Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#341 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2012 - 12:40 AM

daca-mi dai citiva creveti prajiti te iert ca ai pus aici salata :sleepy1:

#342 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 01:17 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2012 - 12:40 AM, a spus:

daca-mi dai citiva creveti prajiti te iert ca ai pus aici salata :)


Vinul e de vina :) !
Te servesc cu drag, a trebuit sa-i si curat inainte de prajeala ca al meu a zis ca n-are rabdare sa-i curete in farfurie :) !

Salata putem s-o mutam, n-am nimic impotriva :sleepy1: .

#343 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 February 2012 - 01:47 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 January 2012 - 12:01 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 18 January 2012 - 09:28 PM, a spus:

filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole

Atasament seelachsfilet.jpg

Sa fie vorba cumva de bob (fava) ?


Da maestre, e vb de Vicia faba, adicalea Dicke Bohne sau Ackerbohne

Vezi postareauptown girl, la 23 January 2012 - 12:06 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 18 January 2012 - 09:28 PM, a spus:

filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole



Ioana, esti sigura ca era somon, si nu cod sau un alt soi de peste ? mi se pare cam alba carnea. :sleepy1:


hmm,mie asa imi vine sa traduc,desi nu e somonul de il stim.e vb de somonul de mare in traducerea adliteram, sau Pollachius virens(merluciu?)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#344 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2012 - 11:39 AM

Si mie imi place sa curat crevetii inainte ca-s mai simplu de mincat dupa :toothy6:

#345 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 11:52 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2012 - 11:39 AM, a spus:

Si mie imi place sa curat crevetii inainte ca-s mai simplu de mincat dupa :toothy9;


Eu i-am curatat in 6 minute cat dureaza o repriza de prajit la friteoza :hungry: .
Si mie imi plac curatati, numai ca asa poti manca cu tona, nici nu-ti dai seama.
Cand mai trebuie sa-i si curatam, ne ia mai mult timp, ne plictisim si mancam mai putini :toothy6: .

#346 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2012 - 12:12 PM

Asa-i, avantaje si dezavantaje :toothy6:

#347 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 03 February 2012 - 08:25 PM

Vezi postareaEataly, la 01 February 2012 - 10:57 AM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 31 January 2012 - 09:13 PM, a spus:

(pescuita de sotz pe Dunare, marinata de mine asta vara)


Astea-s lucruri sfinte, Gela! :)
Unde le tii?Ca sa stiu!

La vedere si daca le-oi termina, e Dunarea aproape, dar trebuie sa vina luna mai ca scrumbia e peste sezonier :(
Acum ar merge o ciorba de somn gras!

#348 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 February 2012 - 09:17 PM

Vă previn că am de gând să mă fac de râs printre atâtea reţete grozave de peşti şi lighioane marine, da" dacă asta am făcut la cină pentru soţu" şi nu prea e recomandat să pun la "ce am mâncat azi"- vă rog să suportaţi cu stoicism postarea mea. :rolleyes:
File de cod pane, soţul a dorit doar lămâie la el, fără garnitură, fără nimic. ( eu aş fi mâncat cu mămăligă şi mujdei , dar era trecut de ora 7 , aşa că am amânat pe mâine planul)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-508-13282965375693.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#349 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 09:23 PM

Corina, tare frumoase sunt, mi-ai dat o idee pe saptamana viitoare :rolleyes: !

#350 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 February 2012 - 10:56 PM

Vezi postareaIoana, la 03 February 2012 - 01:47 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 23 January 2012 - 12:06 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 18 January 2012 - 09:28 PM, a spus:

filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole



Ioana, esti sigura ca era somon, si nu cod sau un alt soi de peste ? mi se pare cam alba carnea. :boohoo:


hmm,mie asa imi vine sa traduc,desi nu e somonul de il stim.e vb de somonul de mare in traducerea adliteram, sau Pollachius virens(merluciu?)


Ioana, faci o confuzie. pollock este un peste din aceeasi familie (gadidae) cu cea a codului, la fel ca si merluccius. :boohoo:

#351 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 February 2012 - 11:21 PM

Vezi postareauptown girl, la 03 February 2012 - 10:56 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 03 February 2012 - 01:47 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 23 January 2012 - 12:06 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 18 January 2012 - 09:28 PM, a spus:

filé de somon cu ciuperci la cuptor servit cu boabe gigant de fasole



Ioana, esti sigura ca era somon, si nu cod sau un alt soi de peste ? mi se pare cam alba carnea. =))


hmm,mie asa imi vine sa traduc,desi nu e somonul de il stim.e vb de somonul de mare in traducerea adliteram, sau Pollachius virens(merluciu?)


Ioana, faci o confuzie. pollock este un peste din aceeasi familie (gadidae) cu cea a codului, la fel ca si merluccius. =))



cum am spus,eu am tradus adliteram, cand am zis somon fiinca aici se numeste Seelachs.Mea culpa,nu-s specialista in peste,urmatoarea data o sa caut sa vad denumirea exacta :thumleft:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#352 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 February 2012 - 12:37 AM

Vezi postareaIoana, la 03 February 2012 - 11:21 PM, a spus:


cum am spus,eu am tradus adliteram, cand am zis somon fiinca aici se numeste Seelachs.Mea culpa,nu-s specialista in peste,urmatoarea data o sa caut sa vad denumirea exacta :violent6:


Ioana, inseamna ca baietii din industria voastra a pescuitului, i-au pus o denumire gresita. in felul asta umfla preturile la peste ? :tongue3:

#353 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2012 - 11:37 PM

Mamaliga alba cu calamari micuti in sos de rosii
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13283912707923.jpg

#354 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 February 2012 - 04:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2012 - 11:37 PM, a spus:

Mamaliga alba cu calamari micuti in sos de rosii
Atasament calampolenta.jpg


Astia-mi plac si mie, eu ii mai fac umpluti si-apoi in sos, un deliciu.

#355 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2012 - 05:20 PM

De data asta eram convinsa ca aveam calamari mari si erau mici, data trecuta a fost invers, ori eu nu pricep ce zic ori baiatul de la Bofrost :-*

#356 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 February 2012 - 05:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 February 2012 - 05:20 PM, a spus:

De data asta eram convinsa ca aveam calamari mari si erau mici, data trecuta a fost invers, ori eu nu pricep ce zic ori baiatul de la Bofrost :-*


Baiatul, baiatul, da vina pe el :-* !

#357 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2012 - 06:36 PM

Pai in mod sigur e vina lui :-*

#358 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 February 2012 - 03:30 PM

Salata cu creveti (si orez basmati ,ardei gras , masline , rosii ) dupa o reteta vazuta in vara la tv

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-780-13285349415162.jpg

#359 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2012 - 10:56 PM

Aperitiv: salata de mare a lui Eataly, n-am mai pozat-o iar
http://artaculinara....salata-de-mare/
Felul I: gnocchi din mamaliga alba cu creveti ca aici
http://artaculinara....-mamaliga-alba/
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13285617615737.jpg
Felul II niste pirjolute din baccalà cumparate congelate da' nu m-au dat pe spate, cu cartofi prajiti

#360 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 February 2012 - 12:29 AM

taitei cu ou si cu spanac (cadou de la Mos Craciun al institutiei - nu mai stiu ce marca, dar nu mi-au placut deloc), pesto de spanac si creveti "aburiti"

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-142-13289126972318.jpg

si calamari "bellavista", nu asa de belli ca cei facuti de Eataly, dar foarte buni, grazie bella :tongue3:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-142-13289128759535.jpg

(poze nereusite din motiv de aparat care face figuri in ultimul timp)
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi