Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#221 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 November 2011 - 07:34 PM

Prima mea postare la peste ,fac sfanta cruce si iau o chiatra-n' gura :lol:
Nici nu stiam ca avem asa ceva pe forum ca mie nu-mi place pestele ,dar conserva in sos tomat picant,sardina in ulei, sau tonno mananc (is' cu capu stiu nu incercati sa ma intelegeti ca e inutil :tongue3: )

M-a inspirat o fata pe celalalt forum Cerra .Am facut dupa cum a zis ea dar dupa capul meu :notworthy:

Am cumparat hering mic de lungimea unei palme congelat(4.7 ron punga de 500 de gr.)2 pungi(dar merge si cu sardina).Am decongelat am taiat capul aripioare si coada si iesea asa de usor si sira ca am scos-o sa nu-mi faca coptii mofturi(desi ele trebuie sa se topeasca daca le lasi),asa ca am ramas cu aproape 600 de gr. curat.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13226735832359.jpg


Si aproape 50 de gr. de icre.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13226736105088.jpg


Dupa indicatiile ei am taiat ceapa julien (1/2 de ceapa mare blonda,1/2 de ceapa violeta)am lasa-o la muiat in apa calda 3 min,am scurs si am framantat-o cu sare piper si otet,am pus intr-o craticioara inalta si ingusta sa pot face straturi, primul strat de ceapa,apoi un strat de heringi,putina sare,iar ceapa si 2 foi de dafin,bobite de piper ,ienibahar,iar heringi,3 straturi de peste mi-au intrat,ultimul strat de ceapa,am stropit cu putin vin de la mine putere ,turnat sos de rosii cat sa acopere tot (in sosul de rosii am pus putin zahar si maghiran)1 crenguta de cimbru,si stropit cu ulei,am dat la cuptor vre-o ora jumate,am pus apoi feliute de lamaie si masline si lasat inca 30 de min(nu se mesteca in cratita)Asa arata dupa 2 ore de stat la cuptor.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13226742182816.jpg

Asta-i toata cantitatea.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13226742390004.jpg

Si o portie.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-1322674254647.jpg

Excelenta...

#222 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2011 - 07:41 PM

Daca nu ti-a placut cu hering nu stiu daca o sa-ti placa cu macrou, initial credeam ca ai folosit hering pastrat cu sare, dar daca ai folosit proaspat eu zic ca nu e mare diferenta, la macrou doar ai mai multa carne, asa cred eu, da' cu hering n-am facut.

#223 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 November 2011 - 07:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 November 2011 - 07:41 PM, a spus:

Daca nu ti-a placut cu hering nu stiu daca o sa-ti placa cu macrou, initial credeam ca ai folosit hering pastrat cu sare, dar daca ai folosit proaspat eu zic ca nu e mare diferenta, la macrou doar ai mai multa carne, asa cred eu, da' cu hering n-am facut.

Nu nu nu! Mie nu-mi place pestele in general,dar conserva in sos tomat sau sardina in ulei cu lamaie,sau tonno cu maio' mananc :notworthy: asta mi-a placut,dar rece si cu zeama de lamaie,si deaceea cred ca o sa incerc si macroul tau la oala cu presiune ca am notat reteta decand ai pus-o dar nu am apucat sa o fac.
Si mai am o reteta de la matusa mea Marlena cu peste ce iese ca si pestele la conserva in ulei ,o face f. bine dar tre' sa o mai intreb si cand o fac si peaia pun tot aici :tongue3:

#224 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2011 - 10:04 PM

Ok atunci asteptam si reteta matusii Marlena.
Mie mi-a placut mult cum a iesit atunci macroul, tot am zis ca il refac si n-am mai apucat.

#225 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 December 2011 - 10:02 AM

Stiu doritori in familie, poate ma incumet, daca pui si reteta matusii am mai multe optiuni!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#226 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 December 2011 - 10:41 AM

Vezi postareazerda, la 01 December 2011 - 10:02 AM, a spus:

Stiu doritori in familie, poate ma incumet, daca pui si reteta matusii am mai multe optiuni!

O sa o pun dar mai intai trebuie sa o intreb mai exact,asa ca cel tarziu maine iti spun .

#227 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 December 2011 - 11:53 AM

Gata am sunat-o pe matusa,zice asa:
Ca ea foloseste de obicei macrou dar se pot pune si alte soiuri de peste,il curata (de solzi daca e peste cu solzi,taiat capul aripioarele si de intestine ,spalat bine)trunchiul astfel rezultat il taie in bucati potrivite,le presara cu sare,intr-o cratita pune cantitate egala de apa,ulei ,si 1/2 cantitate otet de mere.Ex: pt. 1 kg. de peste,1 pahar (150 ml. )de apa,1 pahar de ulei 1/2 pahar otet de mere.2 foi de dafin bobite de piper,cateva rondele de lamaie cu tot cu coaja,cantitatea de lichid in functie de cat peste aveti trebuie sa cuprinda bucatile de peste,si se da la foc mic,pana scade lichidul (ramane un sos uleios asa)iar pestele devine atat de bine patruns ca si oasele trebuie sa se moaie(sa se topeasca cum spun eu,asa cum e la conserva in ulei cumparata de la magazin)poate dura 1 ora si ceva sau chiar 2 in functie de cantitate ,dar la foc mic.Ea o face f. f. buna,pana si eu care nu le am cu pestele (la fel si verisoarele mele)peasta o mancam ,rece stropita cu zeama de lamaie.

#228 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2011 - 04:20 PM

Geany, si eu fac reteta asta, dar pun ulei f putin daca fac cu macrou. Are destula grasime macroul si mi se pare prea gras daca las cantitatea intreaga de ulei. Si mai scot si din otet si-l inlocuiesc cu felii lamaie curatate de coaja (coaja amaraste). Pulpa de lamaie se topeste si formeaza un sos groscior care se potriveste f bine cu pestele. Poate repet de ziua omului, ca tot se mananca peste.

#229 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2011 - 11:35 PM

Caracatita cu ardei
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13228616276582.jpg
Tartine din piine neagra cu brinza gen philadelphia si trandafiri din somon afumat
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13228616694392.jpg
Rigatoni cu sos de peste (sos de rosii home made, amestec de fructe de mare si midii)
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13228617128802.jpg

#230 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 December 2011 - 12:01 PM

Consoarta a facut pane cotlete de crap, din capatani a facut bors.

Ca noutate a facut pane si laptii de crap dati prin aluat si seminte de susan. Calzi, sa juri ca-s creier, reci s-au mai intarit la consistenta unui parizer pane.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#231 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 05 December 2011 - 06:00 PM

Miine voi pregati aceasta superba caracatita in sos de vin.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-413-13231008125621.jpg

#232 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 December 2011 - 10:51 PM

stridii la cuptor

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-479-13231181948841.jpg


si paste cu scoci si sos de rosii


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-479-13231182296943.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#233 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 December 2011 - 10:57 PM

Mi-ar placea si mie!! Mitzi a primit si ea ceva??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#234 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 December 2011 - 11:12 PM

Vezi postareazerda, la 05 December 2011 - 10:57 PM, a spus:

Mi-ar placea si mie!! Mitzi a primit si ea ceva??


nu, ca nu prea serveste decat ton.A venit, ne-a asistat si atat :) , eu i-as da,da nu mananca, e o domsoara sclifosita ;)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#235 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 07 December 2011 - 08:58 PM

Geany,si eu sunt certata cu pestele si alte 'animale de mare'.Stiu ca tre' ca-i cu fosfor,omega 3 etc,dar daca nu merge,nu merge.
Exceptie face tonul in conserva(nu ma dau in vint dar il tolerez cat de cat),macroul afumat, somonul afumat(asta chiar imi place mult) si somonul gatit.

Asa ca azi am avut somon fraged cu legume, printre care praz,bambus si masline(pe care le-am cules din mancare,pentru ca cu astea nu se-mpaca musiu')

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1267-13232842645298.jpg

#236 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 December 2011 - 01:14 PM

Ha ha ha! Ella,ce bine ca nu-s singur pe lume,si eu cu beshtele ezact' ca tine :) I-am promis sotului sa-i fac si cum vrea el dat prim malai si prajit cu mujdei si mamaliga,cred ca sambata sau duminica ii fac,si dupaia sa nu-l mai aud... :happy4:

#237 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 December 2011 - 01:12 PM

Moamaaa ce de bunatati ati pus aici de cand nu am mai bantuit topicul!!! Miammmyyyy

File de salau, de pastrav, de stiuca si cotlete de somon si de somn (le fac la cuptor fara apa si ies ca si cum ar fi facute la gratar), am servit simplu cu lamaie si pt tati si picea cu o garnitura de cartofi prajito-fierti cu ceapa, cu smantana si cu parmezan):

Mi-a ramas un rest de peste (+oleak de sos de la el), cum fac pastele cu el? :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13242929836304.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13242929905817.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13242929976382.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#238 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 21 December 2011 - 02:50 PM

Am facut ieri paella cu fructe de mare, dar n-am mai avut timp de postat, asa ca vin azi.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1290-13244718079909.jpg

#239 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 02:59 PM

ela arata minunat! salivez intens :biggrin:

si eu ieri paste cu ragu de peste, din pestele ramas de mai sus

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13244723553442.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#240 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 21 December 2011 - 03:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 December 2011 - 02:59 PM, a spus:

ela arata minunat! salivez intens :biggrin:

si eu ieri paste cu ragu de peste, din pestele ramas de mai sus


Multumesc! Poza n-a iesit asa de bine, dar paella a zis sotul ca a fost delicioasa, n-a mai mancat de mult una asa buna (desi n-are nici o luna de cand a mancat una la restaurant si zicea la fel).
Si pastele tale arata bine, la cat mi-e de foame acum as vrea si eu o portie.

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi