Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#361 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 11 February 2012 - 06:34 AM

Mai Adriana, tot vad ca faci mamaliga alba! Zi-mi si mie cum e mamaliga asta? Cumperi un malai alb?

#362 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 02:01 PM

Calamarata cu calamari mici de tot si ceva creveti taiati bucatele ramasi de la zaiafetul lui Dexter

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13289617146047.jpg

#363 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2012 - 03:43 PM

e teorare de calamari si calamaretti pe aici de cand nu am mai intrat! oare azi cine m-o pus sa bag sa-mi bag nasu'? =)) Nu am nici macar o urma de aripioara de peste, iar de la ultima patanie cand am arncat toata cumparatura de 2kg de mix "proaspat" ca mirosea nici nu cred ca ma mai incumet prea curand sa mai cumpar ... =)) Deci cum fac sa papa si eu niste calamari, calamaretti, pestiuci, creveciori si tot ce ati mai postat voi pe aici ? =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#364 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 06:38 PM

Vezi postarearalesu, la 11 February 2012 - 06:34 AM, a spus:

Mai Adriana, tot vad ca faci mamaliga alba! Zi-mi si mie cum e mamaliga asta? Cumperi un malai alb?

Da, e malai malai doar ca in loc sa fie galben e alb, acu nu mai tin minte cum se produce, daca se scoate total pielita la cel normal sau daca exista unul alb complet. E tipic zonei de aici care se numeste Veneto.

#365 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 February 2012 - 07:31 PM

Sper sa nu dati cu rosii, dar eu stiam ca se face din porumb alb, care exista si in America si Mexic este destul de comun. Se pare ca primul porumb adus era alb.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#366 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 07:42 PM

Vezi postareazerda, la 11 February 2012 - 07:31 PM, a spus:

Sper sa nu dati cu rosii, dar eu stiam ca se face din porumb alb, care exista si in America si Mexic este destul de comun. Se pare ca primul porumb adus era alb.


Asa stiam si eu, dar nu eram sigura :love7: .

#367 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 07:57 PM

Tot ce se poate :love7:

#368 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 11 February 2012 - 08:24 PM

Multumesc mult pt raspunsuri.
Eu de porumb alb nu am auzit, decat de porumb violet. Ramane sa vedem mamaliga mov :love7:
Aia alba arata tare interesant!

#369 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 09:41 PM

Vezi postarearalesu, la 11 February 2012 - 08:24 PM, a spus:

Multumesc mult pt raspunsuri.
Eu de porumb alb nu am auzit, decat de porumb violet. Ramane sa vedem mamaliga mov :love7:
Aia alba arata tare interesant!


Iar eu nu am auzit de porumb violet :love7: !

#370 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 12 February 2012 - 05:54 AM

Uite asta e prumbul violet (ma rog, purpuriu... purple corn). E originar din Peru si nu e modificat genetic. Asa e el, mov, era foarte folosit de catre incasi.
Acum vreo 5 ani am avut la scoala o colega peruvianca si la ea am baut un lichior facut din purple corn. Era bun rau dar nu stiu ce mai pusese in el. Am inteles ca se fac si floricele din porumbul asta, ca e mai dulceag si mai nou se zice ca extractul din porumb violet e foarte sanatos.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-120-13290188266803.jpg

#371 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 February 2012 - 09:00 AM

Vezi postarearalesu, la 12 February 2012 - 05:54 AM, a spus:

Uite asta e prumbul violet (ma rog, purpuriu... purple corn). E originar din Peru si nu e modificat genetic. Asa e el, mov, era foarte folosit de catre incasi.
Acum vreo 5 ani am avut la scoala o colega peruvianca si la ea am baut un lichior facut din purple corn. Era bun rau dar nu stiu ce mai pusese in el. Am inteles ca se fac si floricele din porumbul asta, ca e mai dulceag si mai nou se zice ca extractul din porumb violet e foarte sanatos.

Atasament porumb mov.jpg



eu il stiu pe-asta doar ca porumb de floricele, aveam acasa mereu.

#372 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 February 2012 - 12:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2012 - 03:43 PM, a spus:

....iar de la ultima patanie cand am arncat toata cumparatura de 2kg de mix "proaspat" ca mirosea nici nu cred ca ma mai incumet prea curand sa mai cumpar ... :) Deci cum fac sa papa si eu niste calamari, calamaretti, pestiuci, creveciori si tot ce ati mai postat voi pe aici ? :)

Eu nu cumpar mix-uri (de la noi din Romania) caci sunt o mare inselatorie. In general sunt amestecati cu o mare cantitate de surimi de calitate incerta.
Dar cumpar fecvent scoici prefierte si congelate, calamari in galzura de gheata, baby octopus ...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#373 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 01:13 PM

Vezi postarearalesu, la 12 February 2012 - 05:54 AM, a spus:

Uite asta e prumbul violet (ma rog, purpuriu... purple corn). E originar din Peru si nu e modificat genetic. Asa e el, mov, era foarte folosit de catre incasi.
Acum vreo 5 ani am avut la scoala o colega peruvianca si la ea am baut un lichior facut din purple corn. Era bun rau dar nu stiu ce mai pusese in el. Am inteles ca se fac si floricele din porumbul asta, ca e mai dulceag si mai nou se zice ca extractul din porumb violet e foarte sanatos.




Wow! Deci nu e modificat genetic?Fain arata, eu l-a folosi la ceva decoratiuni :) !
Adica asta ar fi primul gand, nestiind la ce se foloseste.

#374 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2012 - 07:09 PM

Am gasit si eu aici
http://ilfogolar.blo...-triestina.html
o poza cu cel alb
Imagine postata

#375 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 February 2012 - 09:15 PM

Cod prajit, dat prin faina de porumb, l-am mancat cu mamaligutza, mujdei de usturoi si muraturi.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13290741037315.jpg


asa pofta imi facuse Koral ca nu stiam cand sa apuc sa fac si eu cu mujdei
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#376 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2012 - 10:15 PM

Io azi capellini cu ...äh, heilbiutt crocant si sos de vin alb:

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#377 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2012 - 11:31 PM

Vezi postareaIoana, la 12 February 2012 - 09:15 PM, a spus:

Cod prajit, dat prin faina de porumb, l-am mancat cu mamaligutza, mujdei de usturoi si muraturi.
asa pofta imi facuse Koral ca nu stiam cand sa apuc sa fac si eu cu mujdei

Ioana, am si eu niste faina de porumb si am incercat o mamaliga, dar a iesit ca un piureu. Se poate folosi la snitele, ca habar nu aveam ce sa fac cu ea... ? Tu la ce o mai folosesti in afara de peste prajit?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#378 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 February 2012 - 11:33 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 February 2012 - 10:15 PM, a spus:

Io azi capellini cu ...äh, heilbiutt crocant si sos de vin alb:


la noi capellinii sunt niste pesti mici, un pic mai mari decat hamsia, cu burta mare si rotunda, plina de icre portocalii, marunte .
la tine parca-i altceva :icon_fessee:

#379 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2012 - 11:37 PM

cred ca sunt pastele Moatza, capellini (in traducere ar fi -.... subtiri ca firele de par ... cred ). Intr-adevar la noi capelini sunt niste fatze mici. In schimb halibutul e un peste bun, pacat ca nu e suf. de proaspat la noi. Am luat o data "proaspat" si a ajuns la cos ... mirosea cand l.am desfacut acs ... . Efectiv nu mai stiu cum sa o mai dau sa prepar si eu un peste bun acasa, ca am luat frica ... nu-s proaspeti deloc ... :icon_fessee:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#380 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 February 2012 - 11:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 February 2012 - 11:37 PM, a spus:

cred ca sunt pastele Moatza,



a, da! stiam de paste, da' cum n-am deloc aplecare spre ele...
ea a zis heilbiutt si nu m-a dus gandul la halibut. de fapt, drept sa zic, eu nu citesc pana la sfarsit cuvintele nemtzesti :icon_fessee:

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi