Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#261 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2012 - 03:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 January 2012 - 03:51 PM, a spus:

Eu cand fac calamar la gratar fac un amestec din ulei ev, sare, piper, lamaie stoarsa si usturoi taiat marunt.
Cand pestele e gata il pun in tava cu emulsie.

Ela, arata bine :hungry: !

cum adica: Cand pestele e gata :rolleyes: ? care peste? adica numa 3 min si calamarul?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#262 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 04:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2012 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 08 January 2012 - 03:51 PM, a spus:

Eu cand fac calamar la gratar fac un amestec din ulei ev, sare, piper, lamaie stoarsa si usturoi taiat marunt.
Cand pestele e gata il pun in tava cu emulsie.

Ela, arata bine :hungry: !

cum adica: Cand pestele e gata :rolleyes: ? care peste? adica numa 3 min si calamarul?


In timp ce pestele e pe gratar (eu fac emulsia asta pentru pestii la gratar - dorade, spada, etc cat si pentru calamari la gratar) fac emulsia direct in platoul in care voi pune pestele la masa. Amestec cu o lingura totul si cand pestele e gata il pun pe platou in emulsie si cu o lingura pun si pe el din amestec.

#263 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2012 - 04:33 PM

Foarte bine arata ela!!

Imi place si ideea lui any :rolleyes:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#264 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 06:00 PM

Brava Ela, super idee Anutza.

#265 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 06:19 PM

Vezi postareazerda, la 08 January 2012 - 04:33 PM, a spus:

Foarte bine arata ela!!

Imi place si ideea lui any :rolleyes:



Vezi postareastella, la 08 January 2012 - 06:00 PM, a spus:

Brava Ela, super idee Anutza.


Am uitat sa scriu, merge si putin patrunjel tocat.

#266 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 08 January 2012 - 07:25 PM

Scoici St-Jacques cu spaghetti. Sosul are vin alb, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, ceapa verde si patrujel.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-257-13260431925537.jpg

Minds are like parachutes ... They only function when open!

#267 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 07:31 PM

Vezi postareaRia, la 08 January 2012 - 07:25 PM, a spus:

Scoici St-Jacques cu spaghetti. Sosul are vin alb, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, ceapa verde si patrujel.


Arata cum trebuie s-arate. Perfect!

#268 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2012 - 12:08 AM

Ria arata splendid.
Any cred ca asa servesc si la restaurant grigliata in general. Doar ca nu pun emulsia in farfurie, unii direct pe peste, altii in sosiera alaturi. E super ideea cu emulsia o sa o incerc si eu.

Eu merg la un restaurant care face separat:
- o sosiera cu ardei iute taiat felii si ulei EV.
- o sosiera cu usturoi taiat felii, rosie cherry bucatita mic si ulei EV.
Astea 2 sosiere le aduce pe masa de la inceput, indiferent ce servesti. Cu o foccacia la inceput, sau aruncate ici colo pe preparate sunt marfa ... :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#269 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2012 - 01:01 AM

Vezi postareaRia, la 08 January 2012 - 07:25 PM, a spus:

Scoici St-Jacques cu spaghetti. Sosul are vin alb, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, ceapa verde si patrujel.

deci e clar eu nu mai intru la peste ca ma ia cu lesin!! :hug: :hug:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#270 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 January 2012 - 06:48 PM

Ria, Sanjacii tai sunt mirobolanti :) Spui, te rog, cum ai procedat?
Iti multumesc in prealabil!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#271 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2012 - 11:10 PM

Salata de baccalà cu masline, ulei si patrunjel.
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-4-13261434455537.jpg

#272 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 January 2012 - 04:10 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 January 2012 - 06:48 PM, a spus:

Ria, Sanjacii tai sunt mirobolanti :) Spui, te rog, cum ai procedat?
Iti multumesc in prealabil!

Merci Lori!
Sanjacii mei :) ... se fac rapid, important e ca toate ingredientele sa fie pregatite si la indemana.
Pana pastele au fiert eu am uscat intr-un servet scoicile si le-am prajit la foc iute in putin ulei de masline si unt. Se prajesc maximum 2 minute pe fiecare parte, fara a se misca in tigaie, suprafata trebuie sa fie un pic caramelizata.
Le-am scos apoi pe o farfurie si am aruncat in tigaie un fir de ceapa verde tocat fin, un catel de usturoi tocat si coaja rasa de lamaie (dupa gust). Le-am calit un pic, am stins cu aproximativ 50 ml vin alb si o lingurita de suc de lamaie. Am scurs pastele si le-am adaugat in tigaie, le-am invartit un pic pe-acolo cu frunzele de patrunjel si inca un pic de ulei de masline, am repus scoicile deasupra, sare si piper ... et voilà ... pâtes aux pétoncles.

Daca le faci, sa-mi spui daca v-au placut.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#273 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 January 2012 - 04:11 AM

Any, Zerda, Daniela merci pentru aprecieri. V-as invita cu placere la urmatoarea tura :)
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#274 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 12:23 AM

Mi se facuse o pofta de peste fript...asa ca dupa amiaza am mers la mare si-am luat peste:

triglie mici cat o bricheta, calamari micuti de tot si sepii minuscule pe care i-am prajit si i-am mancat cu mamaliga si usturoi.
Sper sa supravietuiasca al meu langa mine pana maine dimineata :hungry:

cruzi

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13262339967858.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13262340204475.jpg

la atac!!!!

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13262340535469.jpg

Aici o parte din triglie, ca restul era la fript

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13262340693477.jpg

Asa-i de bun pestiucul asta ca-l mananci ca pe caramele :cheers:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13262340875139.jpg

peste sabie cu seminte de pin, migdale, stafide, pesmet, parmigiano

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13262341541614.jpg

Si-un pahar de vin ca nu se poate fara, noi bem cu mult drag si rosu cu peste, nu neaparat alb :huh: !
Asta e facut de prietenul nostru, are culoarea ursului turbat :floare: !

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13262342156228.jpg

#275 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2012 - 08:40 AM

Pestele sabie ti-l las, atac si eu la cel prajit :floare:

#276 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 10:38 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2012 - 08:40 AM, a spus:

Pestele sabie ti-l las, atac si eu la cel prajit :)



Da-i batai :crying: !

#277 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 01:34 PM

Mi-e rusine sa ma prezint cu meniul meu dupa dezmatul tau Any, dar...

filetutze de merluciu(nasello) cu fistic si puntarelle .

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-1326281382356.jpg

Puntarelle sunt lastarii tineri de la un soi de cicoare.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13262814240822.jpg

Le-am curatat, copt la vaporiera si tras in ulei.

Filetuztele le-am presarat cu fistic de la Any :crying: , patrunjel si le-am rulat.

Le-am tras in teapa si le-am dat la cuptor 170 grade 15 minute, aproximativ.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13262814812806.jpg

Dieta detox:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13262815846892.jpg

#278 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2012 - 01:40 PM

Of, puntarelllele, stii cum se maninca la Roma? taiate fisii, puse in apa rece cu gheata ca sa se invirta :crying: si apoi condimentate cu ulei si acchiughe, sunt mortale dar trebuie sa fie extrem de proaspete ca sa fie crocante.
Ma uit de cite ori le vad in speranta de a mi le face in salata dar n-am curaj sa le iau pentru ca nu am incredere ca-s proaspete, dar daca tu le-ai gatit am sa le incerc si eu asa ca sa vad daca-mi plac. :)

#279 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 01:47 PM

Asa? :crying:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13262823376685.jpg

Le-am crestat cu ala de taie cubulete.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13262823701291.jpg

O parte mi-am facut salata si o parte le-am copt.E prima oara cand le fac dar mi-au placut.De fapt mie-mi plac toate buruienile.

#280 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 01:57 PM

Lili, finger food ce ai facut tu acolo, de tinut minte si asta, ca se pot prepara inainte si numai puse la cuptor. Olecuta de ulei ai pus deasupra sau merge si fara?

Dezmat total aseara, vinul ala e inselator tare :thumleft:

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi