
Drept e, ca am muncit oleaca la ea

Am descoperit ca joia dupa amiaza primesc la Auchan la noi peste proaspat de Dunare, motiv pentru care m-am prezentat punctuala la cumparat peste. Am luat o stiuca si un salau roamanesc (pana acuma gaseam doar de Nil).
Nu mai fac greseala sa-l cumpar necuratat pt ca mi-am umplut bucataria de solzi. (apropo cunoasteti vreo metoda eficenta de curatat peste fara sa sara solzi de peste cel putin juma' de bucatarie?).
L-am filetat cu grija pe langa sira spinarii, fileul l-am taiat in doua pe lungime, si am format un rulou din cele doua bucati pe care le-am fixat cu ajutorul scobitorilor.
Am facut un maglavais din zeama de la o lamaie, usturoi si nitzica sos de soia si l-am pus la frigider cam o ora. L-am prajit scurt pe o parte si pe alta. Intre timp am facut pireul pe care l-am pisat nu foarte mult, am adaugat un galbenus de ou, o legatura de patrunjel, smantana si niste branza sarata uscata rasa. Pus in cercuri, aseazat cu grija ruloul de peste deaspura si dat la cuptor la 180 de grade cam 7-8 min si inca vreo 5-6 pe gril. Servit cu un pic de sos olandez. Ne-a palcut tare mult.
Data viitoare fac salaul dupa reteta Mayei !
