diferenta intre asta și scorfano normal pe care il stiu eu



Io, io!
Dar dupa aia m-am corectat. Am de amandoua in congelator si Rotbarsch si Zackenbarsch. Eram convinsa ca l-am pus pe Rotbarsch in folie la cuptor si nu stiam de ce e gri in loc de rosu cand l-am pus pe farfurie.
Am umblat iar in congelator si am vazut ca , de fapt, il pusesem pe Zackenbarsch. Imagine postataCe, numai voi sa fiti relaxate?
Asadar, ala rosu e scorfano atlantico a.k.a. barbun pe romana.

Si Zackenabarsch? Epinephelidae le zice. Eu i-as spune biban:
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-40342100-1550218966.jpg
Foarte buna ideea cu topicul. Eu ma duc de placere la librarie sa ma holbez intr-o imensitate de atlas cu pesti :71:

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 15 February 2019 - 10:23 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1338 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2019 - 11:20 AM

Ieri la prînz am fost sa mănînc cu 2 colegi intr-o gastronomie, colegul a luat acești "tondelli" umpluți cu peste, nu mai țin minte ce fel. Am gustat și după aceea i-am cumpărat și eu pentru acasă. I-am amestecat doar cu un unt aromatizat cu usturoi și probabil pătrunjel. Buni
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-20043300-1550270365.jpg

#1339 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 February 2019 - 03:11 PM

[quote name='Adriana' timestamp='1550132940'


eu am gatit peste aseara adica i

daca citeste Lili aici imi da cu tigaie de paella in cap cre'ca =))
[/quote]

Lili citeste si nu loveste! =))

Eu sambata vroiam patatas bravas, dar restaurantul respectiv nu avea, asa ca mi-am inchis gura cu o paella pentru 4 persoane, desi noi eram in 3. :71:

#1340 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2019 - 03:21 PM

Vezi postareaEataly, la 15 February 2019 - 03:11 PM, a spus:

Eu sambata vroiam patatas bravas, dar restaurantul respectiv nu avea, asa ca mi-am inchis gura cu o paella pentru 4 persoane, desi noi eram in 3. :71:

aaa, eu credeam ca erati acasa de aceea mi-a fost frica =))

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi