Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#641 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 September 2012 - 07:03 AM

Adriana, sar'mana de apreciere!:sad3:

Drept e, ca am muncit oleaca la ea :105:

Am descoperit ca joia dupa amiaza primesc la Auchan la noi peste proaspat de Dunare, motiv pentru care m-am prezentat punctuala la cumparat peste. Am luat o stiuca si un salau roamanesc (pana acuma gaseam doar de Nil).
Nu mai fac greseala sa-l cumpar necuratat pt ca mi-am umplut bucataria de solzi. (apropo cunoasteti vreo metoda eficenta de curatat peste fara sa sara solzi de peste cel putin juma' de bucatarie?).

L-am filetat cu grija pe langa sira spinarii, fileul l-am taiat in doua pe lungime, si am format un rulou din cele doua bucati pe care le-am fixat cu ajutorul scobitorilor.
Am facut un maglavais din zeama de la o lamaie, usturoi si nitzica sos de soia si l-am pus la frigider cam o ora. L-am prajit scurt pe o parte si pe alta. Intre timp am facut pireul pe care l-am pisat nu foarte mult, am adaugat un galbenus de ou, o legatura de patrunjel, smantana si niste branza sarata uscata rasa. Pus in cercuri, aseazat cu grija ruloul de peste deaspura si dat la cuptor la 180 de grade cam 7-8 min si inca vreo 5-6 pe gril. Servit cu un pic de sos olandez. Ne-a palcut tare mult.

Data viitoare fac salaul dupa reteta Mayei ! :hug:

#642 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 September 2012 - 09:03 AM

Eu il mai curatam in chiuveta sub apa, nu sarea ca rmanea in apa din chiuveta.
Acum am devenit eu mai experta nushcum ca nu mai umplu toata bucataria.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#643 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 September 2012 - 09:59 AM

...si eu sub apa...daca nu ai asta

http://translate.goo...v%3DlclBbDckK1Y

#644 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 22 September 2012 - 12:57 PM

Iulia Nicoleta, desi ma "enervezi" TARE cat de frumos faci tu totul si ar trebui sa te las macar sa umpli de solzi toata bucataria(de razbunare!), uite ca nu ma lasa inima :sad3:

Bineinteles ca eu nu am din "aia" de care zice Stela, dar stiu o alta metoda impecabila.

Pui pestele in chiuveta, intreg-intregut. Clocotesti niste apa si o torni in fir aproape subtire pe toate partile pestelui, adica sa se scurga pe el, nu sa stea pestele in apa aia fiarta. Scoti animalutul pe niste ziare sau hartie de ambalaj, pui cutitul pe el, de la coada incepand, fireste, si o sa vezi cum se iau toti solzii, de parca ar fi doar lipiti, nu infipti in piele.

Asta-i tot. Dupa asta, poti sa-l cureti mai departe si sa faci ce vrei cu el.

#645 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 September 2012 - 01:19 PM

Iulia, exista un aparat banal de curatat solzii, e ca un curatotor de legume, dar are o cutiuta in care se strang solzii si nu sar niciunde

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-685-13483127757886.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#646 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 September 2012 - 07:17 PM

Doamnelor, multumesc frumos pentru sfaturi si pentru aprecieri!:)

In chiuveta i-am curatat si eu da nu mi-a trecut prin minte sa dau drumul la apa.
Data viitoare incerc pontul dat de Redivivus !:floare:

si daca intre timp imi iese in cale si vreo scula de aia smechera cu atat mai bine !

#647 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 September 2012 - 11:59 PM

Mersi Iulia :floare:

#648 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 September 2012 - 11:02 AM

Tare bine arata stiuca Iulia.

Dupa o experienta asemanatoare am venit si eu pe forum si am cerut ajutor pt a sti data viitoare cum se curata acest peste aici

M-am smecherit acum....il pun asa cu solzi sub pat de sare si dupa coacere vine jos ca o fasie toata pielea. Nu mai pierd 2 ceasuri la curatat o stiuca :floare:.

#649 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2012 - 07:10 PM

Ieri, crevetii lui Titirimundi cu muult usturoi si patrujel....

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-16-13485066493282.jpg


#650 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 September 2012 - 10:33 AM

Chiftele de sardine si peste spada fierte direct in suc de rosii:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13487348077477.jpg

#651 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2012 - 10:56 AM

deci dupa cele din urda in sos de rosii acum cele de peste?
scrii apoi si cum le-ai facut? :D

#652 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 September 2012 - 11:22 AM

Adriana, le-am facut la ochi.Bineinteles ca merg cu orice fel de peste.Eu am amestecat sardine curatate de sira spinarii si peste spada pentru un gust mai delicat.
Le-am tocat la cutit le-am amestecat cu un ou si am legat compozitia cu pesmet, usturoi si patrunjel tocat.

In rest cum spui tu, ca la cele cu urda.Le aruncam in sos de rosii si le lasam la fiert.
Sosul e inutil sa mai spun ca-i excelent la paste. :D

#653 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2012 - 11:44 AM

se vor face, mersi frumos

#654 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 September 2012 - 05:35 PM

Vezi postareaEataly, la 27 September 2012 - 10:33 AM, a spus:

Chiftele de sardine si peste spada fierte direct in suc de rosii:


io chiftele de peste inca n-am prestat in viata-mi, da' nu-i tarziu ca arata tare bine !

ai venit cu buturuga de la Rasnov? :D

#655 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 07:31 PM

Peste mic de fript, 2,5 kg in total.
Vara asta mi-am facut de cap. De fapt i-am facut fericiti pe toti inclusiv pe mine.
Am fript deuna mititei de astia de-i mananci ca pe caramele.
La tigaie, nu la friteoza, ca nu ies la fel nici intr-o mie de ani.
Poze fara produsul final ca n-aveam timp, eram ca pe banda rulanta, frigeam si duceam la masa, platouri in continuu.

Doua feluri au fost

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492853601041.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-1349285391725.jpg

Apoi un dentice de mare (dentex dentex)la gratar, tot 2,5 kg a avut si dumnealui

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-1349285466628.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492854769681.jpg

Creveti la gratar

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492854944672.jpg

#656 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 08:40 PM

wow, ce minunatii ai tu acolo Anutzo :notworthy:

#657 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 October 2012 - 08:49 PM

mmm, Any !:notworthy:

pestii tai mici imi aduc aminte de mreana prinsa pe rau de munte, de care cred ca sigur stie si Stella si alte bucovinence de pe aici...

#658 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2012 - 09:31 PM

Nici n-as sti ce sa aleg intre pesti mici, dentice si creveti. Cum se numesc pestii mici la tine, pe italiana?

Eu am facut duminica orata la cuptor in staniol, cu legume cuburele in wok (cartof, dovleac, morcov, gulie)
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13492927064394.jpg

#659 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 10:00 PM

Vezi postareastella, la 03 October 2012 - 08:40 PM, a spus:

wow, ce minunatii ai tu acolo Anutzo :)


Stella, as manca umai peste mereu :)!

Vezi postareaiulia nicoleta, la 03 October 2012 - 08:49 PM, a spus:

mmm, Any !:drool:

pestii tai mici imi aduc aminte de mreana prinsa pe rau de munte, de care cred ca sigur stie si Stella si alte bucovinence de pe aici...


Mreana cred ca n-am mancat niciodata :)!

Vezi postareaAdriana, la 03 October 2012 - 09:31 PM, a spus:

Nici n-as sti ce sa aleg intre pesti mici, dentice si creveti. Cum se numesc pestii mici la tine, pe italiana?

Eu am facut duminica orata la cuptor in staniol, cu legume cuburele in wok (cartof, dovleac, morcov, gulie)



Primi sunt "triglie" mici de tot de cativa cm si se numesc "trigliola". De fapt si de drept ar fi si interzise ca-s prea mici.
Iar ailalti nu stiu cum se numesc in italiana, dar in dialect le zice "gurgiunedda".

#660 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2012 - 10:02 PM

asa-i, acu ca zici e drept ca au forma de triglie doar ca nu le-am vazut niciodata asa de mici
o sa ma uit simbata sa vad ce gasesc

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi