[quote name='any_annette' date='27 October 2011 - 05:06 PM' timestamp='1319727965' post='108613']
[quote name='Daniella' date='27 October 2011 - 04:47 PM' timestamp='1319723242' post='108596']
Crevetii ii curat tot timpul eu, e o operatiune simpla, n-are rost sa astept la pescarie pana mi-i curata.
Am facut aproape cum ai spus tu, 2 catei de usturoi in tigaie cu ulei de masline, am pus apoi capurile de creveti (nu se arunca!!) pe care le-am apasat cu lingura de lemn ca sa iasa sucul din interior care da un gust minunat pastelor.
Apoi am pus crevetii curatati, suc de rosii, sare, piper si patrunjel.
Deci fara vin.
Orata am facut-o simplu de tot, pe o bucata de folie de aluminiu am pus o lingurita de ulei, am uns bine folia doar in mijloc unde am pus orata (curatata, fara cap), peste ea sare si piper.
Am impaturit, am pus intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade 20 de minute. Atat

ce idee buna cu capetele si in final le mai scoti? eu ii puneam intregi la paste si cand mananc ii scot numaidecat din carapace... nu'sh de ce mi se pare mie mai simplu cand sunt copti, cruzi nu am curatat niciodata. Fain ai facut si orata, natur! merci

[/quote]
Foarte usor se curata cruzi, insa trebuie sa le scoti firul acela negru, la unii e mai subtirel, la altii ma gros si atunci trebuie musai scos.
Eu am lasat intregi vreo doi, asa ca decor pe farfurie.
Capurile de creveti sunt minunate datorita sucului pe care il contin, dau un gust minunat pastelor. Ma refer la crevetii aia mai marisori, nu la aia mici. La final, le poti lasa in farfurie sau le poti scoate.
[quote name='Eataly' date='28 October 2011 - 03:02 PM' timestamp='1319803378' post='108728']
[quote name='any_annette' date='28 October 2011 - 01:29 PM' timestamp='1319797757' post='108714']
[
Fain, curioasa combinatie. De incercat.
Somonul cum l-ai gatit?
[/quote]
La cuptor.L-am pus in tava si am bagat tava in cuptor la 190 de grade.
Cu ce mi-a ramas am facut burgeri.Somon copt+cartofi fierti+1 ouTavaliti prin pesmet si copti in tigaie cu aproximativ o lingura de ulei.
Si sectiunea:
[/quote]
Deci azi a fost ziua somonului! Sa va fie de bine!