Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#401 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 February 2012 - 03:14 PM

Elaaaa :( , cum poa' sa arate sardinele alea! :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#402 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 29 February 2012 - 03:29 PM

E prima data cand fac sardine, dar mi-au placut si-am sa mai cumpar. Iar asa cu ceapa, delicioase.

#403 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 February 2012 - 03:50 PM

Vezi postareaela, la 29 February 2012 - 03:29 PM, a spus:

E prima data cand fac sardine, dar mi-au placut si-am sa mai cumpar. Iar asa cu ceapa, delicioase.

cum le-ai facut mai exact? le-ai desfacut scos sira, pus ceapa la mijloc si o alta sardina desfacuta capac? ar fi un fel de sarde alla beccafico ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#404 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 29 February 2012 - 04:07 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 February 2012 - 03:50 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 29 February 2012 - 03:29 PM, a spus:

E prima data cand fac sardine, dar mi-au placut si-am sa mai cumpar. Iar asa cu ceapa, delicioase.

cum le-ai facut mai exact? le-ai desfacut scos sira, pus ceapa la mijloc si o alta sardina desfacuta capac? ar fi un fel de sarde alla beccafico ?



Imi pare rau, dar nu stiu ce-i beccafico.
Am curatat sardinele si le-am scos sira spinarii. Am calit niste ceapa cu usturoi, dupa care am pus putina ceapa peste o sardina, iar deasupra o alta sardina. Le-am dat prin pesmet si le-am prajit.

#405 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 February 2012 - 04:16 PM

Vezi postareaela, la 29 February 2012 - 04:07 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 29 February 2012 - 03:50 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 29 February 2012 - 03:29 PM, a spus:

E prima data cand fac sardine, dar mi-au placut si-am sa mai cumpar. Iar asa cu ceapa, delicioase.

cum le-ai facut mai exact? le-ai desfacut scos sira, pus ceapa la mijloc si o alta sardina desfacuta capac? ar fi un fel de sarde alla beccafico ?



Imi pare rau, dar nu stiu ce-i beccafico.
Am curatat sardinele si le-am scos sira spinarii. Am calit niste ceapa cu usturoi, dupa care am pus putina ceapa peste o sardina, iar deasupra o alta sardina. Le-am dat prin pesmet si le-am prajit.

Fain si simplu! sardele a beccafico seamana cu ce ai facut tu, doar ca ei pun ceva mai multe in umplutura: usutori calit, pesmet, stafide hidratate, pinnoli, acciughe, patrunjel, zahar, sare si piper, optional peccorino, ca aici: http://ricette.giall...-beccafico.html Ei ruleaza 1 bucata cu umplutura facuta din ingredientele mentionate.
Ale tale sunt mai simple si in viziunea mea tocmai de aceea mai bune. :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#406 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 29 February 2012 - 10:35 PM

Pfoaaaa...cat pesteeee aici! :rolleyes: :floare:
Nu stiu pe care sa va laud mai mult :)

#407 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 01 March 2012 - 12:06 PM

Daniella, interesanta si reteta ta. Eu data viitoare vreau sa le fac si mai simplu. Ceapa, usturoi si ardei calite, puse intr-o tava pt cuptor, presarat putin patrunjel, deasupra sardinele la fel desfacute, pesmet, patrunjel si la cuptor.

#408 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2012 - 06:12 PM

Vezi postareaela, la 29 February 2012 - 02:49 PM, a spus:

Am sa tot postez paella pana am s-o vad si pe-a ta.

Tine-mi pumnii in seara asta :D

#409 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2012 - 11:21 PM

Uite-o Ela
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13307230325821.jpg
Eu nici nu-mi permit sa o numesc paella dar a fost excelenta.
Mi-am pregatit dinainte ca a trebuit sa ies inainte de cina, un piept de pui taiat bucatele, calamari cu mazare, pe care apoi i-am taiat inele, tentacule de caracatita cu ardei. Am dat o fuga la supermercatul din sat si am gasit doar crevetii aia si midiile erau pregatite pentru sos cu citeva bucatele de rosie.
Am calit ceapa si adaugat orezul si in momentul ala mi-am dat seama ca n-o sa-mi intre in veci toata cantitatea pe care o aveam asa ca am mutat totul in wok, pus sofranul si apa si lasat la fiert, am repus-o in tigaie pentru poza :lol: Am luat orez parboiled, e ala care nu se rascoace, vad ca al tau are bobul mai mare, o sa ma mai uit pe la orezuri poate gasesc ceva care sa semene cu al tau, ca de facut sigur o refac :lol:
Dar a fost buna buna buna, mersi Ela :lol:

#410 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 12:11 AM

Adriana, ma gandeam la paella ta, te asteptam sa stii!
Foarte fain arata ce vad in poza.
Eu nu fac ca n-am wok. Na, ca am gasit scuza :lol: .

Si de cand ma tot invart pe langa ea, nu stiu de ce n-am curaj s-o fac.

#411 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2012 - 12:27 AM

stridiile din golful mexicului sunt acum în sezon şi sunt grase şi frumoase, am pus una in cochilia de saint jacques să vedeţi dimensiunea

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1215-13307270057382.jpg

#412 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2012 - 12:30 AM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 12:11 AM, a spus:

Adriana, ma gandeam la paella ta, te asteptam sa stii!
Foarte fain arata ce vad in poza.
Eu nu fac ca n-am wok. Na, ca am gasit scuza :lol: .

Si de cand ma tot invart pe langa ea, nu stiu de ce n-am curaj s-o fac.

Pai tu ai de facut pentru 2 si n-ai nevoie de wok, eu am facut pentru 4 da ajungea pentru 6 :lol:

#413 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 12:35 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2012 - 12:30 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 12:11 AM, a spus:

Adriana, ma gandeam la paella ta, te asteptam sa stii!
Foarte fain arata ce vad in poza.
Eu nu fac ca n-am wok. Na, ca am gasit scuza :lol: .

Si de cand ma tot invart pe langa ea, nu stiu de ce n-am curaj s-o fac.

Pai tu ai de facut pentru 2 si n-ai nevoie de wok, eu am facut pentru 4 da ajungea pentru 6 :lol:


Pai eu cand fac fac tot asa, fac pentru 2 dar sa ajunga pentru 4 :lol: .

#414 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 03 March 2012 - 01:14 PM

Bravo, Adriana! Arata foarte bine! Pentru paella si eu folosesc mereu orez de asta care nu se rascoace (aici ii zice vaporizado), iar daca eu o fac in tigaie si nu in paellera, de ce n-ar merge si in wok? Apropo de portii, eu le fac destul de mari, paellera care zic ei ca-i pentru patru persoane e cam cat tigaia in care fac eu pentru doua :-*
Any, lasa scuzele, ia tigaia si treci la treaba, la cate lucruri minunate faci n-are cum ca nu-ti iasa paella.

#415 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2012 - 07:28 PM

Mersi ela :D

#416 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2012 - 09:20 PM

Vezi postareaDexter, la 03 March 2012 - 12:27 AM, a spus:

stridiile din golful mexicului sunt acum în sezon şi sunt grase şi frumoase, am pus una in cochilia de saint jacques să vedeţi dimensiunea


astea-s stridiile alea care se mananca asa cum sunt, natur?
fata de cum arata ea in poza, ii mai faci ceva? adica o mai cureti?
eu n-am mancat niciodata, nu stiu daca mi-ar placea consistenta. oricum, am inteles ca e o delicatesa.

#417 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2012 - 10:25 PM

Moatza oricit de delicatesa e ori iti place ori nu-ti place, mie nu-mi place =))

Aperitiv:
ardei copti cu ansoa gata curatate cu ulei si patrunjel, ma declar fan forever, cind ma mai duc la Coop cumpar 10 cutiute =))
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13308062590546.jpg
Tilapia (habar n-am ce fel de peste e) cu cartofi
am pus pestele congelat in tigaia captusita cu ceramica, am varsat sos de rosii si masline fara simburi, cartofii i-am fiert 15 min in microunde si apoi i-am amestecat cu un pic de unt cu ierburi
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13308063433895.jpg

#418 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 11:17 PM

Moatza, ii mai pui lamaie si o mananci asa. Consistenta e cam gelatinoasa...

Adriana, arata-mi si mie cutiuta de ansoa bun, te rog ... =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#419 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 11:18 PM

Nici mie nu-mi plac stridiile, am mai zis.
Cine stie poate mi se schimba gusturile.

De incercat ardeii copti cu ansoa, numa' ca nu cred ca ma pun pe copt ardei acum =)) .

#420 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 11:27 PM

Mie imi plac, sau mai bne zis eu ma descurc cu stridiile :rolleyes: , le iau ca pe pastila: fac bine la apetitul sexual si contin multe saruri, minerale si olgigoelemente benefice :rolleyes: Asa ca nu imi bat capul sa le gust savurand-le. :drool: Mananc pshilogic si gata ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi