
Nici nu stiam ca avem asa ceva pe forum ca mie nu-mi place pestele ,dar conserva in sos tomat picant,sardina in ulei, sau tonno mananc (is' cu capu stiu nu incercati sa ma intelegeti ca e inutil

M-a inspirat o fata pe celalalt forum Cerra .Am facut dupa cum a zis ea dar dupa capul meu

Am cumparat hering mic de lungimea unei palme congelat(4.7 ron punga de 500 de gr.)2 pungi(dar merge si cu sardina).Am decongelat am taiat capul aripioare si coada si iesea asa de usor si sira ca am scos-o sa nu-mi faca coptii mofturi(desi ele trebuie sa se topeasca daca le lasi),asa ca am ramas cu aproape 600 de gr. curat.

Si aproape 50 de gr. de icre.

Dupa indicatiile ei am taiat ceapa julien (1/2 de ceapa mare blonda,1/2 de ceapa violeta)am lasa-o la muiat in apa calda 3 min,am scurs si am framantat-o cu sare piper si otet,am pus intr-o craticioara inalta si ingusta sa pot face straturi, primul strat de ceapa,apoi un strat de heringi,putina sare,iar ceapa si 2 foi de dafin,bobite de piper ,ienibahar,iar heringi,3 straturi de peste mi-au intrat,ultimul strat de ceapa,am stropit cu putin vin de la mine putere ,turnat sos de rosii cat sa acopere tot (in sosul de rosii am pus putin zahar si maghiran)1 crenguta de cimbru,si stropit cu ulei,am dat la cuptor vre-o ora jumate,am pus apoi feliute de lamaie si masline si lasat inca 30 de min(nu se mesteca in cratita)Asa arata dupa 2 ore de stat la cuptor.

Asta-i toata cantitatea.

Si o portie.

Excelenta...