Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#621 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 July 2012 - 06:12 PM

Pestiuci mici fripti

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-13-13432327032514.jpg

Creveti la gratar

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-13-13432327283779.jpg

#622 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 July 2012 - 12:23 PM

Azi meniul "Schubert" :floare: - Die Forelle (Pastravul). [ http://www.youtube.c...h?v=N1pkwEepTjU ]
Gatit in aburii aromati ai legumelor si ... fredonand liedul mentionat.
Am inceput prin a infuza la foc minuscul, in untdelemn de masline, un catel de usturoi napastuit cu un pumn, floare proaspata de cimbru si o crenguta de rozmarin. Le-am scos din tigaie si ... le-am mancat :floare: . Am pus apoi doua felii de lamaie la prajit impreuna cu o jumatate de ardei iute. Le-am scos din tigaie si ... da, le-am mancat si pe ele. Am topit trei fileuri de anchois (preparate de mine acum 4-5 luni) si in uleiul acesta imbalsamt am sotat usor legumele pe care le-am taiat julien in rastimp: morcovi(aproape baby carrots) fasole verde rotunda, telina, un ardei gras rosu si unul galben, un zucchini mic. Apoi am turnat celalata :) juamatate de pahar de Riesling sec.
Am macinat in rasnita electrica sare de Hymalaia impreuna cu condimente cu tenta citrica si arome fresh. Fleur de macis (mace), cateva fructe de finchen, o lime neagra si uscata(loumi), o priza de lemon grass uscat, piper verde si cateva boabe de piper sichuan. Cu ele am asezonat pastravul sters bine si apoi pensulat cu o lingura grijita, din uleiul de masline infuzat inainte. In burta pastravului am indesat felii de lamaie, crengute mici de rozmarin si flori de cimbru.
Am asezat pastravul peste legume cand vinul s-a redus la jumatate in tigaia doubletta, am pus capacul si am pus pe cel mai mic foc, dat si el la minim 20 de minute.
.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-168-13432980189214.jpg
.

Am inceput cu Schubert si termin tot cu el, caci o astept si pe ... "Die schöne Müllerin" sa vina acasa si sa dea verdictul.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#623 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2012 - 10:06 PM

Cornulete cu creveti
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-4-13441102748827.jpg
Macrou grilat si tinut in ulei cumparat gata asa
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-4-13441107344782.jpg
Crema de hering afumat si smintina
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-4-13441108023536.jpg

#624 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 August 2012 - 07:50 AM

Azi dezmatz...cozze, vongole, gamberi&sepie....muuulti gamberi:))....inca n-am decis meniul...
probabil alla marinara(cozze),sos cu fructe de mare ( linguine) si poate un pic de salata mare.(optional)

#625 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 01:21 PM

Nu astazi,cred ca luni:cod dupa reteta postata de Dexter aici:http://artaculinara....post__p__125592,si am mai adaugat cu de la mine putere jumatate de fenicul.A dat o aroma tare fainaImagine postata

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13446841410374.jpg

Am postat deja la "Ce am gatit azi" spaghetti-le cu shrimps ce le-am facut astazi,tare tare bune:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13446842246904.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13446842226667.jpg



Adriana
,ce aluat ai folosit la cornulete?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#626 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 August 2012 - 11:57 AM

Noi pentru astazi am vrut gratar, dar nu s-a putut din cauza furtunii.Am prajit peste proaspat, (sabita morunas, rosioara)si am facut saramura cu rosii prajite in 2 linguri de ulei maslinos,cu patru catei de usturoi tocati peste care am pus piper, busuioc verde, cimbru verde, o mana de capere sarate (stella, :lol:), fulgi de chili, patrunjel verde. Am servit cu mamaliguta si acum ne lingem pe bot... :D

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13461476141137.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13461476633048.jpg
As manca peste in fiecare zi, dar ce te faci cu don' Gelu; ii place sa il prinda, dar nu ii place sa-l manance...

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13461477715676.jpg

#627 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 September 2012 - 06:49 PM

Salata de orez cu ton si altele pe langa

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1267-13473819834107.jpg

O combinatie absolut intamplatoare,dar pe care-a trebuit s-o repet in cantitate mai mare,pentru ca ne-a placut ambilor,iar prima s-a terminat prea subit. :love7:

#628 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 September 2012 - 10:28 PM

Vezi postareapetunie, la 11 August 2012 - 01:21 PM, a spus:

Adriana,ce aluat ai folosit la cornulete?

Iarta-ma, n-am vazut intrebarea ta. E aluat normal de foetaj cumparat.

#629 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 September 2012 - 10:29 PM

Vezi postareaEllani, la 11 September 2012 - 06:49 PM, a spus:

Salata de orez cu ton si altele pe langa
O combinatie absolut intamplatoare,dar pe care-a trebuit s-o repet in cantitate mai mare,pentru ca ne-a placut ambilor,iar prima s-a terminat prea subit. :floare:

Ce-ai mai pus, pe linga ton?

#630 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 12 September 2012 - 05:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 September 2012 - 10:29 PM, a spus:


Ce-ai mai pus, pe linga ton?


Pana sa-ti raspunda Ellani, iti raspund eu, bineinteles ca nestiind ce-a pus in salata ea :floare:
Dar in sudul Frantei se mananca o salata din aceasta cu orez, ton, avocado, ou fiert, masline verzi si niste castraveciori mici-mici (maximum 1,5 cm lungime!)murati. Zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper - la frigider. Foarte bun.
Astept sa citesc si varianta Ellani

#631 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 September 2012 - 11:57 AM

Eu am pus ou fiert,masline negre si castravete verde.Iar dressingul a fost din maioneza si cateva picaturi de suc de lamaie.
De 'vina' a fost orezul,fiert in cantitate mai mare decat ar fi trebuit,iar restul a fost pe principiul 'ce-am gasit in frigider'. :pupic:

#632 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 September 2012 - 12:10 PM

Ok, mersi de idei :pupic:

#633 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 12 September 2012 - 12:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 September 2012 - 10:28 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 11 August 2012 - 01:21 PM, a spus:

Adriana,ce aluat ai folosit la cornulete?

Iarta-ma, n-am vazut intrebarea ta. E aluat normal de foetaj cumparat.



Multumesc,Adriana,pentru raspuns :pupic:
Stai linistita ca si eu am uitat de inrebare,mi-as fi adus aminte data viitoare cand cumparam creveti :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#634 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 13 September 2012 - 07:58 PM

In seara asta o salata cu ton si multe balarii rosii/verzi din recolta proaspata de toamna.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1400-13475591064568.jpg

#635 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 21 September 2012 - 07:30 PM

Ieri, salau cu sos de vin si sofran si orez cu ciupercute. (reteta de sos e de la Maya).

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1290-1348248537581.jpg

#636 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 September 2012 - 08:16 PM

Stiu ca stii ca stiuca-i stiuca.
Dar mai stiu ca stiuca-i peste.
Si ca stiuca se mananca.
Si ca stiuca se prajeste...
Stiuca de Dunare.Imagine atasata: monthly_09_2012/post-115-13482513901483.jpg


#637 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2012 - 09:19 PM

Ela, bine ai revenit!Ca de obicei: impecabil! :sad3:

#638 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2012 - 09:23 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 21 September 2012 - 08:16 PM, a spus:

[b]Stiu ca stii ca stiuca-i stiuca.
Dar mai stiu ca stiuca-i peste.
Si ca stiuca se mananca.
Si ca stiuca se prajeste...
Stiuca asta ma iubeste
Si la mine ea zambeste
Iulia m-ai lovit in crestet :sad3:



#639 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 September 2012 - 09:33 PM

Eataly, hai noroc si de la mine!:sad3:
imi pare rau ca timpul mi-e limitat rau si nu am timp de palavre mai multe cu voi..:105:

#640 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2012 - 10:09 PM

Iulia cum ai gatit-o asa frumos? si dedesubt ce e?

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi