Azi meniul "Schubert"

- Die Forelle (Pastravul). [
http://www.youtube.c...h?v=N1pkwEepTjU ]
Gatit in aburii aromati ai legumelor si ... fredonand liedul mentionat.
Am inceput prin a infuza la foc minuscul, in untdelemn de masline, un catel de usturoi napastuit cu un pumn, floare proaspata de cimbru si o crenguta de rozmarin. Le-am scos din tigaie si ... le-am mancat

. Am pus apoi doua felii de lamaie la prajit impreuna cu o jumatate de ardei iute. Le-am scos din tigaie si ... da, le-am mancat si pe ele. Am topit trei fileuri de anchois (preparate de mine acum 4-5 luni) si in uleiul acesta imbalsamt am sotat usor legumele pe care le-am taiat julien in rastimp: morcovi(aproape baby carrots) fasole verde rotunda, telina, un ardei gras rosu si unul galben, un zucchini mic. Apoi am turnat
celalata 
juamatate de pahar de Riesling sec.
Am macinat in rasnita electrica sare de Hymalaia impreuna cu condimente cu tenta citrica si arome fresh. Fleur de macis (mace), cateva fructe de finchen, o lime neagra si uscata(loumi), o priza de lemon grass uscat, piper verde si cateva boabe de piper sichuan. Cu ele am asezonat pastravul sters bine si apoi pensulat cu o lingura grijita, din uleiul de masline infuzat inainte. In burta pastravului am indesat felii de lamaie, crengute mici de rozmarin si flori de cimbru.
Am asezat pastravul peste legume cand vinul s-a redus la jumatate in tigaia doubletta, am pus capacul si am pus pe cel mai mic foc, dat si el la minim 20 de minute.
.

.
Am inceput cu Schubert si termin tot cu el, caci o astept si pe ... "Die schöne Müllerin" sa vina acasa si sa dea verdictul.